Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1112 odpovědí na toto téma

#1021 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 9:45

Je to tak, bonusovky jsou mimo labky. Ale k jejich nalezení je třeba tu labku vidět. Čísla si mohu opsat, ale často je bonusovka publikována až později a v okamžiku odehrání v labce čísla ještě nejsou. Ale není problém když vidím, že bonusovka vyšla, se do labek podívat.

 

Pro jistotu jsem testoval - i kdyz mam vypnute zobrazovani absolvovanych LABek, kliknutim na odkaz na LABky se v aplikaci v poradku zobrazi. Odkaz je vzdy v listingu bonusove cache, takze neni nutne se mordovat s jejich aplikaci. Proste kdyz je bonus, "prokliknu" se do aplikace stejnym zpusobem, jako napr. z gpx vytvorenych na labgpx.cz.


  • 2

#1022 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 411 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 9:52

Dobrá zpráva. Já z labek do aplikace ještě neproklikával, nějak to pořádně nefungovalo a dřív to ani nešlo, ale zkusím u nově stažených.


  • 1

#1023 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 14:23

Dnes jsem lovil na Slánské hoře sérii labek a přitom zkoušel poslední verzi mobilní aplikace, o které byla včera řeč. Podle mého pocitu (měření to zrovna nebylo) se její schopnosti rychle poopravovat aktuální polohu nijak nezlepšily. Abych pravdu řekl, ani jsem to nečekal. Nicméně, jedna změna v aplikaci je a je to změna nadmíru dobrá, dokonce bych řekl i DOBRÁ. Pro gaučáky ale bude špatná: nová verze umí zjistit, že telefon má zapnutou aplikaci fakeGPS a nenechá se tím zblbnout. Tedy přesně to, po čem volal tuším Šolim, když vysvětlovat, že dobré aplikace tohle mohou umět (uváděl jako příklad aplikaci na Turistické známky).


  • 1

#1024 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 14:43

... nová verze umí zjistit, že telefon má zapnutou aplikaci fakeGPS a nenechá se tím zblbnout.


Už jsem si myslel, že s procházením sekvenčních LABek v jiném pořadí než mi nadiktoval owner mám utrum, ale teď jsem to zkoušel a simulace polohy mi fungovala. Pravda nepoužívám fakeGPS, ale jinou aplikaci, ale princip je stejný.
  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#1025 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 14:46

Už jsem si myslel, že s procházením sekvenčních LABek v jiném pořadí než mi nadiktoval owner mám utrum, ale teď jsem to zkoušel a simulace polohy mi fungovala. Pravda nepoužívám fakeGPS, ale jinou aplikaci, ale princip je stejný.

 

Takže jsem byl příliš optimistický? Hmmm.... škoda


  • 0

#1026 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 411 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 15:26

Jednou mi apka pěkně bloudila. Pořád jsem byl cca 40m od zóny, i když jsem stál přímo u objektu. Chodil jsem sem a ta a nic. Pomohlo sestřelení (nejen zavření, ale nucené ukončení), po novém spuštění už šla dobře. Přitom mapy.cz ukazovaly přesně, tj. nějak nebrala správnou polohu z navigace. Bylo to ale už dost verzí dozadu. možná s tím něco udělali. Pokud mi to udělá znovu, už vím co dělat.


  • 1

#1027 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 699 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 15:35

Jednou mi apka pěkně bloudila. Pořád jsem byl cca 40m od zóny, i když jsem stál přímo u objektu. Chodil jsem sem a ta a nic. Pomohlo sestřelení (nejen zavření, ale nucené ukončení), po novém spuštění už šla dobře. Přitom mapy.cz ukazovaly přesně, tj. nějak nebrala správnou polohu z navigace. Bylo to ale už dost verzí dozadu. možná s tím něco udělali. Pokud mi to udělá znovu, už vím co dělat.

Tohle se mi stalo jednou u hodinek. Presel jsem kvuli tomu kesku, protoze to furt ukazovalo 304 m k cili. Restart pluginu a uz o bezelo.....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1028 jezevcik

jezevcik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 19:22

Od rána tohle (trochu bouřlivě) řešíme. Vyčkejte prosím.

Už to zase funguje!

Velký dík.

Všem IT mágům na serveru labgpx.cz přeji hezké Vánoce a šťastný lov!


  • 0
Dík Jezevčík
Vložený obrázek

#1029 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 648 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 21:30

Funguje, ale neradi se lokalne, nybrz novym dotazem na server - se vsemi necnostmi, ktere k tomu patri.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1030 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 556 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2020 - 12:32

Tak jsem si ted vsimnul, ze po updatu aplikace Adventure Lab pro Android (verze 1.2.29), je nyni mozno v nastaveni vypnout zobrazeni absolvovanych serii! 

 

Konecne jsme se dockali :-)

To je fajn, že je jde schovat, ale nebyl by to Groudspeak, aby to neměli naprogramované blbě :(

 

Na mapě je to asi OK, ale seznam je udělaný tak, že se načítá v dávkách po 30 položkách (bez rozlišení odlovených a neodlovených). No a když je v první dávce vše odlovené, další dávka se nenačte a seznam je prázdný.


  • 0

#1031 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 135 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2020 - 13:04

To je fajn, že je jde schovat, ale nebyl by to Groudspeak, aby to neměli naprogramované blbě :(

Na mapě je to asi OK, ale seznam je udělaný tak, že se načítá v dávkách po 30 položkách (bez rozlišení odlovených a neodlovených). No a když je v první dávce vše odlovené, další dávka se nenačte a seznam je prázdný.


Že to podělají je naše jediná jistota v týhle době.
  • 0

#1032 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 027 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2020 - 13:11

Včera se mi apka venku sekala - byl problém, že po přejezdu nenačítala labky v okolí. Sice se snažila, ale nic - blbla opakovaně. Ze by byl problém, že nemám poslední verzi? Instalovala jsem naposledy před cca 1-2 měsíci. Sice jsem po restartu telefonu rozchodila, ale.....Jinak pro pobavení: vyjela jsem i na Svatobor u Sušice, abych dokončila poslední labku. A co blondýna neudělá? Fotí, kochá se a až ve Velharticích při další procházce zjistí, že na Svatoboru nezapnula apku a Sušici nedokončila. Jo, jsem asi protiklad gaučáků, pro jednu labku na místo vyrazím víckrát. :-)
  • 0

#1033 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 891 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2020 - 15:38

Uz se těším na update verze pro iOS ;-)

Dneska už mám upgradovanou i verzi v iOS.
  • 0

#1034 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2020 - 21:32

Dovolim si presmerovat jsem odpoved z "depresivniho koutku":

 

To musi byt nastavenim telefonu. Nepredpokladam, ze by to byla zalezitost aplikace, protoze si nemyslim, ze by Ludek v a:Drake delal nejakou specialni obsluhu odkazu. Navic posledni verze a:Drake i c:geo byly vydane driv nez jsme odkaz do listingu vlozili. Tak na to tezko mohou byt nejak pripraveny dopredu.

 

Mozna je to tim, jaky browser se pouziva implicitne. Domnivam se totiz, ze aplikace spusti odkaz v browseru a az ten prepne na tu aplikaci. Treba proto, ze GS aplikace ma nekde nastaveno, jaky odkaz obluhuje, a browser to respektuje. Pokud to browser ignoruje, nespusti ji.

 

Pokud je tu nekdo s Locusem, komu se otvira primo (nebo neprimo, viz predchozi veta) aplikace, mozna by nebylo na skodu si vyjasnit nektera nastaveni.

 

Zkousel jsem si nainstalovat operu a chova se stejne, jak popisuje Pontiac. Dle vseho nerespektuje nastaveni Androidu (a nejspis dela i Firefox) - kdyz si zobrazite opravneni aplikaci, je pro Adventure lab uvedeny seznam adres, pro ktere se ma pouzit jako vychozi aplikace. Chrome se nejspis diva do nastaveni Androidu a proto zavola "spravnou" aplikaci.

 

Nejsme jedini, kdo to resi, viz napr. https://forums.opera...external-apps/8 nebo https://hamdicatal.c...in-native-apps/

 

Je to sice dratem do oka, ale doporucuji na to specialni aplikaci (https://play.google....maniac.openwith). Nezkousel jsem ovsem, mozna vam ale pomuze.

 

Mimochodem - instalace opery ty asociace (aspon u me) totalne rozbila a nepomohlo ani odstraneni opery a nasledne rucni zmeny ve vychozich aplikacich. Bylo nutne odebrat/pridat Lab aplikaci.

 

Dale jsem si vsiml, ze pokud otevru ve vychozim browseru (Samsung telefon, browser se jmenuje napadite "internet"), sice rovnez ignoruje nastaveni, ale vedle adresniho radku se zobrazi ikonka "adventure lab aplikace" a po kliknuti na nej se otevre prislusna serie. Tj. tento browser implementuje otevreni zase jinak - otevre odkaz sam, ale na klik umozni presmerovani. Nic podobneho jsem ale v opere nenasel.


  • 1

#1035 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 648 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2020 - 9:11

Dekuji za vyzkumnou praci. Urcite to nekomu pomuze.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1036 lusk665

lusk665

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2020 - 19:16

Serie Po stopách Lišky Bystroušky https://labs.geocaching.com/goto/76543 má bonus GC8NFZX. Zatím je uvedeno jako bez bonusu.


  • 0

62st - Sony Xperia X- a.Drake - GeoGet


#1037 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2020 - 21:36

Díky za upozornění. Podobné omyly se stávají maximálně jednou za deset let. :P Pardon, deset dní.


  • 0

#1038 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:59

Mohl bych poprosit o opravu názvu LAB série GC7E15C? Kvůli c:geo má změněný název a výsledkem je SvatÝ HOSTÝN, což vypadá strašně :-D. Osobně bych navrhoval úpravu na Svatý Hostýn. Díky


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#1039 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 648 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 13:04

Serie se jmenuje SVATY HOSTYN, tak by to melo byt take tak pojmenovane. (Nemuzeme za to, ze autori kesi a labek neumeji pouzivat kapitalky v souladu s ceskym pravopisem, typografickymi pravidly, netiketou, ...). Vyzkousel jsem si ted u sebe, ze mi stavajici verze pluginu ulozi jmeno spravne. Ale protoze ja se do dat nehrabu, musis pockat, az to udela nekdo z kluku.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1040 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 13:08

Měl jsem zato, že první slovo nemůže mít kapitálky, protože to c:geo neschroupne? Pokud to už neplatí, tak jsem taky pro, aby se dodržel původní název.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama