Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

aDrakeSync chce wi-fi


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
9 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 169 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2020 - 22:03

Jsem teď na školení. Je tady wi-fi, nicméně neumožňuje komunikaci mezi dvěma zařízeními, pouze jim umožňuje přístup na internet.

 

Spojení přes MTP mi nechodí, tak jsem přemýšlel, co s tím. Napadla mě jednoduchá věc: hotspot na mobilu. Na ten jsem se s notebookem napojil. Zkusil jsem na mobilu spustit FTP server a připojit se na něj Filezillou z NB. Šlo to krásně.

 

Tak teď už jen přenést dnešní data z a:Drake do Geogetu. :) Nicméně když jsem spustil Geoget Sync v a:Drake, dostávám hlášku:

 

iNZmcG1.png

 

Netušíte, co s tím? Wi-fi na mobilu samozřejmě funguje, ačkoliv ne v režimu klient. Nicméně síťové spojení je možné, jak ukazuje příklad s FTP. Jak donutit a:Drake, aby nezlobil?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

 
 

 

 


#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 800 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 6:42

Nevím, jak tento případ, ale mě teď drak hlásí, že nemám wifi. Multicast nějak nefunguje. Ale když zjistím adresu a dám ji tam ručně, i přes tuto hlášku funguje. Zjistíš, jakou adresu to dává tomu telefonu? Já už jsem si ji na routeru nastavil napevno. Po radě Gorda, který mi toto chování u některých verzí Androidu potvrdil.


  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 127 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 9:08

Na novejsi androidech urcite AD nedetekuje IP adresu. Ale toto je dle meho jiny pripad. Sit mas, ale hotspot jeste neznamena, ze ten, kdo je pripojen pres hotspot, ma take pritup k souborum na zarizeni, ktere hotspot poskytuje. Podle me by to bylo poradna bezpecnostni dira.

 

AD vyzaduje wifi klienta, a ten toho zjevne nenajde. Vzdy je aktivita na strane pluginu GgDrake, muzes tedy zjistit, k jakou ma IP adresu mobil a zkusit to v pluginu nastavit rucne. Ale pochybuju, ze to bude uspesne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 10:44

a:Drake pracuje s wifi jen pokud je mobil v režimu klienta, pokud je jako wifi hotspot, tváří se to, jako že wifi není. Možná by to nějak šlo, ale nejsou na to lidi.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41


#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 800 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 11:58

A což to tak přenést ručně? Je toho moc? Nebo si to nechat až na doma, kde bude wifi. Přenos celé databáze z GG do Adraka jsem dělával ručně, přes kabel. Ten sice podle prvního příspěvku nejde, ale nešlo by to nějak přes ten FTP? (Nevím jak to je s právy přístupu do složek). Přenos naopak by možná počkat mohl, je nutno ho mít hned? Jedině snad pokud máš něco vyluštěno a zadáno do ADraka a nechceš o to přijít při kopii aktualizované databáze do AD. Ale to mi připadá jednodušší si ty vyluštěnce dávat přímo do GG. Nevím jaké máš priority a proč to potřebuješ takto, jen jestli to není jako s tím řidičem tramvaje, co půl hodiny mačkal na páčku a pak otevřel dveře ručně.

A spojení přes MTP nechodí vůbec? Tj. při připojení USB kabelu (datového, nejen nabíjecího) to ani nelze přepnout na přenos dat? Ale mám zkušenost, že MTP si dělá co chce, např. vidí soubory, které tam byly předloni a nevidí ty čerstvě zkopírované, apod. Ale možná dělám něco špatně.


  • 0

#6 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 169 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 13:02

Nevím, jak tento případ, ale mě teď drak hlásí, že nemám wifi. Multicast nějak nefunguje. Ale když zjistím adresu a dám ji tam ručně, i přes tuto hlášku funguje. Zjistíš, jakou adresu to dává tomu telefonu? Já už jsem si ji na routeru nastavil napevno. Po radě Gorda, který mi toto chování u některých verzí Androidu potvrdil.

Jasně, adresu telefonu zjistím třeba z úvodní obrazovky FTP serveru. Nicméně i když ji zadám do aDrakeSync v Geogetu, tak se ani tak nepřipojím. Jak ostatně už pochyboval Gord.

 

4D1XayZ.png

 

EDIT: tak mě napadá, jestli by nešla vytvořit wi-fi hotspot naopak na straně notebooku a připojit se k ní mobilem...


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 15 prosinec 2020 - 13:04

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

 
 

 

 


#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 127 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 13:36

EDIT: tak mě napadá, jestli by nešla vytvořit wi-fi hotspot naopak na straně notebooku a připojit se k ní mobilem...

 

Tohle by na strane AD urcite zafungovalo, byl by jako klient.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 15 prosinec 2020 - 13:36

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 169 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 18:51

Jo, zafungovalo skvěle. Pomocí "Mobile Hotspot", co je ve Win 10. Už vesele přenáším skrz aDrakeSync. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

 
 

 

 


#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 127 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2020 - 12:58

A opravdu pres aDrakeSync a ne pres GgDrake?  ;)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 169 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2020 - 22:48

No dobře. Přes oba. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

 
 

 

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama