Přejít na obsah


Fotka

Konec geoawareCZ


Nejlepší odpověď MiroslavRouta , 16 srpen 2020 - 11:57

Nový reviewer je na světě a stal se jím slovenský kačer orsagovci.
Profil https://www.geocachi...2f-1153476a3d7c Přejít na celý příspěvek


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
246 odpovědí na toto téma

#121 Samaell

Samaell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 6:22

Tisíckrát už jsem si řekl, že sem nic psát nebudu, ale přeci jen mám pocit, že se tu pletou hrušky s jabkama. Můj názor -

PaTTTTrick požadavek na fotografii s osobním předmětem splnil. Lhostejno kolikrát předtím nebo potom, v tomto případě splnil to, co je psáno v požadavcích.

Alke má jiný názor, ale podle mě neuvedl nic, čím by svůj názor podpořil.

Spor se dostal k revírníkovi, následně k GS, kde se přiklonili na stranu PaTTTTricka. Ne proto, že by to byli přizdisráči nebo nechtěli mít problémy, jak tu zaznělo, ale prostě že cítili, že pravda je na straně PaTTTTricka.

Tím by měla být celá kauza ukončena. Jenže pak do toho začaly vstupovat emoce, uražená ješitnost a končí to archivací pěkných keší a rezignací reviewera. Tento konec je nešťastný a dotkne se všech, ale pokud to shrnu takto (jestli jsem nic nevynechal), pak je to přesvědčení jednoho lovce, který si za svou pravdou šel až do konce. A nezbývá mi než mu držet palce bez ohledu na důsledky. A to přesto, že Alkeho keše mám rád a vím, že patří k výrazně nadstandardním, na jeho straně nejsem.

Jsou zde 2 roviny, coz si drazi minusari asi nevsimli:

 

1) rovina se tyka opravnenosti smazani logu. Zde to neni uplne jednoznacne, ale v listingu se pise:

 

5) Úkol: Vytvořte fotografii v místě výchozích souřadnic sebe (tak, aby Vás bylo možné jednoznačně identifikovat), nebo své GPS s čitelným nickem a tuto fotografii přiložte ke svému logu.

zde nevidim zadnou zminku o fotografii s osobnim predmetem. Naopak vidim jasny pozadavek bud na fotku sebe aby bylo mozno identifikovat (coz se nezlob, ale palec neni) a pokud nechce splnit tuto podminku, tak GPS s citelnym nickem. Porad trvam na tom, ze toto fotka nesplnuje. Ale ja nejsem ten co urcuje, jestli vyfoceny palec je dostatecny nebo ne. To urcuje owner. Pokud ovsem tato podminka odporuje pravidlum, tak mela byt nejdrive zmenena tato podminka. Dle meho neodporuje, protoze umoznuje vyfoceni GPS s nickem. Ty pises: fotografie s osobnim predmetem, ale tuto podminku tam nevidim.

 

2) rovina je ta co jsem hlavne komentoval. a to je to, ze ve svate valce za "vyssi princip" (coz jsem do ted nepochopil co vlastne v tomto pripade znamena) byl v teto kauze zlikvidovan owner a revirnik. Coz jsou lidi, kteri narozdil od hrace maji pro hru prinos ryze pozitivni. To je ten finalni dusledek.

 

Zaver: Muze mit kolega milionkrat pravdu ohledne neopravnenosti smazani logu. Mohl byt sikanovan ownerem a neopravnene prisel o bod. Ale tim, ze dogmaticky na bodu trval, tak ve vysledku komunitu poskodil. Na tom stale trvam. A nikdo mi nedokazal zatim dat protiargument, ze nemam pravdu (palec dolu za argument nepovazuji).

 

Proto mi zkuste vysvetlit, jaky je prinos teto kauzy pro ostatni hrace. Co je zde ten vyssi princip za co se bojovalo.


  • 6

#122 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 445 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 8:09

A ctes i to co pisou ostatni nebo jen jako Alke opakujes dokola tu svou pravdu?

Prinos teto kauzy pro vetsinu (nerikam vsechny, kazdy at ma vlastni nazor) je to, ze i hrac s X tisici FP na fyzickych kesi musi dodrzovat pravidla hry a nemuze si delat svoje pravidla v ramci hry. Jiz nekolikrat Ti tu ruzni lide napsali, ze to co si dal Alke sam do svych pravidel je mimo GC pravidla a Ty stejne budes opakovat, ze on jedna dle svych pravidel....

A jestli je Ti lito, ze splni sve vyhrozovani a archivuje z trucu sve kese a tedy ve finale bude mene kesi k loveni (coz kdyby chtel mohl davno udelat, to je otazka tri minut, urcite daleko mensi cas nez mazat logy)… tak i me to bude lito, ale proste pravidla plati pro kazdeho a je na nem jak k tomu pristoupi...
  • 5
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#123 Katalpa

Katalpa

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 8:41

zde nevidim zadnou zminku o fotografii s osobnim predmetem.

Neměla by se ta hra hrát podle pravidel Groundspeaku? Cituji:

4.3. EarthCache logging tasks
Asking geocachers to provide a photo of themselves or a personal item to prove they visited the site. A personal item must be an option for those who do not want to photograph themselves. This task is acceptable only as an addition to well-developed logging tasks, not as a substitution.

EarthCache je primárně o geologii a není to soutěž o nejkrásnější fotografii sebe sama nebo GPS s kusem papíru. Bohužel z této diskuse mám pocit, že lidi, kteří se nechtějí fotografovat, jsou málem podvodníci.

Tento příspěvek byl upraven od Katalpa: 25 červenec 2020 - 8:43

  • 1

#124 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 884 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 9:05

Neměla by se ta hra hrát podle pravidel Groundspeaku? Cituji:

4.3. EarthCache logging tasks
Asking geocachers to provide a photo of themselves or a personal item to prove they visited the site. A personal item must be an option for those who do not want to photograph themselves. This task is acceptable only as an addition to well-developed logging tasks, not as a substitution.

Alkeho podmínka

5) Úkol: Vytvořte fotografii v místě výchozích souřadnic sebe (tak, aby Vás bylo možné jednoznačně identifikovat), nebo své GPS s čitelným nickem a tuto fotografii přiložte ke svému logu.

 

Je tu nějaký rozpor?  Ano, Alke považuje za osobní předmět pouze GPS s čitelným nickem, pokud se někdo nechce vyfotit tak, aby byl k poznání. Takže fotka plyšáka či CWG pro něj postačující není. Reviewer tuto podmínku schválil. Tak v čem je problém?


  • 4

#125 Katalpa

Katalpa

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 9:29

Je tu nějaký rozpor?

Je to marný. Je to marný. Je to marný.
Zákon o silničním provozu praví, že maximální dovolená rychlost v uzavřené obci je 50 km/h. Alke si vymyslel pravidlo, že to platí jen pro červená a modrá auta. Ostatním vjezd do obce zakázal. V tom není problém?

Alke se chlubí, že s reviewerem má nadstandardní vztahy.
Dokonce občas vyhrožuje, že názorovým odpůrcům nechá přes reviewera zabanovat účet.
Alkemu u reviewera projde všechno. Např. i keš, u které sediment vydává za metamorfovanou horninu. Je to úsměvné jen do té chvíle, kdy zjistíš, že té údajné metamorfované hornině je věnován jeden z úkolů. Chápu, že to valnou většinu netrápí. Udělají si prostě selfíčko, mají bod a jdou dál.

Tento příspěvek byl upraven od Katalpa: 25 červenec 2020 - 9:45

  • 3

#126 Sven Gumby

Sven Gumby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 323 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 13:02

Takže vyfotit se s palcem je zlo? Zvlášť, když to prokazatelně dělám dlouhodobě? Ty jo, já fakt nevím. Jasně, Alke bude na podmínky citlivý od doby, co mu smazali log na jedné brněnské virtuálce, protože se tam s fotkou jaksi (v rozumné době od zalogování) neobtěžoval, ale tohle? Palec není "osobní" předmět? A kvůli kritice mazat logy nazpět? To je fakt normální?

Ne, vyfotit se s palcem není zlo. Nerozumím, jak se to dá z mého příspěvku odvodit, ale, protože zaslání postupu řešení e-mailem podle pravidel požadovat nesmím, musím tuto možnost akceptovat.

Takže jinak. Nepřipadá mi, že by jedna strana byla dobro a druhá zlo. Jediné dobré řešení by bylo, kdyby oba nechali své ego ustoupit. Slyšel jsem, že někdy někde u nějakého sporu to nějací dva spořící se udělali, ale nemám pro to důkazy. Rozhodně jsou častější situace, kdy jeden zjistí, že je výrazně slabší, a stáhne se, nebo když jsou oba siláci a vytahují se principy, žaloby, nože nebo obrněné divize.


  • 2

#127 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 286 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 14:50

Dlouho jsem zvažova jestli mi ten ban za to stojí, ale fak ano. Vždy jsem říkal, že je to tu jak na pavlači, ale to jsem byl optimista. Je to obyčejná xxxxx se vším všudy a když dojdou argumenty, tak se začínají podsouvat zástupné informace aby všichni věděli. Ale na féračku, takový kecíky já nezobu. Ukažte mi člověka, kterýmu revírník na žádost Alkeho zabanoval účet, a pak se vám omluvím. Bohužel jak píše Sven, ego se borcům vrazilo do hlavy a to je konec. Tak já se s vámi loučím :-)

 

 

//tomy.22: pokud se loučíš z vlastní vůle, nedá se nic dělat. To slovo jsem ti odmazal. Víš o kterém mluvím. Nemá tady co dělat. Určitě víš co nedělat, aby nepřišlo nejdříve varování.


Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 25 červenec 2020 - 17:01

  • -3

#128 Katalpa

Katalpa

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 17:37

Ukažte mi člověka, kterýmu revírník na žádost Alkeho zabanoval účet, a pak se vám omluvím.

 

Ty máš asi vážně problém s pochopením psaného textu. Já jsem nepsal, že revírník někomu zabanoval účet. Já jsem psal, že tím Alke otevřeně vyhrožuje. Mám s tím konkrétní zkušenost.


  • 4

#129 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 20:10

No a co, nějaké vyhrožování BANem, toho už jsem si zažil a občas i dostal. No a? Tak si založíš jiný NICK ne? Vždyť je to jen virtuální přezdívka. Moudřejší ustoupí. 


  • -1

#130 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2020 - 18:31

 

Krom toho jsem se taky dozvěděl pro mě zajímavou novinku. Když chce člověk založit challenge, musí sám splnit podmínky. Když chce založit virtuálku s fotkou, musí vložit sám požadované foto. Ale pro založení Earth cache člověk nemusí na daném místě sám být, dokonce ani v dané zemi, ani v daném kontinentu. To mě překvapilo, ale možné to je. Jedny z posledních AGT keše jsou z Tanzánie, Demokratické republiky Kongo. z Ruska atd, v listingu není žádná osobní fotka, natož obličej, který Alke aktivně propaguje u druhých. Dle jeho dnes generovaných statistik nemá v dané zemi odlovenou ani jednu keš, takže si myslím, že místo samotné nenavštívil....... ale možná se pletu a jen neodlovil žádnou keš v dané zemi. Každopádně pokud tam nebyl a pravidla to dovolují, proč ne....

To že Alke základá (nebo doufejme že už dozakládal) od stolu není nic nového :)


  • 0

#131 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 8:35

p.s. Pro jednu partičku jsem dělal pár CWG s nápisem moje identifikace na EC. To je naprosto geniální nápad. Dělal jsem je větší, aby bylo fakt perfektně čitelné.

 

Takový log Alke také neuznává, protože tvoje kolečka může na EC nosit kdekdo. Alespoň dle Alkeho vyjádření...
 


  • 1

#132 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 110 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 8:39

Stejne tak muze nosit kdokoli cedeulku s mym nickem a tu prilozit k fotografovane GPS nebo mobiilu. To uz jsem s nim take diskutoval. Ale je neoblomny. Trva na svych podminkach bez ohledu na logiku.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#133 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 8:42

Ze vam to stoji za to se kvuli tomu hadat. Mozna si silou prosadite obnoveni logu a co z toho. Budete mit o bod vice (a to jeste z pohledu statistik naprosto bezceny, protoze techto kombinaci je v republice spousta) a nastvany owner uz nevytvori zadnou dalsi kes. A to jsou kese od tohoto autora vzdy velmi povedene.

Budeme tedy vždy jednat tak, abychom náhodou ownera nenaštvali? I když jsme přesvědčeni, že postupuje proti pravidlům? Když nás v obchodě okradou, raději budeme mlčet, aby se prodavač nenaštval a příště nám nic neprodal? Dámy podrží svému šéfovi, aby se náhodou nenaštval a odmítl jim zvýšit plat? Ustupovat zlu je cesta do pekel. Jakkoliv má Alke pěkné keše, pokud nepřehodnotí své neoprávněné podmínky, ať si je vetkne třeba za klobouk.


  • 9

#134 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 11:06

Budeme tedy vždy jednat tak, abychom náhodou ownera nenaštvali? I když jsme přesvědčeni, že postupuje proti pravidlům? Když nás v obchodě okradou, raději budeme mlčet, aby se prodavač nenaštval a příště nám nic neprodal? Dámy podrží svému šéfovi, aby se náhodou nenaštval a odmítl jim zvýšit plat? Ustupovat zlu je cesta do pekel. Jakkoliv má Alke pěkné keše, pokud nepřehodnotí své neoprávněné podmínky, ať si je vetkne třeba za klobouk.

Přesně tak. Pokud se není schopen přenést přes své ego a vyžaduje splnění pravidel nad rámec obecných pravidel, tak se asi bohužel nedá nic dělat. Pokud se dvě strany dohadují a ani jedna není schopna udělat krok zpět, prohrají oba. Tak to prostě je.

 

Ale abych to nebylo jenom opakování obecně známých věcí, zmíním se o GC8BNCV. Zde si můžete povšimnout jistých změn v listingu. Úkoly jsou nyní 1 - 8, ale v logu https://coord.info/GL105PYNB (pro jistotu přikládám) je zmíněn ještě úkol 9 (schválený reviewerem)

 

Dnes jsem promazal asi 20 logů v časovém intervalu 1. 9. - 31. 10. 2019, které nesplňovali podmínku:
9) Foťte sebe nebo své GPS zařízení z velkou a malou skalní věží a se skalním výchozem, na kterém stojí kříž... Vaše fotky budou ozdobou mého listingu.

Dle vyjádření Groundspeaku málo kontroluji logy na svých earthcache, zda splňují podmínky a hráči tak logy na EC zneužívají. Proto musím přistoupit k důkladné kontrole alespoň povinných fotografií.

Je mi to velmi nepříjemné, ale jsem nucen vyžadoval splnění podmínek, jak je schválil reviewer.

 

Ale dnes je zadání k fotkám

 

Úkol: Vytvořte fotografie sebe v místě výchozích souřadnic a na stage (na všech) tak, aby Vás bylo možné jednoznačně identifikovat, nebo své GPS s čitelným nickem a tyto fotografie přiložte ke svému logu. Vaše fotografie budou ozdobou mé cache.

 

- Prošla změna počtu fotek schválením od reviewera? Není o tom nikde v logách ani zmínka. Takže pravděpodobně ne.

- Existují logy, kde to sice daný kačer celé prošel (má fotky ze všech míst, ale ne přesně podle pravidel stanovených ownerem) a log byl ownerem smazán? Ano, minimálně o jednom takovém případu jsem se náhodou dozvěděl.

- Víme, kdy došlo ke změně? Nevíme.

 

Je klidně možné, že to není jediný případ, kdy owner takto změnil podmínky. Stále se tedy Alkeho zastat nemůžu, přestože je autorem mnoha pěkných (nebo minimálně líbivých) keší a respektuji to. Vynaložil na vytvoření něco invence a spoustu financí a času. Ale ani to ho neopravňuje k tomu, aby si tvořil vlastní pravidla. Přestože mě jako ownera ty fotky palců taky netěší, tak prudit má smysl pouze v případě, kdy log zavání podvodem a ne jenom neochotou se fotit s obločejem. Ale na jednotkách založených keší se to kontroluje snadněji a ani tak nelze garantovat, že si člověk něčeho nevšimne.


  • 3

#135 Katalpa

Katalpa

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 12:06

Alke04 log - https://coord.info/GL105PYNB:

Dle vyjádření Groundspeaku málo kontroluji logy na svých earthcache, zda splňují podmínky a hráči tak logy na EC zneužívají. Proto musím přistoupit k důkladné kontrole alespoň povinných fotografií.

 

Alke s oblibou tvrdí, že ho Groundspeak vyzývá k mazání logů na earthkeších, které neobsahují fotografie podle Alkeho pravidel. Moc se mi nezdá, že by Groundspeak něco takového vůbec řešil. Má nějaký další owner earthkeše podobnou zkušenost s Groundspeakem?


  • 1

#136 Ruvit

Ruvit

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 13:44

Alke s oblibou tvrdí, že ho Groundspeak vyzývá k mazání logů na earthkeších, které neobsahují fotografie podle Alkeho pravidel. Moc se mi nezdá, že by Groundspeak něco takového vůbec řešil. Má nějaký další owner earthkeše podobnou zkušenost s Groundspeakem?

 

Sám sice žádnou nemám, ale vím od autora Earth keše, že mu podobný e-mail přišel. Ale bylo to na upozornění kačera, kterému byl smazán log z důvodu absence odpovědí. Ten pak Groundspeak upozornil na absenci fotek u logů.


  • 1

#137 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 14:00

Stejne tak muze nosit kdokoli cedeulku s mym nickem a tu prilozit k fotografovane GPS nebo mobiilu. To uz jsem s nim take diskutoval. Ale je neoblomny. Trva na svych podminkach bez ohledu na logiku.

Pokud trvá na svém....bude mít nižší a nižší návštěvnost.
Nejvíc škodí sám sobě, informace se šíří rychle.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 27 červenec 2020 - 14:03

  • 2

#138 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 834 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2020 - 20:21

. Ale pro založení Earth cache člověk nemusí na daném místě sám být, dokonce ani v dané zemi, ani v daném kontinentu. To mě překvapilo, ale možné to je. Jedny z posledních AGT keše jsou z Tanzánie, Demokratické republiky Kongo. z Ruska atd, v listingu není žádná osobní fotka, natož obličej, který Alke aktivně propaguje u druhých. Dle jeho dnes generovaných statistik nemá v dané zemi odlovenou ani jednu keš, takže si myslím, že místo samotné nenavštívil....... ale možná se pletu a jen neodlovil žádnou keš v dané zemi. Každopádně pokud tam nebyl a pravidla to dovolují, proč ne....

S tímto ze své zkušenosti nesouhlasím. Po mně revírník chtěl seznam keší v oblasti navštívených, a to ne starší jak dva měsíce. Dokonce to mám dojem je někde v pravidlech EC, že autor musel na místě v poslední době být.


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#139 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2020 - 20:32

S tímto ze své zkušenosti nesouhlasím. Po mně revírník chtěl seznam keší v oblasti navštívených, a to ne starší jak dva měsíce. Dokonce to mám dojem je někde v pravidlech EC, že autor musel na místě v poslední době být.

To jako myslis vazne? Fakt po tobe chtel reviewer seznam odlovenejch kesi? Jako ze mas na miste bejt chapu, to je jasny. Ale jak by te mohl nutit kolem lovit nejaky kese na ktery nejses zvedavej? S tim bych mel chut ho hodne rychle poslat kamsi, protoze neverim ze takovy pravidlo existuje a rozhodne tim daleko presahuje svoje pravomoce. Publikaci tvoji kese nemuze vazat na odlov nejake jine. Navic pokud by nebyl totalne neschopny a chtel si neco takoveho overit, tak to ma na par kliku, a da mu min prace si to zjistit sam, nez to z tebe pacit. A ani bys nevedel ze si to proveroval. Tohle se mi nejak nezda, naprosto to nedava smysl.


  • 1

#140 KulisekW

KulisekW

    KulisekW

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 231 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2020 - 22:26

Dokonce to mám dojem je někde v pravidlech EC, že autor musel na místě v poslední době být.


You can submit an EarthCache for a location that is far from your home if you visited the site no more than two months before the submission.

Zdroj: https://www.geocachi...&id=51&pgid=292
  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama