Přejít na obsah


Fotka

Jak udělat, aby mapičky ukazovaly úvodní souřadnice (a obrazce)


Nejlepší odpověď HaLuMa , 18 listopad 2020 - 15:37

Zapneš Geoget, z API přečteš nálezy, a pošleš je sem. Hotovo. Nic přesouvat nemusíš. Nebo si ty nálezy vyexportujes jako pq, a máš to. Gg totiž přesunuté informace při importu sám předělá na waypointy. Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
18 odpovědí na toto téma

#1 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 1:46

Ahoj,

 

nahrál jsem si My Finds PQ zde v sekci Geocaching pro aktualizaci jednoduchých mapiček s nálezy jako červenými pixely. Překvapilo mě ale, že se nálezy na nich zobrazují podle finálek a ne podle úvodních souřadnic. Přitom jsem už u některých z vás viděl například 101 dalmatinů v kolečku podle úvodních a ne rozbité podle reálných umístění.

 

Jak to děláte, abyste je měli podle úvodních souřadnic? Napadlo mě, že to bude tím, že posíláte nálezy z GeoGetu. Ten jsem dřív taky používal, ale po konci GGStatu jsem se k tomu už nedokopal. Nebo jen nepoužíváte upravené souřadnice na geocaching.com?

 

Předem díky za rady a pardon, pokud zakládám duplicitní vlákno.


  • 0

#2 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 273 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 8:32

... Nebo jen nepoužíváte upravené souřadnice na geocaching.com?

 

...

BINGO!


  • 1

#3 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 13:31

OK, to je ale řešení, které mi vyhovovat nebude. Tak uvidíme, jestli někdo nepřijde s něčím lepší. Ale díky za odpověď.


  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 397 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 13:43

Ukecej GS a jeho programatory, at pracuji s rozmyslem, planovane a at jejich zasahy nemaji podobne vedlejsi efekty. Kdyz se ti tohle povede, ulevi se mnoha lidem.


  • 8

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 13:45

Ok, tak radši toho jednorožce... :-D


  • 1

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 14:05

A nebo nepouzivej jejich MyfindsPQ, ale udelej si takove PQ sam a spravne. Ale to jsme zase u nejakeho toho manageru kesi...


  • 1

#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 242 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 15:01

Je otázka, co chceš. Jestli se navigovat rovnou na vyluštěnou keš, nebo mít pěkný obrázek na mapě. Jde i obojí, přes geoget, nechat si souřadnice jak jsou a přidat si Final waypoint. Na ten se pak navigovat, nebo si při generování GPX nechat souřadnice přesunout (nebo v telefonu si ten přesun zapnout). Ale párkrát jsem udělal přesun i na originál mapě (jejich ověřovátko to udělá automaticky a já to už nerušil) a nevadí mi to. Je to opravdu věc názoru a zvyku, každý bude propagovat své řešení. Ale pokud chceš mít pěkný obrazec na originál mapě, nebo na něčem, co se z ní generuje, asi si opravdu musíš přesuny zrušit a navigovat se na výsledky jinak.

No a nebo si přesunuté vyexportuj do navigace a pak je na GS vrať. Blbé řešení, ale bude fungovat. Tedy pokud hledáš navigací a ne jejich online aplikací.


  • 0

#8 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 15:09

Přesně tak, je to otázka názoru, co komu jak vyhovuje. Mně vyhovuje si ukládat finální souřadnice přímo na geocaching.com, protože ne vždy plánuju od počítače. Chci mít v terénu možnost si v Locusu stáhnout keše přímo z API a mít je přesunuté. Ale to už odbíháme od tématu vlákna.

 

Každopádně to zkusím přes GeoGet (načíst nálezy a nějak hromadně u nich vymazat upravené souřadnice). Ptal jsem se hlavně z důvodu, jestli jsem nepřehlédl nějakou jednodušší možnost, nějaký přepínač někde, ať už na tomto webu nebo geocaching.com.


Tento příspěvek byl upraven od froggiewalker: 18 listopad 2020 - 15:10

  • 0

#9 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 273 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 15:29

Přepínač?! To je Groundspeak!


  • 2

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 15:37   Nejlepší odpověď

Zapneš Geoget, z API přečteš nálezy, a pošleš je sem. Hotovo. Nic přesouvat nemusíš. Nebo si ty nálezy vyexportujes jako pq, a máš to. Gg totiž přesunuté informace při importu sám předělá na waypointy.
  • 2

#11 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 15:42

Přepínač?! To je Groundspeak!

Už jsme si zanadávali.

 

Zapneš Geoget, z API přečteš nálezy, a pošleš je sem. Hotovo. Nic přesouvat nemusíš. Nebo si ty nálezy vyexportujes jako pq, a máš to. Gg totiž přesunuté informace při importu sám předělá na waypointy.

 

Tak to je ideální.


  • 0

#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 494 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 22:18

 

Jak to děláte, abyste je měli podle úvodních souřadnic? Napadlo mě, že to bude tím, že posíláte nálezy z GeoGetu. Ten jsem dřív taky používal, ale po konci GGStatu jsem se k tomu už nedokopal. Nebo jen nepoužíváte upravené souřadnice na geocaching.com?

 

 

GGstat se sice dále nevyvíjí, ale některé funkce (mapky) se dají vylepšit modulky. Je zatím stále použitelný - můžeeš se podívat například na můj profil.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 494 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 22:23

Přesně tak, je to otázka názoru, co komu jak vyhovuje. Mně vyhovuje si ukládat finální souřadnice přímo na geocaching.com, protože ne vždy plánuju od počítače. Chci mít v terénu možnost si v Locusu stáhnout keše přímo z API a mít je přesunuté. Ale to už odbíháme od tématu vlákna.

 

 

No nevím , čeho tak dosáhneš. Souřadnice na webu sice máš, ale co s nima když k nim patří například hinty a indicie. Už mockrát se mi v terénu stalo, že jsem přepočítával finálku, protože jsem měl v databázi starší verzi. A někdy určíš více pravděpodobných míst, protože to z nějakého důvodu nespočítáš jednoznačně. Nějaké plánování je mimo, prostě si do mobilu nahrej celou databázi, pokud v ní nemáš půlku Evropy tak se to v pohodě vejde.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#14 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2020 - 22:41

Dosáhnu tím, přesně toho, čeho chci dosáhnout.

 

Pokud mám víc odhadů, mám je uložené v poznámce. Locus z tam nalezených souřadnic udělá automaticky waypointy. A třeba proměnné nebo podklady pro přepočítání přesunutých finálek si tam taky schovávám. Vím, že můžu mít GeoGetí databázi v mobilu a číst z ní Locusem, ale prostě jsem si to zařídil takto. Pokud nechci, vůbec nemusím sáhnout na počítač, což bych s ukládáním v GeoGetu musel kvůli aktualizaci dat. Nebo on ten plugin do ní umí i zapisovat a synchronizovat třeba s Dropboxem?

 

Nicméně, toto vlákno nemělo řešit, kde je lepší skladovat souřadnice. Takových už je hodně a vždy to skončí tím, že to každý dělá, jak mu vyhovuje. Neboj, mám svůj systém, který pro mě funguje.


  • 2

#15 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2020 - 11:45

GGstat se sice dále nevyvíjí, ale některé funkce (mapky) se dají vylepšit modulky. Je zatím stále použitelný - můžeeš se podívat například na můj profil.

Nerad používám něco, co už se nevyvíjí a nemá údržbu v případě potřeby, ať už z důvodu bezpečnosti nebo kompatibility.


  • 0

#16 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 242 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2020 - 13:28

Opravdu, Stator není strašák a dá se v něm udělat totéž co v GGstatu, jen pohodlněji, rychleji, mnohem více, ale JINAK. To je ten největší problém při přechodu na něj. A tak nějak se od té doby o nahrávání někam nestarám, prostě to jednou nastavím a pak jen klknu na ikonu. Taky jsem dost dlouho váhal, než jsem na něj přešel. Nakonec, je nejlepší si ho nainstalovat, vyzkoušet, upravovat a teprve když to vypadá nějak koukatelně, to nechat exportovat na server a do BIO boxu si dát odkaz na svou statistiku. A můžeš tam mít i víc svých profilů, jeden ladit a druhý používat, atd.


  • 0

#17 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2020 - 13:44

Dík, já už jsem ho i zkoušel. Ale bylo to v době, kdy jsem měl geocachingový útlum, nefungovaly mi s ním moje vymazlené Combine dávky a leccos dalšího, tak jsem to odložil. Rád se k němu zkusím někdy vrátit.


  • 0

#18 froggiewalker

froggiewalker

    追跡可能: 0TKR13

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2020 - 15:15

Když už to tady řešíme... Jak si smažu už nahrané nálezy v seznamu nálezů?

Aktualizoval jsem si v GeoGetu DB nálezů, našel jsem Geocaching.cz > Geocaching.cz nálezy, spustil, ale to nic nezměnilo. Podle kódu to vypadá, že skript nahrává jen nové, které tam ještě nejsou, ale já bych rád opravil ty, co tam jsou.


  • 0

#19 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 494 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2020 - 18:21

Je to možné, při nahrávání je vidět že je to několik fází. Ale dělá mi to již historický Autostat a nesahám na to.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka