Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.2 palindrom

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
86 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2020 - 19:38

Proto se tomu rika klavesova zkratka, ze je to rychlejsi. To neni argument. Na vsechny funkce se nemuze dostat, tolik klaves nemas. Takze je legitimni se zamyslet, ktere funkce jsou vseobecne uzitecnejsi.


  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2020 - 19:48

A co kompromis, uhnout s tim webem na CTRL+U (jako URL) a CTRL+W dat na ten waypoint?


  • 0

#23 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2020 - 20:18

A co kompromis, uhnout s tim webem na CTRL+U (jako URL) a CTRL+W dat na ten waypoint?

^U je dvouruční, ale lepší jak nic.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#24 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2020 - 20:30

Jestli je pravdivý seznam na geoget.cz, tak se tam dají najít zajímavé snad nepoužité zkratky. Například  ^Q, ^T, ^J, ^K. A k tomu bych poznamenal, že výběr databáze není podle mne taková funkce aby musela mít zkratku.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#25 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 016 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2020 - 21:44

Já CTRL + W taky často a rád používám, přece jen stránka na gc.com často vypadá trochu jinak než v okně Geogetu, navíc GC little helper. Případný přesun na CTRL + U  přežiju, nicméně za mě bych pro přidání waypointu preferoval jednoklávesovou zkratku, ideálně nějakou z volných F kláves (jak už psal Jazzlinka). F4 nebo F9 třeba.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 27 červen 2020 - 21:45

  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#26 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 598 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2020 - 15:48

Já CRTL W používá dnes a denně, neboť když si připravuji kešky do databáze, tak pracuji s listingy na GC.COM a prakticky vůbec nepoužívám listing z GeoGetu.


  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#27 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2020 - 18:46

Právě na FB probleskla informace, že na počátku tohoto roku se měnilo rozložení regionů v Norsku a snížení jejich počtu. V countruid.txt to máme ještě původní, ale jak je to ve skutečnosti v informacích o keších jsem zatím nezjisšťoval.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 6:58

Skutecne rozdeleni a rozdeleni pouzite u GS jsou dve ruzne veci. A zmeny ... nez to oni zaregistruji a realizuji, to je dalsi vec.

 

U nas (v GG) jsou to pak jeste polygony, ty jsou tvoje parketa a s nimi jsme zavisli jen na ochote upravit ty stare (kdyz jsou informace k dispozici). No a pak je jeste promitnout do Mapgenu a Statoru...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 207 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 7:16

S klávesovými zkratkami je potíž. Hodně urychlují práci, ale občas stejná zkratka znamená v každém programu něco jiného. A pak se to plete. Přidával jsem si teď kl. zkratku do Zoneru a pořád jsem se trefoval na nějaké už použité. V Keškomapě jsem si doplnil své zkratky na přepínání vrstev a pochopitelně jsem se trefil do zkratek na otáčení pohledu ve streetview. Obávám se, že u Geogetu to bude podobné.


  • 0

#30 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 7:22

Skutecne rozdeleni a rozdeleni pouzite u GS jsou dve ruzne veci. A zmeny ... nez to oni zaregistruji a realizuji, to je dalsi vec.

 

U nas (v GG) jsou to pak jeste polygony, ty jsou tvoje parketa a s nimi jsme zavisli jen na ochote upravit ty stare (kdyz jsou informace k dispozici). No a pak je jeste promitnout do Mapgenu a Statoru...

Gorde, jsi trochu mimo...

Polygony pro Norsko nemáme, nikdy nebyly zapotřebí.

GC už v Norsku na nové členění přešel, stačí se kouknout na nějakou keš; například GC21N8F byla dříve v regionu Vest-Agder a nyní je to region Agder. 

GeoGet si s tím prozatím nedokáže poradit, zřejmě to souvisí s obsahem souboru countryid.txt.

 

Takže platí to co je ve WiKi:

https://cs.wikipedia...trativní_dělení


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#31 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 333 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 7:35

V tom pripade mi pripada tva puvodni informace tak trochu polovicni a ja ji pochopil jinak nez jsi ji myslel. Nicmene moje odpoved byla spis obecnejsi, ne jen vztazena k Norsku.

 

Oprava countryid.txt je Halumova zalezitost a ma na to urcite udelatko. Ovsem je otazka, jak to promitnout do kesi, ktere uz v databazi jsou - jedine je aktualizovat.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 9:50

Uprimne, dlouho jsem to generoval pomoci GJ. :ph34r:  Ted uz to generuju pomoci GC.API.

 

Tak jsem ted ten generator prepsal do podoby pluginu, a pribalim ho ke Geogetu. Pak si Arne vyrobi aktualni verzi countruid, kdykoliv se mu zachce. :P


  • 0

#33 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 598 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 9:57

ted jsem stahoval jen základní údaje a neaktualizoval se zbývající počet kešek z limitu - stahoval jsem přes menu Databáze - Import - Stáhnout kešky, měl jsem nastavený poloměr 36km a jen jsem měnil referenční bod, aby to pokaždé stáhlo jiný kousek a stav zbývajících kešek do limitu byl po celou dobu 9993 a neaktualizoval se

Přiložené miniatury

  • limit.png

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#34 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 10:11

Děkuji za diskuzi kolem klávesových zkratek, kterou jsem rozpoutal.

Co se týká hledání nových klávesových zkratek, několik možností jsem se pokusil navrhnout. Zkusím dnes seznam současných zkratek na webu Geogetu rozšířit, aby byly lépe vidět volné pozice. Každopádně různých (nemotornějších) kombinací CTRL+ALT, CTRL+Shift se nabízí pak hodně. Mpikův povzdech nad pletením si zkratek nechápu, buď takovou věc nepoužívám, nebo se s ní prostě sžiju.

Ad Halumův návrh na odstranění/změnu zkratky CTRL+W, která otevírá cache na geocaching.com. Tuto zkratku používám také, takže kdyby se CTRL+W přiřadilo přidání waypointu, a otevření cache v prohlížeči by řešilo CTRL+U, rychle bych se přeučil.

 

EDIT: Gord už v pátek seznam rozšířil. Připojuji tedy alespoň tabulku se zvýrazněnými volnými pozicemi, o (ne)vhodnosti například známé zkratky CTRL+Z nyní nechci polemizovat.

zkratky.jpg


Tento příspěvek byl upraven od Jazzlinka: 29 červen 2020 - 10:24

  • 1

#35 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 207 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 10:26

Asi tak: CtrlR znamená v jednom programu otočení obrázku, v jiném třeba znovunačtení stránky. Gesta myši fungují jen v prohlížeči, ale ne jinde, často se pokouším gestem zavřít třeba excel. Spousta programů umožňuje nastavit vlastní zkratky, ale buď nefungují (ArcGIS), nebo s s něčím tlučou. Faktem je, že těch několik zkratek, co používám, se prostě naučím, další většinou nepoužívám. V GG často otvírám stránku na webu, ale na zkratku CtrlW jsem si nějak nezvykl, dělám to myší. Zrovna tak import souboru. Atd. Vhodné zkratky, vyzkoušené a naučené, práci podstatně zrychlují. A nevadí mi ani krkolomnosti jako trojhmaty. A ani moc nevadí složitější nastavování, jako třeba v keškomapě editováním souboru, dělá se to jen občas, spíš jen jednou.


  • 0

#36 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 476 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 11:58

Uprimne, dlouho jsem to generoval pomoci GJ. :ph34r:  Ted uz to generuju pomoci GC.API.

 

Tak jsem ted ten generator prepsal do podoby pluginu, a pribalim ho ke Geogetu. Pak si Arne vyrobi aktualni verzi countruid, kdykoliv se mu zachce. :P

Pomocí GJ mi to už nejde - stáhnou se pouze státy a nic uvnitř


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 003 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2020 - 12:57

Jak jsem psal, gj na to už dlouho není potřeba. A teď jsem na to udělal plugin. Co chceš víc?
  • 1

#38 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2020 - 9:50

Je jisté, že klávesové zkratky nelze navrhnout tak, aby pasovaly všem. Snad jen v případě, že by byly plně konfigurovatelné a každý by si je doupravil k obrazu svému.

Otázkou je, zda-li je takovéto řešení technicky možné a nakolik se vyplatí pálit energii nad něčím, co ve finále využije (možná) jen pár jedinců.

 

Jinak, což pro přidání waypointu použít klávesu Insert?

 

Když už jsme u waypointů - tak ještě jedna hloupost: bylo by možné, aby při vkládání nového waypointu se při přepínání druhu přepínal i název (možná i prefix), pokud jej uživatel nezmění ručně? 

 

Tedy ve výchozím nastavení by se název měnil např.

Final Location -> Final -> FI

Parking Area -> Parking -> P1

 

Ve chvíli, kdy název != <výchozí název>, tedy byl zadán uživatelem, pak by jej GG neměnil. 


Tento příspěvek byl upraven od HADovo: 30 červen 2020 - 9:51

  • 3
HAD

#39 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 016 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2020 - 10:04

Insert se zdá být nepoužitý, dobrý nápad! Zajímavé, že nás tato vlastně logická klávesa nenapadla. :)


  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#40 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2020 - 15:33

Jsem vsemi deseti pro automatickou zmenu prefixu. Vzdy lovim v derave paneti, co tam napsat.
U insertu bych predpokladal vlozeni cele kesky (To je ale blbost. Rucne se nevkladaji) Tak vlozi radek WP.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama