Přejít na obsah


Fotka

Provoz geogetu na MacBooku s procesorem M1

geoget návod ios

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2021 - 9:36

Ahoj, jde provozovat geoget na MacBooku s procesorem M1? Jako laik bych řekl, že ne, ale… ?

Máte s tím někdo zkušenost..? Díky


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#2 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 943 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2021 - 10:05

neviděl bych takový problém v procesoru jako spíš v OS, ne?

pokud je na Mac nějaké Wine, tak by tam GeoGet asi mohl běžet.


  • 1

#3 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2021 - 10:22

Tak to nevím, wine mám doma hlavně v lednici  :P . Co je v NTB netuším :-)


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#4 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2021 - 20:49

neviděl bych takový problém v procesoru jako spíš v OS, ne?

No, tak je to ARM, ne x86...
 

 

Wine pro MacOS s M1 už pár měsíců venku je.


  • 1

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

 

#5 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2021 - 11:36

Na Apple bych to instaloval přes virtuální Windows pomocí Parallels (dražší) nebo VirtualBox (více práce). Jelikož na procesorech M1 fungují programy pro X86, tak by to mělo běhat.


  • 1

#6 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 207 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2021 - 11:08

Snímek obrazovky 2021-10-20 v 11.51.54.png Zatím jsem se v tom moc nevrtal, ale pres Parallels naistalovat i spustit jde. API funguje, tak uvidíme jak se to bude chovat dal :)


  • 2

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X


#7 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2021 - 19:53

Tak s tím zkouším laborovat, spíš metodou pokus omyl. Protože Parallels drahý a VirtualBox podle popisu pracný a na lamu složitý, zkusil jsem levnější Crossover a vypadá to poměrně dobře. Nainstalováno, API funguje (asi 30x rychleji než na noťasu dědečkovi), jen se nezobrazují náhledové mapy asi kvůli chybějícímu IE..


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 7:09

Které mapy myslis?
  • 0

#9 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 7:22

Je to něco podobného, co kdysi řešil Mikeant: http://www.geocachin...15/#entry559228

Když dám na pravé tlačítko u keše volbu "Zobrazit na mapě", okno se mi otevře, ikonky vidím, ale mapu ne, ať přepnu na jakoukoliv vrstvu, pozadí je jen šedé. Nahoře v mapě mám stále hlášku "Starting map"

EDIT: Ještě doplňuji, že jsem dělal čistou instalaci GG, nekopíroval jsem zatím zálohovaný datový adresář.

Když GG nainstaluji pod Parallels, tak tam mapka funguje, a taky je tam možnost pustit IE pod Parallels, tak jsem si myslel, že je to opravdu tím. Jak jsem pochopil, Crossover nevirtualizuje celé Windows, "jen" spouští windovsovskou aplikaci. 


Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 29 říjen 2021 - 7:28

  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 7:57

Tak ono to neni tak, ze by to volalo aplikaci IE, ale jedna se o tzv. embeddedIE. Tedy že Geoget volá systémové knihovny, které jsou implementovány právě tím IE. Teoreticky by to mělo chtít IE alespon 7.


  • 0

#11 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 8:15

Myslím, že v MacOS není standardně ani knihovna pro IE 7 ;-)


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 10:01

Chci tim rict, ze to neni o tom, jeslti tam mas ci nemas IE7, ale o tom, jak moc to s emulaci toho windowsiho API myslí važně. Tohle neni nejaka specialitka Geogetu, to pouziva kazda treti windowsi aplikace...


  • 0

#13 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 207 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 12:54

Vyzkousej ještě PlayOnMac. Pod Linuxem fungoval krásně, na Macu nevím, ale geoget jsem na něm spustil a co jsem potřeboval, to jsem zvládnul. Nicméně až na to dojde, koupím Parallels :)


  • 1

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X


#14 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2021 - 7:11

Díky moc za tip, funguje to, co potřebuju. Nejdou pořád ty “interní” mapy, k přihlášení API musím použit externí prohlížeč, ale s tímhle se srovnám, pokud není cesta, jak to pod PlayOnMac zprovoznit.


Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 30 říjen 2021 - 7:12

  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, návod, ios

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka