Přejít na obsah


Fotka

IMGPROXY - externí odkazy na obrázky


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
30 odpovědí na toto téma

#21 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 15:20

Sorry, ale já neřeším statistiky. Ty mám přes project-gc a stále fungují. Stejně tak mi fungují geopuzzle. Jediné co mi nefunguje je mapa nálezů z geocaching.cz. A ta přestala fungovat s nasazením nové imgproxy. Nemá to nic společného s html tagy.


  • 0

#22 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 180 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 18:06

Změň si adresu obrázku mapky na
http://vypatlator.cz/mapka/tvojeidnageocachingcz.png
Ve tvém případě tedy
http://vypatlator.cz/mapka/80513.png

Funkční pro kohokoliv kdo tu má nahrané nálezy, ale pouze pro mapu celé ČR.


Tento příspěvek byl upraven od KRON family: 23 únor 2020 - 18:18

  • 0

#23 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 495 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 20:07

Změň si adresu obrázku mapky na
http://vypatlator.cz/mapka/tvojeidnageocachingcz.png
Ve tvém případě tedy
http://vypatlator.cz/mapka/80513.png

Funkční pro kohokoliv kdo tu má nahrané nálezy, ale pouze pro mapu celé ČR.

To mu nepomůže - má to na profilu a jestli Zeměplk blbě kešuje obrázky, tak to bude stejné.

Nemám sílu mu to znovu vysvětlovat.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#24 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 180 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 21:06

To mu nepomůže - má to na profilu a jestli Zeměplk blbě kešuje obrázky, tak to bude stejné.

Nemám sílu mu to znovu vysvětlovat.

Právě že to nebude stejné. Problém je pouze s těmi obrázky, které mají ve své adrese nějaké parametry (tedy něco za otazníkem). Namísto nich se zobrazí pouze křížek. Pokud webu podstrčíš adresu bez parametrů (ač přesměrovávací), zobrazí obrázek korektně. A problém není ani s aktuálností dat, jako třeba že by to ten obrázek jednou načetlo a pak X měsíců zobrazovalo z jejich cache. Mám to ozkoušené na statbaru na svém profilu; poslední nález jsem logoval před pár hodinami a počet nálezů ve statbaru to už teď ukazuje správný.

Samozřejmě by bylo lepší, pokud by takovéto přesměrovávací udělátko udělal sám provozovatel webu na kterém se mapy generují, ovšem vzhledem ke stavu tohoto webu (nefunkční kalendář, neexistující seznam souborů, přes rok nesmazané spamy ve videjníku, ...) pochybuji, že bychom se toho dočkali. Spíš můžeme být rádi, že to tady ještě jakžtaktž funguje.


  • 0

#25 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 495 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 22:01

Právě že to nebude stejné. Problém je pouze s těmi obrázky, které mají ve své adrese nějaké parametry (tedy něco za otazníkem). Namísto nich se zobrazí pouze křížek. Pokud webu podstrčíš adresu bez parametrů (ač přesměrovávací), zobrazí obrázek korektně. A problém není ani s aktuálností dat, jako třeba že by to ten obrázek jednou načetlo a pak X měsíců zobrazovalo z jejich cache. Mám to ozkoušené na statbaru na svém profilu; poslední nález jsem logoval před pár hodinami a počet nálezů ve statbaru to už teď ukazuje správný.

Samozřejmě by bylo lepší, pokud by takovéto přesměrovávací udělátko udělal sám provozovatel webu na kterém se mapy generují, ovšem vzhledem ke stavu tohoto webu (nefunkční kalendář, neexistující seznam souborů, přes rok nesmazané spamy ve videjníku, ...) pochybuji, že bychom se toho dočkali. Spíš můžeme být rádi, že to tady ještě jakžtaktž funguje.

Ten přesměrovávač obbbecně moc reálný není. Variant mapek je nekonečné množství, já si například do statistik generuju separátně všechny pro mne zajímavé státy a pak ještě z některých států výřezy - většinou okolí nějakého města (ani velikost takového výřezu není stejná). K tomu si přidej několik variant typu mapového podkladu, několik variant puntíků.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#26 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 180 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 22:57

Obecně reálný je. Pro přesměrovávač není nutné vědět kolik existuje variant všech věcí, ale pouze kolik věcí lze ovlivnit. Což nekonečno nebude. Pokud by na nějaké doméně byl soubor .htaccess obsahující

RewriteRule ^mapky/(.*)/(.*)/(.*).png http://domena.cz/generator.php?mapa=$1&barvapuntiku=$3&cislouzivatele=$2

pak by při zadání adresy

nejakadomena.cz/mapky/liberecko/123456/cervena.png

přesměrovával na adresu

domena.cz/generator.php?mapa=liberecko&barvapuntiku=cervena&cislouzivatele=123456

a Geocaching.com by to zobrazoval. V příkladu jsou tři proměnné, ale může jich být klidně stovka. Tu adresu by stejně generoval nějaký program či skript a žádný z uživatelů by sám neřešil, co si má za kolikáté lomítko napsat.

Nicméně vzhledem k tomu co jsem psal výše si nemyslím, že by na tomto webu někdy vznikl. A já své řešení o dva příspěvky výše udělal primárně pro zobrazení na profilu mkyral (s tím, že třeba i někdo jiný tam má pouze takovouhle mapku s nálezy, tak to využije), upravovat to neplánuji, ani nevím co všechno lze ovlivnit (naposledy jsem nějakou mapku do statistik vytvářel asi před osmi lety).


  • 0

#27 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 495 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 23:27

KRON: To co navrhuješ je vlastně přepis parametrů pro Mapgen z ampersandových oddělovačů na lomítkové oddělovače. Jenže parametry mohou být variabilní.

Asi sis nevšiml odkazu na dokumentaci k Mapgenu který jsem o něco výše dal:

http://www.geocachin.../index_dots.php


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 23 únor 2020 - 23:36

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#28 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 23:33

Díky za nabídku. Asi bych si to taky dokázal nějak na serveru zařídit, ale s těmihle rovnáky na ohejbáky se v práci potkávám a nemám je rád. Místo aby se řešila příčina, tak se to nějak (jednodušeji či složitěji) "udělá", hlavně aby to fungovalo. A chvíli to třeba i funguje. Jenže většinou to časem přinese další problémy :-(


  • 0

#29 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 495 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 23:39

mkyral: Právě proto i já jsem před nějakou dobou přesunul svoje statistiky pryč z Geocaching.com, stejně jako to před tím udělala spousta jiných. Na profilu na Geocaching.com máme jen odkaz kde se nachází skutečný obsah.

Příčinu řešit nemůžeš, protože omezení která GC zavedl aby potrápil uživatele jsou natolik přísná, že to trochu kvalitnější obsah zablokuje. A jak je vidět tak se stále snaží o další omezování.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 23 únor 2020 - 23:42

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#30 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2020 - 23:46

Se uvidí. Tohle je taková drobná nepříjemnost, kterou třeba vyřeší (prý na to ḱouknou). Ale je škoda, že takto efektivně likvidují zajímavé mysterky :-(


  • 0

#31 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 180 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2020 - 20:04

V jednom z našich listingů jsem si ověřil, že existuje ještě jedno řešení, kterým se lze IMGPROXY vyhnout. Účinkuje totiž opravdu pouze na obrázky zadané pomocí <img>. Pokud je obrázek vložen jiným způsobem, viz příklad, zobrazuje se aktuální obrázek včetně všech parametrů.

<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center" style="width:600px;height:400px;">
<tbody>
<tr>
<td background="adresaobrazku"></td>
</tr>
</tbody>
</table>

Tento příspěvek byl upraven od KRON family: 22 duben 2020 - 20:04

  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama