Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

FN Ondrej a field notes (drafts)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
33 odpovědí na toto téma

#1 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2020 - 7:58

Zdravím. Nějakou dobu už nefungují stránky na předvyplnění logů: fn.ondrej.org
Autor (nejspíše http://www.geocachin...ser/8640-onovy/ ) mi neodpovídá.
Zkoušel jsem si to vytvořit v excelu, ale vyskytují se mi neustále další a další problémy (import, export, různé verze excelu, formáty čísel ap.).
Nemáte někdo radu, jak toto vyřešit? Programátoři scriptů to předpokládám mají za chvilku... (vsunout do logu pořadové číslo, čas a nějaký textík...)

Předem děkuji.


  • 0

#2 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2020 - 8:22

To dělá a:drake.

Kdybys zkusil přejít na ondrej.org dostal by ses na aktuální kontakt hned:

https://www.facebook.com/onovy


  • 0

#3 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2020 - 9:03

To dělá a:drake.

Kdybys zkusil přejít na ondrej.org dostal by ses na aktuální kontakt hned:

https://www.facebook.com/onovy

Ano, dělá to i Locus. Ale lovím s Oregonem a FN mám z něj. Klasický textový soubor. Jeden nález je jeden řádek ve formátu : GC1PXG1,2020-04-25T08:24Z,Found it,""


 


  • 0

#4 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 13:07

Tak se mi podařilo kolegu zkontaktovat a poskytl mi soubory. Ale jsem z toho jelen. Sám to do kupy asi nedám. Má někdo zkušenost a byl by ochoten s tím pomoci ? Jedná se o několik souborů (mimo jiné .php), co se musí nahrát někam na server... a pak se to spouští přes Apache... no abych se v tom neodborně nenimral... vůbec tomu nerozumím.


  • 0

#5 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 13:16

Server s php mám. K čemu to má sloužit?


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#6 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 14:51

Server s php mám. K čemu to má sloužit?

No je to taková utilitka. Pracuje se souborem .txt (Field notes). Zadá se stav nálezů, časové pásmo, potřebný text logu a ono to to potřebné doplní do textu logu všech nálezů a vygeneruje nový .txt soubor, který se nahraje na server GC do Drafts. Při logování tak nemusím v těle logu hlídat a měnit číslo keše a čas a mám tam třeba základ logu, ke kterému pak připisuju nějaké detaily. Při větším množství logování mi to ušetří spoustu nervů. Byl bys ochoten to k sobě umístit?


  • 0

#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 18:27

Tohle bych fakt nikam verejne nedaval. Je to zneuzitelne a uz tak toho je dost.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 19:18

Tohle bych fakt nikam verejne nedaval. Je to zneuzitelne a uz tak toho je dost.

Jak to může být zneužitelné? A čeho je dost? Ono to samo nikam nic nenahraje. Jen to upraví ten textak. Apropo, když to bude umět GG, tak to potřebovat nebudu.


  • 0

#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 19:58

Prave kvuli moznemu zneuzivani takoveto funkce GG nema. Uz nekolikrat jsem s tim zacal a pak to zase odlozil.

 

Kdyz automaticky vygeneruju soubor, ktery obsahuje "libovolne" mnozstvi kesi s logovacim textem, jednim prikazem jej poslu na web a pak velmi snadno publikuju. 1000 kesi zaloguju behem velmi kratke doby a bez prace. Podbne scripty uz tu byly a logovalo se napric celym svetem. Myslim, ze z toho byly i nejake bany na strane GS.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 441 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 20:08

A co tam potřebuješ měnit ? Já to dělám hromadnou výměnou v Notepadu. Jenže to už tam mám od aDrake předvyplněný čas nálezu.

Kromě toho se dá z Geogetu generovat Field notes s některými automaticky doplněnými údaji, pokud to není na serveru, tak to mám u sebe, kdysi jsem si s tím hrál v dobách kdy jsem neměl aDrake.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#11 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 20:37

Prave kvuli moznemu zneuzivani takoveto funkce GG nema. Uz nekolikrat jsem s tim zacal a pak to zase odlozil.

 

Kdyz automaticky vygeneruju soubor, ktery obsahuje "libovolne" mnozstvi kesi s logovacim textem, jednim prikazem jej poslu na web a pak velmi snadno publikuju. 1000 kesi zaloguju behem velmi kratke doby a bez prace. Podbne scripty uz tu byly a logovalo se napric celym svetem. Myslim, ze z toho byly i nejake bany na strane GS.

Ale já negeneruju soubor z ničeho. Já si upravuju svůj soubor z Oregona....  A proč má GG tuhle utilitu? To je ještě krok za mou úpravou. https://www.geoget.c...ldnoteswithlogs


  • 0

#12 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 20:41

A co tam potřebuješ měnit ? Já to dělám hromadnou výměnou v Notepadu. Jenže to už tam mám od aDrake předvyplněný čas nálezu.

Kromě toho se dá z Geogetu generovat Field notes s některými automaticky doplněnými údaji, pokud to není na serveru, tak to mám u sebe, kdysi jsem si s tím hrál v dobách kdy jsem neměl aDrake.

Chci si jen třeba do sto řádků ve formátu GC1PXG1,2020-04-25T08:24Z,Found it,""   doplnit informaci do těch úvozovek, aby to vypadalo třeba takto : GC1PXG1,2020-04-25T08:24Z,Found it,"#10235, 6:24   Nalezeno při nedělním výletu. Díky za kešku." Nic víc, nic míň. V podstatě triviální záležitost. Oregon bohužel nemá tuto funkci předvyplnění. Kdyby to měl, tak to vůbec neřeším.


  • 0

#13 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 799 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 21:29

Jestli chceš, tak ti ty soubory hodím na svůj server a pošlu ti odkaz.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#14 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 22:12

Nezúčastním se toho. Jako ownera mnoha keší mne ty sériové logy fakt netěší a nechci pomáhat při jejich vytváření.


  • 6

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#15 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 22:16

Kanonem na vrabce, na to by stačil excel a pár vzorců...ale koho přesvědčíš, aby tomu věnoval svůj čas, když to sám nepotřebuje...


  • 1

#16 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 799 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2020 - 22:39

Tak nevím, jestli to nevidíte zbytečně černě... Původní odkaz nyní vede na GitHub a tak jsem ty soubory nahrál na http://fn.vasam.cz a onen skript nedělá nic jiného, než např. a:Drake a to, že do logu doplní čas, pořadí logu, nějaký text atd.

Ano, lze to použít pro vytváření nesmyslných logů, ale stejně tak i locus, a:Drake, excel, ... A protože to ani neumí logy např. automaticky nahrát na server, tak to klidně zveřejním, ale žádné úpravy v tom dělat nehodlám.


  • 2
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#17 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 5:19

Nezúčastním se toho. Jako ownerovi mnoha keší mne ty sériové logy fakt netěší a nechci pomáhat při jejich vytváření.

Ano, chápu to. Obvykle to taky nedělám. Ale jak píšeš - "sériové logy" patří na série - před nedávnem jsem dělal větší část LS (Letem světem). A co chceš ke každé keši psát? A vyplňovat 100x číslo a čas, který v logovacím okně zničehonic není vidět mě docela otravuje.

 

Kanonem na vrabce, na to by stačil excel a pár vzorců...ale koho přesvědčíš, aby tomu věnoval svůj čas, když to sám nepotřebuje...

Excel - ano, než jsem sem hodil dotaz, snažil jsem se. I to z toho po nějakých úpravách dostanu, ale nejde mi to zautomatizovat (nějaké makra ap.) tak, aby to fungovalo na různých verzích Office.
 

 

Tak nevím, jestli to nevidíte zbytečně černě... Původní odkaz nyní vede na GitHub a tak jsem ty soubory nahrál na http://fn.vasam.cz a onen skript nedělá nic jiného, než např. a:Drake a to, že do logu doplní čas, pořadí logu, nějaký text atd.

Ano, lze to použít pro vytváření nesmyslných logů, ale stejně tak i locus, a:Drake, excel, ... A protože to ani neumí logy např. automaticky nahrát na server, tak to klidně zveřejním, ale žádné úpravy v tom dělat nehodlám.

Moc děkuji. Nepoužívám to často. Do 10 logů to v podstatě nemá smysl, ale někdy to docela pomůže. Žádné úpravy nejsou třeba.
 


  • 0

#18 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 5:33

Tak nevím, jestli to nevidíte zbytečně černě... Původní odkaz nyní vede na GitHub a tak jsem ty soubory nahrál na http://fn.vasam.cz a onen skript nedělá nic jiného, než např. a:Drake a to, že do logu doplní čas, pořadí logu, nějaký text atd.

Ano, lze to použít pro vytváření nesmyslných logů, ale stejně tak i locus, a:Drake, excel, ... A protože to ani neumí logy např. automaticky nahrát na server, tak to klidně zveřejním, ale žádné úpravy v tom dělat nehodlám.

Jen ještě jednou. Nějak to nefunguje. Opravdu nevím proč. Objeví se tam po stisknutí tlač. NÁHLED na začátku nějaké hlášky.
Warning: system() has been disabled for security reasons in /data/web/virtuals/238414/virtual/www/subdom/fn/FieldNotes.php on line 75

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/238414/virtual/www/subdom/fn/FieldNotes.php:75) in /data/web/virtuals/238414/virtual/www/subdom/fn/index.php on line 48


  • 0

#19 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 799 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 6:10

Tak bohužel, chvilku jsem se v tom hrabal, opravil ty chyby a stále se vynořují další. Pro sebe to nepotřebuji, a vzhledem, že to málo kdo použije, tak tomu nehodlám věnovat své úsilí...

 

EDIT: Možná zkus najít někoho, kdo by to pustil přímo na svém serveru a ne na hostingu. Tam by nemusela být tak přísná pravidla.


Tento příspěvek byl upraven od VasaM: 30 duben 2020 - 6:11

  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#20 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 6:13

Tak bohužel, chvilku jsem se v tom hrabal, opravil ty chyby a stále se vynořují další. Pro sebe to nepotřebuji, a vzhledem, že to málo kdo použije, tak tomu nehodlám věnovat své úsilí...

 

EDIT: Možná zkus najít někoho, kdo by to pustil přímo na svém serveru a ne na hostingu. Tam by nemusela být tak přísná pravidla.

No co se dá dělat. I tak díky za snahu. Asi se budu muset dál snažit v tom Excelu.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama