Přejít na obsah


Fotka

IMGPROXY - externí odkazy na obrázky


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
30 odpovědí na toto téma

#1 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2020 - 15:55

Dnes jsem z hrůzou zjistil, že Groundspeak nahradil odkazy v listingu na externí obrázky svým odkazem do svojí keše. ( https://imgproxy.geocaching.com/..........  )

Tím je účinně znemožněno vyluštit kešky založené na střídání obrázků. Podle této diskuze:

https://forums.geoca...anuary-14-2020/

nastala změna někdy začátkem ledna.

 

Zatím zkoumám detaily, ale vypadá to, že pro novou IP adresu se groudspeak cache znovu zeptá cílového serveru na obrázek, ale ten pak poskytuje této IP adrese stále. Reload stránky nepomáhá.


  • 0

#2 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 427 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2020 - 18:36

Dnes jsem z hrůzou zjistil, že Groundspeak nahradil odkazy v listingu na externí obrázky svým odkazem do svojí keše. ( https://imgproxy.geocaching.com/..........  )

Tím je účinně znemožněno vyluštit kešky založené na střídání obrázků. Podle této diskuze:

https://forums.geoca...anuary-14-2020/

nastala změna někdy začátkem ledna.

 

Zatím zkoumám detaily, ale vypadá to, že pro novou IP adresu se groudspeak cache znovu zeptá cílového serveru na obrázek, ale ten pak poskytuje této IP adrese stále. Reload stránky nepomáhá.

Netýká se obrázků, které jsou odkazovány v atributu STYLE, tj např. pomocí CSS vlastnosti "background-image". Hádám, že to ješte nevychytali.


  • 0

#3 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2020 - 21:57

Pomohlo mi nastavit v PHP scriptu u zdrojového obrázku nekešování:

header ("Pragma-directive: no-cache");
header ("Cache-directive: no-cache");
header ("Cache-control: no-cache");
header ("Pragma: no-cache");
header ("Expires: 0");

poté se opět obrázky na stránce kešky mění správně.


  • 0

#4 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 427 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2020 - 22:08

Nojo, vždycky se něco najde. Docela by mě zajímalo, co tím sledují. Mají zbytečně nevyužitou kapacitu v datacentru, tak si pořídili proxy?


  • 0

#5 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2020 - 22:41

No, mi tím zcela zkazili princip jedné mysterky a udělali z ní trajdu. Takže raději archiv.  :(


  • 0

misha_in.png


#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 248 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2020 - 10:33

To je vždycky riziko, když se použije nedokumentovaná funkce, nebo když se použije něco, co v dalších verzích není garantováno. Ale často člověk nedovede odhadnout, kam GS zamíří.


  • 0

#7 mpistora

mpistora

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2020 - 17:34

Kvůli imgproxy.geocaching.com mi nefungují některé obrázky ve statistikách v profilu. A to ty z http://www.geocachin...erator_mapy.php , http://www.geocaching.cz/mapacr.php apod.

Vypadá to, že se na cílový server dostanou špatně dekódované & z původního URL.

Má na to někdo nějaké řešení?


  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 410 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2020 - 18:45

Treti prispevek na teto strance zminuje mozne reseni. Tobe nefunguje?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 mpistora

mpistora

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2020 - 19:04

To jsem chápal tak, že je to úprava v PHP, která ovlivní HTTP záhlaví zdrojového obrázku. Tedy na straně serveru s obrázkem. To je ovšem zrovna geocaching.cz, a proto to taky píšu sem.
Já umím ovlivnit jen HTML kódem v profilu. A to s obtížemi, protože ho generuje prastarý ggstat. Ale donedávna to fungovalo.
  • 1

#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 410 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2020 - 19:13

Ano, to jsou prikazy pro PHP, ale ty se projevi tim, ze posilaji na vystup html tagy (meta). Pokud je zaradis do sveho html, dosahnes tehoz.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 029 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2020 - 9:06

To by mne dost prekvapilo, kdyby si tam pres jejich vsechnu paranoiu ohledne stylu, klidne nechali injektovat PHP...


  • 0

#12 Maxinoha

Maxinoha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2020 - 9:29

Pomohlo mi nastavit v PHP scriptu u zdrojového obrázku nekešování:

header ("Pragma-directive: no-cache");
header ("Cache-directive: no-cache");
header ("Cache-control: no-cache");
header ("Pragma: no-cache");
header ("Expires: 0");

poté se opět obrázky na stránce kešky mění správně.

 

 

Zkouším to, ale nejsem příliš úspěšný.

generuji tento obrázek: https://www.meteolit...er_4dny_new.png

 

kód PHP mám následující:

// VYTVOŘENÍ PHP OBRÁZKU

putenv('GDFONTPATH=' . realpath('.'));

header ('Content-Type: image/png');
header ('Pragma-directive: no-cache');
header ('Cache-directive: no-cache');
header ('Cache-control: no-cache');
header ('Pragma: no-cache');
header ('Expires: 0');

// Vytvoření obrázku o rozlišení 600x200 bodů
$im = imagecreatetruecolor(600, 200);

// Příprava fontu a barev pro kreslení
$font = 'Ubuntu-Regular.ttf';
$white = imagecolorallocate($im, 0xFF, 0xFF, 0xFF);
$black = imagecolorallocate($im, 0x00, 0x00, 0x00);

// Vybarvení pozadí bílou - použije se velký plný obdélník
imagefilledrectangle($im, 0, 0, 600, 200, $white);

// Nastavení tloušťky pro čárové objekty na 1
imagesetthickness($im, 1);

// Vykreslení (čárového) obdélníku
imagerectangle($im, 0, 0, 599, 199, $black);

// připravení jednotlivých textů
$text1 = 'Předpověď počasí - Meteostanice Liteň';

  • 0

#13 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2020 - 9:22

To jsem chápal tak, že je to úprava v PHP, která ovlivní HTTP záhlaví zdrojového obrázku. Tedy na straně serveru s obrázkem. To je ovšem zrovna geocaching.cz, a proto to taky píšu sem.
Já umím ovlivnit jen HTML kódem v profilu. A to s obtížemi, protože ho generuje prastarý ggstat. Ale donedávna to fungovalo.

Ženě to taky vadí, že se nezobrazuje mapa nálezů. Ráda na ni kouká. A po téhle změně se mapa ani nezobrazí :-(


  • 0

#14 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 473 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2020 - 14:33

Už je to staré vlákno, ale pro úplnost, kdyby to někdo hledal: Zjistil jsem, že přes tu jejich proxy nechodí bmp - hází 404 Not Found. Musel jsem bmp obrázky změnit na png (měl jsem udělat už dávno :) )a jsem v pohodě.
  • 0

#15 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 076 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2020 - 22:19

BMP je nekomprimované, obrázek v BMP nikdy na web. Ti co pamatují modemy 33.6kb/s .či 56kb/s to chápou.
  • 2

#16 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2020 - 22:32

To přece ale neznamená, že listingy s obrázky v BMP neexistují.


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#17 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 496 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 0:52

Ženě to taky vadí, že se nezobrazuje mapa nálezů. Ráda na ni kouká. A po téhle změně se mapa ani nezobrazí :-(

A co je to vlastně za mapu nálezů? Puntíkaté mapy i mapy vybarvených krajů/okresů se přece generují úplně jinde.

Tohle je eskalace problémů se statistikama, kvůli nimž si skoro všichni přesunuli své statistiky na jiný server, například geocaching.cz nebo geocaching-sk.sk

Takže si minimálně ten odkaz na mapu umísti někam jinam, při nejhorším třebas na plochu počítače. A pro puntíkaté mapy použij raději moderní generátor, návod je na http://www.geocachin.../index_dots.php

Tvoje mapa pak může vypadata například takto:

http://www.geocachin...f0000,-1,-1,Yes

nebo

http://www.geocachin...f0000,-1,-1,Yes

Puntíkatých map můžeš mít i více, třebas pro každý kraj zvlášť. Nebo pro každý stát. Koukni se například do mých statistik.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 23 únor 2020 - 1:00

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#18 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 076 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 7:41

To přece ale neznamená, že listingy s obrázky v BMP neexistují.


Nic takového z mé věty nevyplývá.
  • 0

#19 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 9:16

A co je to vlastně za mapu nálezů? Puntíkaté mapy i mapy vybarvených krajů/okresů se přece generují úplně jinde.

Tohle je eskalace problémů se statistikama, kvůli nimž si skoro všichni přesunuli své statistiky na jiný server, například geocaching.cz nebo geocaching-sk.sk

Takže si minimálně ten odkaz na mapu umísti někam jinam, při nejhorším třebas na plochu počítače. A pro puntíkaté mapy použij raději moderní generátor, návod je na http://www.geocachin.../index_dots.php

 

Jo. Je to obrázek, který se generuje jinde. Není podstatné kde a jak. Podstatné je, že ta jejich proxy nesprávně pracuje s jeho url a nezobrazí jej na profilové stránce. Toď vše.


  • 0

#20 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 496 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 12:39

Jo. Je to obrázek, který se generuje jinde. Není podstatné kde a jak. Podstatné je, že ta jejich proxy nesprávně pracuje s jeho url a nezobrazí jej na profilové stránce. Toď vše.

Zkus si znovu přečíst vše  co jsem napsal....

 

Opakuji: Protože Zeměmluv radikálně omezil povolené HTML na stránce s profilem, tak je nutno statistiky přesunout na jiný server. Pokud žádný nemáš, tak doporučuju domluvit se s Balinem (správce slovenského) o přístupu k němu. Na Geocaching.cz by to sice teoreticky šlo také, ale tady se předpokládá struktura souborů taková jako generuje Stator.

Opakuji: Když se podíváš na moje statistiky uvidíš jak je to dělané bez Statoru, jen s GGstatem.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama