Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.2 palindrom

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
86 odpovědí na toto téma

#41 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2020 - 9:46

Co ti brani to doplnit?

Tak jsem právě dostal přístupy a koukám, že jsi byl s doplněním zkratky rychlejší. Díky.


  • 0

#42 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2020 - 14:10

Ja to vetsinou doplnuji, ale zrovna zkratky jdou nejak mimo me. Ne, ze bych je nepouzival, ale neregistruju v nich novinky a zmeny, takze ani nezaznamenavam.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#43 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 439 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2020 - 15:56

Pro jednotlivou kes mam v kontextovem menu jeji zobrazeni na mapy.cz nebo na OSM. Zaroven tam vidim veci, ktere na ggmap nejsou (autobusove zastavky, ...)

 

 

jak ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#44 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2020 - 18:12

Jak si zobrazuju ty mapy? Napsal jsem si maly primitivni plugin, ktery z kese vezme souradnice, prida je k URL prislusne mapy a spusti s tim broswer.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#45 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 122 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2020 - 21:10

Já nemám plugin, ale napsal jsem si záložku do prohlížeče a na ni klávesovou zkratku, stačí dát m a za to jméno a najde příslušné místo. A když dám m a souřadnice, najde je to taky. Takže stačí zkopírovat souřadnice do schránky a dát m CtrlV. Přes plugin je to čistější a rychlejší, ale mě to i takto vyhovuje. m písek najde Písek, m 49.0 15.0 Lázně sv. Markéty v Prachaticích.


  • 1

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 10:58

ted jsem stahoval jen základní údaje a neaktualizoval se zbývající počet kešek z limitu - stahoval jsem přes menu Databáze - Import - Stáhnout kešky, měl jsem nastavený poloměr 36km a jen jsem měnil referenční bod, aby to pokaždé stáhlo jiný kousek a stav zbývajících kešek do limitu byl po celou dobu 9993 a neaktualizoval se

Konkretni jedna keska se v ramci dne odecte z limitu jen jednou, lhostejno kolikrat ji stahujes. Tedy jinymi slovy, limity jsou na maximalni unikatni pocet kesek.

 

Muzes si to vyzkouset. Stahni si jednu kesku, z limitu se ti odecte. A pak si ji stahni znovu, znovu, a znovu... a limit se uz nehne.


  • 0

#47 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 575 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 11:29

Ale já nestahoval stejnou kešku pořád dokola, já stahuji pokaždé jinou oblast a ten stav zůstává pořád stejný, až nakonec se mi nic nestáhne, protože došel limit


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#48 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 12:31

Zjistovani limitu se kona na konci operace. Pokud operace nedobehne, treba protoze ji prerusis, tak se na zjisteni limitu nedostane. V jnych pripadech to normalne funguje.


  • 0

#49 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 12:33

Ostatne, zapni si gclive.debug, a podivej se co se presne deje, jak se geoget na ten limit pta a co dostal za odpoved.


  • 0

#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 12:38

Jinak, což pro přidání waypointu použít klávesu Insert?

To zni dobre.


  • 0

#51 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 13:02

Když už jsme u waypointů - tak ještě jedna hloupost: bylo by možné, aby při vkládání nového waypointu se při přepínání druhu přepínal i název (možná i prefix), pokud jej uživatel nezmění ručně? 
 
Tedy ve výchozím nastavení by se název měnil např.
Final Location -> Final -> FI
Parking Area -> Parking -> P1
 
Ve chvíli, kdy název != <výchozí název>, tedy byl zadán uživatelem, pak by jej GG neměnil.


Na prvni pohled dobra myslenka, nenzaznela ani poprve. Ale cim vic se do ni ponoris, tim vice se z toho stává duchařina. Začni od toho, že nic jako výchozí název ani prefix neexistuje. Tak jak jej mám poznat? leda si nejaký vymyslet. Bezva, vychozi prefix pro parkovaci bod je PA, P1, nebo co vlastne? A tak dale...
 


  • 0

#52 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 439 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 19:27

Na prvni pohled dobra myslenka, nenzaznela ani poprve. Ale cim vic se do ni ponoris, tim vice se z toho stává duchařina. Začni od toho, že nic jako výchozí název ani prefix neexistuje. Tak jak jej mám poznat? leda si nejaký vymyslet. Bezva, vychozi prefix pro parkovaci bod je PA, P1, nebo co vlastne? A tak dale...
 

Já napříkald pro parkování preferuju PA.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#53 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 575 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 19:28

Ostatne, zapni si gclive.debug, a podivej se co se presne deje, jak se geoget na ten limit pta a co dostal za odpoved.

Tak ještě jednou - mám řadu referenčních bodů, kolem kterých chci stahovat kešky. Vybral jsem si nejprve bod číslo 27 a pak jsem zvolil v Databáze - Import - Stáhnout kešky... - Oblast - Středový bod a poloměr, nastavil maximální vzdálenost na 36km a dal stáhnout jen základní údaje. Po skončení stahování se mi zobrazila statistika na obrázku 1.gif. Pak jsem zvolil bod číslo 34 a celé jsem to zopakoval, zobrazila se mi statistika na obrázku 2.gif, pak jsem zvolil referenční bod 35 a zase jsem celé stažení zopakoval a výsledkem byla statistika na obrázku 3.gif, pro jistotu jsem to udělal ještě počtvrté, zvolil si bod číslo 36 a zase jsem to stáhnul a výsledkem byla statistika na obrázku 4.gif.

Na všech čtyřech obrázcích je vidět že zbývá základních 89, takže tento údaj se neaktualizoval ani jednou. Jestli gclive loguje do adresáře temp, tak jeho celý obsah je v souboru temp.zip. Už nevím jak to lépe popsat. Kdyby byla pravda těch 89 zbývajících kešek, tak se mi ani jedno nestáhlo, neboť pokaždé to stáhlo a zaktualizovalo několik tisíc kešek, jak je vidět na těch obrázcích statistik zobrazených poté co stahování samo skončilo.

Přiložené miniatury

  • 1.gif
  • 2.gif
  • 3.gif
  • 4.gif

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  temp.zip   945,27K   10 Počet stažení

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#54 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 439 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 19:29

To zni dobre.

Insert - souhlas.

A ty mapy, napadlo mne ctrl-M pro zobrazená keše do mapy, crtl-shift-M pro ggmapu


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#55 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 19:32

Začni od toho, že nic jako výchozí název ani prefix neexistuje.

 

Výchozí název by musel být dán GG pro každý druh WP a to buď napevno nebo (raději) s možností přizpůsobení uživatelem (.ini / konfigurace atp.)
 
Například:
Final Location -> Final 
Parking Area -> Parking
atd.
  
Co se prefixu týče - zde vidím dvě možnosti - 
1) prefixová řada bez rozdílu druhu WP, 
např. 01 - 99 případně G1-G9 & GA-GZ
GG by vždy zvolil první volný prefix, při změně druhu WP by se neměnil.
 
Příklad procesu:
 
Vložím několik WP
Stages of Multicache -> 01 -> Stage
Parking Area -> 02 -> Parking
Stages of Multicache -> 03 -> Stage
Final Location -> 04 -> Final
 
Změním název u 03 na "Pozor!"
Změním druh 03 na Parking Area
Prefix se nezmění
Název byl "Pozor!" - tedy nebyl "výchozí", proto se nezmění.
 
Změním 04 z Final Location na Parking Area
Prefix se nezmění
Název byl "Final" - tedy "výchozí", proto se změní na "Parking".
 
2) pro každý druh zvláštní řada 
např. 
Stages of Multicache S1-S9 & SA-SZ
Final Location: F1-F9 & FA-FZ
Parking Area: P1-P9 & PA-PZ 
atp.
GG by vždy zvolil první volný prefix dané řady. 
 
V tomto případě by bylo možné využít druhý znak prefixu jako postfix pro název.  
 
Příklad procesu:
 
Vložím několik WP
Stages of Multicache -> S1 -> Stage 1
Parking Area -> P1 -> Parking 1
Stages of Multicache -> S2 -> Stage 2
Trailhead -> T1 -> Trailhead 1
 
Změna druhu T1 z Trailhead na Stages of Multicache 
T1 se změní na první volný prefix z řady Stages, tedy na S3
Název  Trailhead 1 byl  "výchozím", proto by došlo ke změně na Stage 3
 
Změna názvu a následná změna druhu:
U S3 přejmenuji název na "POZOR!"
 
U S3 změním na druh na Prarking Area 
Změna prefixu z S3 na P1, název "POZOR!" není "výchozí", proto zůstane nezměněn.
 
Název P1 změním na "Trailhead 1"
P1 změním z Parking na Final Locaton
Prefix P1 se změní na F1 (první volný prefix), "Trailhead 1" není "výchozí" název pro parking, proto název zůstane nezměněn.
 
F1 změním na druh Trailhead.
Prefix F1 se změní na T1, "Trailhead 1" není "výchozí" název pro Final, proto bude nezměněn.
 
T1 změním na druh Final.
Prefix T1 se změní na F1. "Trailhead 1" je "výchozí" název, proto se název změní na Final 1
 
Možná mi nějaká kombinace uniká, ale myslím, že by to takhle mohlo fungovat... 

  • 0
HAD

#56 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 19:43

Ty blaho, a tohle chces vsem uzivatelum vysvetlovat? Ma to byt jednoduche jak zebrik, ne jak vesmirna raketa.


  • 3

#57 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 797 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 20:48

Gorde chtěl bych ti touto cestou poděkovat za to udělátko na spoilery.
Teď to využívám ve Slovinsku stažené v mobilu a super.

  • 0

#58 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 21:20

Ty blaho, a tohle chces vsem uzivatelum vysvetlovat? Ma to byt jednoduche jak zebrik, ne jak vesmirna raketa.

 

Ne, to se snažím vysvětlit autorům GG.  :P + navrhnout vychytávku v podobě automatického číslování (což víceméně už nyní funguje stiskem tlačítka) 

 

Pro uživatele je to jednoduché: pokud má waypoint "výchozí" název, pak při změně druhu WP se tento název  změní dle druhu WP. Pokud byl název změněn uživatelem, pak při změně druhu zůstane beze změny. 

 

To je vše... 


  • 0
HAD

#59 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 951 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2020 - 23:03

No, tak to zkrátíme, tohle se mi fakt dělat nechce, to už dávno opustilo meze jednoduché úpravy. Uživatel typicky přidává finalky. Na to tam udělátko je. Nebo přidává pár stage. Ty zase nastaví poprvé, a pak už jen sází jeden za druhým, aniž by musel cokoliv přepisovat. Přidat parking potřebujete jednou za uherský rok.

Času je málo, a nějak mám na pořadníku asi sto užitečnějších věcí.
  • 2

#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2020 - 10:26

Tak ještě jednou - mám řadu referenčních bodů, kolem kterých chci stahovat kešky. Vybral jsem si nejprve bod číslo 27 a pak jsem zvolil v Databáze - Import - Stáhnout kešky... - Oblast - Středový bod a poloměr, nastavil maximální vzdálenost na 36km a dal stáhnout jen základní údaje. Po skončení stahování se mi zobrazila statistika na obrázku 1.gif. Pak jsem zvolil bod číslo 34 a celé jsem to zopakoval, zobrazila se mi statistika na obrázku 2.gif, pak jsem zvolil referenční bod 35 a zase jsem celé stažení zopakoval a výsledkem byla statistika na obrázku 3.gif, pro jistotu jsem to udělal ještě počtvrté, zvolil si bod číslo 36 a zase jsem to stáhnul a výsledkem byla statistika na obrázku 4.gif.

Na všech čtyřech obrázcích je vidět že zbývá základních 89, takže tento údaj se neaktualizoval ani jednou. Jestli gclive loguje do adresáře temp, tak jeho celý obsah je v souboru temp.zip. Už nevím jak to lépe popsat. Kdyby byla pravda těch 89 zbývajících kešek, tak se mi ani jedno nestáhlo, neboť pokaždé to stáhlo a zaktualizovalo několik tisíc kešek, jak je vidět na těch obrázcích statistik zobrazených poté co stahování samo skončilo.

 

V tom zabalenem zipu neni zadny soubor, ktery by ukazoval na to, ze se zjistovaly limity. Vsechny soubory, s vyjimkou jedineho, jsou geocaches-search. Ten posledni zbyvajici je refresh.

 

Pokud dam aktualizovat kesku, po jejim stazeni je poslan pozadavek na zjisteni limitu a ve statistice po importu se zmena projevi.

 

Kdyz stahuji kesky podle zadaneho stredu a polomeru z menu Databaze - Import, limit se podle meho nezjistuje. Zadny soubor, ktery by signalizoval zjistovani limitu pres API tam neni, vyzkousel jsem si to.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama