Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.10.8

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
86 odpovědí na toto téma

#61 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 18:53

Tam je zasadni problem v tom, ze priznak bude jen v pripade, ze si to aktualizujes pres API (v PQ to neni). A na to budes muset pamatovet pred tim, nez zkusis mikromovo overovatko. To je trochu neprijemne, ne?

 

Lepsi by bylo, kdyby to sice bylo v databazi, ale pokud to tam nebude (a to jak stav true, tak i stav false), tak si o to ten plugin sam muze rict a podle toho pak overit souradnice.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#62 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 598 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 19:00

No v PQ toho není víc, takže já si stáhnu PQ a pak všechny nově přidané kešky ještě přes API full, abych u nich měl všechny informace. Opravdu mi přijde zbytečné ten plugin zesložiťovat o zjišťování, jestli ověřovátko je nebo není. Kdo pracuje s GeoGetem tak asi nejspíš je i Premium member aby mohl pracovat s API, takže pro něj by neměl být problém si tu informaci z toho API stáhnout.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#63 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 19:03

Nejde o slozitost pluginu, to overeni jsou 2 radky kodu! Jde o pohodli pouziti. Ostatne k tomu pohodli vznikaji vsechny programy a pluginy, ne? Jinak muzem pocitat na logaritmickem pravitku, ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#64 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 598 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 19:08

Já bych zase nechtěl, aby mi plugin ubíral z limitu, když vím, že databázi mám aktuální.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#65 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 19:28

Po delší době jsem si pustil GG a tak bych začal aktualizací...

Pokus o aktualizaci GG přes nabídku Nápověda->Aktualizovat Geoget končí zprávou "Nelze stáhnout aktualizaci Geogetu".
Když si stáhnu instalační dávku z https://www.geoget.cz/doku.php, tak se zobrazí modré okno SmartScreen Defenderu, přes které se již lze dostat. Má ale pak smysl ta nabídka pro aktualizaci GG přes menu Nápověda, když stejně asi pak končí vesměs tím "Nelze stáhnout...?
Když si pustím manuálně staženou dávku geogetsetup-2.10.9.810.exe, tak se mi nabízí instalace do defaultního C:\Program Files (x86)\GeoGet. Nebylo to dříve tak, že si instalátor zjistil, kde mám GG skutečně nainstalovaný a nabízel pak tento adresář?

  • 0

#66 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 005 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 21:00

Aktualizace normálně funguje. Tvé problémy jsou způsobené pouze přísně nastavenou bezpečnostní politikou tvého systému. Když někdo zablokuje Geogetu něco stahovat z internetu, tak to prostě nestahne. Když něco zablokuje uložení staženého EXE, tak jo těžko může pak i pustit. Atd.

A ano, pokud instalátor najde záznamu dříve použitého instalátoru, nabídne předchozí adresář. Ale předchozí verze tam musela být nainstalována geogetim instalátorem. Nějaké prohledávání disku, jestli někde není Geoget, se nikdy nekonalo.
  • 0

#67 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 21:16

Nechtěl jsem tě vytočit, myslel jsem to dobrém.

Nejsem si vědom, že bych nějak zpřísňoval politiku OS ani že bych GG někde blokoval. Myslel jsem, že by zmínka ohledně tohoto by mohla být v návodu GG. 


  • 0

#68 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 005 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 21:52

Praktický libovolný antivirak můžeš donutit k tomu, aby někde něco nefungovalo. To mám psát návod na všechny myslitelné varianty? Kdepak.

Sám jsi zjistil, že ti to blokuje smartscreen. Problém je třeba řešit v nem, ne v Geogetu.
  • 0

#69 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 6:29

Já bych zase nechtěl, aby mi plugin ubíral z limitu, když vím, že databázi mám aktuální.

 

Pokud mas data aktualni, bude tam podle ceho poznat, zda overovatko je nebo neni, plugin nic nemusi zjistovat a muze rovnou overovat. To neni nic, co by bylo v rozporu s tim, co navrhuji nebo jak si tu funkci predstavuji ja.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#70 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 212 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 8:42

MOŽNÁ by VÝHLEDOVĚ mohl GG při instalaci nabízet i portable instalaci, i když je nainstalován klasicky. Někdy by se hodilo nainstalovat si ho na flešku a vím, že to skoro nešlo, portable se nabízela jen pokud tam ještě GG nebyl vůbec.


  • 0

#71 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:30

MOŽNÁ by VÝHLEDOVĚ mohl GG při instalaci nabízet i portable instalaci, i když je nainstalován klasicky. Někdy by se hodilo nainstalovat si ho na flešku a vím, že to skoro nešlo, portable se nabízela jen pokud tam ještě GG nebyl vůbec.

Zkopírování datavého adresáře ti nestačí ? A samozřejmě triviální úprava .ini souboru


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#72 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:31

Uz jsem ve finale. Overovani mi chodi, souradnice to do kese nezapisuje, takze OK. Tu funkci ti muzu poslat klidne hned. Trochu je problem s chovanim GG pokud souradnice nesouhlasi, ale to Haluma urcite casem vyresi.

 

Jeste premyslim, ze bych ti udelal neco, co ti vrati priznak, zda je keska overovatelna na gc.com nebo ne. Ale u toho je "problem", ze to snizuje limit kesi ke stazeni. 

A co se stane, když tu ověřovací fukci aplikuju na keš která není ověřitelná ? Myslím jako jestli je vůbec nutné takový příznak uchovávat.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#73 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:47

U kese mohou byt 3 stavy - ma/nema overovatko a nevi se, jestli to overovatko ma. Kdyz poznacis jeden stav, nejsi schopen urcit, ktera z tech zbyvajicihc mosnoti pro tuto kesku plati. Takze bys vzdy musel zkouset, jestli ma overovatko.

 

Mozna by slo rovnou zkusit souradnice overit:

 

  • pokud vrati 400, jsou souradnice overitelne, ale jsou chybne
  • pokud vrati 403, souradnice nejdou timto zpusobem overit (tento stav by se asi mel ke kesi poznacit, aby se priste zbytecne nezkouselo ovreni)
  • jsou souradnice spravne

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#74 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:53

Mozna by slo rovnou zkusit souradnice overit:

 

  • pokud vrati 400, jsou souradnice overitelne, ale jsou chybne
  • pokud vrati 403, souradnice nejdou timto zpusobem overit (tento stav by se asi mel ke kesi poznacit, aby se priste zbytecne nezkouselo ovreni)
  • jsou souradnice spravne

 

tohle jsem měl na mysli.

Mimochodem, otravuje to s captchou ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#75 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:59

Je to funkce API, tu nemuze pouzit zadna aplikace, ktera nema od GS povoleni. Navic je to volani sluzby, tak jaka captcha?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#76 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 257 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 13:08

 

...

  • pokud vrati 403, souradnice nejdou timto zpusobem overit (tento stav by se asi mel ke kesi poznacit, aby se priste zbytecne nezkouselo ovreni)

...

A má to smysl pamatovat, když to může owner každou chvíli změnit (zapnout/vypnout ověřovač)?


  • 1

#77 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 13:09

Takže, až GS stříhne přístup k API pro GG, je jasné, že si někdo napsal plugin, kde vytyčil čtverec o hraně kilometr (nebo 2) a přes BF zkoušel souřadnice. :angry:


  • 0

#78 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 005 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 13:34

Úplně stejně může někdo napsat takový skript pro GSAK... Není jednodušší odstřihnout toho uživatele, co to volá?

Krom toho, ta funkce nejde volat dokolečka do zblbnutí.
  • 2

#79 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 922 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 16:03

Takže, až GS stříhne přístup k API pro GG, je jasné, že si někdo napsal plugin, kde vytyčil čtverec o hraně kilometr (nebo 2) a přes BF zkoušel souřadnice. :angry:

nevím jak je to na API, ale na webu je v ověřovátku v listingu 10 pokusů. Co se stane po vyčerpání nevím, nikdy jsem tak daleko nedošel. Možná timeout na pár minut jako na geochecku. Na API bude počítám něco podobného.


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#80 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 17:16

Takže, až GS stříhne přístup k API pro GG, je jasné, že si někdo napsal plugin, kde vytyčil čtverec o hraně kilometr (nebo 2) a přes BF zkoušel souřadnice. :angry:

 

Je tam omezeni stejne jako na webu - 10 pokusu a pak si pockas nejakou dobu, nevim kolik minut. Takze urcite jde takovy script napsat, ale reseni bude na dlouho. A nez to reseni najdes, zabanuji te.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama