Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
710 odpovědí na toto téma

#581 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2020 - 15:21

Asi jsem odpověděl nepřesně, omlouvám se. Já neloguji z domova jednotlivé labky, to dělám normálně na místě telefonem. Já mluvil jen o bonusovce - tu bonusovku na místě jen poznačím do garminu jako ulovenou a z garminu pak v klidu doma soubor přepošlu do "draftů" (jak tomu GS anglicky říká) a zaloguji (vše na PC, přečtu si také v klidu a na velké obrazovce listing).

 

Np, jen me to zaujalo. Taky radeji loguju z poklidu domova, uz jen proto, ze muzu psat delsi text bez vyruseni. Ma to samozrejme nevyhod v tom, ze LABky obcas preskoci v poradi nalezu cache, ktere jsem jeste nestihl zapsat (a na tuto nevyhodu jsem se snazil naroubovat co jsi napsal).


  • 0

#582 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2020 - 15:45

LABky obcas preskoci v poradi nalezu cache, ktere jsem jeste nestihl zapsat

 

Tohle je asi trochu OT, je to spíše na forum o GG samotném, ale máme tady i gorda, ten možná bude mít odpověď (navíc se to týká "světlo/tma", a to je myslím také gordova práce). Jde o to, že Garmin (aspoň Oregon a Montana určitě) zapisuje do draftů i čas nálezu. GS to nepřebírá, ale v těch souborech na garminu to je. A je to v UTC času. Já bych to rád měl i u svých nálezu v GG a to v lokálním čase, ale to bych musel mít nějakou knihovnu, která podle souřadnic pozná, ve kterém časovém pásmu ten nález byl, a podle toho předělá čas na lokální. To je dost práce, ale dobrou zprávu mi před časem poslal HaLuMa (autor GG): tohle všechno GG už umí. Stačí tam jen ten soubor z Garminu naimportovat a je hotovo. Zkusil jsem to, ale bohužel jsem zjistil, že to sice GG dělá, ale jen u těch keší, které nejsou označeny jako nalezené. Takže abych to použil, musel bych všechny své nálezy označit jako nenalezené a pak nějak zpět (protože ne všechny nálezy v tom souboru z Garminu za ta léta mám). A toho jsem se dosud neodvážil - takže mi LABky přeskočí mé stejnodenní nálezy (protože u LABek čas nálezu dávám, u normálních čas zůstává na 00:00). Je škoda, že to GG třeba nedělá u všech, které mají čas 00:00 (to by mělo být dost bezpečné myslím).


  • 0

#583 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2020 - 15:58

Tohle je asi trochu OT, je to spíše na forum o GG samotném, ale máme tady i gorda, ten možná bude mít odpověď (navíc se to týká "světlo/tma", a to je myslím také gordova práce). Jde o to, že Garmin (aspoň Oregon a Montana určitě) zapisuje do draftů i čas nálezu. GS to nepřebírá, ale v těch souborech na garminu to je. A je to v UTC času. Já bych to rád měl i u svých nálezu v GG a to v lokálním čase, ale to bych musel mít nějakou knihovnu, která podle souřadnic pozná, ve kterém časovém pásmu ten nález byl, a podle toho předělá čas na lokální. To je dost práce, ale dobrou zprávu mi před časem poslal HaLuMa (autor GG): tohle všechno GG už umí. Stačí tam jen ten soubor z Garminu naimportovat a je hotovo. Zkusil jsem to, ale bohužel jsem zjistil, že to sice GG dělá, ale jen u těch keší, které nejsou označeny jako nalezené. Takže abych to použil, musel bych všechny své nálezy označit jako nenalezené a pak nějak zpět (protože ne všechny nálezy v tom souboru z Garminu za ta léta mám). A toho jsem se dosud neodvážil - takže mi LABky přeskočí mé stejnodenní nálezy (protože u LABek čas nálezu dávám, u normálních čas zůstává na 00:00). Je škoda, že to GG třeba nedělá u všech, které mají čas 00:00 (to by mělo být dost bezpečné myslím).

Já si ty časy v GG upravuji podle pořadí nálezů. Klidně po hodinách.
Ve statistice nemám hodiny odlovu - u Gorda jsem to třeba viděl.
Ale pořadí mi sedí.
  • 0

#584 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 334 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2020 - 20:06

Tulaku, to preci neni problem.  :) Mam par reseni:

 

  1. zapamatovat si nalezene kese, zrusit datum a cas nalezu, importovat to jak ti Haluma radil a u tech, kde to nic neudela, vratit puvodni zapamatovanou hodotu
  2. napsat si plugin, ktery si vezme datum a cas z toho souboru, tak jako GG prozene casy casovymi pasmy podle souradnic (polygony v GG jsou) a nastavi cas nalezu

Prvni postup podle meho je zvladnutelny bez programovani pluginu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#585 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 334 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2020 - 7:25

Jeste me napadla jedna moznost, ale nevim, jestli funkcni a jestli by byla "unosna".

 

Do prazdne databaze importovat ty nalezy a pak export do GPX v2 a jeho import do "provozni databaze. To ma nekolik hacku:

  • nemam vyzkouseno, ze to opravdu prepise datum a cas nalezu
  • importem do provozni databaze bys prisel o vsechny informace, ktere sis u kesek ulozil. To by se muselo resit zade jinak

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#586 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2020 - 10:57

Bonusovka Kunratický les.


  • 0

#587 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2020 - 11:32

Bonusovka Kunratický les.

 Opraveno, díky.


  • 0

#588 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 6:41

Třetí Labka na Prazskem hradě je v místech kam je zakázán vstup, dlouhodobé stavební práce.
Protože jsou lineární, tak nelze pokračovat dál. U zábrany je ostraha.
Jak to mohl Banjo5 pustit, nechápu. Ten zákaz není nic nového.
Ukázka další nevýhody Labek, nikdo to neschvaluje, nelze dát NM atd.
  • 1

#589 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 8:42

Třetí Labka na Prazskem hradě je v místech kam je zakázán vstup...

 

Ano, je to politováníhodné, já tam včera byl a trochu jsem si zoufal. Přelézt zábranu jsem se neodvážil (i když podle logů několik lovců to tak vyřešilo), takže jsem pro keškování poprvé použil "gaučovou" aplikaci fakeGPS. Byla by mi ovšem k ničemu, kdybych už neměl odlovenou (a zapamatovanou!) první stage Benjovy "Route...". dejwy správně zmiňuje, že problém umocňuje lineárnost série.


  • 0

#590 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 12:26

Tak někdo napište ownerovi, ať prozatím zvětší zónu a jestli není možné odpovědět zpoza zábrany, ať upraví i otázku. 


  • 0

#591 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 12:38

Tak někdo napište ownerovi, ať prozatím zvětší zónu a jestli není možné odpovědět zpoza zábrany, ať upraví i otázku. 

 

Já (a asi dva přede mnou) napsal(i) do logu, že je problém a jaký. Myslím tedy, že owner to ví.


  • 0

#592 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 441 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 12:52

Na LABkách je krásné to, že logy nechodí do mailu, a pokud si je aktivně nevyhledáš, nemusíš vůbec vnímat jejich existenci...


  • 1

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#593 jarata

jarata

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 13:35

Na LABkách je krásné to, že logy nechodí do mailu, a pokud si je aktivně nevyhledáš, nemusíš vůbec vnímat jejich existenci...

Chodí mi oznámení přímo na telefon. Jenom se ukáže hláška, že je něco nového v okolí.


  • 0

#594 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 729 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 13:36

Třetí Labka na Prazskem hradě je v místech kam je zakázán vstup, dlouhodobé stavební práce.
Protože jsou lineární, tak nelze pokračovat dál. U zábrany je ostraha.
Jak to mohl Banjo5 pustit, nechápu. Ten zákaz není nic nového.
Ukázka další nevýhody Labek, nikdo to neschvaluje, nelze dát NM atd.

Taky jsem na to narazil, ten zákaz vstupu tam je už 2 roky a další 2 roky tam bude, dokud nepraví severní stranu katedrály a několik domů ve Vikářské. No vypadá to, že autor zakládal LABky z gauče a kdo zná odpověď tak taky loví z gauče, jinak to teď není možné.

 

Poslal jsem autorovi upozornění.


  • 1

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#595 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 441 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 14:45

Chodí mi oznámení přímo na telefon. Jenom se ukáže hláška, že je něco nového v okolí.

Oznámení logů, že někdo logoval tvoje LABky? Ještě, že to neumím zapnout...


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#596 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 15:50

Tak někdo napište ownerovi, ať prozatím zvětší zónu a jestli není možné odpovědět zpoza zábrany, ať upraví i otázku.


Já mu pochopitelně hned ráno napsal, to se neboj. Ale když to pouštěl už to tam bylo týdny, Takže moc nechápu ownera.
  • 0

#597 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 729 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 16:31

Třetí Labka na Prazskem hradě je v místech kam je zakázán vstup, dlouhodobé stavební práce.
...

Hmm tak problém asi bude jinde neb owner si ty své LABky už prošel a zalogoval :(. Jen si postěžoval, že nestihl FTF. Tak gaučink asi bude správné řešení.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#598 BellaUH

BellaUH

    ***

  • Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 19:05

Chodí mi oznámení přímo na telefon. Jenom se ukáže hláška, že je něco nového v okolí.

a kde se to zapíná?


  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#599 PaJa-trb

PaJa-trb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 19:48

Taky netuším kde se zapínají notifikace na nové LABky.

Poslední verzi appky Adventure Labs mám naistalovaou na soukromým telefonu s Androidem a pak i na pracovním iPhone 6, kde se mi zobrazí oznámení o nové labce.

Ale jak to zapnout nebo vypnout? Nikde jsem žádný čudlík neviděl.

 

Počkal bych rok-dva, třeba se to doladí  :D


  • 0

#600 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2020 - 20:09

Taky netuším kde se zapínají notifikace na nové LABky.

 

Já myslím, že se tady pletou dvě věci. taxoft reagoval na notifikace o logách na vašich labkách - a to asi na telefon nechodí (nevím, nejsem owner, třeba to nějak jde). A druhá věc je notifikace o nových sériích ve vašem okolí. To se nastavuje (povoluje či zakazuje) tak jako všechny notifikace v androidu: Setting => Notifications a pak v seznamu aplikací najdete AdventuteLab a u toho zapnete či vypnete (standardně to je zapnuto, aspoň u mě bylo).


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama