Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
454 odpovědí na toto téma

#441 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 636 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 6:54

Pokud je problem ve waypointu, mohla by pomoct "oprava databaze" v Geogetu (menu Pluginy, Oprava databaze a tam polozka Oprava vadnych waypointu a/nebo Vacuum, KOntrola integrity, ... pripadne dalsi polozky).

 

Pokud je tam ID=null, staci na to datanazova konzole a jeden SQL prikaz na zruseni vsech vet s ID=null.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#442 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 17:42

...

Nejjednodušší by bylo si stáhnout SQLite Studio (zdarma) a otevřít tu db. V tabulce Waypoints bys možná našel bod s prázdným kódem.

Diky za radu. Zobrazil jsem db v SQLite Studiu, ale zadny bod nemel ID prazdne ci NULL. Trochu bezradnost, budu muset asi elminovat chybu v db metodou pokus omyl. :(


  • 0
-=JotT=-

#443 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 436 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 18:04

Tak jsem se v tom ještě vrtal, a do "code" u waypointu posílám sloupec prefixid, tak zkus ještě zkontrolovat ten, jestli tam někde není prázdno.
Promiň, že jsem tě mystifikoval se sloupcem ID.


  • 1

#444 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 436 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 18:55

K tématu cílení na Android 11:

Vypadá to, že uživatelé Androidu 10 a nižších mohou mít db v libovolné složce. Zkoušel jsem to u sebe (Android 8) a funguje to jako dřív. V beta kanálu je verze 1.22, která by se takto měla chovat, prosím tedy někoho s A10- o otestování.


  • 1

#445 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 698 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 19:03

Tak na telefonu mam posledni verzi A11 a doplnek ve verzi 1.22.

Geoget db kopiruji z Google drive a vse funguje perfektne!

 

Dobra prace!


  • 1

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#446 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 436 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 19:19

Ale používáš interní složku?

Když stahuješ z GDrivu, tak se ti ukazují procenta nebo to chvilku stojí na 0 % a pak to projede rychle do 100 %?

(Takhle se mi to totiž chová v emulátoru. Je to nějaká vnitřní chyba v Androidu, že ačkoliv zná cílovou velikost souboru, tak nehlásí kolik reálně už stáhnul.)


  • 0

#447 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 698 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 19:33

Ale používáš interní složku?

.

Ano, co se objevily problemy s pravy, tak jsem db presunul radeji do interni slozky. Funguje to korektne

 

Když stahuješ z GDrivu, tak se ti ukazují procenta nebo to chvilku stojí na 0 % a pak to projede rychle do 100 %?

(Takhle se mi to totiž chová v emulátoru. Je to nějaká vnitřní chyba v Androidu, že ačkoliv zná cílovou velikost souboru, tak nehlásí kolik reálně už stáhnul.)

Jo, takhle zajimave se to chova i v realu. 


  • 1

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#448 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 20:50

Telefon S10, A11, doplněk v.1.22. locus v. 4. Stahování do interní složky z GDrivu.  Kliknu "Nahrát DB do int. složky" v doplňku, ihned po zahájení kopírování běží ukazatel stažené velikosti v MB az do úplného stažení a na konci se objeví hláška Import byl úspěšný. V interní složce mám nakopírovanou DB zGDrive.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#449 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 698 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 21:03

Telefon S10, A11, doplněk v.1.22. locus v. 4. Stahování do interní složky z GDrivu.  Kliknu "Nahrát DB do int. složky" v doplňku, ihned po zahájení kopírování běží ukazatel stažené velikosti v MB az do úplného stažení a na konci se objeví hláška Import byl úspěšný. V interní složce mám nakopírovanou DB zGDrive.

 

Hm, tak koukam, ze kovarova kobyla,..... Telefon od Google a cistym nejnovejsim Androidem, a ukazuje mi nejdrive ?/762 (velikost me geoget.db3) Pak se objevi priblizne neco kolem 300/762 a tech 300 se behem nekolika vterin navysi az na tech 762 :-) Db je pak samozrejme v interni slozce, ale chovani je to zajimave, zvlastni!

 

Nu coz, hlavne ze to funguje! 


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#450 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 21:12

Tak jsem se v tom ještě vrtal, a do "code" u waypointu posílám sloupec prefixid, tak zkus ještě zkontrolovat ten, jestli tam někde není prázdno.
Promiň, že jsem tě mystifikoval se sloupcem ID.

Bingo.. tedy mozna.. ale PrefixID mam u 75 waypointu NULL. Zkusim si s tim pohrat a vyzkousim.

Zatim velky dik za snahu pomoci!! :)


  • 0
-=JotT=-

#451 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 171 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 21:39

Kdysi v Geogetu ručně přidané waypointy byly bez prefixů. Prefixy se jim začaly dávat až později. Takovým waypointum přiděluje Geoget prefix dynamicky za behu, takže to není moc vidět. Pozná se to třeba i podle toho, že takové waypointy nemají ani datum poslední změny.

Asi bych si měl vzpomenout, a dát tyhle historické relikty v databázi do pořádku.
  • 0

#452 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 22:04

To HaLuMa:

podle dtupadate jsou stare 13 let (2008xxxx), dtupdate2 maji jen 4mistne cislo. A vsechny maji guid a lookup take NULL. Nejsou rucne pridane, vse jsou wptype Reference Point importovane vc. pomerne dlouhych name, ktery obsahuje i de facto popis, ktery jse i jinych wpt obsahem komentare v cmt.

Proste nekde se neco zmrsilo. Zitra uvidim, zda to je skutecne zdrojem priciny popisovaneho problemu.

Diky..


Tento příspěvek byl upraven od JotT: 07 duben 2021 - 22:05

  • 0
-=JotT=-

#453 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 171 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 6:16

Pokud nejsou ručně přidané ale importované, pak by měly být už dávno aktualizované, nebo archivované. (Neboť pro archivaci již nepoužívaných waypointum platí stejná pravidla, jako pro archivaci kesek v databázi) Nástroj na archivaci dlouho neaktualizovaných waypointu je přímo v Geogetu v databázových nástrojích. Pokud si data alespoň někdy aktualizujes, tak ho spusť s datem starším než je poslední aktualizace, a ono je to vymaže.

Neboj, ručních waypointu se to netýká.
  • 0

#454 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 18:09

Panove Y&MD a HaLuMa ,

dekuji za pomoc, vyreseno. Eliminaci WPT s NULL prefixid se vse zdarne vyresilo. Tech par desitek bodu bylo jako relikt buhvi uz jakeho davneho zpusobu importu. Zmrsil (spojil) se i obsah wpttype a cmt do jednoho pole wpttype. Aktualizaji prubezne vsechny kese (krome nalezenych), ale techto zmrsenych WPT si aktualizace nevsimala a natahla se stejnymi souradnicemi spravne WPT a  tyto NULL byly duplicitni. Po jejich vymazu a full aktualizaci postizenych kesi uz vse v poradku a doplnek GeoGet4Locus spokojene chroupa databazi a naimportuje ji do Locusu.

 

Jeste jednou DEKUJI  :)


  • 1
-=JotT=-

#455 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 171 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 18:49

Tak to bude opravdu pozůstatek nějakého divného GPX. Tím pádem není třeba nic řešit.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama