Přejít na obsah


Fotka

přidání sloupců - plugin


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
9 odpovědí na toto téma

#1 ar-ki

ar-ki

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
  • LocationPRA

Publikováno 05 leden 2020 - 17:02

Zdravím, jak docílím přidání sloupce > okresy ?

Na wiki to není dle mého popsáno.

Mám čistou instalaci (nejnovější ver.) bez externích doplnků. polygon cz nainstalován.

Proč nelze jednoduše zobrazit sloupec okresy jako kraje, které fungují hned ?

Hledání, třídění v databázi podle okresů funguje a v tagu bodů jsou okresy vyplněny. Kategorie tagu vždy šedé.


Tento příspěvek byl upraven od ar-ki: 05 leden 2020 - 17:04

  • 0
_:---:_

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 942 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2020 - 17:38

Právě! Okres není součástí informace o keši, je to přidané jako tag. Takže potřebuješ přidat sloupec pro tagy a říct mu, jakou kategorii tagů má zobrazit.

 

Takže si v tom editoru sloupců přidej sloupec "kategorie tagů", ve spodní části okénka so přepi3 název sloupce z "tag:" třeba na "okres", a pod ním si vyber kategorii "CZ okres", a dej tlačítko Zapsat. Pak už jen OK, a máš to tam.

 

To není jednoduché?


  • 0

#3 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2020 - 18:29

okresy.gif


  • 1

#4 ar-ki

ar-ki

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
  • LocationPRA

Publikováno 05 leden 2020 - 20:35

Děkuji za rychlou odpověď. Doufám, že tato otázka tu již nepadla.

Původně jsem GG použival v pohodě, do té doby než se něco pokazilo a já musel reinstalovat od znova. Původní návod jsem našel bůhví kde, je to již nějaký ten rok a na wiki jsem se ztratil nebo nenašel jednoduchý návod.

Zeptám se, dá se nějak stáhnout PQ přes GG jen pro daný okres? Stahovat kraje je sice fajn, ale množství bodů je větší jak PQ limit a zatím to dělám krkolomně pomocí poloměrů na GC.


Tento příspěvek byl upraven od ar-ki: 05 leden 2020 - 20:35

  • 0
_:---:_

#5 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 438 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2020 - 21:19

POkud jsi PM, tak můžeš přímo do GeoGetu stáhnout v jeden den najednou až 16000 keší. To na většinu krajů (mimo Středočeského) stačí. Pokud by to nestačilo, tak bych jeden den stáhl tradičky a druhý den vše ostatní. A to se počítá mimo 10 tisíc přes PQ.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 05 leden 2020 - 21:20

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#6 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 15:08

dá se nějak stáhnout PQ přes GG jen pro daný okres? 

 

no jelikož gc.com nemá žádné okresy, tak hádej - jistě na to hned přijdeš. okolí ref. bodu je asi jistota, někde tu někdo dával , jak má takhle zakolečkovanou celou ČR.


  • 0

#7 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 787 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 15:44

no jelikož gc.com nemá žádné okresy, tak hádej - jistě na to hned přijdeš.

Ale GeoGet už má, takže pak není problém to vyfiltrovat podle tagu "CZ okres" a vyexportovat do PQ.


  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 266 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 18:44

Slo o stazeni ze serveru, ne o export z GeoGetu. Stahnout okres je opravdu mozne jen pres referencni bod a polomer. A je jedno jestli do PQ nebo do GeoGetu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 942 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 21:37

Z hlediska API by šlo ještě tahat podle obdélníku, který by se mohl vzít jako BBOX z polygonu okresu. Bylo by tam sice něco navíc, ale pořád méně, než celý kraj. Akorát asi v praxi člověk potřebuje více sousedních okresů, a tak by se to zbytečně překrývalo.

To mi připadá už výhodnější nějaký rastr z obdélníků... Hmmm...
  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 116 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2020 - 10:18

Když se to vezme bodem a poloměrem, překrývá se toho víc.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama