Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
559 odpovědí na toto téma

#541 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 9:51

Díky za vysvětlení, jen mám dojem, že tam bylo nějaké omezení na počet bodů, které se dají do Locusu importovat - nebo se mylílm? Já když jsme jeli např. do Francie, tak jsem měl s sebou 100 000 kešek v navigaci, tak by mě zajímalo, kolik bodů můžu dostat do toho Locusu.


  • 0

#542 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 10:16

Díky za vysvětlení, jen mám dojem, že tam bylo nějaké omezení na počet bodů, které se dají do Locusu importovat - nebo se mylílm? Já když jsme jeli např. do Francie, tak jsem měl s sebou 100 000 kešek v navigaci, tak by mě zajímalo, kolik bodů můžu dostat do toho Locusu.

 

Dostat můžeš do Locusu kolik chceš. Jen to nepůjde najednou. Omezení je 10MB soubor GPX, který si předává doplněk a Locus interně. A kolik ten soubor z tvou vybraných keší má, to se předem nedozvíš, takže importovat po částech.

Anebo oklikou jako já, když vím, kam pojedu  - vyexportovat z GG předem do GPX (používám export do PocketQuery GPX) a přes třeba Dropbox naimporovat do Locusu.

On-site import GG->Locus přes doplněk používám jen pro neplánované keškování.


  • 1

#543 Pumpík

Pumpík

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 11:38

Dostat můžeš do Locusu kolik chceš. Jen to nepůjde najednou. Omezení je 10MB soubor GPX, který si předává doplněk a Locus interně. A kolik ten soubor z tvou vybraných keší má, to se předem nedozvíš, takže importovat po částech.

Anebo oklikou jako já, když vím, kam pojedu  - vyexportovat z GG předem do GPX (používám export do PocketQuery GPX) a přes třeba Dropbox naimporovat do Locusu.

On-site import GG->Locus přes doplněk používám jen pro neplánované keškování.

Ano, přesně jak píše dejwy, doplňky používat jako doplňek pro spontánní neplánovaný odlov. Na to jsou prostě skvělé. Jen k tomu možná ještě doplním ,že kešek ve Správci keší můžeš mít teoreticky tolik,  kolik chceš. A ano, je lepší to tam dávat po částech. Já to tam mám ve složkách(seznamech) po krajích ČR a SR a část Bavorska (cca 60 000), kdy potom jednotlivé složky(seznamy) zapínám a vypínám pro zobrazení v Locusu po částech, tak jak to zrovna potřebuji. Čím víc bodů (keší) dám najednou k zobrazení, tím déle se mi po startu načítá appka. Ale to je asi stářím telefonu, u nových to možná bude lepší. A o pár vláken výš je napsáno, že limit v Locusu byl zvýšen z 10 na 50 MB.

 

Citace

 

"Druhá novinka je ... virbl ... menion se před Vánoci začetl do místní diskuze (asi protože se v hlavním vlákně Locusu nic neděje  :) ) a navýšil limit dat pro příjem v Locusu z 10 MB na 50 MB"


Tento příspěvek byl upraven od Pumpík: 17 červen 2022 - 11:41

  • 0

#544 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2022 - 13:01

A když budu mít v druhém gpx souboru tu samou kešku, tak jak to dopadne? Budu jí tam mít 2x nebo se mi zaktualizuje podle toho druhého importu?

 

EDIT: Ještě bych chtěl nějak lépe vysvětlit, jak to třídit do těch složek. Kde se ty složky vytváří?


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 19 červen 2022 - 13:13

  • 0

#545 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2022 - 16:44

Tak složky jsem našel a musím říct, že ten import jde dost pomalu. Tak jsem si procházel nastavení a našel jsem volbu "Přesunout na finální waypoint", tak jsem si jí povolil, ale keška se mi nepřesunula viz obrázek mapa, kde je ikona mysterky "Svabi" a finální waypoint je zeleně zakroužkovaný a ikona se na něj nepřesunula. Navíc by se měla keška označit jako vypočtená a vím, že jak jsem si procházel různé volby, že jsem někde na to zatržítko vypočtěná narazil, ale teď ho znovu neumím najít. Prosím poradíte mi, kde ho najdu? Teď jak to píšu, tak mě napadá, jestli tato volba neměla být zatržená ještě před tím importem a že by se ten přesun ikony a označení jako vypočtená vytvářely při tom importu, takže teď, když jsem to zatrhnul po importu to na kešku už nemá vliv. Může mi tedy prosím někdo říct, jak tohle funguje?

Přiložené miniatury

  • mapa.jpg
  • nastaveni.jpg

  • 0

#546 Pátrač

Pátrač

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 20 červen 2022 - 13:53

Soubor IMC je databaze obrázků, to nebude ono.

 

V tom předchozím doplňku, jak ten Locus k těm souborům přistupoval? On tam zobrazil na ně nějaký odkaz nebo?

hned když jsem dal načíst keše z Geogetu a načetl je tak na první stránce dole byly modře linky na ty soubory. klikl jsem na co jsem potřeboval on se zeptal v čem to má otevřít za program a otevřel to. bylo to super


  • 0

#547 Pumpík

Pumpík

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2022 - 11:20

Tak složky jsem našel a musím říct, že ten import jde dost pomalu. Tak jsem si procházel nastavení a našel jsem volbu "Přesunout na finální waypoint", tak jsem si jí povolil, ale keška se mi nepřesunula viz obrázek mapa, kde je ikona mysterky "Svabi" a finální waypoint je zeleně zakroužkovaný a ikona se na něj nepřesunula. Navíc by se měla keška označit jako vypočtená a vím, že jak jsem si procházel různé volby, že jsem někde na to zatržítko vypočtěná narazil, ale teď ho znovu neumím najít. Prosím poradíte mi, kde ho najdu? Teď jak to píšu, tak mě napadá, jestli tato volba neměla být zatržená ještě před tím importem a že by se ten přesun ikony a označení jako vypočtená vytvářely při tom importu, takže teď, když jsem to zatrhnul po importu to na kešku už nemá vliv. Může mi tedy prosím někdo říct, jak tohle funguje?

Ahoj, tak od začátku, při importu stejného bodu se mě to v dialogu zeptá, co s tímto bodem chci dělat, tak se zachovám podle toho. Ano, tlačítko přesunout musí být zatržené před importem. Teď k Přesunout na finální waypoint. Ano, pro zobrazení vypočítané keše na finálním místě musí být zatržené, viz druhý screen. To důležité je však to druhé v tom screenu. Zachovat vlastní data při importu. Když to mám zatržené, bude se mi ukazovat jen to, co jsem zadal v Locusu, poprvé importoval do Locusu nebo do Locusu poslal řešitel (jen a pouze). Nikdy to žádný nový import nepřepíše !  Když to zatržené mít nebudu, data se při importu přehrají těmi nově importovanými. Když si vypočtu keš a zadám souřadnice finále na webu nebo v geogetu a chci je dostat při opakované aktualizaci bodů do Locusu, musím to mít nezatržené. Jen si zas musím dávat pozor na to, aby mi to nepřehrálo moje lokálně uložené poznámky (osobně je vždy raději hned posílám na web, právě pro to, abych o ně omylem nepřišel). Takže u tohoto pozor, člověk musí vědět co dělá. Jestliže však Locus pozná, že má v sobě nově nahrané souřadnice finálky, pak se zobrazí ikonka na místě finálky s hvězdičkou. Ta hvězdička se tam sice dá dodat ručně po kliknutí na keš na mapě přes dialog - Keš, dole různé - vypočtená, ale to nemusí být směrodatné, to je jen symbol pro filtrování. Jde to udělat u jakékoliv keše, aniž by musela být na místě finále.


  • 0

#548 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2022 - 16:06

Díky za vysvětlení a teď bych měl ještě dva dotazy. Zaprvé, když loguji kešky offline, jak z Locusu získám soubor s tím co jsem v něm zalogoval a za druhé, jde nějak vypnout nebo změnit zoom při kterém se zobrazuje u ikony i název kešky. Teď jsem koukal na sérii Letem světem a tam jsou ty kešky dost nahuštěné a prakticky celou mapu překrývají názvy keší, takže se v tom nedá vůbec orientovat.


  • 0

#549 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 9:19

Díky za vysvětlení a teď bych měl ještě dva dotazy. Zaprvé, když loguji kešky offline, jak z Locusu získám soubor s tím co jsem v něm zalogoval (...)

Na to používám doplněk FieldNotes ... z něho exportuju logy, co udělám offline z Locusu. Je možnost je poslat jako FN, přímo log ...


  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

 

Zítra je taky den!!! :)

 Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 8 Pro  + Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     


#550 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 10:01

Díky za radu, teď mám zas další problém, logy si označím, vyexportuji jako fieldnotes, ale nevím, kam se mi ten soubor uložil.


  • 0

#551 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 10:02

Díky za radu, teď mám zas další problém, logy si označím, vyexportuji jako fieldnotes, ale nevím, kam se mi ten soubor uložil.

Exportujes kam?
Ja oznacim nezalogovane, dam odeslat jako FN -> mam je na webu (gc.com) v sekci FN ...


  • 1

Díky.

Jarda (brazajar)

 

Zítra je taky den!!! :)

 Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 8 Pro  + Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     


#552 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 10:45

no v pluginu jsem vybral všechny nálezy a pak jsem kliknul na tu šipku červeně označenou a ta mi nabídla pět možností, tak jsem vybral offline úložiště, ale vůbec netuším, kde se nachází

Přiložené miniatury

  • nalezy.jpg
  • export.jpg

  • 0

#553 ran55

ran55

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 11:49

no v pluginu jsem vybral všechny nálezy a pak jsem kliknul na tu šipku červeně označenou a ta mi nabídla pět možností, tak jsem vybral offline úložiště, ale vůbec netuším, kde se nachází

Ahoj najdeš to v mobilu v adresáři kde je umístěný Locus a to  jako fieldNotes.txt


  • 0

#554 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 12:42

no tam jsem to taky hledal a nikde nenašel, proto se na to ptám


  • 0

#555 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 14:11

A co s tim souborem pak budes delat? 
Zkusim to u sebe, ale az vecer ... se ale bojim ze to zavisi od vyrobce tel.

Co mas za tel?


  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

 

Zítra je taky den!!! :)

 Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 8 Pro  + Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     


#556 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 14:56

Mě se fieldNotes.txt nahráva do interní paměti složka Download.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#557 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2022 - 7:54

tak i složku Download jsem kontroloval a telefon mám Mi 10 T Lite


  • 0

#558 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2022 - 10:15

tak teď, když jsem to zkoušel znovu, tak jsem si všimnul krátkého probliknutí hlášky "nastala chyba při zápisu do souboru", takže v tom bude problém a teď kam povolit aplikaci přístup?


  • 0

#559 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2022 - 10:55

tak jsem aplikaci povolil správu všech souborů a stále se mi tam objevuje ta hláška nastala chyba při zápisu do souboru - kde ještě by mohl být problém? Mám tam Android verze 12


  • 0

#560 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 690 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2022 - 11:26

tak jsem to zkusil na tabletu s Androidem 10 a tam mi napoprvé také nešel export, že nemá oprávnění, ale tady, když jsem mu oprávnění přidal, tak vypsal cestu, kam soubor vyexportoval a taky jsem ho tam našel. Má tedy někdo nějaké řešení, jak tento problém vyřešit na Androidu 12?


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama