Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplňky od Y&MD

android

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
45 odpovědí na toto téma

#21 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2021 - 21:47

Tohohle požadavku jsem se trochu bál, protože jsem tušil, že přijde :D

 

Sám bych ho taky velmi ocenil, ale problém je, že tohle jde přes oficiální API od GC a já nejsem registrovaný a ani to nemám v plánu, protože bych pak nemohl dělat appky jako je výše uvedené Live PQs, které jde proti jejich nařízením.

 

Pěvně doufám, že menion tohle zapracuje do Locusu, možná bych mu mohl nějak pomoct a připravit mu to. Zkusím se ho na to zeptat.


  • 2

#22 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2021 - 17:25

Tohohle požadavku jsem se trochu bál, protože jsem tušil, že přijde :D

 

Sám bych ho taky velmi ocenil, ale problém je, že tohle jde přes oficiální API od GC a já nejsem registrovaný a ani to nemám v plánu, protože bych pak nemohl dělat appky jako je výše uvedené Live PQs, které jde proti jejich nařízením.

 

Pěvně doufám, že menion tohle zapracuje do Locusu, možná bych mu mohl nějak pomoct a připravit mu to. Zkusím se ho na to zeptat.

 

Budu držet palce ať to dopadne. Zatím to obcházím oficiální aplikací nebo GSAKem, ale není to ono.

 

A když už jsem u těch námětů, tak ještě by bylo fajn přímé natahování LABkeší z webu labgpx.cz (samozřejmě pokud by s tím vlastníci souhlasili), to stahování po jednotlivých gpxkách je dost otravné, ale to mě pálí spíš jen tak okrajově.


  • 0

#23 N.o.e.

N.o.e.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2021 - 15:09

Zkouším GSAK4Locus 1.12

zatím dobrý

- vlastní funguje

- nalezené funguje

- finální WPT funguje s tečkou

- archivované NEFUNGUJE (at to přepnu tam či zpět, pokaždé je vykreslí), tedy jestli nedělám něco špatně

ASUS Zenphone (Adroid 9)


  • 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)


#24 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2021 - 19:42

Zajímavé, teď jsem to testoval a bez problémů ve všech třech režimech (Zobrazit, Import i Ž.mapa) to reaguje na filtr tak jak má.

 

GSAK má pro mě trochu prazvláštní DB, moc nechápu některé sloupce. Je tam sloupec "Archived" kde může být 0 a 1, a pak sloupec "Status", kde může být A X a T. To jestli je keš archivovaná určuju podle toho sloupce Status, jestli má hodnotu X. Takto je to použité ve filtru.


  • 0

#25 ivosak57

ivosak57

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2022 - 18:34

Zdravím,

 

Oceňuji Tvé produkty :)

 

Já delší dobu sháním něco, co by mi usnadnilo práci v Locusu. Tím, že ho používám už velmi dlouho, nastřádal jsem si do něj hroznou spoustu tras z různých míst.
Teď když přijedu někam, kde jsem už byl a chci si zobrazit trasy, které se toho místa týkají, velice zdlouhavě je v seznamu hledám.
Hodilo by se mi, kdybych mohl rovnou vybrat všechny, které (pro zjednodušení) mají start na právě zvoleném (zobrazeném) výseku mapy.
 
Myslíš, že by to šlo?

  • 0

#26 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2022 - 7:15

Menu>Trasy>Správce tras>kliknu na ikonu lupy>nechám prázdné vyhledávací pole a nastavím střed obrazovky a všechny složky a kliknu na červenou lupu>zde si zviditelním libovolný počet tras vzdálenostně od středu obrazovky na mapě, funguje to stejně i s body.
  • 1

#27 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 791 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 10:55

Tak narazil jsem na takovej orisek.

V aute posledni dobou jezdim jako spolujezdec. Casto vyberu v Locusu cil a chci jednoduse poslat ridici (muj mladej) aby tam dojel.

Nevim jak udelat, abych poslal jednoduse odkaz pres nejaky kecalek tak, aby mladej kliknul na odkaz a otevrelo se mu to ve Waze!

Slo by nejak udelat?


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 7 PRO + Android 13 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#28 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 13:43

Mám v plánu něco podobného, pracovní název je zatím QuickShare. Řešil jsem jak poslat přes WhatsApp bod, keš, wp ke keši apod. Zatím mám vymyšlený funkční způsob jako poslat přímo do Locusu bod přes odkaz - adresát klikne a vytvoří se mu nový bod na určitých souřadnicích, klidně i s pojmenováním, nebo se doplní wp ke keši atd.

 

To co popisuješ by bylo trochu komplikovanější, protože nejdřív bys musel vybrat formát odkazu (mapy.cz, Waze, GMapy) a pak kam to nasdílet (SMS, WhatsApp, Messenger). Popřemýšlím o tom.


  • 1

#29 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 389 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 14:20

A co třeba na jednom telefonu ukázat QR kod, a druhym ho přečíst?


  • 0

#30 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 791 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 14:28

A co třeba na jednom telefonu ukázat QR kod, a druhym ho přečíst?

 

Kdyz nad tim premyslim, mozna je to spis na autory Locusu. Sdilet bod z mapy jde v Locusu hodne zpusoby, ale pres QR to jednoduse a rychle nejde. Asi by stacilo pridat tuto variantu jako dalsi moznost.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 7 PRO + Android 13 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#31 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 14:55

U toho QR kódu to naráží na jeden problém a to je opět ten formát, protože spousta QR generátoru třeba souřadnice sdílí přes odkaz na google mapy. Zkusil jsem teď udělat QR odkaz přes univerzální formát odkazu:

geo:49.7454533,14.0557106

A vytvoří to QR:

 

qr-code.png

 

ale otázkou je, jak to bude fungovat v různých telefonech. Používám QR Droid, ten mi nabídl akci, ale třeba nenabídl mapy.cz


  • 0

#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 389 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 14:57

Pro inspiraci - Geoget do rohu každého listingu (třeba pro tisk) dává QR kód s URL na listing keše. Když tohle načtu Androidem, tak se mi nabídne otevření nejen webovým prohlížečem, ale take Adrakem, který pak takový listing rovnou ukáže. Pokud není v databázi, tak to stáhne přes API a pak ukáže.


  • 0

#33 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 791 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 15:07

Kazdopadne u me to integrovana QR ctecka v S21 v poho precte a nabidne mi i ten Waze.

Zkousel jsem jeste na iPhone a ten Waze nenabidne. Pouze Apple mapy a pripadne Google mapy.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 7 PRO + Android 13 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#34 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 368 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2022 - 18:50

Načetl jsem programem QRbot a dostal nabídku pro otevření v Locus Map, mapy Google, mapy.cz, sygic... Tedy v tom co, používám.

Ve všech uvedených programech se bod načte otevře správně. Prostě je to v... :P


  • 0

#35 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2022 - 6:41

načteno přes nějakou verzi čtečky kódů co mám staženou a nabídlo to locus (Pro i tu novější verzi), mapy.cz, waze a google mapy. pro mě ok.


  • 0

#36 ivosak57

ivosak57

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2022 - 7:45

Menu>Trasy>Správce tras>kliknu na ikonu lupy>nechám prázdné vyhledávací pole a nastavím střed obrazovky a všechny složky a kliknu na červenou lupu>zde si zviditelním libovolný počet tras vzdálenostně od středu obrazovky na mapě, funguje to stejně i s body.

Děkuji za informaci


  • 0

#37 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2022 - 22:37

Hodil jsem do Play betaverzi Hotlink 1.03, která umožňuje generovat QR kód. Budu rád za otestování, díky.


  • 0

#38 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2022 - 6:28

Chtěl jsem vyzkoušet, ale na Play žádná betaverze Hotlink 1.03 není.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#39 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2022 - 8:20

Jo, v noci mi napsali, že mi zamítli aktualizaci, protože mám špatně ikonu. Přes den to vyřeším.


  • 1

#40 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2022 - 18:08

Tak konečně, na 5. pokus už to schválili. Mají nějaký problém s ikonou v Play, takže je tam teď taková podivná aby to prošlo, ale je to tam.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama