Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
215 odpovědí na toto téma

#201 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2020 - 21:06

Zajímavá chyba. Zkusím se na to podívat co nejdříve. Ještě tu mám hlašenou jednu chybu od mlatxx, tak to vezmu případně přijednom. Díky za upozornění.


  • 1

#202 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2020 - 21:15

Chci se zeptat, zda by šlo vyřešit to duplikování bodů při zapnuté živé mapě, už to tu kdosi psal.
  • 0

#203 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2020 - 21:44

Určitě, taky mě to tam zlobí. Jen musím najít ovladač od času, někam jsem ho založil. Zkusím to vše do víkendu.


  • 1

#204 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2020 - 21:31

Tak jsem se na to bohužel dostal až teď - na dovolené. Je tam verze 0.26, která opravuje chybu v Živé mapě, kdy zůstávalo na obrazovce více stejných bodů nad sebou.

 

Věnoval jsem se i problému co tu popsal @hlavsic, ale nepodařilo se mi to nasimulovat. Napadla mě k tomu jedna věc - není možné, že by ten bod, u kterého ti vyskočí tahle chybová hláška, byl importovaný do Locusu hodně dávno? V jedné verzi cca 5 měsíců zpátky, jsem musel udělat úpravu, která by tohle teoreticky mohla způsobovat. Pokud je to u nově importované keše, tak to samozřejmě ne, to bude chyba jinde.
Ještě případně dotaz -  a zobrazí se ti pak ty obrázky? I v letovém režimu? Díky za odpovědi, snad to vyřešíme.


  • 0

#205 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 606 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2020 - 14:06

Věnoval jsem se i problému co tu popsal @hlavsic, ale nepodařilo se mi to nasimulovat. Napadla mě k tomu jedna věc - není možné, že by ten bod, u kterého ti vyskočí tahle chybová hláška, byl importovaný do Locusu hodně dávno? V jedné verzi cca 5 měsíců zpátky, jsem musel udělat úpravu, která by tohle teoreticky mohla způsobovat. Pokud je to u nově importované keše, tak to samozřejmě ne, to bude chyba jinde.
Ještě případně dotaz -  a zobrazí se ti pak ty obrázky? I v letovém režimu? Díky za odpovědi, snad to vyřešíme.

 

Nevim, jak to lepe popsat.....

 

Rezim:Importovat keše do Locusu

Základní nastavení:Používat offline db obrázků

Režim - Import keší - nemá zaškrtnuto, nenačítám všechna data

Režim  - živá mapa - nepoužívám, všechny přepínače na nulu

 

Ves tejne složce v telefonu mám uložený soubor geoget.db3 a geoget.imc

 

V okamžiku, kdy v nastavení Locusu zapnu možnost Propojit s doplnky, tak kdykoliv pohnu mapou na telefonu, tak se objeví nápis "Databázi se nepodařilo otevřít" v červeném poli dole na obrazovce. Po pár vteřinách zmizí, ale pohnu mapou a je zpět!

 

Nějak mě to netrápí, spíš jsem to nadnesl, pokud by to ukazalo na nějakou zásadnější chybu.

 

Vlastně jsem možnost načtení *.imc souboru využil zatím poprvé u keše https://coord.info/GC6Y3CF , která měla problém se zobrazením obrázků kvůli certifikátům, ale GeoGet si s ní poradil.

 

Přijde mi to, a ted pisu jako laik :-) , že to chce přistupovat k *db3 databazi keší jako to je u Live režimu, ale ten já nepoužívám.....

 

Howg, snad jsem to nějak lépe vysvětlil :-)

 


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#206 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2020 - 20:58

Popisuješ tu chybu jasně, ale stejně mi to nejde nasimulovat.

 

Každopádně jsem našel jednu chybu v kódu, která podle mě s tím asi na 99 % souvisí. Je možné, že jsi někdy zkoušel živou mapu, ale pak sis navolil režim Import, ale Živá mapa zůstala zapnutá, doplněk ji nevypnul. Navíc si měl pravděpodobně db jinde, nebo jinak pojmenovanou. Takže jsem to vyřešil, a tahle věc by se neměla stávat.

Zkus to prosím otestovat, nahrál jsem tam verzi 0.27.


  • 1

#207 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 606 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2020 - 9:20

Tak po provedeni aktualizace hlasim, ze vse uz funguje korektne!

 

Diky moc!!!


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#208 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2020 - 20:10

Ahoj Y&MD,
myslíš,že by byl možný filtr na keše, které mají final waypoint?

Rád bych importoval z GG do Locusu své vyluštěné mysterky a multinky s final wp.

Díky moc za (i zápornou) odpověď.
  • 0

#209 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2020 - 20:47

No, to je spíš otázka na nějaké GeoGet znalce, protože netuším, jestli GG nějak rozlišuje keše, které mají upravené souřadnice. Asi by to šlo přes příznak waypointu, jestli je označený jako final. Možná jeslti tamara by nevěděl?


  • 0

#210 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 207 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2020 - 20:53

Tohle?

Přiložené miniatury

  • Výstřižek.PNG

  • 0

#211 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2020 - 21:36

Tohle?


Já bych řekl, že prostřední sloupec.
- jeden z waypointu musí být typu Final waypoint AND souřadnice final waypointu <> 0
  • 0

#212 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 922 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2020 - 7:54

Já bych řekl, že prostřední sloupec.
- jeden z waypointu musí být typu Final waypoint AND souřadnice final waypointu <> 0

jenže tímhle ti projdou i např. ownerem vyplněné finálky u challenge keší. Je nutno pracovat buď se sloupcem flag v tabulce waypoint (viz popis hodnot v https://www.geoget.c...atabaze_geogetu) a nebo mít vlastní vyluštěné finálky nějak odlišené, např. popiskem. Což ale není standardizovatelný přístup použitelný v pluginu.


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#213 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2020 - 8:13

jenže tímhle ti projdou i např. ownerem vyplněné finálky u challenge keší. Je nutno pracovat buď se sloupcem flag v tabulce waypoint (viz popis hodnot v https://www.geoget.c...atabaze_geogetu) a nebo mít vlastní vyluštěné finálky nějak odlišené, např. popiskem. Což ale není standardizovatelný přístup použitelný v pluginu.

 

Ahoj,

ale to je správně, keš má Final WP, tak to je přesně to, co potřebuji. Vše, co už nemusím luštit (vyluštil jsem dříve, nebo má od ownera daný FWP).


  • 1

#214 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2020 - 21:32

No, to je spíš otázka na nějaké GeoGet znalce, protože netuším, jestli GG nějak rozlišuje keše, které mají upravené souřadnice. Asi by to šlo přes příznak waypointu, jestli je označený jako final. Možná jeslti tamara by nevěděl?

 

Jako základ házím do placu toto, nejsem SQL borec, takže čekám kritiku - mělo by vybrat nenalezené keše, které mají nenulový waypoint typu "Final Location".

SELECT DISTINCT gc.id FROM geocache gc LEFT JOIN waypoint wp ON gc.id=wp.id WHERE gc.dtfound<=0 AND wp.wpttype='Final Location' AND (wp.x<>0 OR wp.y<>0);

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 01 září 2020 - 21:33

  • 0

#215 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 13:03

Když sis to tak pěkně napsal, tak jsem ti to tam přidal :-)
 

Akorát jsem to upravil, aby mi to pasovalo do řetězce podmínek:

...
AND geocache.id IN (SELECT DISTINCT gc.id FROM geocache gc LEFT JOIN waypoint wp ON gc.id=wp.id WHERE wp.wpttype='Final Location' AND (wp.x<>0 OR wp.y<>0)))
...

Už je k dispozici verze 0.28, která tuhle funkci nabízí ve filtrech, tak to otestuj, jestli je to dle přestav.


  • 2

#216 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 20:29

Paráda. Moc děkuji.
Funguje, jak jsem si představoval, ve spolupráci s ostatními filtry je to super.

Klobouk dolů....
  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka