Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1210 odpovědí na toto téma

#1201 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2021 - 18:43

To urcite ne, mela by jine LabId. Ale uz se pracuje na tom, aby i tato hodnota prochazela kontrolou. Pak nejpozdeji do tydne bude serie u nas aktualizovana.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1202 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2021 - 18:45

OK, díky.


  • 0
Všechno je možný.

#1203 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2021 - 18:03

Udelal jsem a dneska rano uvedl do zivota porovnavani odkazu na "otevreni" serie v aplikaci na mobilu. Je to zvlastni, ale opravdu se ty odkazy pres FirebaseDynamicLink obcas na serveru meni. Posupne budou kluci opravovat chyby, ktere automaticka kontrola nahlasi a nahrazovat ty odkazy novejsim odkazem tvorenym jinak nez hodnotou FirebaseDynamicLink. K oprave by melo dojit cca do 7 dnu od chvile, kdy se ten odkaz zmeni, protoze kazda serie je zkontrolovana priblizne jednou za tyden. (Od rana byly zjisteny chybne odkazy u trech serii.)


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1204 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2021 - 23:38

Nikde jsem to nezahlédl a setkal jsem se s tím poprvé. Jak dostat do Geogetu skryté LABky? Jsou to LABky použité v rámci jiné keše, jako takový bonus. Např. u kešeTesla genius loci? Plugin nic takového nenajde.
https://labs.geocach...b5-cfe2a647daf3
Dále jsou i u keše https://coord.info/GC8JQP6 ( https://labs.geocach...om/goto/phaeton )


  • 0

#1205 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 341 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 6:50

Plugin, pokud vím, nic nehledá.

A těžko se zadává LAB série, kterou owner zaparkoval uprostřed Pacifiku.


  • 0

#1206 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 7:33

Plugin, pokud vím, nic nehledá.

A těžko se zadává LAB série, kterou owner zaparkoval uprostřed Pacifiku.

Tak nevím, co si mám tedy představit pod pojmem "Vyhledat" . A jak jsi zjistil, že je to uprostřed Pacifiku? Odkaz mi to v aplikaci Adventure Labs ukáže na mapě v Rožnově p.R., ale ikonka je černá.


  • 0

#1207 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 341 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 16:03

Plugin může zobrazit jen to, co je na serveru labgpx, a tam to někdo musí zadat. A když je úvodní souřadnice LABek mimo běžně zpracovávanou oblast...tak to tam asi nebude vidět. Pacifik byl jen příklad, od oka, já to nekontroloval, ani tu lab neznám.

 

Ještě by to mohlo být zadáno ownerem jako privat LAB, takže kdo nemá odkaz, nevidí je.


  • 0

#1208 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 071 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 16:32

Tipoval bych tu poslední možnost. K souřadnicím se dostaneš v průběhu luštění mysterky.
  • 0

#1209 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 16:47

Plugin může zobrazit jen to, co je na serveru labgpx, a tam to někdo musí zadat. A když je úvodní souřadnice LABek mimo běžně zpracovávanou oblast...tak to tam asi nebude vidět. Pacifik byl jen příklad, od oka, já to nekontroloval, ani tu lab neznám.

 

Ještě by to mohlo být zadáno ownerem jako privat LAB, takže kdo nemá odkaz, nevidí je.

Ano, je to asi privat LAB (s tím jsem se setkal poprvé) - odkaz se otevřel v průběhu wheriga. Úvodky, jak jsem již psal, jsou v Rožnově. Dá se ale tedy dopídit ke GPX a jak? Nebo ty body budu muset v GG vytvářet nějak sám?


  • 0

#1210 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 341 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 17:03

standardní postup FAQ LABGPX.CZ:

 

 

1.3 Potřeboval bych zahraniční série v místě mé dovolené Ačkoli udržujeme jen série z ČR a SR, příliš se nebráníme doplnit na vyžádání i konkrétní série z jiných států. Protože je to ale tak trochu práce navíc, musíte pro to udělat něco i Vy. Pošlete jednomu z nás (viz Kontakty) mailem žádost, která bude obsahovat:
  • seznam požadovaných sérií
  • pro každou sérii GC kód bonusové keše (pokud neexistuje, tak takové keše, která je blízko, odpovídá sérii tematicky, ...)
  • ačkoli je pak vytvoření GPX souboru otázkou chvíle, neočekávejte, že to uděláme ihned. Raději nám to pošlete s dostatečným předstihem, než GPX budete potřebovat
  • alternativně můžete série určit také oblastí, z které série chcete (město, část města, souřadnice bodu a poloměr)

 

ale nejsem si jistý, že owner bude rád, když už je chtěl dát tajně jako privat


  • 0

#1211 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2021 - 8:29

Omlouvam se za mlceni, nemel jsem tyden pristup k pocitaci.

 

Dr.Vota v podstate odpovida presne. Je bych to jen shrnul.

 

  1. plugin slouzi ke komunikaci se serverem labgpx.cz (a s GeoGetem)
  2. vyhledavani tedy znamena vyhledavani na tomto serveru
  3. na server se dostanou jen ty serie, ktere tam rucne doplnime (pardon, doplni je tam martin_tulak, jazzlinka nebo georabbits)
  4. "automaticky" pridavame serie z CR, SR a blizkeho prihranici. Vse ostatni jen na vyzadani
  5. pokud ma serie vychozi souradnice mimo "automaticky" kontrolovane uzemi, nemame jak se o ni dozvedet, a to ani v pripade, ze fakticky jsou jednotlive labky serie treba v CR. Souradnice serie v podstate nijak nesouvisi se souradnicemi jednotlivych labek, autor si je muze nastavit libovolne. Netusim proc, ale takto to maji u HQ udelane
  6. privatni serie na server nedavame, i kdyz vytvorit GPX takove serie pochopitelne umime - autor ma nejaky duvod, proc je nechce verejne, tak to respektujeme

Ma-li nekdo nejaky namet na vylepseni serveru nebo pluginu, sem s tim. Treba to bude smysluplny pozadavek a muzeme ho zapracovat. Ale vyhledat, kde se ktera keska a jakym zpusobem odkazuje na nejakou serii labek, to fakt nedokazu.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama