Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.10.4.803

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
77 odpovědí na toto téma

#41 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 217 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 9:54

No když se kouknu do tabulky waypointů, tak vidím toto, kde se tam vzalo to GC fakt netuším, neboť když jsem něco dělal v databázi, tak jen s tabulkou geocache, takže to muselo vzniknout nějak samo.

 

I platícího zákazníka s takovouto odpovědí odmítáme.

Obvyklý scénář:

1. Postupovali jste podle návodu?

2. Můžete nám popsat kroky, které k takovému stavu vedly?

3. Nemůžete? Zadejte požadavek na placený servisní zásah a my to spravíme.

4. Konec diskuse.

 

Zde bych řešení viděl na čtvrtý bod a druhou větu třetího bodu


  • 2

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#42 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 050 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 17:52

I platícího zákazníka s takovouto odpovědí odmítáme.

Obvyklý scénář:

1. Postupovali jste podle návodu?

2. Můžete nám popsat kroky, které k takovému stavu vedly?

3. Nemůžete? Zadejte požadavek na placený servisní zásah a my to spravíme.

4. Konec diskuse.

 

Zde bych řešení viděl na čtvrtý bod a druhou větu třetího bodu

 

Být tvůj platící zákazník, tak bych s tebou hodně rychle vyběh. Resp. byl by to tvůj poslední kšeft u nás.

Ty, když něco děláš rutinně, si přesně zapisuješ všechny kroky? Asi ne. Tak to nechtěj po zákazníkovi.

Ale na druhou stranu, Kreten8 by si už asi opravdu měl nahrávat vše co dělá.


  • 0

#43 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 882 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 18:15

I platici zakaznik nese nejakou odpovednost za sve ciny. Pokud nevi co udelal a pritom prokazatelne neni mozne standardni cestou toho stavu docilit, pripada mi rozumne po nem chtit opravu zaplatit.

 

To te podle meho pripad K8 - prefix GC k zadnemu WP stadnardni cestou nepridas.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#44 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 425 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 19:26

No já jsem prefix GC žádné kešce taky nedával a našel jsem ho u 160 kešek. Takže je mi to opravu záhadné, jak se tam mohl vzít.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 882 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 19:41

V tom obrazku je cela keska povazovana za "vnoreny" WP. Navic ma ten vnoreny WP dalsi WP a jeden z nich navic prefix GC, ktery je vyhrazen kesim.

 

Chova se to stejne pro restaru GG? Chova se ro stejne po reindexu? Jak vypada tato kes po exportu do GPX v2?

 

Skoro bych to prisuzoval chybnemu indexu. To muze byt zpusobeno treba prekopirovanim databaze z AD (treba i nekdy drive, ten chybny index se muze projevit az po nejake dobe), pouzitim Dropboxu, chybou disku a podobne. Nepsal jsi tu nedavno, ze ti to hlasilo poskozenou databazi? To by mohl byt prave takovyto vysledek.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 425 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 21:33

Ne poškozenou databázi tu hlásil někdo jiný, VACUUM, REINDEX a ANALYZE jsem na databázi pouštěl relativně nedávno, v a:Drake databáze nikdy nebyla, chová se to stejně i po restartu GG, někdy tam těch vnoření vidím i víc, databáze je pouze v PC a nikdy nebyla na nějakém cloudu, disk by měl být v pořádku, no vyřešil jsem to smazáním všech těchto waypoitů a už se to chová mravně.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#47 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 21:47

Že se někdy objeví keška jako waypoint, to už tu kdysi bylo. Mohl za to import nestandardního gpx, kde byla keška zakódovaná tak nešťastně, že byla považována za waypoint. Možná, že to i zblbne ten vykreslovací kód. Takže bych příčinu hledal tady...
  • 0

#48 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 897 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 21:48

... no vyřešil jsem to smazáním všech těchto waypoitů a už se to chová mravně.


To je moc pěkné, ale všichni pátrali JAK K TOMU MOHLO DOJÍT. Tak nic, těšíme se na další tvůj problém ...

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 15 listopad 2019 - 21:48

  • 0

#49 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 425 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2019 - 21:49

Kešky v téhle databázi byly stahovaný pouze přes API, takže import gpx jsem tu nikdy nedělal.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#50 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 882 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2019 - 19:32

Jasne. Takze delas porad totez, stejne jako mraky dalsich lidi. A neni ti divne, ze jen tobe se porad objevuji neuveritelne problemy?

 

Skoda, ze tu databazi s vnorenou keskou nemas nekde zachovanou. Docela by me zajimalo, jak to skutecne v databazi vypada.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#51 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 425 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 15:14

Já tu databázi samozřejmě mám zazálohovanou, takže není problém se do ní kouknout, tedy až na to, že je trochu moc veliká.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 882 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 17:57

co to je "moc velka"? Jde poslat pres nejakou sluzbu nebo na nejaky FTP server?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#53 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 18:29

Mozna ani neni treba posilat celou databazi, stacilo by na ni pustit SQL prikaz:

 

SELECT prefixid, dtupdate, dtupdate2 FROM waypoint WHERE id="GC3Y7QP";

 

Pokud ve vysledku najdes radek s prefixem GC, pak tam musel vzniknout bud nejakym nestandardnim importem, nebo importem nestandardniho GPX. Melo by ti to tam i vypsat datum, kdy se ti to stalo.


  • 0

#54 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 425 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 20:14

No když se kouknu do tabulky waypointů, tak vidím toto, kde se tam vzalo to GC fakt netuším, neboť když jsem něco dělal v databázi, tak jen s tabulkou geocache, takže to muselo vzniknout nějak samo.

http://www.geocachin...e-2#entry577973
No to je to co jsem tu už postoval, a jak jsem říkal, s tabulkou waypointy jsem nic nedělal a vznikla jen importem přes GC API, žádný gpx jsem sem neimportoval

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 17 listopad 2019 - 20:15

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#55 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 23:18

U importu z API k tomuto pomýlení nemůže dojít. Proto mne zajímá, jestli tam ten vadný waypoint je, a jaký má datum modifikace...
  • 0

#56 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 882 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2019 - 6:59

Datum je z cervna lonskeho roku, ostatni WP jsou stare pul roku.

 

Ale jo, ja uz verim, ze to muze byt z API, viz napr. GC498YY


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#57 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2019 - 7:15

A import této kese zpusobi problém?
  • 0

#58 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 882 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2019 - 8:28

Problem nezpusobi, ale mas tam pak WP s prefixem GC a WP uz neupravis bez jeho zmeny. Pokud autor pozdeji zmeni prefix na webu na neco rozumneho, dostane se to dle meho stavu do podoby, jakou tu ukazoval K8 na zacatku.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#59 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 503 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2019 - 10:13

Datum je z cervna lonskeho roku, ostatni WP jsou stare pul roku.

 

Ale jo, ja uz verim, ze to muze byt z API, viz napr. GC498YY

UF! ted jsem se kouknul do databáze na tuto cache a já mám u této cache 445 parkovacích bodu s prefixem FI :o. Všechny ty body mají stejné souřadnice, liší se jen v datumu aktualizace. UF to jsem ještě neviděl. Vypadá to, že se mi při každé autualizaci z API vytvoří nový parkovací bod. A tak teď vím, že jsem provedl 445 aktualizací této cache v té databázi co mám v GG.

 

P.S. Jelikož jde už o starší cache, tak aktualizace u mne probídá jednou za týden.

 

Edit: sekl jsem se a opravil : ten parkovaci bod má prefix FI a ne PA jak jsem psal původně. Na netu má prefix GC.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 18 listopad 2019 - 10:28

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#60 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 259 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2019 - 10:29

Zajímavé, mám ji odlovenou 2013, WP v GG jen jednou, ale keš dvakrát. Hm.

 

Takže upřesňuji:

Když keš rozkliknu, objeví se mi další řádka s parknigem, což by bylo OK. Jenže pod tím je znovu keš jako taková, opět se vším všudy od listingu přes obrázky po logy a po rozkliknutí už mám další řádky s parkingem, tentokrát rovnou dva s tím samým. Jak jsem to dokázala mi není jasné, pokud to není nějaký problém jak píše gord, začínám mít obavy, že trumfnu K8.


Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 18 listopad 2019 - 16:07

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

3 uživatel(ů) prochází toto téma

3 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů


    mtauf, Zagloba, gord

Reklama