Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1263 odpovědí na toto téma

#1161 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 106 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2021 - 9:43

Díky, ten web vypadá opravdu moc pěkně:-)


  • 2

#1162 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 151 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2021 - 7:06

Zajímavost (či potíž?) pro lovce labek v Praze: Dnes owner přidal k sérii "Prosek park" dvě další labky (změna ze tří na pět). Což je dobrá věc, ale labková aplikace s tím má trochu potíž. Já jsem měl tu původní (třílabkovou) sérii už odlovenou, takže se mi už na mapě v aplikaci neobjevuje (přestože by měla, protože má nové labky, není tedy dokončena). Musel jsem tedy nejdříve v profilu aplikace řící, že chci zobrazovat i ty už odlovené. Teprve pak jsem sérii viděl na mapě. Hlásila sice, že série je Completed ale po otevření  ukázala i ty nové labky (sic!). Ale jde o sekvenční sérii, takže ty nové labky byly šedé, tedy zřejmě nepřístupné. Ale - a teď pozor - když jsem přišel na místo nové labky, aplikace mi ukázala otázku a umožnila na ni odpovědět. To samé i na té druhé nové. Pak mi dokonce nabídla můj původní log, abych ho mohl doplnit. Takže přidání labek do splněné série funguje... Hmmm, možná ty nejasnosti způsobilo i to, že doplněná série je zároveň sekvenční.

 

Taky jsem je měl už z dřívějška odlovené a tedy completed jako sérii 3 kusů.

Když jsem si dnes ráno zobrazil seznam stagí (ikona seznamu vpravo nahoře), tak tam byly 3 odlovené a jedna (ta nová) jako neodlovená. Dal jsem si ji zobrazit a .... šlo ihned odpovídat, ač jsem byl 2 km daleko. Došel jsem na místo, odpověděl a zobrazil si v seznamu tu pátou, poslední a  ... opět šlo ihned odpovědět, ač to bylo asi 400m.
vypadá to, že pokud jsou Labky tedy completed a následně owner přidá stage, tak nějaký interní flag completed znamená, že appka přestane kontrolovat vzdálenost od stage, ač ta stage je nově přidaná a ještě neodlovená.

Nicméně tohle přidávání později je hodně nestandardní věc a tady bych i pochopil, že to GC nemá ošetřené. Osobně bych po publikaci dovolil jen stage upravovat ale už ne přidávat (jen názor).


  • 1

#1163 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 14:58

Zajímavost mobilní aplikace: Dnes jsem byl v Břevnovském klášteře v Praze tamní sbírat sérii labek. Tedy byl jsem na místě a nijak jsem nepodváděl (aplikaci fakeGPS sice na telefonu mám, ale nebyla spuštěna). Proto mě udivilo, že se mi při spuštění mobilní labkové aplikace ukázalo velké žluté varování přes celou obrazovku: (cituji v češtině, varování bylo anglicky,  a jen podle paměti, podruhé se mi to už neobjevilo, třeba to bude jen jednou denně): "Vidíme, že máte zapnutou možnost nastavit jinou než aktuální lokaci. To je proti GS pravidlům, budete-li tak pokračovat, váš účet může být zmražen." (konec citátu).


  • 2

#1164 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 775 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 19:39

To se mi vcera objevilo take, a fakeGPS nainstalovane nemam. Nepamatuju se uz na presne zneni, pripadalo mi to spis jako upozorneni, ze neni povolena zmena aktualni pozice nez ze by me to upozornovalo na to, ze mam moznost ji menit. (A jestli se pamatuju, nekdo tu hlasil, ze fakeGPS nejde pro labky souradnice menit.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1165 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 20:15

Fejkovat polohu pro labky pomocí fakeGPS nadále bez problémů funguje.
Pokud chtějí bránit podvodníkům, fajn. Mohli to ostatně dělat dávno. Ale vyhrožovat hned blokací účtu? Docela drsný, ne?
  • 1

Google Pixel 3 / Android 11 / c:geo


#1166 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 083 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 20:36

Potvrzuju, mně se to objevilo v pátek. Poprvé. Já si to vysvětluju tím, že začali detekovat technologii Mock location. Já ji měl zapnutou v aplikaci Bluetooth GPS (měl jsem zrovna zaplý bluetooth modul). Jde vlastně o podvržení polohy z vnějšího zdroje, mimo integrovanou GPS. Myslím, že totéž používají ty Fake GPS aplikace.

 

c36CPsV.png


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#1167 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 9:30

Dneska jsem pred cestou na Moravu chtel zaktualizovat nejake LAB serie a zaregistroval jsem, ze je aktualizace proti minulosti vyrazne pomalejsi.

Zas tak moc mi to pro tech par serii nevadilo, ale radeji davam info, kdyby se nekde rodil problem :-)


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1168 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 9:58

Dneska jsem pred cestou na Moravu chtel zaktualizovat nejake LAB serie a zaregistroval jsem, ze je aktualizace proti minulosti vyrazne pomalejsi.

Už se to tu probíralo. Zapříčíní to kontrola dříve nahraných labek, zda nedošlo ke změně. Nahrání se podstatně zrychlí, pokud zadáš datum, od kterého chceš labky nahrávat. Starší potom nekontroluje.


  • 0

#1169 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:03

Mam samozrejme nastavenio, ze kontroluji v Geogetu jen pridane LAB serie od posledniho pridani (kontroly)!

Tady se jednalo o oznaceni nekolika serii a provedeni jejich aktualizace. Coz delam jednou za cas, vetsinou pred velkou vypravou. A toto je pomalejsi, nez to bylo treba pred tydnem.....

Hlavne jsem to psal z duvodu pripadne kontroly ze strany daneho serveru..... Me to zas tak nevadi!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1170 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:05

Zdravím, včera jsem byl na labce kulturní domy - Letná ve Zlíně a tato labka má na labgpx posunuté souřadnice asi o 150m, ty správné jsou zde 49°13.06112'N, 17°38.98586'E. Asi to autor pak ještě upravoval.
  • 0

#1171 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 775 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:11

Mam samozrejme nastavenio, ze kontroluji v Geogetu jen pridane LAB serie od posledniho pridani (kontroly)!

Tady se jednalo o oznaceni nekolika serii a provedeni jejich aktualizace. Coz delam jednou za cas, vetsinou pred velkou vypravou. A toto je pomalejsi, nez to bylo treba pred tydnem.....

Hlavne jsem to psal z duvodu pripadne kontroly ze strany daneho serveru..... Me to zas tak nevadi!

 

Neumim si predstavit duvod, proc by to melo byt pomalejsi. V poslednim tydnu se plugin urcite nemenil.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1172 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 775 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:15

Zdravím, včera jsem byl na labce kulturní domy - Letná ve Zlíně a tato labka má na labgpx posunuté souřadnice asi o 150m, ty správné jsou zde 49°13.06112'N, 17°38.98586'E. Asi to autor pak ještě upravoval.

 

Ted jsem se koukal, serie nema nalezen zadny rozdil a na nasem serveru byla naposledy upravena 6.5. (uprava souradnic a poradi labek v serii). Podle me je vsechno v poradku.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1173 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 15:07

Jojo stáhl jsem si znova gpx ze serveru a už všechno v pořádku, asi jsem to tahal hned po vydání a pak se to ještě upravovalo. Příště si radši zkontroluji aktuálnost dat.


  • 0

#1174 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2021 - 21:04

Důležité: Může se stát, že server labgpx.cz nebude teď nějakou dobu aktualizován. Problém je, že GS přidal na stránky popisující labky (LAB-API) nový autentikační klíč. Ten klíč nikdo z nás nemá. Neříkám, že se o jeho získání třeba nepokusíme, ale rozhodně nehodláme jít za hranu legality. Napíšeme sem, jakmile/až  budeme vědět víc. Pokud se tedy vůbec něco nového dozvíme.


  • 0

#1175 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2021 - 22:15

Důležité: Může se stát, že server labgpx.cz nebude teď nějakou dobu aktualizován. Problém je, že GS přidal na stránky popisující labky (LAB-API) nový autentikační klíč. Ten klíč nikdo z nás nemá. Neříkám, že se o jeho získání třeba nepokusíme, ale rozhodně nehodláme jít za hranu legality. Napíšeme sem, jakmile/až  budeme vědět víc. Pokud se tedy vůbec něco nového dozvíme.

 

Obratem o mé zprávě jsem dostal odpověď od Pe_Bo (díky!!), jaký by ten nový autentikační klíč měl být a jak ho použít. Zkusil jsem to ve svých skriptech a funguje to! Teď ještě musíme opravit plugin, abychom mohli jen zase dál jako dřív.

 

Nikdo z nás ovšem neví, jak často GS bude tento klíč měnit. Věřím ale, že budeme schopni případnou změnu zase zapracovat. Uvidíme, zatím jedeme dál.


  • 0

#1176 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2021 - 21:06

Obratem o mé zprávě jsem dostal odpověď od Pe_Bo (díky!!), jaký by ten nový autentikační klíč měl být a jak ho použít. Zkusil jsem to ve svých skriptech a funguje to! Teď ještě musíme opravit plugin, abychom mohli jen zase dál jako dřív.

 

Nikdo z nás ovšem neví, jak často GS bude tento klíč měnit. Věřím ale, že budeme schopni případnou změnu zase zapracovat. Uvidíme, zatím jedeme dál.

 

gord opravil plugin už včera, ale zapomněl to tady inzerovat. Vše funguje, nové série se nahrávají. Kdyby něco šlo blbě, dejte prosím vědět.


  • 0

#1177 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 775 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2021 - 5:44

Oprava se tyka jen pristupu na oficialni server, to maji jen administratori. Pro bezne uzivatele se nic nemeni. Necitil jsem tedy potrebu inzerovat zmenu pluginu nebo ji zverejnovat.

 

Ted tedy "nas" server funguje a administratori uz zase pridavaji nove serie a starsi serie uvadeji do souladu se zmenami od jejich autoru.

 

Snad to chvili zase vydrzi bez inovaci od GS.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1178 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 106 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2021 - 22:17

Tak jsem ten svůj web upravil a tady je http://labs.vasam.cz/view.php. Je to jednoduchý php skript a pokud by se hodil na váš web, bylo by to ideální pro mě i ostatní.

 

Chtěl jsem se na webu podívat na LABky a koukám, že tvůj skript mi hází chybu. Je to kvůli tomu, že GS zařízl přístup, nebo nějakou chybičkou, která jde opravit?

 

Stránka hlásí chybu:

 

 

Warning: file_get_contents(https://labs-api.geo....62461853027344): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 401 Unauthorized in  /data/web/virtuals/238414/virtual/www/subdom/labs/view.php on line 19

  • 0

#1179 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 775 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2021 - 6:11

Je to vic nez pravdepodobne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1180 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 963 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 15:17

Ahoj,

zatím jsem si vždy vystačila s našimi labkami. Teď se chystám do Polska.

Můžu poprosit o přidání na mapu tyto labky, jestli to není velký problém?

 

Malbork - Spacer po Malborku – bonus GC911GH

 

Gdaňsk

- Road to freedom
- Naukowci starego Gdanska – bonus GC98CBQ
- Piekny stari Gdansk – bonus GC8Z5C1
- Gdansk – miaso wielu kosciolow
- Bastiony

 

Moc děkuji.


  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů


    Bing (1)

Reklama