Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.1

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
70 odpovědí na toto téma

#41 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2020 - 22:40

Já dávám aktualizaci logů vždy když dokončím logování nějaké výpravy.  Staré logy (změny) ale nemívám.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#42 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 598 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2020 - 21:32

Mám takovou myšlenku na drobné vylepšení, když si otevřu nějaký seznam, tak se jeho jméno zobrazí v políčku "Seznam". Když ho následně vymažu buď ikonou "štěteček" nebo klávesou F8, tak jméno toho seznamu neustále zůstává v tom políčku nastavené. Když si pak do seznamu načtu nějaké další kešky, tak hrozí nebezpečí, že stiskem CTRL S si uložím aktuálně zobrazený seznam pod tím původním jménem a ten původní si tím přepíšu a nenávratně o něj přijdu. Takže si myslím, že při tom vymazání seznamu by se mělo vymazat i to políčko se jménem seznamu, aby se to chovalo jako nový čistý seznam a po stisku CTRL S se to zeptalo na jméno ukládaného seznamu.

Přiložené miniatury

  • seznam.gif

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#43 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 207 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 5:37

Jen taková drobnost, možná to ostatní považují za správné.

Když synchronizuju s A:drake a jsem jen na Wifi, píše mi to, že Wifi je pomalé a jestli chci zrušit nebo pokračovat. Ve většině podobných programů znamená ANO pokračovat, NE zrušit. Tady je to obráceně. Nic se neděje, když si stahování omylem zruším, dám ho znovu. Možná bude lepší to takhle nechat, už jsem si i zvykl. Je to pro mě teď rychlejší, než hledat kabel. Se starým telefonem to bylo naopak.


  • 0

#44 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 6:13

Mám takovou myšlenku na drobné vylepšení, když si otevřu nějaký seznam, tak se jeho jméno zobrazí v políčku "Seznam". Když ho následně vymažu buď ikonou "štěteček" nebo klávesou F8, tak jméno toho seznamu neustále zůstává v tom políčku nastavené. Když si pak do seznamu načtu nějaké další kešky, tak hrozí nebezpečí, že stiskem CTRL S si uložím aktuálně zobrazený seznam pod tím původním jménem a ten původní si tím přepíšu a nenávratně o něj přijdu. Takže si myslím, že při tom vymazání seznamu by se mělo vymazat i to políčko se jménem seznamu, aby se to chovalo jako nový čistý seznam a po stisku CTRL S se to zeptalo na jméno ukládaného seznamu.

 

No ale ja to prave pouzivam tak, ze si ten seznam prepisuji. Takze treba pro me je to naopak zadouci funkce.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 6:20

Jen taková drobnost, možná to ostatní považují za správné.

Když synchronizuju s A:drake a jsem jen na Wifi, píše mi to, že Wifi je pomalé a jestli chci zrušit nebo pokračovat. Ve většině podobných programů znamená ANO pokračovat, NE zrušit. Tady je to obráceně. Nic se neděje, když si stahování omylem zruším, dám ho znovu. Možná bude lepší to takhle nechat, už jsem si i zvykl. Je to pro mě teď rychlejší, než hledat kabel. Se starým telefonem to bylo naopak.

 

To je umysl. Je tam uvedena otazka, na kterou se odpovida Ano/Ne. Implicitni odpoved v tomto windowsim dialogu (bez ohledu na text) je vzdy Ano. A prave protoze znovu spustit tu funkci neni problem, je otazka polozena tak, aby Ano tu funkci prerusilo. Nejde tedy ani tak o implicitni chovani Spustit/Pokracovat jako spis o implicitni tlacitko (tedy take funkce po Enteru!). Jiste by to slo obslouzit tak, ze by se automaticky zmenil focus na tlacitko Ne, ale to znamena vytvorit hook funkci, obslouzit ji, ... Podle meho zbytecna prace. Tak jsem to vyresil takto.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 7:48

Mám takovou myšlenku na drobné vylepšení, když si otevřu nějaký seznam, tak se jeho jméno zobrazí v políčku "Seznam". Když ho následně vymažu buď ikonou "štěteček" nebo klávesou F8, tak jméno toho seznamu neustále zůstává v tom políčku nastavené. Když si pak do seznamu načtu nějaké další kešky, tak hrozí nebezpečí, že stiskem CTRL S si uložím aktuálně zobrazený seznam pod tím původním jménem a ten původní si tím přepíšu a nenávratně o něj přijdu.

Místo vymazání sestavu používej "Nový seznam" Ctrl+N. Tím se vymaže jeho název a následné Ctrl+S si řekne o název. Nejdřív se mi to jevilo jako chyba, ale GG má obě varianty a logicky nazvané.


  • 2

#47 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 207 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 8:23

Mě šlo spíš o to, proč je implicitní akcí zrušit přenos. Ale jestli začátek přenosu smaže stávající databázi a tedy po přerušení by byla prázdná, je to správné chování. Já když přenos spusím, předpokládám, že chci přenášet a že to bude trvat minutu, nebo dvě, předpokládám. Kdo má databázi celého Československa, Evropy, atd. tomu by se to přes wifi přenášelo dlouho.


  • 0

#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 8:38

Zruseni je implicitni, protoze ta operace pres WiFi trva dost dlouho. (Druha vec je, ze v telefonu je potreba misto na dalsi 2 databaze, ale to ja neovlivnim. A obcas jsem skoncil s AD bez dat.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 14:44

Dotaz: Máte někdo systém, jak si v GG archivovat starší verze listingů (případně i ost. údaje)?

Myslím hlavně mysterky: Když mám spočteno (třeba i napůl) a dojde k změně. Pak mám výpočty neodpovídající listingu. Občas by pomohlo mít starý listing na porovnání a úprava výpočtu by byla jednoduchá.


  • 0

#50 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 15:04

Myslim, ze takova mosnost nejakym snadnym zpusobem neexistuje. Kdysi Haluma uvazoval o verzovani listingu, ale pokud vim, nikdy na to nedoslo.

 

Jedina moznost asi bude pozadovane listingy si davat do jine databaze a z ni je po odlovu smazat (nebo taky ne). Ale tezko to nejak automatizovat bez konkretniho zadani.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#51 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 257 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 15:33

Do poznámky, nebo do příloh.

Ale většinou už je stejně pozdě...


  • 0

#52 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 15:40

Já si to píšu do poznámky nebo do přílohy, pokud možno tam píšu řešení i rozpacované a doplňuji datum kdy jsem si tu poznámku nebo přílohu dělal. Při změně listingu je většinou v listingu upozornění na změnu s datumem (alespoň většina autorů tam to upozornění píše) a tak stačí jen porovnat datumy a hned vím, zda jsem s řešením před nebo po tom datu.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#53 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 16:36

A porovnat datum aktualizace listingu s datem změny finálního waypointy nestačí? Tuším, že Gord na to někdy udělal i vizualizační skript, co do sloupečku kreslí upozorňující ikonky...
  • 0

#54 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2020 - 18:23

Take si do poznamky pisu datum.

 

Ale prave kvuli tomu pluginu mi vadi, ze se neaktualizuje dtupdate2 pri zmene poznamky. Pokud si po zmene listingu do poznamky poznamky poznacim, ze souradnice jsou spravne, tak plugin mi stale vraci pri porovnani tech datumu (zmena listingu vs. zmena WP), ze WP je stary a mam si ho zkontrolovat. (Zmenu poznamky delam poloautomaticky pluginem, ne pres upravu WP primo v GG.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#55 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2020 - 7:19

Dotaz: Máte někdo systém, jak si v GG archivovat starší verze listingů (případně i ost. údaje)?

Myslím hlavně mysterky: Když mám spočteno (třeba i napůl) a dojde k změně. Pak mám výpočty neodpovídající listingu. Občas by pomohlo mít starý listing na porovnání a úprava výpočtu by byla jednoduchá.

1) Každého půl roku si udělám archivní kopii databáze, z té vyházím tradičky a podobné neměnné keše (z toho pramemí má nevyslyšená žádost na HaLuMu aby umožnil u zvolené databáze zakázat zápis)

2) do poznámky si píšu indicie a vzorce, někdy i způsob získání indicie.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#56 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2020 - 8:02

Zakazat zapis ceho? :huh:


  • 0

#57 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 016 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2020 - 9:17

Předpokládám, že myslí operace měnící obsah db, typicky INSERT, UPDATE, DELETE.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2020 - 16:19

Na to jsem se neptal. Spis mne zajima, k cemu to ma byt dobre, co ze se tam svevolne snazi zapsat a je treba mu v tom zabranit?


  • 0

#59 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2020 - 18:01

Na to jsem se neptal. Spis mne zajima, k cemu to ma byt dobre, co ze se tam svevolne snazi zapsat a je treba mu v tom zabranit?

Chyba lidského faktoru


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2020 - 7:22

Pochopil bych ten pozadavek jako readonly databazi. Ale smysl mi trochu unika.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama