Přejít na obsah


Fotka

Konec geoawareCZ


Nejlepší odpověď MiroslavRouta , 16 srpen 2020 - 11:57

Nový reviewer je na světě a stal se jím slovenský kačer orsagovci.
Profil https://www.geocachi...2f-1153476a3d7c Přejít na celý příspěvek


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
246 odpovědí na toto téma

#21 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 7:58

Zalozil si bambilion earthek, ale chodili mu tam lidi :D

Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 11 červenec 2020 - 7:58

  • 1

#22 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 8:00

Letos jsem s nim hodne bojoval na eartce, kterou mam od domova jen par set metru. Smazal mi postupne 5 logu. Ma v podminkach 3 moznosti fotky a cokoli jineho povazuje za duvod ke smazani logu.

 

Tak to je síla... asi bych v tvém případě již poslal dotaz na HQ s tím, že ti není zcela jasné, co děláš špatně :)


  • -1

#23 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 451 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 8:06

Čau lidi...

https://www.facebook...57673070768333/


  • -2

#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 110 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 10:30

Tak to je síla... asi bych v tvém případě již poslal dotaz na HQ s tím, že ti není zcela jasné, co děláš špatně :)

 

Spis jsem to myslel tak, ze pokud nekdo takoveto veci resil pres RW geowarecz, pak chapu, ze to RW zacalo vadit natolik, ze chce funkci povesit na hrebik.

 

Uprimne je vsechny obdivuju, je to nevdecna prace a v podstate nic za to nemaji. Uplne mi staci to, co mi obcas vypravel DarkLord nebo co se "vynese" mezi lidi.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 červenec 2020 - 10:31

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 785 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 10:35

Jednu jeho jsem našel a problémy jsem neměl, zrovna tam to ale nebylo úplně jednoznačné (co je převis a který je největší). Jinak obecně eartky hledám, když je mám někde po cestě a když se mi zrovna chce něco zjišťovat. Problémy jsem na eartkách nikdy neměl, až na jeden, kdy jsem se v nadmořské výšce spletl o 500m, to jsem si s ownerem vyjasnil.


  • 1

#26 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 10:38

Čau lidi...
https://www.facebook...57673070768333/


Nemůžeš napsat ve stručnosti o co se jedná? Facebook moc nemusím.
  • 2

#27 kalubr

kalubr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 11:42

Někomu smazal log, protože na fotce byl jenom prst. Nejspíš se to řešilo přes reviewera a HQ.
  • 0

#28 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 451 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 13:02

Nemůžeš napsat ve stručnosti o co se jedná? Facebook moc nemusím.

Tak už to smazal.

Předpokládal jsem max do večera.

A stručně...to nejde - to hlavní od něj a od jednoho RV dám celé, zbylých cca 300 komentů holt nebude:

 

 

 

 
Aleš Novák
9 hod
Ahoj všem,
 
tento text bude trochu dlouhý, i třeba protože v něm budou kompletní citace e-mailů, aby se skutečně nic nevytrhávalo z kontextu.
 
Za poslední tři dny se tu vedou bouřlivé diskuze na téma Alke04 / fotky / GeoawareCZ / pravidla atd. a všichni jste byli vtaženi do diskuze, o které víte jen částečně a nebo ty útržky, které se komukoliv hodili. Včera to vyvrcholilo tím, že tím GeoawareCZ složil svou funkci, což dnes napsal i do Seattle. Podle toho, co vím, tam mu zatím z HQ nic neodepsali a čeká na vyjádření.
 
Věc začala logem hráče PaTTricka, který cache AGT 15: Labský vodopád zalogoval s prstem. Podmínka logu však výslovně zní: 5) Úkol: Vytvořte fotografii v místě výchozích souřadnic sebe (tak, aby Vás bylo možné jednoznačně identifikovat), nebo své GPS s čitelným nickem a tuto fotografii přiložte ke svému logu. V pravidlech je od 19. 6. 2019 uvedeno v kapitole pravidla pro zakládání keší (nikoliv pro logování keší), že owner earthcache je povinen, pokud požaduje povinnou fotografii akceptovat i fotografii osobního předmětu. Proto je v podmínkách logu uvedeno, že hráči kromě sebe mohou vyfotit svou GPS s čitelným nickem. Když se pravidla změnila, tak než abych změnil všech 160 EC špatně, tak jsem si tento text podmínky nechal v HQ schválit a ti mi to odsouhlasili, že je to ok.
 
Je s údivem, kolik se v Česku najde hráčů, kteří se rozhodnou EC zalogovat a přitom vědomě podmínku nesplnit. To je špatně. Hráč je povinen splnit veškeré podmínky logu EC a pokud EC je v rozporu s pravidly – má owner takové EC sjednat u sebe nápravu a nebo má být taková EC archivována.
 
A tak i zde, jako 1000x před tím ke smazání logu došlo. Hráči jsem i slušně napsal důvod. Hráč však udělal jednu velkou věc přes čáru a to, že napsal vulgární vzkaz, kterým se opíral nejen o mě, ale i do mé rodiny. Jsem hodně tolerantní k výbuchu emocí, když vám někdo smaže log, ale jsou určité hranice. Na zprávy jsem mu proto přestal reagovat a komunikaci na vyžádání zaslal i reviewerovi, kterému si mezi tím PaTTrick stěžoval. Zde jsou citace e-mailů:
 
Dne st 8. 7. 2020 16:44 uživatel PaTTrick <pat**********m.cz (odmazávám e-mailové adresy - nemyslím, že je fér zveřejňovat kohokoliv adresu> napsal:
 
Ahoj Galdro,
 
mám pro Tebe asi oblíbený dotaz týkající se Alkeho, předpokládám, že nejsem první ani poslední kdo se Tě na něho ptá :)
 
Právě mi smazal log u své AGT 15 - Labský vodopád s odůvodněním, že na fotce neumí poznat, že jsem to já..... logoval jsem tuto EC stejně jako svých ostatních 173 EC tak, že jsem před fotku dal svůj palec. Stejně tak mám logováno asi další 20 EC keší z Alkeho AGT série, některé již několik let a nikdy mu to ani nikomu jinému nevadilo..... V ten den (předevčírem) jsem logoval dalších 5 EC poblíž, všude mám fotku s prstem a místem EC....
 
Protože jsem mu napsal trochu nasraný email, předpokládám, že mi smaže logy na těch starších EC keší... jak starý log může smazat?
 
Díky P.
 
Na to PaTTrick dostal během pár minut odpověď, takže není pravda, že já bych si stěžoval či že by Patrick musel dlouho čekat na odpověď:
 
Ahoj.
 
Smazat log může jen owner. Pokud si myslíš, že neoprávněně, musí to řešit Groundspeak. Bohužel jsi se nechal docela unést emocemi a napsal něco, co by se psát nemělo. Tohle musím já předat Groundspeaku a zřejmě budeš na nějakou dobu zabanován. Fakt to bylo přes čáru.
 
GeoawareCZ
 
Reviewer pro ČR a SR
 
Tyto e-maily jsem dostal až dodatečně. Čili je jasné, že GeoawareCZ nikoho nekryl, ale postupoval podle pokynů Groundspeaku. Pokud se smazáním logů nesouhlasil – odkázal ho přímo na HQ a na základě toho, že udal sám sebe na něj reviewer poslal stížnost za nevhodnou komunikaci.
 
Honza (GeoawareCZ) nebyl ve věci nijak zaangažován a nijak se mě nezastával. Tohle je obecně propírané téma často, že se s GeoawareCZ znám a že proto mám tolik EC a mám nějaké nadstandardní zacházení – nemám a nikdy jsem o něj nestál. Honza publikoval cca 120 mých EC a dalších 45 jiný revieweři a nikdy jsem s nimi neměl problém… i když jeden Nizozemec prudil hodně… Všichni GA mají povel převádět spory na HQ a tak to také dělají. Nejedná se tedy o žádné strkání hlavy do písku, ale rozumný postup, jelikož HQ může efektivně zjistit, kdy se skutečně hráč prvně logoval, je běžnou praxí, že když hráči napíši, že posílá odpovědi na podmínky, které už 5 let neplatí, protože se změnily okolnosti (zmizela cedule, jedna jeskyně se propadla, atd.), že daný hráč si najednou vzpomene, že na místě byl před 6ti lety, ale tomu už zase neodpovídá fotka s nově vybudovanou stezkou atd.
 
Nic méně PaTTrick se na HQ obrátil a to mu – na rozdíl od mnoha předchozích případů vyhovělo. Já nevím proč v minulosti ne a nyní ano, pravděpodobně kvůli tomu, že PaTTrick prst dává do EC pravidelně většinu své kačerské kariéry, takže k tomu přihlédli, ale vyjádření nemáme ani já, ani reviewer a čekáme na něj, co se od jejich posledního vyjádření změnilo.
 
Jelikož čekáme už 3 dny, tak jsme přesvědčeni, že si v HQ v tom sami musí udělat trochu pořádek. Na jejich podpoře sedí totiž více lidí – není to o jednom člověku a často si jejich vyjádření protiřečí.
 
Již v minulosti jsem dokonce dostal vyjádření, kdy mi HQ nepřímo naznačilo, že pravidla mění často podle hráčů, aby vyhovělo co největšímu počtu hráčů. Ano – je to pořád komerční firma a jejím cílem není spravedlnost, ale dosahovat zisk jako jakákoliv společnost. Objektivně řečeno si myslím, že když to srovnám např. s Munzee, tak Groundspeak je v tomto ještě velmi poctivý partner.
 
Zatím mě HQ požádalo o mé vyjádření… po tom, co byly logy obnoveny, protože tak se to často dělá… Owner nezjistí, že byl log hráči obnoven a tak má pocit, že nepoctivý log odstranil a hráč je spokojen, protože jemu je log obnoven. O smazání logu zprávy chodí, ale o jeho obnově oni hráči, ani ownerovi cache ne.
 
Patrik však udělal to, že Geoawarovi dál psal tímto způsobem a udělejte si názor každý sám:
 
Ahoj,
 
koukám, že si Alešek už stěžoval... klidně to předej, ano nechal jsem se unést emocemi a jsem za to připraven nést odpovědnost. Zde jediné odstraňuje část textu, který řeší HQ. Tam počkám, až se vyjádří.
 
Každopádně na dotazy si mi neodpověděl... je nějaký limit, kdy může owner u EC smazat log? Rok, dva, kdykoliv? Je nějaká část tělo, která odpovídá majiteli, kterého owner v životě neviděl? Jak může owner poznat, že hlava je logujicího? Jak může poznat, že vyfocený telefon je logujícího? Myslím, že souvztažnost k mému prstu je logická…
 
Ahoj P.
 
Následovala zpráva od reviewera:
 
Ok, tak jsi si pospíšil a napsal do HQ. Jsem pracovně vytížen, až o víkendu budu psat6do HQ. Každopádně jsi opět trochu přehnal své výkřiky na FB. Tak dík, nevytrhavej věci z kontextu a buď trochu slušný.
 
GeoawareCZ
 
Reviewer pro ČR a SR
 
Načež Patrik napsal toto:
 
Ahoj,
 
budu se opakovat, odpovíš mi na dotazy? Jak má vypadat fotka, která je dle pravidel, aniž by tam byl obličej?
 
‘Stejně jako jsem se ptal Aleše na FB, taky bez odpovědi, můžu se zeptat i Tebe, který výkřik je nepravdivý či vytržený z kontextu? Které slovo či slovní spojení je neslušné?
 
Je zajímavé, že na odpověd pro mě čas nemáš, ale jak Ti napíše Aleš, tak hned čas máš a napíšeš.... možná si zameť před svým prahem ....
 
P.
 
Je třeba říct, že pravidla neříkají, jaká fotka má být. Pravidla totiž pouze fotku povolují a jaká má být si má říct owner, pokud dodrží výše uvedené a to kontroluje reviewer. Hráč je tedy povinen řídit se podmínkami logu a pokud s nimi nesouhlasí - neznamená to, že je může ignorovat, ale obrátit se na reviewera, že podmínky logu nejsou v pořádku a to zatím nikdo neudělal (což nás - všechny, kdo sérii AGT tvoříme za těch 8 let překvapuje). Kdo to nevíte, tak Alke04 je zkratka 4 jmen - proto 04.
 
a zbytek už znáte:
 
Tak mám tě plný zuby a dej to klidně na FB. Jsi debil, kreten a další slova raději nebudu říkat. Jsem teď úplně otevřený, protože s větším idiotem jsem se nesetkal s o víkendu dávám rezignaci na HQ. Kdyby takových idiotů jako jsi ty bylo méně, byl by svět lepší. Hoň si svoje triko dál a polib mi prdel, nechci s tebou už nikdy nic mít.’
 
Kopii posílám i Alkemu, a dejte mi už oba dva pokoj.
 
GeoawareCZ
 
Reviewer pro ČR a SR
 
Pokud se někdo Honzovi (Geoawarovi) divíte, za jeho reakci, tak já rozhodně ne. Upřímně – Geocaching už je pro mě dlouho na vedlejší koleji po rodině a mnoha dalších bodech mého života. Z mnoha vyjádření Geowara vím, že on to má podobně. Navíc jsme se oba shodli, že do hry se dostalo spousta lidí, se kterými nemá smysl komunikovat, protože to nemá smysl.
 
V březnu tohoto roku jsem dostal od HQ e-mail ve smyslu, že se málo starám a málo kontroluji své EC, že tam jsou sice povinné fotky, ale polovina hráčů je tam nemá a ať to napravím, nebo začnou earthcache postupně archivovat, že povinností ownera je kontrola oprávněnosti logů.
 
Vím, že se Vám to nemusí líbit, ale mě vadí, že je tu tak velké množství podvodníků – přijde mi to nefér vůči těm poctivým hráčům, který ty cache obíhají poctivě.
 
Co se týče GeoawareCZ stále věřím, že svůj názor změní. Je to velmi dobrý reviewer a až někdy budete řešit publikaci keše třeba právě v Nizozemsku a budete muset dokládat souhlas majitele pozemku i když je to veřejný prostor s cestou pro turisty, až nebudete moct publikovat jediný meandr, protože jej pravidla zakazují a žádnou vnitřní expozici, protože to podle nových pravidel už také není možné, tak si myslím, že doceníme, jak bylo fajn mít vlastního Geoawara. Navíc skutečně odvedl dobrou práci a je vysloveně nevhodné jej jakkoliv hejtovat.
 
Po té, co se včera stalo jsem napsal do HQ já dva e-maily. Jeden na univerzální e-mail s kopií nevhodného vyjadřování Patrika a druhý přímo konkrétní zaměstnankyni, která má v HQ na starosti Geoawary s konkrétním dotazem, zda mám uznávat jakoukoliv část těla či předmět, který hráč vyfotí a pokud ano, proč došlo ke změně názoru. Na odpovědi čekám (předpokládám, že si to na HQ musí ujasnit) a podle tohoto vyjádření budu dále postupovat.
 
A ke všem těm diskuzím – většinou dříve hodnotíte a víte možná 1/8 jak to bylo. Chápu, je to lidská vlastnost, v minulosti lidé našli zub dinosaura a domysleli si z něj celou obludu a tak vznikly pohádky o dracích.
 
Pak je tu druhá skupina, která se skládá z cca 30ti lidí, kteří mě hejtují, cokoliv udělám a cokoliv napíši. Před rokem jsem zkusil pokus a postupně některé blokoval. Zjistil jsem, že stačí zablokovat 12 lidí a vůbec nevím, že by o mě někdy někdo psal něco špatného. Těm třiceti bych chtěl vzkázat: Vy nejste geokomunita, vy jste jen ukřičení, často ukřivdění, protože většině z Vás jsem někde neuznal log atd., ale nejste geokomunita. Včera jsem byl na dvou celebrity eventech – bylo to úžasný mluvit s normálními lidmi, co mají rádi geocaching, sice to tady často čtou, ale nemají potřebu se k tomu vyjadřovat. Žijte si dál tím, že budete kopírovat, opravovat, tisknout (to mě pobavilo nejvíc) co kde napíšu.
A že jsem podle vás narcis? Jen protože jsou mi Vaše názory ukradené - jsou, podle hesla nevážím si názoru lidí, kterých si nevážím. Možná Vás to zaráží, ale já si nemyslím, že svět je tady na sociálních sítích... většina z Vás, kteří mě tady hejtují, když mě pak potkáte na eventu, tak děláte, jako by nic.
 
Děkuji všem, že jste dočetli až sem.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
James Groats Aleš Novák: Dovolím si také ne úplně krátký komentář k věci, a to spíše z pohledu hráče než reviewera.
Nikdo nezpochybňuje právo, resp. dokonce povinnost ownera kontrolovat a případně mazat falešné logy. Čemu ale nerozumím je, proč tolik bazíruješ na svých požadavcích? Nejsem možná autorem tolika keší jako ty, ale pro srovnání vlastním jednu virtuálku, kde mám přesně definováno, jak a kde se mají cacheři vyfotit (u kovové vlajky se zámkem za zády). A víš ty co? Ne všichni toto přesně splní, přesto však doloží fotku, z níž jednoznačně vyplyne, že na místě byli. Proč bych jim však měl mazat log jen proto, že do puntíku nedodrželi moje požadavky?
Měl by sis uvědomit, že geocaching je stále jen hra. Proto je třeba i při kontrole logů jít spíše po smyslu pravidel, ne je vyžadovat do nejmenších detailů, protože to pak hra přestává být zábavou a stává se jen nepříjemným bojem s úředním šimlem. Takže když někdo přiloží jako důkaz své přítomnosti na místě fotku palce, jiné části těla, CWG či čehokoliv jiného, měl bys to prostě uznávat a primárně nepresumovat podvod (a to i přesto, že někteří cacheři skutečně podvádí). Proč je však nutné zatěžovat geoaware či HQ dotazy, co lze, a co již ne považovat za osobní předmět? Proč nestačí, že tam fotku místa s něčím, co je snad skutečně část cachera nebo nějaké jeho věci, doloženu máš?
Já se tu nebudu na rozdíl od jiných diskutujících pouštět do rozboru tvé osobnosti, protože mi to nepřísluší. Ale měl by sis uvědomit, že pokud nebudeš tolik podmínky na svých keších hrotit, ale jen mazat ty logy, které jsou jednoznačně nedostačující (nezaslané odpovědi, nepřiložená žádná fotografie) nebo zjevně falešné, ušetřil by sis spoustu práce, dále problémů, které tím přiděláváš geoaware a HQ, a v neposlední řadě bys tím předešel i tomu, že ti část komunity nemůže přijít na jméno.
K tomu poslednímu pak ještě krátká noticka - někde výše jsi psal jen o několika křiklounech, kteří proti tobě vystupují. Dovolím si bohužel nesouhlasit - kdykoliv jsem za poslední roky s kýmkoliv na tvé jméno narazil, nikdy to nebylo v kladném slova smyslu. Ostatně posměšná přezdívka, kterou tě často častují - "MazAlke" bohužel také o něčem svědčí (ne, že bych toto zrovna schvaloval). Rovněž v diskuzích zde za poslední dny není snad nikdo, kdo by s tebou souhlasil a dokonce i několik osob, kterých si velmi vážím právě proto, že jsou velmi rozumní lidé, tě tu kritizují. Moje poslední otázka tedy zní - není na čase se zamyslet, zda náhodou nemůže být problém u tebe? Jak jsem již psal - neuvědomuješ si, že pokud trochu zmírníš svůj perfekcionismus a doslovné dodržování svých požadavků, prospěješ tím všem, a to v první řadě sobě? Hra pak bude opět jen tou hrou, kterou být má.
Sutech (DLR)

  • 4

#29 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 13:40

Sutech - velký palec nahoru.


  • 13

#30 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 15:05

Dobře, že to sem dr.vota překopíroval - Aleš původní vlákno smazal...

Stejně by mě zajímalo, jak je možné ( pokud je pravda, co Alke04 tvrdí ), že by pro EC jednoho ownera platila pro logování jiná pravidla než pro všechny ostatní EC všech ostatnich ownerů po celém světě, navíc schválená HQ. Může mi to někdo vysvětlit? Nechci dotazem obtěžovat GS, třeba někdo víte?
  • 0

#31 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 15:29

Oni vůbec někteří owneři EC potřebují vysvětlit, že takhle tedy nee.  :D

 

EC.png


  • -13

#32 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 15:31

Shodou okolností jsem měla původní diskuzi otevřenou ve svém "okně" a nějakou dobu si v tom četla. Radši jsem si ale šla pustit seriál a pak koukám, že téma je neaktivní, ale jak jsem to měla ještě otevřené, furt jsem komentáře viděla. Tak jsem něco nafotila, ale myslím, že víc než už tu bylo řečeno, není potřeba. Pod komentář DLR se podepisuju všema deseti.


  • 0

#33 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 15:39

Konec?
https://www.facebook...948333/?app=fbl

 

 

Zdravím,

když jsem večer napsal svůj příspěvek, čekal jsem všechno možné, ale rozhodně né, že mi dorazí výhružná zpráva trestním oznámením do datové schránky, že zveřejňuji soukromou konverzace (a nepřišel od GeoawareCZ). Na základě tohoto mažu celý příspěvek, protože jen jeho části nemají smysl.
Za 10 let v Geocachingu jsem zažil hodně a jsem rád, že jsem zažil ty první krásná léta, kdy to byla hra na úrovni, nikdo by si nedovolil napsat komukoliv něco sprostého a nebo urážlivého a za podvod se považovalo to, že ti někdo poradil, jak se mysterka luští. Stav, kdy tolik hráčů zpochybňuje, jestli owner má právo vyžadovat reviewerem odsouhlasené podmínky je šílenej a kdy tvrdí, že i když to reviewer odsouhlasil, tak je to v rozporu z pravidly a neplatí to.
Geocaching už dávno není mojí hrou.
Mám osobní problém akceptovat logy, které nesplňují zadání cache. Pokud je toto zadání v rozporu s pravidly - je třeba, aby hráč požadoval nápravu - čili podmínky se změnily a to jak za pomoci reviewera - co vím, tak mu nikdo takový podmět nikdy nezaslal, tak popř. HQ. Nikoliv je ignorovat a zalogovat Found-it s tím, že na jiných EC chtěli něco a stačilo to. 
Chování některých hráčů, kdy místo kritizování mých keší či mojí práce hodnotí mě považuji za přes čáru. Já nejsme veřejná osobnost nic méně bral jsem to jako ulét v zápalu boje - to se stává. Také jsem jednou na smazaný log reagoval podrážděně a napsal ownerce něco, co bylo zbytečné a dodnes mě to mrzí. Nic méně v poslední době se ty osobní útoky přenesly do roviny mé rodiny, partnerky a dokonce dnes na adresu mé čtyřměsíční dcery, což je hranice, kterou to končí a zde vzhledem k výše uvedenému, budu zase trestní oznámení podávat já, protože jsou hranice.
Jak jsem již řekl - Geocaching není moje hra vzhledem k tomu, jací lidé jí začali v posledních letech hrát a také díky tomu, jací lidé z ní odešli a nemyslím teď Geoawara, ale většina lidí, se kterými jsem v minulosti lovil se na to vykašlala (Kartagoo, RaRaTeam, Kubik5,...). Možná ještě někdy nějakou cache odlovím či event v rámci rodinného výletu navštívím.
Postupně začnu své cache archivovat a věřím, že na jejich místa založíte nové a lepší.
Ať se daří.
Alke04
Edit: Děkuji všem, kteří s výrobou a spravováním keší pomáhali. Děkuji reviewerem, snad už jim do budoucna nepřidám moc práce a všem za krásné logy.
Cache budu archivovat postupně, jakmile na nich nastanou problémy. Nejsem příznivec velkých gest a hlavně mě to nepřijde fér vůči těm 90% českých hráčů, kteří na FB (myšleno v této skupině) ani nejsou.

Tento příspěvek byl upraven od quellen: 11 červenec 2020 - 15:48

  • 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo


#34 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 16:02

Takže bude hodně archivních EC.  ;)


  • -1

#35 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 286 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 19:08

Alkeho keší jsem ulovil spoustu a mohu říct, že mi "smysl pro detail" upřímně až zas tolik nevadí. Jeho krabky jsou vesměs excelentně udělané, jeho EC keše ale taky. Je pravda, že je trochu "detailista", ale mě smáznul keš jenom jednu, naprosto oprávněněně, neb jsem zalogoval jinou. Co se týká EC, za svojí tlamu se nestydím a klidně přidám fotku, manželka má trochu problém, tak jí buď fiknu hlavu, nebo obličej nahradím třeba pozadím fotky. Z fotky CWG u svých keší taky nejsem úplně odvázanej. S vědomím toho, že můj ksicht vyfotí denně 50 silničních a jiných kamer, asi není důvod k nějaké paranoie. Každý to má ale nastavené jinak a tam je třeba ta dekapitace docela smysluplné řešení. Z celého textu mi spíše vyplývá, že problém vzniknul úplně někde jinde, ale ty sračky padly na Alkeho. Jako autor pár keší jsem se samozřejmě s větší či menší arogancí a sprostotou kačerů taky setkal, vždy s tím mám problém a ponaučení? Za všechno může owner. 


  • 3

#36 premysl cz

premysl cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 20:16

Na Alkeho keše chodíme moc rádi, jsou opravdu moc pěkné a dali jsme tam dost FP bodů oblíbenosti. Earth keše také rádi navštěvujeme a snažíme se odpovědět co nejpřesněji, ale mnohokrát nevíme zda je odpověď správná a tak připojíme foto. Zatím EC nám nikdo nesmazal, jen došlo k některým upřesněním v odpovědích.     


  • 6

#37 KulisekW

KulisekW

    KulisekW

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 231 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 20:32

„Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty keše a eventy zakázala.“
Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně

  • 7

#38 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 20:58

Takže bude hodně archivních EC.  ;)

 

To si nemyslím. Psal o archivacích při prvních problémech. U tradiček to může znamenat třeba plný logbook, ale u earthky asi tak jedině náhlý výbuch jeskyně.

 

Ale jinak to na mě působí podivně. Ne snad, že bych Alkemu jako mnozí nevěřil onu výhrůžku trestím oznámením. Před lety jsem zažil podobnou věc, pro mě to skončilo menší pokutou s možností nahlédnout úředníkovi přes rameno, majitel finálkového serveru pak taky zatloukal, že nikde nic nepodával. Ale co mohlo dlouholetého reviewera (pokud mezi ním a Alkem vskutku není žádný kamarádský vztah) rozhodit natolik, že nejprve chtěl s HQ začít řešit soukromou urážlivou konverzaci mezi dvěma hráči, schválně se vyhýbal jasně zadaným otázkám a nakonec sám dotyčného uráží a rezignuje kvůli tomu na svou funkci, to mi nějak nejde do hlavy.


  • 1

#39 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2020 - 21:29

Zajimave cteni. Doktorovi diky.
Chapu, ze frustrace owneru roste. Dneska uz je takovej clovek dobrej leda tak na udelani krabicky a starani se o ni. Zadnou dalsi pravomoc uz nema a v pripade sporu vetsinou vyhraje ten krikloun co si stezuje. Je to skoda. Proste nechapu proc GS nedokaze udelat pravidlo, vyfot se s oblicejem nebo jdi dal.

Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 11 červenec 2020 - 21:30

  • 1

#40 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2020 - 5:52

Také jsem nějakou EC keš od Alkeho odlovil, já odpovědi neposílám, tak mi ji také smazal, ale kdybych se logováním EC bez odpovědí nepochlubil na tomto serveru, tak by si toho ani nevšiml, no a co, po roce jsem jí odlovil znovu jen s fotkou a už nesmazal, holt jsem tam musel dvakrát a po tomhle příspěvku tam možná budu muset ještě potřetí.  :ph34r:

 

Akorát si myslím, že konec jednoho revívra moc spojujete s Alke, možná to byla poslední třešínka na dortu, ale podstatné bude to, co je v screenu komunikace v prvním příspěvku tohoto threadu, že je v české kotlině moc ... , na slovensku jsou lidé ještě normální. Takže se čehůni nad sebou zamyslete.  :P


Tento příspěvek byl upraven od jidis: 12 červenec 2020 - 6:04

  • -5




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama