Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
525 odpovědí na toto téma

#61 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 20:42

Jo, to je ono, díky. V tom je ten problém. S novým API ten soubor nějak nabobtnal, zkusím napsat menionovi, jestli netuší proč.


  • 1

#62 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 793 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 7:31

Ze zkusenosti - nejvetsi objem zabiraji logy. Neni rozdil v poctu logu, ktere se importuji v tom starem a novem pluginu?

 

EDIT: a neslo by to udelat tak, ze by se do GPX pridavaly kese podle vzdalenosti a pridavani by se zastavilo u prvni, ktera preleze ten limit 10 MB? Pak by se uzivateli oznamio, ze z duvodu prenosoveho limitu bylo zarazeno jen xx z yy kesi.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 23 leden 2020 - 7:33

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#63 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 13:09

Svolal jsem na dnešek konsilium mých nejlepších patologů a tady je výsledek pitvy. Budu rád, když nějaký nezávislý institut ověří moje měření, byť s jinou databází.

 

Nejprve vysvětlím názvosloví:
Načtením keší rozumím zobrazení keší z databáze v Locusu. Do Locusu se odesílají jen základní data (souřadnice, název, kód, atd. ale bez listingu, logů a dalších detailů). Tyto body se zobrazí v Locusu, ale po vypnutí zmizí, jsou dočasné. Pro otevření listingu se Locus dotáže doplňku na listing, ten ho natáhne z GeoGetí databáze a vrátí, stejně tak logy apod.
Importem rozumím kompletní natažení všech informací do Locusu a ta data zůstanou v Locusu. Žádné další spojení s doplňkem nebo GG databází tam není.

 

Vytvořil jsem malou GG databázi (rozumněj dočasnou podmnožinu) s kešemi okolo Berlína, 2500 keší, 2037 wp, ke každé keši logy (počet nevím).

 

Starý doplněk:
Načtení – 1.6 MB
Import bez logů – 1.6 MB
Import s 50 logy – 1.6 MB

 

GeoGet4Locus:
Načtení – 1.3 MB
Import bez logů – 3.9 MB
Import s 50 logy – 9.4 MB

 

Tak, a bohužel zklamu všechny, kteří předpokládají, že tam je zázrak v podobě starého doplňku – není. Je to chyba, kterou úplně nedokážu vysvětlit, ale i pokud dáte v nastavení starého doplňku Importovat, tak i když to zobrazí dialog Locusu ohledně importu a výběru složky atd., tak stejně to natáhne jen základní data. Pokud dáte zobrazit detaily keše, tak se to přes doplněk dotazuje do databáze. Můžete to vyzkoušet tak, že po tomto importu keší do Locusu odstraníte tu GG databázi, nebo v doplňku vyberete jiný soubor. Pak vám Locus zahlásí chybu ohledně načítání doplňkových informací a vy uvidíte jen souřadnice a pár dalších informací.

 

Možná by stálo za zvážení v novém doplňku vedle režimu Načtení a Import přidat ještě Import základních informací, třeba s limitem 20000 keší. Problém ale nastane, pokud GG db odstraníte, pak vlastně žádná data v Locusu importovaná nemáte.


  • 2

#64 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 161 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 13:25

Díky, je to tak. Ještě mám dotaz k logice načítání logů. Původní plugin tupě načetl posledních x logů. Nový se zdá, že preferuje údržbářské logy a logy přátel. Pokud mám třeba 10 logů a na keši je hodně v historii těchto logů, vidím jen tyto, treba několik let staré. Když zvýším limit , přidají se logy přátel a když ještě zvýším limit, pak teprve vidím logy Find z poslední doby. Co to udělat třeba tak, že to načte poslední lod každého typu a toto se pak doplní do zvoleného počtu logů všemi posledními? V současnosti tam při nízkém počtu vidím jen několik let staré záznamy o doplnění tužky a nevidím žádný Find log. Zobrazení logů přátel je hezká funkce ;-)

 

To mi přijde překombinované a pro uživatele spíše matoucí.

Mám rád věci tak jednoduché, jak jen dovedou být. Po 2 letech nikdo nebude chápat, proč a jak podivná logika tam funguje.

Jsem pro posledních X logů, to je důležité z hlediska kontroly stavu keše jak ji viděli ostatní.

Přátelé, nepřátelé, noc takového tam netahat.


  • 1

#65 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 161 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 13:44

Jedna prosba ohledně volby zobrazení Vlastních keší, kde se to chová stejně jak u předchozího doplňku.

Mám vlastní keše, které mám i nalezené, protože jsem je adoptoval poté , co jsem je v minulosti našel.

 

Jenže tyto keše pak nejsou sice správně logicky zobrazeny při volbě (vlastní = ANO, nalezené = NE),

ale když dám volbu (vlastní = ANO, nalezené = ANO) tak výsledkem je obrovské množství mých i nalezených.

Neexistuje tedy volba, která mi zobrazí vlastní keše, ale bez ohledu na to, zda jsem je našel (jsou tedy adoptované) nebo nikoliv. 

 

Díky moc.

 

P.S. Obrovský klobouk dolů před tvou ochotou a okamžitou a rychlou prací na doplňku. Smekám!


Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 23 leden 2020 - 13:45

  • 0

#66 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 950 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 14:13

Ty logy to není moje práce, to tam je takhle už z předchozího doplňku. Ten dotaz je

SELECT type, finder, logtext, dt FROM geolog WHERE id = ? LIMIT ?

Už dva dny vymýšlím, jak přepsat tenhle jednoduchý dotaz tak, aby vracel poslední neuživatelské (ownerské -> OM, Enable, NeedMaintenance, Disable) a do limitu je doplnil FI/DNF logy. Ne že by to nešlo, ale ten dotaz bude celkem složitý a pokud by se měl při importu vyhodnocovat pro každou importovanou keš (seznam keší), tak to bude výpočetně dost složité. Obzvlášť nad db s miliony logů. Pri testovani ma dotaz problem dobehnout i u kese s 1500 logy (moje kes u ktere mam stazene vsechny logy) - budu ho zkouset jeste poladit, protoze je evidentne spatne napsany, i kdyz vraci spravne vysledky.


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#67 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 950 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 14:58

možná by pomohla jedna věc. SQLite od verze 3.25 (aktuální je 3.31, GG používá asi 3.24) podporuje window funkce. Databázisti vědí, laikovi to popíšu jako "bílou magii", https://www.sqlite.o...wfunctions.html - těmito funkcemi se dají vybírat poslední logy určitého typu mnohem jednodušeji. Ale je nutné, aby SW používal sqlite knihovnu, která window funkce podporuje. Zkusím kontaktovat Halumu, zda by mohl aktualizovat knihovnu v GG....protože window funkce jsou moc vymazlená věcička - na Oraclu je používáme už možná 5 let...


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#68 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 15:16

Svolal jsem na dnešek konsilium mých nejlepších patologů a tady je výsledek pitvy. Budu rád, když nějaký nezávislý institut ověří moje měření, byť s jinou databází.

 Je to tak.

 

Starý doplněk 1399 okolních keší

načtení 968KB 

import  bez logů 968KB

import s 50 logy 968KB

 

GeoGet4Locus 1399 okolních keší

načtení 791KB

import bez logů 2,9MB

import s 50 logy 6,6MB

 

Přimlouval bych se za možnost, aby se nový doplněk uměl volitelně chovat stejně jako ten starý. Umožňuje to jednoduše importovat nejzákladnější informace o keších v širokém okolí a případné dotažení listingu z databáze je bleskové, takže ani nepoznám, že ten listing nemám naimportován. Databázi v telefonu nikdy nemažu, jen přepisuji novější verzí, takže to že nemám všechny listingy v Locusu mi nevadí.


  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#69 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 15:22

Přimlouval bych se za možnost, aby se nový doplněk uměl volitelně chovat stejně jako ten starý. Umožňuje to jednoduše importovat nejzákladnější informace o keších v širokém okolí a případné dotažení listingu z databáze je bleskové, takže ani nepoznám, že ten listing nemám naimportován. Databázi v telefonu nikdy nemažu, jen přepisuji novější verzí, takže to že nemám všechny listingy v Locusu mi nevadí.

 

Tohle podepisuju a pridavam se k zadosti kolegy!


  • 0

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#70 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 15:40

A nevyřeší tohle Live mapa? Tak přeci funguje. Zobrazí základní informace a zbytek se načte po klepnutí na keš.
  • 0

#71 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 950 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 15:46

možná by pomohla jedna věc. SQLite od verze 3.25 (aktuální je 3.31, GG používá asi 3.24) podporuje window funkce. Databázisti vědí, laikovi to popíšu jako "bílou magii", https://www.sqlite.o...wfunctions.html - těmito funkcemi se dají vybírat poslední logy určitého typu mnohem jednodušeji. Ale je nutné, aby SW používal sqlite knihovnu, která window funkce podporuje. Zkusím kontaktovat Halumu, zda by mohl aktualizovat knihovnu v GG....protože window funkce jsou moc vymazlená věcička - na Oraclu je používáme už možná 5 let...

pak by slo loadovani urciteho poctu logu (vc. vyzadovanych poslednich ownerskych logu) resit treba takhle:

select * from (
select * from (
SELECT 
geolog.*,
rank() over (partition by type order by gs_logid desc) as rnk, 
case when type IN ('Didn''t find it', 'Found it', 'Attended', 'Webcam Photo Taken') then 1 else 0 end type_ord
FROM geolog where id='GCT0KG' /*doplnit ID kese*/
)
where 
  (rnk=1 OR type_ord=1)
order by type_ord, gs_logid desc
Limit 20 /*doplnit dle poctu vyzadovanych importovanych logu*/
)
order by gs_logid desc;

  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#72 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 16:12

Přimlouval bych se za možnost, aby se nový doplněk uměl volitelně chovat stejně jako ten starý. Umožňuje to jednoduše ...

Ano, udělám.

 

 

 

A nevyřeší tohle Live mapa? Tak přeci funguje. Zobrazí základní informace a zbytek se načte po klepnutí na keš.

Ano, vyřeší, udělám tam obě možnosti (Import zákl.informací i Live mapu). Problém s mapou je, že jsi pravděpodobně jediný uživatel, kterému to funguje, tak ostatní asi neví jak to má vypadat a jak to funguje :)


  • 0

#73 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 17:58

Já jsem tu Live mapu před lety zkoušel používat, ale měla nějakou buď vlastnost nebo chybu, kvůli které mi nevyhovovala. A protože už mi dlouho nefunguje vůbec, tak se mi nedaří přijít na to, co mi to na ní vlastně vadilo. :-) Každopádně mít obě možnosti je nejlepší varianta. 


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#74 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 302 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 20:28

možná by pomohla jedna věc. SQLite od verze 3.25 (aktuální je 3.31, GG používá asi 3.24) podporuje window funkce.

Ja mam v aktualni verzi 3.29... Sqlite aktualizuji prubezne, podle toho jak si vzpomenu. Takze mohu slibit, ze dalsi verze bude mit minimalne 3.31, ktera mimochodem vysla vcera. ;)

 

Kazdopadne jsem to zminoval uz na zacatku vyvoje, Sqlite jde pribalit k Android projektu, coz by melo nejen ty vohodu, ze by byla novejsi verze, ale take by se mohly vyuzivat prostorove indexy, diky kterym by se mohlo vemi rychle nahledat, ktere kese spadaji do nejakeho obdelniku. To by se pro live mapu urcite hodne hodilo...


  • 0

#75 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 20:34

Ja s tou přibalenou Sqlite počítám, už je kvůli výkonu. Až to doladíme do uživatelského blaha, tak budu řešit výkon, protože jsem si všimnul, že pár věcí tam určitě půjde udělat jinak. Takže určitě přijde řada na rtree, můžeme udělat ty logy co zmiňoval tarmara, atd.


  • 0

#76 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 23:00

Přidal jsem další verzi 0.10, zde jsou novinky:

- Přidána volba režimu - aktuálně jsou funkční pouze režimy 'Import keší do Locusu' a 'Zobrazení keší na mapě'.

- V případě Importu je možné zvolit, zda se mají natahovat všechna data ke keším nebo jen základní.

- Přidána možnost zadat vlastní nick pro filtrování. (tahle volba v nastavení chyběla)

 

LiveMapa prozatím ještě není hotová. Abych vysvětlil trochu ty režimy - ta první varianta bude fungovat jako u doplňku Geocaching4Locus, kdy vám to zobrazí nabídku tří možností: Zobrazit keše, Importovat keše, Zap.Vyp živou mapu. Pro ty, kteří tuto volbu nechtějí a používají jen jednu funkci, tak tam možnost si ten režim změnit. Pokud tedy máte odkaz na doplněk vytažený do postraního panelu, můžete tak snadno Zobrazit keše, nebo vypnout/zapnout LiveMapu, dle gusta.

 

Aktuálně, v případě Importu s vypnutými detaily nebo v případě Zobrazení keší, tam není žádný limit, tak to zkuste otestovat, kolik se takhle natáhne keší. Pokud jich bude moc (soubor přesáhne 10MB), tak to prostě po dokončení nic neudělá. Odhaduju, že 15000 by to mohlo zvládnout.


  • 1

#77 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2020 - 23:15


Jenže tyto keše pak nejsou sice správně logicky zobrazeny při volbě (vlastní = ANO, nalezené = NE),

ale když dám volbu (vlastní = ANO, nalezené = ANO) tak výsledkem je obrovské množství mých i nalezených.

Neexistuje tedy volba, která mi zobrazí vlastní keše, ale bez ohledu na to, zda jsem je našel (jsou tedy adoptované) nebo nikoliv.

 

 

Když už se nám tady rozjel takovej malej virtuální hackerspace, tak sem dám kód, který provádí filtraci.

// SQL
sqlGeocaches += " WHERE cachestatus IN (0";
sqlWaypoints += " WHERE cachestatus IN (0";

// Filter - Disabled
if (Settings.filter_cache_disabled) {
    sqlGeocaches += ",1";
    sqlWaypoints += ",1";
}

// Filter - Archived
if (Settings.filter_cache_archived) {
    sqlGeocaches += ",2";
    sqlWaypoints += ",2";
}

sqlGeocaches += ") ";
sqlWaypoints += ") ";

// Filter - Found
if (!Settings.filter_cache_found) {
    sqlGeocaches += " AND dtfound = 0 ";
    sqlWaypoints += " AND dtfound = 0 ";
}

// Filter - Owned
if (!Settings.filter_cache_owned) {
    sqlGeocaches += " AND author != \"" + Settings.filter_cache_owned_nick + "\"";
    sqlWaypoints += " AND author != \"" + Settings.filter_cache_owned_nick + "\"";
}

Jednodušše vysvětleno - pokud máš na všem ANO: Vytáhni všechny aktivní, disablovaný a archivovaný keše. Nic víc

 

Musela by se tam přidat volba Pouze nalezeno a Pouze vlastněné, ale tohle umí Locus líp, takže touhle cestou bych se asi nevydával.

 

Edit: Mimochodem netuším, jestli má logiku, aby se takhle filtrovaly WP, ale zatím jsem se nedostal k těmhle detailům. Takhle jsem to "koupil".


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 23 leden 2020 - 23:16

  • 0

#78 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 7:36

Vyzkousel sem nove nastaveni doplnu a jsem nadsen. 

Funguje to tak, jak jsem zvykly a ja zobrazil kese v Praze a okruhu 33 km naprosto bez problemu!

Opravdu velke diky autorovi! 

Pred chvili jsem si nastavil tento doplnek jako primarni pro nacitani kesi :-)


  • 0

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#79 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 950 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 7:49

V pristi verzi prosim doplnit o tlacitko paypalu nebo podobnou vec at muzeme prispivat...
  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#80 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 8:02

V pristi verzi prosim doplnit o tlacitko paypalu nebo podobnou vec at muzeme prispivat...

Jojo, to jsem v mem prispevku nezminil, ale rad taky prispeju.....


  • 1

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů


    Google (1)

Reklama