Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
198 odpovědí na toto téma

#21 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 772 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 7:58

Výborná práce. Přestože Locus nepoužívám, mám ho už pár let koupený, takže jsem zkusil na svém Android 8.1.0 a žádnou chybu jsem neobjevil.


  • 0

#22 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 911 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 8:20

Díky, že se jsi se ujal dalšího rozvoje propojení GG a L. Přeju pevné nervy a spoustu trpělivosti. 

Já dlouhodobě používám L pro autonavigaci a tím pádem i pro navigaci ke keším. A původní doplněk uměl importovat keše jen kolem bodu. Bylo by možné přidat možnost importu kolem aktuálně navigované trasy? 

To maximální množství mě zase tak neomezí, když budu vědět, že to jsou vždy nejbližší keše k bodu (t.j. že nevypadne žádná bližší aby mohla být v rámci limitu importována vzdálenější)

Večer si s plužinem zkusím pohrát. Teď se mi na první pohled zdálo, že je pomalejší (generování SQL dotazu) než původní doplněk....ale uvidíme...EDIT - po aplikaci filtru už je load mnohem svižnější....


Tento příspěvek byl upraven od tarmara: 16 leden 2020 - 8:43

  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#23 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 765 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 9:59

Tak už se mi to podařilo nainportovat keše do Locusu přes nový doplněk, taky díky doplnění úvodního příspěvku. Díky dobrá práce.
Jen bych se přimlouval za zvětšení poloměru načítání keší do Locusu. Při cestách autem jsem měl nastaven poloměr 36 km abych viděl kešky kam jedu a nemusel pořád načítat z databáze. Nebo jestli by šlo udělal průběžné načítání do mapy, což by se hodilo při cestách doma i v zahraničí. Ještě jednou díky za tvůj čas a práci na doplňku.

Tento příspěvek byl upraven od Archi1: 16 leden 2020 - 10:03

  • 1
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#24 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 12:11

Za mě dobrý, "sestavování SQL dotazu" sice trvá poměrně dlouho, ale proběhne spolehlivě. Vystačím bohatě s importem zadaného radiusu, livemapu nepotřebuji.

Když chci větší oblast, tak si popojedu mapou a načtu další.


  • 0

#25 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 14:14

Bylo by možné přidat možnost importu kolem aktuálně navigované trasy?

Uff, upřímně, tohle je pro mě v tuhle chvíli sci-fi. Možná by se o tom dalo uvažovat ve chvíli, až to bude vše naprosto odladěné. Nevím jak je to v Locusu s trasami. Časem to prosím připomeň.

 

 

Další dotazy od ostatních:

 

Sestavování SQL dotazu:

Zrovna tahle část je komplet z předchozího doplňku, tzn. mělo by to trvat naprosto stejně, jako v předchozím. Nevím jeslti nedošlo ke zpomalení, pokud tam máte nějaké položky ve filtru, nijak jsem to neměřil. Možná vás mate jen výpis těch kroků, protož dříve tam byl myslím jen "Zpracovávám", teď to tam mám rozepsané, hlavně pro ladění, abych viděl co to dělá. Myslím, že nejdéle trvá seřazení keší podle vzdálenosti pro ten limit 2500. Podívám se na to. Klidně někdo zkuste změřit čas importu třeba 1500 keší ve starém a v novém doplňku. Mělo by to být stejné.

 

Limit 2500:

On ten limit tam byl vždycky. Akorát já jsem ho přiznal. V předchozím doplňku to prostě spadlo. Abych popsal co se tam děje: Pustíte import, stáhnou se z db keše a připraví se do podoby tak, aby je Locus zchroupal. Do Locusu se posílají přes soubor (můžete se na něj podívat do pracovní složky appky, většinou /storage/emulated/0/Android/data/cz.geoget.locusaddon/cache, tam je soubor data.locus). Locus má nastaven limit 10MB na tento soubor. Teď jsem natáhl 1700 keší a má 5.5MB. Ale při testování jsem měl taky 1000 keší s 15 MB. Záleží na počtu logů, listingu atd. (obrázky se tam neposílají). V momentě, když doplněk zahlásí zelený toast "Data odeslána do Locusu" přijme Locus info o tom souboru. Když je pod 10MB, zpracuje ho, když víc, nic neudělá. Toto se týká samozřejmě jen importu.

Pokud jsem měli v předchozím doplňku vypnutý import, tak to jen posílalo info o keši (poloha, typ, název, terén atd., prostě jen málo), takže vám to natáhlo třeba 10000 keší. Tohle v nejbližší době obnovím. Dejte mi čas.


  • 2

#26 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 15:08

Pokud dam nastavit složky s databázemi, plugin zahyne. Android 6.0.1, MIUI 8.1.1.
Padá to na NullPointerException v Activity_Settings.onActivityResult, číslo řádku 67. Kdyby bylo třeba, zkusím vyrubat vic info

Dotaz k výše uvedenému pádu. Mám ještě něco zjistit?
Možná by tam šlo vložit rozumnou default cestu, třeba z Locus/data? Případně tu cestu číst z konfiguračního souboru, tam bych to zkusil nastavit.
Díky
  • 0

#27 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 15:26

Promiň, zapomněl jsem napsat odpověď i na toto.

 

Vypadá to na nějakou MIUIovinu. Pustil jsem emulátor Andr6 a v pohodě mi to tam funguje. Dneska bych měl mít konečně čas udělat další verzi, tak tam přidám alternativní způsob a vyzkoušíš to. S tou default cestou je problém, každý telefon má ty cesty trošku jinak, to by asi nefungovalo. Teď mě tak napadá, že by to šlo alternativné zadávat ručně jako text, promyslím to.


  • 0

#28 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 15:59

Promiň, zapomněl jsem napsat odpověď i na toto.

Vypadá to na nějakou MIUIovinu. Pustil jsem emulátor Andr6 a v pohodě mi to tam funguje. Dneska bych měl mít konečně čas udělat další verzi, tak tam přidám alternativní způsob a vyzkoušíš to. S tou default cestou je problém, každý telefon má ty cesty trošku jinak, to by asi nefungovalo. Teď mě tak napadá, že by to šlo alternativné zadávat ručně jako text, promyslím to.

Díky. V původním pluginu se vyvolá standardní výběr Dokončit akci pomocí... aplikace, kterou mám ten soubor vybrat. Nabízí mi to TotalCommander, Locus, ... Tak jestli by to nebyla cesta...
  • 0

#29 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 17:01

Řeším dilema - když budu chtít zprovoznit LiveMapu, tak stejně bude muset být jedna db primární, protože aby to četlo ze všech db ve složce a zobrazovalo v livemapě je nerealizovatelné. Takže jsem to sice vymyslel hezky s podporou více db, ale stejně bude případně potřeba vybrat jednu. Možností by byla jen jedna volba primární db, třeba stejně jak to bylo v předchozím doplňku, ale pokud by v té složce byly i jiné databáze, mohlo by je to nabízet pro import. Pokud by měl někdo návrh, tak sem s ním.


  • 0

#30 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 23:16

Nahodil jsem právě (23:11) na Play novou verzi 0.08. Zpracování trvá poslední dobou docela dlouho, tak se vám nabídne update až možná ráno.

 

Novinky:
- Změněn způsob výběru složky s databázemi, @nalano vyzkouší :)
- Zkušebně přidána možnost výběru primární databáze pro LiveMapu (to je prozatím na zkoušku, jestli tahle volba bude fungovat, jestli to nebude parat apod. Nic jiného než ji jen nastavit to dělat nebude).
- Přidána možnost volby, zda se mají keše importovat, nebo jen načíst jako dočasné body. V tomto případě se vypne ten filtr na 2500 keší a můžete tam natahnout prakticky cokoliv (když limit keší nastavíte na 0). Moje největší db s kešemi celé Prahy má 2902 keší (6667 bodů), po importu ten pracovní soubor má 1.7MB, takže je tam ještě nějaký prostor.

- Taky jsem přidal odkaz na aplikaci všude tam, kde dříve byl na ten předchozí doplněk.


  • 0

#31 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 923 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 23:35

K zamyšlení... Správný Geogetista má všechno v jedné databázi, takže bych počítal orientačně s databází v řádech jednoho giga. Od toho to přeci je, abych nakopiroval jeden soubor do telefonu, a měl tam k dispozici všechno. Více databází bych chápal pro úplně rozdílné druhý bodů, třeba kešky vs. Waymarky.

Bylo by fajn, kdyby se dal Locus přesvědčit, aby si uměl pro obrázek v listingu nejdřív sáhnout do Geogetiho IMC souboru a až pak ho lovit na internetu. Je to jednoduchá SQLite databáze obrázku podle jejich URL. Umožnilo by to jednoduchý přenos připravenych obrázku pro offline listingy.

A v neposlední řadě, nějaká možnost zpětné synchronizace změn do Geogetu. Scénář je jednoduchý... Nakrmim mobil databází, pak běhám v terénu, přidávám si k bodům poznámky, počítám finalky a další stages... A pak přijdu domů a ty v terénu zadané informace bych rád nalil do Geogetu.

Ano, všechno je to inspirováno aDrakem, a netuším, jestli je to v prostředí Locusu vůbec realizovatelné.
  • 1

#32 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 9:10

Nahodil jsem právě (23:11) na Play novou verzi 0.08. Zpracování trvá poslední dobou docela dlouho, tak se vám nabídne update až možná ráno.

 

Novinky:
- Změněn způsob výběru složky s databázemi, @nalano vyzkouší :)
- Zkušebně přidána možnost výběru primární databáze pro LiveMapu (to je prozatím na zkoušku, jestli tahle volba bude fungovat, jestli to nebude parat apod. Nic jiného než ji jen nastavit to dělat nebude).
- Přidána možnost volby, zda se mají keše importovat, nebo jen načíst jako dočasné body. V tomto případě se vypne ten filtr na 2500 keší a můžete tam natahnout prakticky cokoliv (když limit keší nastavíte na 0). Moje největší db s kešemi celé Prahy má 2902 keší (6667 bodů), po importu ten pracovní soubor má 1.7MB, takže je tam ještě nějaký prostor.

- Taky jsem přidal odkaz na aplikaci všude tam, kde dříve byl na ten předchozí doplněk.

 

Nalano rychle poránu vyzkoušel, výběr databáze už funguje, díky. 

Ruční načítání keší taky, jen se mi po načtení přesune mapa někam úplně do...pryč. Asi se to snaží vycentrovat mezi všechny načtené body. Prosil bych, aby se neměnila ani pozice ani měřítko. V původním pluginu to taky kdysi zlobilo, ale dalo se to vypnout v nastavení odškrtnutím volby Vycentrovat načtené keše.

Na původním místě jsou ty keše zobrazené, na první pohled správně.

Ikonky labek vypadají hezky.

Každopádně můj velký dík...


  • 0

#33 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 9:51

Ten a:Drake jen tak ze zvědavosti zkouším, ale jak popisuješ tu synchronizaci mezi a:Drake a Geogetem, tak ta funguje pomocí toho doplňku ggdrake jen v případě, kdy vždy zaškrtnu při importu z do Geogetu "nepřepisovat bod při importu", aby se přepsal a mohlo se vše synchronizovat, ještě jsem to nezkoušel, takže nevím jestli to chápu dobře?
  • 0

#34 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 10:04

Doplním, že dle Haluma kritéria jsem správný geogetista, mám vše v jedné databázi.;-)
Ten původní plugin má nastavení na imc databázi, myslím, že čtení obrázků i fungovalo. Ale nepoužíval jsem to.
V Locusu v terénu si ukládám hlavně poznámky, ty se ukládají na server GC, při update keší do GG se mi dostanou do databáze.
  • 0

#35 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 11:07

Ruční načítání keší taky, jen se mi po načtení přesune mapa někam úplně do...pryč.

 

To jsem taky zjistil, zrušim v další verzi.

 

---

 

Já samozřejmě souhlasím s tou jednou db, ale záměr autora je vždycky jiný, než to jak to uživatel používá :D

Takže se najdou jedinci, kteří používají více db a ten jeden, co mě dokopal se do tohohle doplňku pustit je jedním z nich, takže jsem mu alespoň touto drobností vyšel vstříc. Pokud tam někdo nahraje jednu db, tak akorát oproti předchozímu doplňku musí vybrat v nastavení tu primarní db, jinak prakticky rozdíl nepozná.

 

To načítání obrázku se pokusím zprovoznit, v kódu to je, ale prozatím neaktivní.

 

Synchronizace změn - nooo, uvidíme v budoucnu :)


  • 0

#36 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 11:21

Mám dotaz. Po dlouhém zkoušení mi doplněk začal načítat. Načetl při nastavení okruhu 10km asi 929 keší. Jenže bohužel zjišťuju, že tam nejsou všechny, co tam mají být (především nalezené). A to ani u středu pomyslného kruhu... 


  • 0

#37 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 227 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 12:01

Ten a:Drake jen tak ze zvědavosti zkouším, ale jak popisuješ tu synchronizaci mezi a:Drake a Geogetem, tak ta funguje pomocí toho doplňku ggdrake jen v případě, kdy vždy zaškrtnu při importu z do Geogetu "nepřepisovat bod při importu", aby se přepsal a mohlo se vše synchronizovat, ještě jsem to nezkoušel, takže nevím jestli to chápu dobře?

 

V databazi jsou nektere veci, ktere se pri importu standardne neprepisuji (plati pro GG i aDrake). Napr. po rucni uprave WP se nastavi, ze tento WP nema byt importem prepsan. Je to proto, aby tebou upravene souradnice nebyly prepsany, predpoklada se, ze zasah uzivatele ma vzdy nejvyssi prioritu. Pokud jsou hodnoty ziskane importem (treba listing), mohou byt importem zase prepsany.

 

Na druhou stranu je mozne, ze v GG udelas nejakou upravu, kterou chces do aDrake promitnout. Proto je tam to zaskrtavatko.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 17 leden 2020 - 12:04

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#38 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 911 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 13:33

Správný Geogetista má všechno v jedné databázi, takže bych počítal orientačně s databází v řádech jednoho giga. Od toho to přeci je, abych nakopiroval jeden soubor do telefonu, a měl tam k dispozici všechno. Více databází bych chápal pro úplně rozdílné druhý bodů, třeba kešky vs. Waymarky.

Tesat do kamene! První přikázání gegogetu. Jednu databázi pro kešky užívati budeš. Všechny ostatní budou jen dočasné podmnožiny


  • 4

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#39 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2020 - 14:08

Mám dotaz. Po dlouhém zkoušení mi doplněk začal načítat. Načetl při nastavení okruhu 10km asi 929 keší. Jenže bohužel zjišťuju, že tam nejsou všechny, co tam mají být (především nalezené). A to ani u středu pomyslného kruhu... 

Nemohl by si udělat výcuc té databáze, kde bude pár keší, které to načetlo a pár které to nenačetlo?


  • 0

#40 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2020 - 10:03

Nemohl by si udělat výcuc té databáze, kde bude pár keší, které to načetlo a pár které to nenačetlo?

Určitě mohl. První pokus také už proběhl. A nevím, zda jsem to udělal dobře. Ve své databázi jsem si vyfiltroval všechny keše v okruhu 3km od domovských souřadnic (=422keší včetně svých, nalezených, archivovaných, disablovaných a nenalezených). Tento seznam jsem vyexportoval klasickým formátem gpx (gpxpq) a následně naimportoval do čisté a prázdné databáze. První poznatek : nechápu, proč se asi polovina nalezených keší (část z mých nálezů zůstala nalezená) změnila na nenalezené :o  No budiž. Další krok byl nakopírování této databáze (8,75MB) do mobilu a v addonu určení cesty k ní. To se povedlo a dal jsem načíst keše bez importu. Něco se načetlo, ale opět ne vše... Nevím, kde je chyba. Databázi mohu samozřejmě poskytnout. 


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama