Přejít na obsah


Fotka

Obnovení map ve Statoru


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 16:46

Udělal jsem si ve Statoru puntíkaté mapičky nalezených keší. Všechno vypadá OK. Dneska jsem našel další dvě keše... tak jsem pustil Stator a mapy přegeneroval. Nové keše na mapě nejsou -- v databázi je ale vidím. Co dělám špatně?


  • 0

#2 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 17:10

A máš je nahrané na geocaching.cz? Na to se můžeš podívat na svém profilu. Snad by to měla být tato adresa, na mobilu se mi to blbě hledá http://www.geocachin...section=mapicky
  • 0

#3 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 18:10

A máš je nahrané na geocaching.cz? Na to se můžeš podívat na svém profilu. Snad by to měla být tato adresa, na mobilu se mi to blbě hledá http://www.geocachin...section=mapicky

 

On je tam Stator/GeoGet nenahraje?


  • 0

#4 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 18:13

Nepochopil jsem z tvé odpovědi, jestli je tam máš nebo ne
  • 0

#5 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 18:39

Mám je tam, ale nahrané z PQ, které generuji na GC.com.


  • 0

#6 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 19:10

myslím, že to tam stator nahraje, ale musíš to mít nastavené - sám od sebe je tam nedá.


  • 0

#7 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 19:18

Stator je tam umí nahrávat sám. Musíš to mít povolené v nastavení a musíš mít vyplněné přihlašovací údaje na geocaching.cz. Stator při generování statistiky nálezy do mapek bere právě z této databáze, proto musíš mít údaje vyplněné. PQ tam samozřejmě můžeš nahrávat ručně, ale je to zbytečný úkon, když to stator umí automaticky.
  • 0

#8 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 19:52

Login/heslo pro geocaching.cz tam mám, ale kde zapnu to odesílání dat? Nějak jsem to nenašel.


  • 0

#9 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 21:41

Stator především generuje statistiku. Nemá smysl, aby obsahoval i všelijaké podpůrné funkce, jako třeba aktualizaci podkladových dat pro puntíkaté mapy. Stator totiž obsahuje mraky modulů a je otevřený pro vývoj dalších, které si mohou další vývojáři i zkušenější uživatele celkem snadno doplňovat. Proto není ani možné, aby jádro Statoru řešilo podpůrné funkce, protože ani neví, jaké všechny by mělo řešit. Je to prostě daň za otevřenost.

Naštěstí jsou pro uvedené činnosti připravené jiné prostředky. Pro nahrání nálezů na geocaching.cz konkrétně plugin https://www.geoget.c...t:geocaching.cz

Pomoci pluginu Combine lze pak snadno použití pomocných prostředků pro aktualizaci dat v databázi, nahrání na gc.cz, aktualizaci bookmarků apod. automatizovat.

Jedinou činností, kterou na svá bedra převzalo jádro Statoru je nahrání statistik na gc.cz nebo FTP server poté, co náš milý Zeměmluv zablokoval ukládání statistik přímo do profilu.
  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 5:42

Combine je možné, ale od jisté doby i Stator umí spouštět pluginy, lze to i v něm.

Přiložené miniatury

  • Stat.PNG

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 23 říjen 2019 - 5:50

  • 1

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 7:04

Ano, Stator primo neumi nahrat nalezy na gc.cz, ale umi spustit plugin, ktery to udela. Staci jen upravit predpis pro generovani statistiky a pridat na zacatek spusteni toho pluginu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 7:56

Stator především generuje statistiku. Nemá smysl, aby obsahoval i všelijaké podpůrné funkce, jako třeba aktualizaci podkladových dat pro puntíkaté mapy. Stator totiž obsahuje mraky modulů a je otevřený pro vývoj dalších, které si mohou další vývojáři i zkušenější uživatele celkem snadno doplňovat. Proto není ani možné, aby jádro Statoru řešilo podpůrné funkce, protože ani neví, jaké všechny by mělo řešit. Je to prostě daň za otevřenost.

 

Mně osobně jde jen o generování těch map, na statistiky mi stačí ProjectGC. Dělal jsem to přes geocaching.cz a bylo mi doporučeno použít na to GG+Stator. Je nějaká další možnost jak z databáze GeoGetu vygenerovat mapy a netahat do toho geocaching.cz? Tj. nejlíp vygenerovat lokální obrázek, který si už sám někam nahraju?


  • 0

#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 9:08

Pokud vím, má map_pinboard dvě možnosti, buď generuje slepou mapu a překryvnou vrstvu teček, nebo vše v jednom obrázku (větší zátěž serveru). Asi by šlo si ten obrázek stáhnout a uložit, dát kam potřebuješ. Ale pořád je to přes geocaching.cz, tak to prostě je a jinak by sis to musel udělat sám, od začátku. Pokud se to má zobrazovat na webu, musí i obrázky být na webu a ne někde na tvém PC a takto to si bylo jednodušší, než generovat vše na tvém PC a pak někam nahrávat. Samotný geocaching.cz Stator nepotřebuje, ale nabídka podkladových map tam není velká a rozšiřovat se asi nebude.


  • 0

#14 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 9:33

Pokud se to má zobrazovat na webu, musí i obrázky být na webu a ne někde na tvém PC a takto to si bylo jednodušší, než generovat vše na tvém PC a pak někam nahrávat. Samotný geocaching.cz Stator nepotřebuje, ale nabídka podkladových map tam není velká a rozšiřovat se asi nebude.

 

Mám svůj vlastní web server, který mám připojený přes CIFS na lokálním PC -- stačí tedy generovat lokální soubor. Udělat si to sám bych zvládnul, ale je to přece jen dost práce a jestli už to někdo udělal, tak bych radši použil něco hotového.


  • 0

#15 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 10:43

Sumasumárum - puntíkovanou mapu vždy generuje gc.cz. Ten potřebuje znát tvé nálezy. Výsledná mapka je buď přímo opuntíkovaný podklad nebo překryv Google mapy. Opuntíkovaný podklad je buď starý z gc.cz nebo nový pro Statoří modul MapPinboard. Tento modul ale vytvoří jen výstupní skládačku podklad+překryvy+tlačítka a přepínací logika. Stačí ti ho vygenerovat jen jednou a pak už jen aktualizovat nálezy na gc.cz. Koneckonců si můžeš výsledek poskládat i sám, pokud máš chuť. (Jednorázové) použití modulu Statoru je samozřejmě výrazně jednodušší...

 

Generovat si puntíky můžeš taky sám, ale není to úplně triviální. Buď skriptem na straně serveru, nebo nějakou jinou technikou. Možností jsou spousty, ale může to být nezanedbatelné množství práce. Jeden z malinko bizarních příkladů, který pluginem GeoGetu tvoří obrázek (zde animovaný GIF) je plugin AniMapa.


  • 0

#16 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 077 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 11:17

Není třeba na nahrávání Stator, použij Sílu a plugin https://www.geoget.c...t:geocaching.cz


  • 0

#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 12:00

Generovani vybarvovacich map je veci:

 

- Statoru - sumarizuje nalezy a predava vysledky generatou na gc.cz

- genratoru, ktery z vysledku kresli vybarvovaci mapy

 

Generovani puntikatych map je veci:

 

- pluginu, ktery predava jednotlive nalezy na server gc.cz

- serveru gc.cz, ktery udrzuje pro uzivatele seznam nalezu a jejich souradnic, na pozadani generatoru pak generatoru predava souradnice

- Statoru, ktery vytvori URL pro spravne volani generatoru

- generatoru, ktery ty souradnice vezme, prepocita na souradnice v mape a vytvori vrstvu s puntiky, kterou pak zkombinuje nebo prekryje pres mapovou vrstvu z google.com

 

Kdyz mas obrazek, je pak tvoje vec, co s nim udelas. Navic obrazek je ve skutecnosti jen URL odkaz na generator na gc.cz. V podstate si muzes takovy odkaz vytvorit kdekoli, obrazek si stahnout a ulozit kamkoli.

 

Kdyz to zvladaji tyto "soucasti Geogetu a na gc.cz", urcite je mozne si to udelat sam. Je mozne napsat si plugin do GG nebo si na serveru vytvorit svuj mapovy generator (ovsem i tomu bys musel predavat sve nalezy, aby vedel, kde ty puntiky udelat).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 18:55

Mně osobně jde jen o generování těch map, na statistiky mi stačí ProjectGC. Dělal jsem to přes geocaching.cz a bylo mi doporučeno použít na to GG+Stator. Je nějaká další možnost jak z databáze GeoGetu vygenerovat mapy a netahat do toho geocaching.cz? Tj. nejlíp vygenerovat lokální obrázek, který si už sám někam nahraju?

Když data nahraješ na gc.cz, tak potom si můžeš z HTML zavolat Mapden který ti udělá mapku podle tvého přání. Já ty mapky běžně používám ve statistikách přes GGstat (to je nyní už zastaralý systém pro Geogetí statistiky). Návod je přímo v Mapgenu na gc.cz !


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama