Přejít na obsah


Fotka

kopírování souřadnic do schránky - chybí mezery mezi stupni a minutami


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
14 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 037 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 18:12

Kopíroval jsem teď souřadnice parkovacího waypointu z Geogetu (pomocí tlačítka "Kopírovat") a vkládal do dialogu na geocaching.com a brblalo to na mě červeně, že ten formát není dobře. Říkal jsem si: "Cože?" :) Až pak jsem si všiml. Geoget nevkládá mezeru mezi úhlové stupně a minuty. Šlo by to upravit?

 

Jako nemuseli by na tom tak bazírovat, ale co už. :) Je fakt, že ty mezery tam patří.

 

Hb6FGwp.png


  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 494 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 18:19

Pontiac: Oni to také někdy berou a někdy ne. Když zadáš souřadnice ve formátu z GeoGetu do jejich ověřovače nebo přímo do změny finálky, tak neprotestují. Kdyby HaLuMa ty mezery přidával, tak by to bylo o dva znaky delší. Jenže pak zjistíš, že někde jinde se zase požaduje ještě mezera za N a E (to už je na hlavu) - takže ještě dva zbytečné znaky. Za mne tedy raději nechat úsporně.


  • 2

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 037 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 18:39

S úsporností nemám problém, mně jde jen o drobnou opravu, která vyloučí výše zmíněnou potíž v dialogu u waypointů. A i kdyby souřadnice s dvěma mezerami navíc někdo chtěl uložit třeba do textového souboru, tak při dnešních kapacitách HDD to snad ani nemůže jít poznat. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#4 N.o.e.

N.o.e.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 480 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 18:41

mapy.cz to dělají taky a možná i google mapy. Nechápu, že je někomu zatěžko si tam ty mezery napsat ručo. 

Na druhé straně, o čem by se tu pak krofalo, ŽE???  B)


  • 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)


#5 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 494 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 19:36

Pontiac: Ale já mám souřadnice keše v GeoGetu na keších zobrazované - takže dva (čtyři) zbytečné znaky by mi dost vadily. A jestli máš na mysli to, že by HaLuMa při kopírování do clipboardu ty mezery doplňoval - tak s tím bych také souhlasil. Naprosto netuším, zda je to nějak programátorsky jednoduše realizovatelné.


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 20:17

A vsadime se, ze pak zase bude nekdo jiny brblat, ze tam ty mezery musi mazat? Vzdyt to bylo 14 let bez mezer, tak proc se to, kurňa, muselo změnit?


  • 1

#7 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 519 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 20:34

Jak na webu zobrazím ten dialog z prvního příspěvku?
  • 0

#8 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 20:39

Nechápu. Základem je vyhodit zbytečné white spaces a až pak hledat patttern.
Ale co by jeden chtěl od gc.com....
  • 1

#9 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 916 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 20:56

Jak na webu zobrazím ten dialog z prvního příspěvku?

Listing vlastní kešky?


  • 0

#10 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 273 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 22:00

Jo, přidá tam mezery a rozbije se tím zase něco jiného....

Jak často tohle potřebuješ, abys tam nemohl ručně ty mezery přidat?


  • 2

#11 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 519 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2020 - 22:40

Listing vlastní kešky?

Aha. Já jsem se lekl a natěšil, že jdou přidávat vlastní waypointy k libovolné kešce.
  • 0

#12 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 037 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2020 - 8:35

Jo, přidá tam mezery a rozbije se tím zase něco jiného....

Jak často tohle potřebuješ, abys tam nemohl ručně ty mezery přidat?

Já byl v tom úvodním příspěvku pravda stručný, jak se teď dívám. :) Měl jsem na mysli pouze opravu formátu souřadnic, které se kopírují do systémové schránky, nikoliv změnu interního formátu v Geogetu. To by skutečně mohlo něco rozbít.

 

Co se týče frekvence používání tlačítka "Kopírovat" v Geogetu myslíš? Řekněme, že příležitostně. Těžko říct.

 

Jinak pokud to nepůjde změnit, tak žádná hrůza. Jen jsem zkrátka nadhodil tuto nestandardnost, na kterou jsem přišel díky gc.com. :)

 

@nalano: je to v editaci keše.

 
 

 

 


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 21 listopad 2020 - 8:45

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2020 - 15:13

1) Kde všude ten bezmezerový formát vadí?

2) kam přesně chceš dát ty mezery? A takto omezerovaný formát bude vyhovovat všude? GC, google, mapy.cz...

 

Ja jen, abychom kvůli jednomu místu, které se použije jen občas, toho nerozbili mnohem vic... proto si to žádá trochu vetsi zkoumani.


  • 3

#14 .eastcz

.eastcz

    Re-Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2020 - 16:07

Co já vím, tak na GC.COM se bavíme fakt jen o editaci waypointů ve vlastním listingu...


  • 0

#15 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 122 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 21 listopad 2020 - 16:54

Já bych to nechal být.


  • 2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama