Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
728 odpovědí na toto téma

#461 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 339 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2020 - 14:14

Ale zas na druhou stranu se to dozví ti, co tam pořád nechodí. Informace tady mi přijde jako užitečná, protože jinak se o nových labkách dozvídám jen náhodným rozkliknutím mapy. 

 

Tady se rozhodne vsechny serie neobjevuji, takze stejne je treba hledat informace (i) jinde. Navic je vlakno venovane "novemu serveru pro adventure lab", tak bych ocekaval, ze se tu budou objevovat novinky nebo zmeny, ktere na server promitnuty nejsou.

 

(RSS ctecka muze ukazovat jen vybrany stat.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#462 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2020 - 20:08

Dnes jsem byl lovit LABky v Kutné Hoře (Poklad kutnohorských havířů) - a jen přijedu zpátky domů, vidím, že tam dneska byla publikovaná nová série (Kutna Hora goticka)  :angry: . Takový holt je život, tak tam asi zajedu zítra znova, vlak mám dost levný  :) . Ale nedalo mi to podívat se, kde vlastně zítra budu procházet - a mám nejasno s druhou zastávkou (jo, tahle série je sekvenční) u Kamenného domu. Tak jsem si to raději ověřil u ownera. Potvrdil, že už o chybce ví, že to opraví. Píšu to sem proto, aby lovci FTFek chvíli počkali  ;) .


  • 0

#463 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2020 - 20:27

Série v KH (KH gotická) opravena. Ownere, díky! GPX aktualizováno na serveru labgpx.cz.


  • 0

#464 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 339 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2020 - 14:54

Krome toho, jak se zejmena Tulak stara o data na serveru labgpx.cz, tak jsme tam udelali par zmen, ktere by se mozna mohli hodit.

 

Alternativni vyhledavani

  • do vsech textovych hodnot pro vyhledavani je mozne zadat i vice alternativ
  • oddelovacem alternativ je znak | obaleny mezerou z obou stran
  • soucasne muze byt vice alternativ a mohou byt najednou pouzity ve vice vyhledavacich textech (nap. mohu pouzit soucasne ruzne alternativy ve jmenu autora serie i ve jmenu serie)
  • vyhledavani i nadale probiha jako substring bez ohledu na velikost pismen a na diakritiku
  • alternativy funguji nejen pri vyplnovani weboveho formulare, ale i pri zadani z pluginu
  • priklad: jako stat zadam "Cze | Slov" (bez uvozovek). Budou vyhledany vsechny serie z Czechia, Slovakia nebo Slovenia

Kanaly RSS


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#465 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2020 - 21:13

U níže uvedené série LAB keší jsou chybně zadané souřadnice.
GC8K8T3 Adventure Lab: Velká Bystřice - bonus

chyba je u
... Velká Bystřice / Socha T.G.M.... GC8K8T3-1

... Velká Bystřice / Kostel Stětí sv. Jana Křtitele ... GC8K8T3-0


  • 0

#466 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2020 - 21:29

Díky za upozornění, opravil jsem to. Jen na okraj: chyba byla u ownera, což není žádný problém, to se prostě stane. Jen my nemáme možnost zjistit, že se data série opravovala (owner je opravil). O to více díky za upozornění.


  • 0

#467 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 510 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2020 - 13:58

Narazil jsem též na chybné souřadnice u labek ze série GC8HR3M-0ON THE ROAD / MEZNÍK / THE MILESTONE.

Všechny labky mají stejnou N - souřadnici a a E souřadnice jsou v pravidelných rozestupech.

Díky


  • 0

#468 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2020 - 14:15

Zajímavé na této sérii je to, že já  mám ve svém GG všechny LABky správně (a stejně jako je to v mobilní aplikaci). Ale když si stáhnu GPX soubor ze serveru, tak ten je skutečně špatně (respektivě přesně tak, jak to popsal nalano). Tak jdu GPX opravit a nahrát znovu. Díky za upozornění.


  • 0

#469 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2020 - 18:20

Během dneška dodám na server labgpx.cz kolem deseti sérií LABek z Bavorska. Není to proto, že bychom se rozhodli dávat na server všechny německé keše, ale jeden kamarád si připravuje výlet do Mnichova a požádal nás o GPX soubory těch sérií, které hodlá navštívit. Třeba se budou hodit i ostatním, konečně Mnichov zase není tak daleko  :) .


  • 0

#470 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2020 - 14:14

Pro serii "Marek Jedlička" od waldi.cz byl prave publikovany bonus:

https://www.geocachi...-jedlicka-bonus


  • 0

#471 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2020 - 14:36

Díky za informaci, upraveno dle uvedené bonusové kešky.


  • 0

#472 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2020 - 12:15

Dneska byl publikován bonus pro sérii Zeleň okolo Bohnic https://www.geocachi...s-adventure-lab .


  • 0

#473 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2020 - 12:11

Dneska byl publikován bonus pro sérii Zeleň okolo Bohnic https://www.geocachi...s-adventure-lab .

 

Díky, opraveno.


  • 0

#474 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 22:53

Je to sice jen drobnost, ale serie "Prazske hokehove stadiony" ma jine vychozi souradnice na labgpx (tam se tvari, ze je na praze 4), v appce je udajne vychozi ve Vysocanech. Prijde mi logictejsi stav na labgpx - umistena je na jednu ze svych nesekvencnich stanovist. Ale radeji upozornuju.


Nevim, jestli to tu uz probehlo - slo by do rss ctecky pridat i kratky text "bonus ano/ne" a "sekvencni ano/ne"?


  • 0

#475 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 23:05

Taky se vam aktualizovala aplikace a opet ukazuje, ze programatori v GS uzivaji dobry vzorek? Nove maji vsechny serie stejne barevnou identifikaci, jen dokoncenou serii poznate podle "fajfky" a jestli jsem spravne pochopil, tak sekvencni serie nema zadny znak a nesekvencni ma nejake ozubene kolecko. Opravdu si nekdo mysli, ze je to tim prehlednejsi?


  • 0

#476 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 23:23

Je to sice jen drobnost, ale serie "Prazske hokehove stadiony" ma jine vychozi souradnice na labgpx (tam se tvari, ze je na praze 4), v appce je udajne vychozi ve Vysocanech. Prijde mi logictejsi stav na labgpx - umistena je na jednu ze svych nesekvencnich stanovist. Ale radeji upozornuju.

 

Ono to ani jinak v GPX nejde. GG (a stejně tak naše GPX) bere jednotlivé LABky jako samostatné keše a nemá tedy žádný objekt odpovídající celé sérii. Všechna data, která se týkají celé série jsou pak v GPX (a v GG) vždy opakována u každé LABky. Takže třeba celkový popis série (nebo i identifikátor série, labid) se opakuje ve všech LABkách této série. Takže v GPX není místo, kam zadat souřadnice, kde se v appce na displeji objevuje červené startující kolečko.

 

Problém může nastat (jen) tehdy, když série bude rozprostřena přes dva kraje - tam se pro všechny LABky ze série napíše jeden jediný kraj (té první labky v sérii). Když pak GG doplní podle skutečných souřadnic okres LABek (plugin Divider), může nastat, že se jedná o okres z jiného kraje, než je uvedeno u LABky. Zatím to, pokud vím, nenastalo. Řešeno to tedy není.


  • 0

#477 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 23:37

Ono to ani jinak v GPX nejde. GG (a stejně tak naše GPX) bere jednotlivé LABky jako samostatné keše a nemá tedy žádný objekt odpovídající celé sérii. Všechna data, která se týkají celé série jsou pak v GPX (a v GG) vždy opakována u každé LABky. Takže třeba celkový popis série (nebo i identifikátor série, labid) se opakuje ve všech LABkách této série. Takže v GPX není místo, kam zadat souřadnice, kde se v appce na displeji objevuje červené startující kolečko.

 

Problém může nastat (jen) tehdy, když série bude rozprostřena přes dva kraje - tam se pro všechny LABky ze série napíše jeden jediný kraj (té první labky v sérii). Když pak GG doplní podle skutečných souřadnic okres LABek (plugin Divider), může nastat, že se jedná o okres z jiného kraje, než je uvedeno u LABky. Zatím to, pokud vím, nenastalo. Řešeno to tedy není.

 

Diky za skvele vysvetleni. Jak jsem psal, prijde mi logictejsi mit vychozi stav na "prvni" ze serie, ted uz i vim proc :-).


  • 0

#478 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2020 - 12:08

Hle, hle, Adventure LAB v nové verzi mobilní apky mají dokonce jakous takous notifikaci: Po nainstalování nové verze apky se mi hned poté, co se objevily Vladovy LABky v Resslovce, napsalo na mobilu "Ve vašem okolí vznikly nové Adventure LAB". Tak aspon něco...


  • 0

#479 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2020 - 12:11

Potvrzuji, zacalo mi to blikat 2 dny zpatky. Jen nedaji vedet, co je noveho. Treba to ale za par let dotahnou do pouzitelneho stavu :-).


  • 0

#480 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2020 - 12:44

Tak to si bude na pozadí kontrolovat server (nebo má trvalé spojení?). V aplikaci jsem k tomu nastavení nenašel, tak jsem alespoň v Nastavení vypnul Aktualizace na pozadí (IOS), ať nežere baterku.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama