Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
197 odpovědí na toto téma

#41 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 895 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2020 - 11:01

Nález se při importu do GG pozná jen když je součástí dat i tvůj vlastní nálezový log, a je v něm tvůj Nick, který je shodný s jedním z nicků z nastavení v Geogetu. Nicmén2 standardní spolehlivá cesta na označení nálezů je použít k tomu určenou GC.APi funkci. Ale to jsme tématem už někde jinde...


  • 0

#42 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 23:09

Dal jsem teď do Play další verzi 0.09.

 

- Našel jsem poměrně zasádní bug v řazení keší, kvůli kterému se stávalo, že některé keše se nenaimportovaly, pro geeky bude vysvětlení na konci.

- Přidána možnost zakázat centrování po natažení keší.

 

Myslel jsem, že už nahodím i tu LiveMapu, ale upřednostnil jsem ten bug. Další verze bude zásadnější - úprava ovládání a (možná už) LiveMapa. Zkusím do konce týdne.

 

Teď vysvětlení bugu pro techniky:

Ten doplněk (tak jak je od předchozích autorů) postupuje takto - natáhne všechny id keší a jejich souřadnice (tab. geocache) a všechny waypointy a jejich souřadnice (tab. waypoint). K wp přidá id keše a sloučí je s kešemi, následně spočítá vzádlenost jednotlivých bodů od středu obrazovky a seřadí je. Tady byl pak ten problém, protože to neřešilo duplicity a vícenásobné výskyty jednoho gc kódu. Dochází totiž pak k ořezu podle nastaveného limitu (těch 2500 zmíněných minule) a tedy mohl jeden gc kód projít vícekrát atd. Teď už by to mělo být v pořádku.


  • 0

#43 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 7:36

Ahoj, ranní rychlotest při kávě : Plugin mi teď vždy pouští import bez ohledu na nastavení.
  • 0

#44 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 7:37

V té poslední verzi je jedna chyba - pokud máte vypnutý import a používáte jen zobrazování keší, tak vám to stejně na konci vnutí import. V nastavení si zapněte to centrování obrazovky po natažení, pak vám to přestane ten import vnucovat (ale holt to bude centrovat). Odpoledne opravím.

Díky Olson_vs za upozornění.


  • 0

#45 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 8:03

Díky, je to tak. Ještě mám dotaz k logice načítání logů. Původní plugin tupě načetl posledních x logů. Nový se zdá, že preferuje údržbářské logy a logy přátel. Pokud mám třeba 10 logů a na keši je hodně v historii těchto logů, vidím jen tyto, treba několik let staré. Když zvýším limit , přidají se logy přátel a když ještě zvýším limit, pak teprve vidím logy Find z poslední doby. Co to udělat třeba tak, že to načte poslední lod každého typu a toto se pak doplní do zvoleného počtu logů všemi posledními? V současnosti tam při nízkém počtu vidím jen několik let staré záznamy o doplnění tužky a nevidím žádný Find log. Zobrazení logů přátel je hezká funkce ;-)
  • 0

#46 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 823 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 9:53

Tohle řazení logů by se mi líbilo, jen bych asi měla problém s logy přátel - za léta jich mám poměrně dost a u keší v kraji by mi logy přátel kehce vyčerpaly počet načítaných logů. Zadávala jsem ze začátku pět, časem přešla na 10-15.
  • 0

#47 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 11:03

Kdyby tam bylo zatržítko
- Načítat logy přátel
- Načítat poslední servisní logy (všechny, kromě FI a DNF)
Načíst posledních x logů.
To už bych byl hodně rozmazlený;-)
  • 0

#48 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 11:34

Ty logy to není moje práce, to tam je takhle už z předchozího doplňku. Ten dotaz je

SELECT type, finder, logtext, dt FROM geolog WHERE id = ? LIMIT ?

V kódu se žádný typ logu neřeší (myslím jako řazení nebo filtrování). Jediné co možná začalo fungovat je správné přiřazování typů logů, s tím jsem pracoval jak jsem to předělával na nové API, takže je možné, že to spíš takhle pak filtruje Locus. Zkuste se podívat do nastavení Locusu.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 22 leden 2020 - 11:35

  • 0

#49 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 823 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 12:06

Posledních x logů je hlediska logiky OK - potřebuji vědět, jestli není mimo provoz nebo např. při současné těžbě dřeva nedostupná vzhledem k zákazu vstupu. To owner nemusí vědět a dozvím se to právě z poslednich logů. Sama také občas píšu, kde je problém s parkováním nebo místními.
  • 1

#50 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 12:55

Chci se zepta, zda by neslo prece jenom pridat nastaveni poctu kesi, aneb zrusit omezeni na 2500? Jsem si jisty, ze muj telefon to zvladne...Bylo by to asi nejen pro me super!


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#51 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 13:24

Jak jsem psal o několik příspěvků dříve, to není limit z doplňku, ale z Locusu. Zkus telepaticky působit na meniona :-)

Ale zatím je hlasů pro zvětšení limitu málo.


  • 0

#52 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 14:32

Posilam velký hlas za zvednutí limitu počtu importovanych keší do Locusu.  Bojuji s tím od začátku. Mám více databazí protože nebydlim v jednom velkem meste , kdy staci jedna GB databaze. Proste vyuzivam moznosti GG pripravit si cestu do ruznych státu a míst a diky tomuto doplňku ted bez problémů mohu importovat tyto DB do Locusu. Tak díky Y&MD za vytvoreni addona a jeho svižné reakce na naše připomínky.

 

Ted už jen posílám telepatií myšlenky pro zvětšení limitu přenosu dat do Locusu na Meniona a bude to super..  :-)


  • 0

#53 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 15:01

to je takový problém po naimportování limitu se na mapě kousek posunout a dát znovu importovat? do pár vteřin se keše načtou, vyberete neimportovat duplicity a je to.


  • 1

#54 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 17:31

to je takový problém po naimportování limitu se na mapě kousek posunout a dát znovu importovat? do pár vteřin se keše načtou, vyberete neimportovat duplicity a je to.

 

Problem to neni a uz jsem to psal.Umim si predstavit, ze na plugin casem prejdu.... Ale ve starem pluginu to jde a pouzivam to! Takze tomu nerozumim! 


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#55 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 17:38

Ve starém pluginu to nejde :)

 

Když je ten importní soubor velký, tak to prostě nic neudělá. Už jsem to psal výše. Pokud ti tam projde třeba 5000 keší, tak máš prostě jen štěstí, protože ten importní soubor je pod 10MB.


  • 0

#56 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 19:49

Moje zkušenost je taková, že starým pluginem jsem z GG databáze importoval keše vzdálené 50km třeba od středu Prahy. Importní soubor má v tom případě velikost 8,3MB a naimportuje se 12064 keší. Asi mám prostě jen štěstí, ale kdyby to samé dokázal nový plugin, bylo by to fajn. :)

 

Jinak moc děkuji, že si se začal vývoji tohoto užitečného doplňku věnovat.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#57 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 19:59

To je podivný, to je jak nějaká loterie. Teď jsem zkusil Prahu, 2500 keší (v db mám 2902) a má to 11.8 MB.


  • 0

#58 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 20:12

Já tomu nijak nerozumím, ale kdybych mohl k prozkoumání problému nějak přispět, tak se rád pokusím.

 

Prvně jsem ty keše importoval bez logů, teď na druhý pokus jsem zkusil importovat s 20 logama. V adresáři Android/data/net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabaze se vytvořil nový soubor, a opět má 8,3MB. A 12064 keší se do Locusu opět na jeden zátah naimportovalo.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#59 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 20:22

No jo, ale zkus se podívat do složky: Android/data/cz.geoget.locusaddon

 

Edit: Beru zpět, už to vidím, ty si psal o starém pluginu.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 22 leden 2020 - 20:28

  • 0

#60 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 20:35

Ale to co jsem psal výše se týkalo starého pluginu. Pokud to samé udělám s novým pluginem, tak soubor ve složce Android/data/cz.geoget.locusaddon má 12MB a Losus nic nenaimportuje.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama