Přejít na obsah


Fotka

Obrazky

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
82 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 13:40

Stažení obrázků vybraných keší by nešlo přidáním nějaké univerzální "fičury" do GG, která by se spustila na předem připravený seznam? Na třeba dvoudenní výlet by to nebylo špatné.
Přiznám se, že pokud jde o 5-10 keší v lese, fotohinty si jen uložím rovnou v mobilu pomocí PrtSc, jenže potom musím přecházet do galerie.
U většího množství už bych se neorientovala, co patří k čemu.
Nahoře popsaný postup bych asi nedala nebo bych u toho strávila večer.

 

Stahnout obrazky ke kesim pro offline zpracovani pochopitelne v GG jde, viz muj prispevek. Co je na 3 kliknuti mysi sloziteho nebo nerealizovatelneho?

 

Pak jde o to, jak to v mobilu pouzivas. aDrake umi pouzivat *.imc soubor a pak mas obrazky v galerii u kese.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 136 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 13:54

Jedu přes Locus, off line. I když teď už vedle tabletu beru i mobil s daty, takže kde je signál, obrázek si mohu stáhnout.
  • -1

#23 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 14:28

Vytvoris offline listing (v potrebnem formatu) a ten si pak muzes prohlizet (treba i v mobilu) nebo vytiskonout. Pokud bys chtel pracovat primo a jen s obrazky, pak jsou v *.imc databazi. S tim umi pracovat treba ten plugin pro spoilery. Takze jde hodne o to, jak to chces tisknout, co s tim chces delat.

Jedu na týden na dovolenou. Stáhnul si 300 cachí do GPS a ty které mají fotospoiler bych si vytiskl. Ideálně s GSkodem.
  • 0

#24 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 554 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 14:39

Teď nevím, jestli to nejde jednodušeji, ale plugin Spoiler, který kdysi vyráběl komplikované GPX s ikonkami kolem ikony keše umí i pouhé řazení do složek, nazvaných podle GC kódu (jak to umí zobrazit Oregon od v. 450 po aktualizacích FW). Když ho spustíš, vybere z listingů spoilery a jejich obrázky nastrká do složek. Z těch už by se to dalo najít. Pokud rtedy nechceš tisknout celé listingy. Ale teny systém složek je takový zvláštní, ale pochopitelný.

Pochopitelně, ten plugin musí poznat, že jde o spoiler. Pozná to podle názvu obrázku, seznam klíčových slov, kterými se obrázky pojmenovávají je v pluginu a dá se rozšířit.


  • 0

#25 zirafka183

zirafka183

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 14:42

Jedu na týden na dovolenou. Stáhnul si 300 cachí do GPS a ty které mají fotospoiler bych si vytiskl. Ideálně s GSkodem.

Dělám to podobně.

Jedu na týden na dovolenou, stáhnu 300 keší do GPS pomocí GG + tu samou oblast si stáhnu do mobilu do c:geo do offline "podoby".

V terénu  --  Najdu keš, kde potřebuji spoiler (fotku, obrázek), který v GPS nemám, vyndám telefon, otevřu c:geo (které používám pouze na toto), najdu tu onu konkrétní keš s listingem a obrázky (je to v offline podobě) a je to.


  • 1

#26 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 14:47

Dělám to podobně.
Jedu na týden na dovolenou, stáhnu 300 keší do GPS pomocí GG + tu samou oblast si stáhnu do mobilu do c:geo do offline "podoby".

Nemám c:geo. Lovím s etrex 30 a iphonem s originál aplikací. V cizině je problém s daty.
  • 0

#27 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 15:33

Jen pro uplnost dodam, ze muj imc soubor, ktery se vytvoril mel 1 GB, s cimz jsem tak nejak pocital a neprijde mi to v soucasne dobe techniky nejak moc. 

 

Je to super funkce, ale jako vse - musi se vedet na co a jak ji pouzit. Urcite bych si nestahoval obrazky na moji normalni databazi, kterou pouzivam. Byla by zbytecne velka a hlavne by nebylo mozne dosahnout stejnych dat v gg a stejne, co mam v a:D. V pripade, kdy jsem si udelal separatni databazi na ten jeden konktertni stat, tak jsem k ni nakopiroval i prislusny imc a nijak mi to neovlivnilo velikost me pracovni databaze.

 

<rypnuti> nejsem si vedom, ze by c:geo umelo stahnout obrazk offline pro cely stat na tri kliknuti </rypnuti> Takze nezamenujte tuhle funkci s tim, ze kdyz si v C:geu otevru listing, ze mi tam pak obrazky zustanou. To umi asi vsechny aplikace na geocaching. Ale o tomhle toto tema byt nemelo.


  • 1

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#28 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 17:07

Mirek pise, ze c:geo umi pracovat uplne offline, vcetne obrazku. Bez ficurin okolo.

 

Haluma se snazi vysvetlit, ze v GG je jedina vec okolo, kterou je teba udelat, urceni tech kesi, kterych se to offline ma tykat. A take vysvetluje, ze bez tohoto urceni to nejde a ani c:geo to bez toho urceni proste udelat nemuze. Technicky to realizovatelne neni.

 

Konec, to je dle meho, oc tu Halumovi bezi - uvest to tvrzeni o c:geo na pravou miru a vysvetlit jeho mylnost.

 

Podle mě žádnou mylnost nevysvětlil.

 

A já na to reagovala proto, že zatáhnout do negace Mirkova komentáře potřebu výběru dat, která chceš uložit, je účelová demagogie. V podstatě kdo chce psa bít, hůl si našel. A pak to podává, jako že oponenti nerozumějí, zatímco on jim to laskavě vysvětluje.

 

Oponenti rozuměji. Jen mají jinak seřazené pojmy, třeba pojem fičurka.

 

Ale možná i v GG funguje jen pouhé určení a uložení, vše přímo v mobilu a bez dalších úkonů, jako v c:geo, a jen já nepřišla na to, jak to udělat. Takže pokud je to neznalost na mojí straně, samozřejmě se omlouvám.


  • 0

#29 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 17:10

Nemám c:geo. Lovím s etrex 30 a iphonem s originál aplikací. V cizině je problém s daty.

 

Na co data k c:geo?

 

<rypnuti> nejsem si vedom, ze by c:geo umelo stahnout obrazk offline pro cely stat na tri kliknuti </rypnuti> Takze nezamenujte tuhle funkci s tim, ze kdyz si v C:geu otevru listing, ze mi tam pak obrazky zustanou. To umi asi vsechny aplikace na geocaching. Ale o tomhle toto tema byt nemelo.

 

C:geo umí uložit obrázky bez otevření listingu a uloží ti i obrázky z logů.


  • 0

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 17:16

Uprimne, je mi naprosto fuk, co cgeo umi. Toto vlakno se venuje Geogetu. Opravdu budu muset po takove dobe sahnout k moderovani?


  • 2

#31 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 17:42

Na co data k c:geo?.

Nemám c:geo? Na iphon není. Teda pokud mi něco neuniklo.
Hledám jak z Geogetu dostat photospoilery pro více cachí najednou k tisku.
  • 0

#32 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 406 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 18:35

Jedu přes Locus, off line. I když teď už vedle tabletu beru i mobil s daty, takže kde je signál, obrázek si mohu stáhnout.

Když imc soubor z GG dáš v mobilu do cesty, která je nastavena v pluginu GG pro Locus, pak můžeš jet úplně offline. Ale z praktických důvodů jsem to už dlouho nezkoušel.
  • 0

#33 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 078 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 21:05

...Ale možná i v GG funguje jen pouhé určení a uložení, vše přímo v mobilu a bez dalších úkonů, jako v c:geo, a jen já nepřišla na to, jak to udělat. Takže pokud je to neznalost na mojí straně, samozřejmě se omlouvám.

To bude nějaké nedorozumění.. Geoget není do mobilu, to je program pro Windows na PC..


  • 0

#34 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 554 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 21:09

Gg není do mobilu, ale jeho databáze dat i obrázků lze v mobilu použít. V Adrake a možná v Locusu, ten neznám.
  • 0

#35 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 136 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2019 - 21:26

Ano, Locus počítá s dtb z GG, má pro něj tzv.doplněk, přes něj se nastaví načítání dat právě z GG dtb. Podobně to má Locus pro další program, který využívá další skupina kačerů.
  • -1

#36 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2019 - 8:21

Ze Locus pres plugin nacita data z *.db3 databaze s kesemi, to jsem vedel, ale ze nacita i databazi *.imc, to je pro me novinka. Opravdu to dela?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#37 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2019 - 8:29

Davidb1 ma "specificky" problem. Ma sice data v GG, ale v mobilu nema aplikaci, ktera by ta data mohla a umela pouzit. Navic zrejme takova aplikace neexistuje. Proto ta data (obrazky) chce vytisknout na papir. Nema problem se ziskanim dat, ale s jejich prenesenim a vyuzitim v mobiu. Pochopil jsem dobre?

 

V tom pripade se nabizeji cesty:

  • napsat vhodnou aplikaci pro iPhone (asi nerealne)
  • vytvorit exportni plugin pro GG, ktery vytvori jen obrazkove html, to lze pak vytisknout, pripadne i prenest do iphonu a tam to html uz zobrazit nemusi byt az takovy problem

Napada nekoho neco jineho?

 

Ten plugin mi pripada celkem uzitecny, asi bych byl ochotny jej vytvorit. Jak na to spechas?

 

Jake by mely byt parametry pro ten export? Tedy co vsechno by melo byt v tisku, nabizi se napr:

  • vsechny obrazky
  • jen obrazky spoileru (jak je poznat?)
  • hint
  • ...

Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 listopad 2019 - 8:30

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#38 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 554 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2019 - 8:46

Myslím, že obrázky spoilerů nepůjdou vyfiltrovat jinak, než v tom pluginu Spoiler, tj. podle klíčových slov v názvu.

A nešlo by do Iphonu prostě nahrát celý ten systém složek, co tento plugin vytvoří a pak ho prohlížet? Komfort by nebyl nijak úžasný, muselo by se tím proklikávat odzadu podle GC kódu, ale šlo by to. Iphone neznám, předpokládám, že zobrazit obrázky umí a souborový systém zvládne, nebo ne?

Případný HTML výstup s obrázky spoilerů bych nejlíp viděl jako nadstavbu nad tím spoilerovým pluginem.

EDIT: tak koukám, že mimo režim POI a IMG, má tento plugin ještě dva další režimy, které jsem nikdy nepotřeboval, vyzkouším. Nestačila by drobná úprava, aby to vyexportoval jako složky pro Garmin + k tomu HTML pro zobrazení? Pokud by někdo chtěl všechny obrázky, stačí vhodně nastavit klíčová slova.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 08 listopad 2019 - 13:55

  • 0

#39 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2019 - 15:42

<p>

Davidb1 ma "specificky" problem. Ma sice data v GG, ale v mobilu nema aplikaci, ktera by ta data mohla a umela pouzit. Navic zrejme takova aplikace neexistuje. Proto ta data (obrazky) chce vytisknout na papir. Nema problem se ziskanim dat, ale s jejich prenesenim a vyuzitim v mobiu. Pochopil jsem dobre?

Přesně. A jedná se mi jen o spoilery, které jsou v cizině prakticky u každé kešky. A často bez hintu.
  • 0

#40 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2019 - 10:42

nechci nějak šťourat, ale bavíme se tu o iPhonu, imho si tam nemůžeš jen tak něco nahrát - natož nedejbože nějaký html co si budeš lokálně prohlížet v browseru. Třeba kecám, nejsem ajfoňář, ale mluvím z předchozích zkušeností, že nahrát mp3 nešlo, obrázky nešlo. nechci tu rozjížďět nějaký flame, ale ať nám to majitel iPhone potvrdí/vyvrátí zda tam něco vlastního lze vůbec nahrát.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama