Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.10.5

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
160 odpovědí na toto téma

#41 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 550 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2020 - 21:01

Tak nevím, jestli je to chyba, nebo vlastnost, ale ty kružnice po 161m se mi nezobrazují pokud odzoomuji na menší detaily - měřítko na mapě mi ukazuje 500m a výše, vidím je jen pokud to měřítko ukazuje 300m a méně, což mě v tomto případě docela vadilo, musel jsem si tou mapou posouvat, abych viděl všechny kešky, které jsem potřeboval


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#42 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 922 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2020 - 21:26

je to vlastnost. Kruznice se ukazuji jen pri blizsim priblizeni, aby jich nebylko moc, nekoukal jsi na modre more mrnavych kruznic, ze kterych stejne nikdo nic nevykouka.


  • 0

#43 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 550 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2020 - 21:39

No já si chtěl prohlídnout jednu sérii a při tom přiblížení jsem jí neviděl celou a vzhledem k tomu, že tam mám někde špatně spočítané finálky a jsou v kolizi, tak jsem chtěl mít přehled o všech těch keškách najednou, což se mi nepovedlo, abych zjistil, které mám asi špatně a snažil se je přepočítat k lepším výsledkům. Owner zde bohužel nepřidal žádné ověřovátko, takže jen pohledem do mapy a kontrolou, že jdou kešky pěkně podél cesty si mohu ověřit, že jsou správně.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#44 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 922 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2020 - 21:49

porad tomu nerozumim. Abys mohk posoudit pripadne kolize pri 161 metrech, tak logicky musis byt prizoomovany natolik, abys mel sanci takoveto detaily videt, ne?  v makropohledu bys z tech kolizi stejne tezko neco vykoukal.


  • 0

#45 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2020 - 22:53

Možná by bylo vhodné další školení. Už mám předjednaný prostor pro 50 - 60 lidí, vybavený technikou. Rád školení opět uspořádám. Tak kdyby byl zájem, dejte vědět. Hlavně tedy vy, kteří byste měli co přednášet. :-)


  • 2

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#46 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 503 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2020 - 9:14

Pri automatickem pripojovani je nutne, aby byl telefon ve stejne podsiti jako pocitac s GG. Vyhledava se pres multicast. Ovsem pokud jsou obe zarizeni mezi sebou viditelna (napr. ping), je mozne pouzit rucni nastaveni IP adresy - je zobrazena v telefonu na strance zapnute synchronizace v AD a nastavuje se v pluginu ggDrake. To rucni nastaveni pouzivam naprosto bez problemu. Tobe nefunguje?

 

Pokud se z jednoho zarizeni na druhe neni mozne po siti dostat, pak to pochopitelne neni problem AD ani pluginu. Budto je to problem konfigurace site nebo je to umyslny stav a v tom pripade, kdyz neni zadouci, aby byla zarizeni propojitelna, nema smysl se s tim zabyvat. Pokud to zadouci je a je to mozne, treba by slo nastavit NAT, ipsec, ...

 

 

Tak já můžu Gordova slova potvrdit. Taky mám wifi, kam se připojují mobily a tablet s a:Drakem v oddělené síti od sítě kde jsou PC. A s tou ruční konfigurací to bez problémů funguje.

 

Chlapi já vím, trochu do toho dělám ...

  • Práce - pokaždé jiná IP v jiných sítích. Bezpečnostní důvody, v podstatě neřešitelné
  • Doma: Řešitelné staticky. 
  • Jinde (u rodičů apod.): Možná řešitelné dynamicky.
  • GSM v notebooku/GSM v telefonu: Neřešitelné

Export fieldnotes + automatický upload na Dropbox (dropsync nebo co v telefonu) + automatický Download do PC + import do GeoGetu: Funguje všude stejně. Teda až na toho indiána...

 

Navíc se mi přes Dropbox automaticky aktualizuje db3 GeoGet -> aDrake. Takže v praxi udržuji jen GeoGet a vím, že v kapse mám komplet db v aDrake, když se někde ocitnu (služebka a podobně).

 

Martin vyřešil k mé spokojenosti, děkuji mu za to.

 

Prosím konec tohoto tématu. Díky.


Tento příspěvek byl upraven od Osik: 08 leden 2020 - 9:15

  • 0

#47 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 224 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2020 - 16:50

Jeste chvilku ...

No dobre, ale jestli te dobre chapu, tak je to problem site a je to umyslne. Tak to se to ale v tom pripade nemohlo pripojit nikdy, ne? Ten zpusob pripojeni je od zacatku ggDrake stejny, jen tam puvodne nebylo rucni nastaveni IP adresy.

 

Tak mi asi porad neco unika.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#48 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 503 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 8:43

Jeste chvilku ...

No dobre, ale jestli te dobre chapu, tak je to problem site a je to umyslne. Tak to se to ale v tom pripade nemohlo pripojit nikdy, ne? Ten zpusob pripojeni je od zacatku ggDrake stejny, jen tam puvodne nebylo rucni nastaveni IP adresy.

 

Tak mi asi porad neco unika.

 

Omlouvám se za nepřesné vyjádření. Chvilku to fungovalo (asi v auto režimu) a po nějakém upgrade čehosi (konfigurací sítí doma, v práci apod.) zase ne ... ggDarke za to pravděpodobně nemohl. 

 

Howg #2.


  • 0

#49 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 841 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 9:11

Instalace až včera proběhla bez problémů, díky za vysvětlení kroužků.
Avast kupodivu nezlobil - možná i proto, že mi při puštění noťasu oznámil, že mi končí licence.
A protože v antivirech přehled nemám, měla bych dotaz na HaLuMa, co by momentálně doporučil z hlediska odchytu škodlivých "breberek"? Co se s GG obvykle nehádá, jak psal Šolim?
  • 0

#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 922 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 12:02

To fakt tezko rict. Protoze doma si, jakozto pouceny, opatrny, odborny a svepravny uzivatel, vystacim Windows Defenderem, co maji Windows10 v sobe.

 

A v práci pro zmenu pouzivame antiviraky s centralni spravou (protoze jinak bychom se z tech tisici pocitacu zblaznili), ktere si tezko nekdo domu poridi.

 

Obecne je problem v tom, ze drive se antiviraky snazily hledat konkretni zname hrozby. Doba se ale zmenila, a kdejaka breberka se k vam dostane mnohem driv, nez ji stihnou antivirove spolecnosti rozpoznat, analyzovat a dorucit k vam detekcni data. Proto se porad vic a vic rozmaha hodnoceni pres cloud, nebo ruzne analyzy kodu nebo chovani aplikace. (Kdyz vam nejaka apliakce najednou zacne cist furu souboru a zaroven je zapisovat zpet v jine podobe, tak je dost pravdepodobne, ze vam nejaky ransomware koduje disk...)

 

No, a nekde se u nekoho zrodila zrudna myslenka, ze to pojmou presne naopak - misto vyhledavani breberek vlastne vyhledavaji apliakce, o kterych jsou presvedceni, ze jsou v poradku. A na vsechno ostatni krici! A takhle se chova treba ten Avast. Takze dokud nejaka databaze Avastu neusoudi, ze to opravdu neni nejaka breberka, tak radeji rve. Protoze co kdyby byla, a uzivatel by jim pak rikal, ze to nic nerikalo, ze jo?

 

Vsadim se, ze to delaji i jine antiviraky, ale fakt je vsechny nezkousim. A to je dalsi problem - jednotlivi vyrobci zpravidla nabizeji rozhrani, kterym se jim da nejaky ten soubor podstrcit k analyze, aby mohli driv usoudit, ze to breberka neni. Ale stravite odpoledne tim, ze to budete po kazdem prekladu apliakce posilat po vsech čertech vsem antivirakum, na ktere si vzpomenete?


  • 0

#51 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 224 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 12:08

Doma pouzivam nekde Aviru, 365 nebo Avast. Avast je opravdu dost kriticky k novym aplikacim, ale treba u GG nemam problem ho na chvili vypnout nebo mu rict, ze GG verim.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 09 leden 2020 - 12:08

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#52 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 100 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 13:29

Avast používám od té doby, co Windows a přes nějaké občasné problémy s ním jiné problémy nejsou. Jednou mi třeba tvrdil, že je zavirovaný exe soubor programu, který jsem měl na instalačním CD naprosto totožný a navíc tak 15 let starý. S GG jsem měl problémy jen jednou, jinak se instaluje a aktualizuje bez problémů. Jen mi pořád tvrdí, že něco zpomaluje můj počítač a že si mám koupit placenou verzi, která to opraví.

Ovšem Avast a jeho vylepšovátka na telefonu, to je něco. Šetřič baterie, cleanup, atd., když jsem to odinstaloval, vydrží telefon 2x déle.


  • 0

#53 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 18:35

No ja pouzivam uz dlouho Avast a to jeho placenou verzi, ale loni mel docela vazne problemy sam se sebou kdy jeho program Avast Cleanup naboural samotny Avast a na nem neslo spusti uzivatelske rozhrani a tudiz ani zadny test a ani ten Cleanup, ale prirom samotny antivir fungoval, jen to uzivatelske rozhrani neslo spustit. Resil jsem to s podporou asi mesic a nakonec jsem rezignoval a odinstaloval Avast Cleanup. Od te doby zast Avast funfuje jen mne bombarduje hlaskami, ze si mam koupit Avast Cleanup. Jinak na GG je docela vysazeny, ale asi je to tim, ze jsem jeden z prvnich co ho upgraduji a tak ho Avast nezna a tak ho testuje trochu dyl a pri tom mi posila hlasky a vaznem nebezpeci aby se po parr sekundach omluvil, ze to byl plany poplach.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#54 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 841 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2020 - 19:11

Díky za vaše zkušenosti. S Avastem se mi také stalo u jedné nové verze, kterou jsem stahovala ihned, že mi ji nechtěl dopřát a musela jsem mu domluvit.;-) Když byla zmínka o mobilech, tak mám takové tušení, že v mém případě mě hodně omezuje už MIU10...zatím jsem to nijak víc nezkoumala, na fórum Xiaomi jsem jen lehce mrkla. Ono každá cizí zkušenost ušetří čas, takže si asi počtu.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 09 leden 2020 - 19:12

  • 0

#55 MartyMcFly89

MartyMcFly89

    Martyrius

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2020 - 23:39

Nějakou dobu jsem GeoGet nepoužíval, když jsem ho teď zapnul, tak mi to při přihlášování do API házelo chybu.

 

Log je zde:

https://pastebin.com/jRbnaNS4

 

BTW, zkoušel jsem tedy aktualizovat na nejnovější verzi (tuto, 2.10.5), potom odinstalovat a nahrát znova, potom restartovat PC, prostě nic.

 

Login to the Geocaching API (ani alternate login) nefunguje, točí se to ve smyčce (načte se přihlašovací okno, zadám údaje, dám sign in, dám complete setup - agree a znova vyskočí přihlašovací okno).

Přiložené miniatury

  • geoget.png

  • 0

#56 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 224 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 18:45

A kdyz odskrtnes ten alternativni prohlizec, chova se to stejne?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#57 MartyMcFly89

MartyMcFly89

    Martyrius

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 19:26

A kdyz odskrtnes ten alternativni prohlizec, chova se to stejne?

 

Jo.

Na screenu ho mám jen proto, že jsem to zkoušel normálně, když to nešlo tak jsem to zaškrtnul a zkusil zas. A pak jsem udělal screen.

 

Login to the Geocaching API (ani alternate login) nefunguje,

  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 922 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 21:26

Takže interní přihlašování na konci spadne (nejsem zrovna u zdrojaku, takže netuším proč...), zatímco externí proběhne, ale nepřihlásí? (Je povolený Geoget na firewallu v systému windows?)

Předpokládám, že na těch Windows8 máš všechny aktualizace, včetně Internet Exploreru.
  • 0

#59 MartyMcFly89

MartyMcFly89

    Martyrius

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 21:53

Takže interní přihlašování na konci spadne (nejsem zrovna u zdrojaku, takže netuším proč...), zatímco externí proběhne, ale nepřihlásí? (Je povolený Geoget na firewallu v systému windows?)

Předpokládám, že na těch Windows8 máš všechny aktualizace, včetně Internet Exploreru.

 

Ano, aktualizováno co šlo.

Mám tedy Windows10.

Zkusil jsem to nyní i bez firewallu a stejné.

 

Přijde mi ale, že je chyba někde jinde, že je to něco s tou chybovou hláškou.

Postup - dám Nástroje/Nastavení a zatím pohoda. Ale když to překliknu na záložku Geocaching API, tak to vyhodí tu chybovou hlášku (viz screen nahoře + pastebin co se v ní píše). Odkliknu hlášku pomocí OK a aplikace běží dál, ale myslím si že v tom je ten kámen úrazu. Že sice jakoby běží, ale špatně.

 

Co ale znamená

"Porucha přístupu na adrese 00406F28 v modulu 'geoget.exe'. Čtení adresy BDBFEF8D.

nevím


  • 0

#60 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 922 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2020 - 22:08

Podle všeho to padne při vykreslování PNG obrázku, co ti na tom formuláři chybí. Což je hodně divné...
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama