Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

GEOGET - výběr z databáze


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
27 odpovědí na toto téma

#1 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2022 - 10:44

Ahoj. Mám databázi s cca 110tis body. Jedu na expedici a potřeboval bych databázi zmenšit. Polygonem ve filtru jsem si vybral požadovanou oblast a vyfiltroval potřebné kešky. Výběr jsem si i uložil - nový sezbam bodů. 

Tak.... ale jak teď smazat všechny body z dartabáze mimo těch ze seznamu? To se mi nedaří - nevím jak na to.

Proč to potřebuji?

Na 4kolce mám pomalejší tablet s LocusMap který si .db3 GeoGetu načítá. Nepotřebuji mít v databázi oněch 110tis bodů. Stačí mí ten výběr/seznam z okolí plánované trasy (cca 10tis bodů). Za radu děkuji. zz2021 


  • 0

#2 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2022 - 18:00

Zobraz si všechny body, odečti seznam bodů, který chceš zachovat (Seznam - Odebrat - Odebrat ze seznamu, případně ikonka s mínus v liště pro práci se seznamem bodů), a všechny zbylé body dej Trvale smazat.


  • 0

#3 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2022 - 20:52

Použil bych jiný postup. Vybrané body bych vyexportoval do GPX ve formátu "Geoget GPX v2 (Extended PQ GPX)" a naimportoval do nové databáze.


  • 2

#4 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2022 - 21:06

Přesně tak jak píše Pe_Bo, tak to dělám už mnoho let. Sahat na originální databázi je nesmysl, abych sebou netahal 4G databázi tak si vždycky do nové udělám výběr. Pro export+import používám jednoduchou pomůcku v Combine.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#5 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2022 - 8:23

Zobraz si všechny body, odečti seznam bodů, který chceš zachovat (Seznam - Odebrat - Odebrat ze seznamu, případně ikonka s mínus v liště pro práci se seznamem bodů), a všechny zbylé body dej Trvale smazat.

Děkuji. To je přesně ono co jsem chtěl. Nezkusil jsem, hlava dubová, na mínusko kliknout a tak bych zjistil že to umí odečítat výběr "ze souboru". Dík zz-som


  • 0

#6 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2022 - 8:26

Použil bych jiný postup. Vybrané body bych vyexportoval do GPX ve formátu "Geoget GPX v2 (Extended PQ GPX)" a naimportoval do nové databáze.

Dík, jasně to mne také napadlo, ale nechtěl jsem přijít o nějaké informace z databáze které se přes .GPX nepřenesou. Na druhé straně jsem se zamyslel a vlastně mi ty informace "navíc" v tabletu na kolce k ničemu nejsou :) . Takž ano, i tato metoda je pro mne v pohodě a možná je rychlejší a výsledná databáze menší. Děkuji zz-som


  • 0

#7 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2022 - 8:45

A ještě jedno info. Databáze vzniklá "odečtem a smazáním" a následné vacuum ve výsledku má 633MB a píše 10674bodů.... ALE to jen v levém dolním rohu. Kousek vpravo u té sumy píše 30408bodů.

No a databáze vzniklá "exportem a importem" GPX souboru má 210MB a píše 10589 a v sumě 10675 bodů.

Takže asi se opravdu nepřenese všechno, ale jen to podstatné.

 

Děkuji všem za pomoc.


  • 0

#8 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2022 - 12:52

To musíš použít "Geoget GPX v2" extended formát.


  • 0

#9 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2022 - 21:30

Opravdu se některé informace nepřenesou - a sice časová razítka aktualizace keše a waypointů. Ty se (bohužel) vytvoří znovu.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#10 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2022 - 15:46

To musíš použít "Geoget GPX v2" extended formát.

I při použití Geoget GPX v2 je databáze menší a píše méně bodů. Pravdu bude mít asi Arne1, ale nezkoumal jsem.


  • 0

#11 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2022 - 16:09

Menší být může, ale jiný počet bodů se mi nezdá - není zdroj poškozený? Dělal jsi Oprava databáze?


  • 0

#12 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2022 - 20:13

Ano dělal. Opravu i vacuum. U obou nových databází. Výše uvedený postup se dá zopakovat se stejným výsledkem. Myslím, že to tak vyjde na jakékoliv databázi při použití uvedených exportů.

 
 
 


  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 397 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2022 - 20:31

To je pěkná blbina. Pokud exportuješ opravdu všechno, tak ta čísla sedí. Pokud ale filtrem něco nevybereš, tak se ti to pochopitelně ani nevyexportuje a v nové databázi to pak chybí.


  • 2

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 995 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2022 - 9:44

Souhlasim s Halumou. Do GPX se dostane vsechno, co mas ve zobrazenem seznamu. Neni duvod, proc by se to pak neimportovalo.

 

Porovnej ve stavovem radku pocet zobrazenych kesi (ktere exportujes do GPX) s poctem kesi v databazi. Pokud nejsou obe cisla stejna (coz povazuju skoro za jiste), je duvod jasny.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2022 - 9:56

velmi pravděpodobně neexportuješ/neimportuješ waypointy, podle těch čísel


  • 0

#16 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2022 - 21:35

Vím že děláte na GeoGetu a rozumíte tomu. Tak jsem jen na zkoušku postup zopakoval. Aby to netrvalo hodiny tak jsem vybral jen cca 1/10 databáze a to keše do 100km od baráku. Není to nijaký rozdíl, ale je tam. Třeba v listingu se to číslo liší o 3000. Možná že export něco vyčistí nebo tak. Ale v zásadě je to jedno. Za 15 let geokešingu mám jen necelých 500kešek takže na tom až tak nebazíruju - nejsem nějaký zarytý puntičkář. Obě verze databází prošly i kontrolou integrity i vacuum. 

Pro nahlédnutí na printscreen obou výsledků můžete kliknout sem - je to .JPGčko - obrázek.

 

Soubor kdy jsem umazal svou hlavní velkou databázi:

https://imgur.com/fnQeBMu

 

Soubor kde jsem do nové DB naimportoval GPX:

https://imgur.com/IPcmDFU

 

Přímo obrázky mi sem vložit nejdou.

 

Všem děkuji za rady a návody. S výsledkem jsem spokojený. Dík zz-som


  • 0

#17 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2022 - 6:48

Nevím, co počítáš, ale ty dva obrázky se liší o 2 (slovy DVĚ) keše, ne o 3000.

34122 vs. 34120


  • 0

#18 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2022 - 19:51

Nevím, co počítáš, ale ty dva obrázky se liší o 2 (slovy DVĚ) keše, ne o 3000.

34122 vs. 34120

Psal jsem "v listingu". 31206 vs 34120. Ale jak jsem také psal - obě rady pomohly a jsem spokojený.


  • 0

#19 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2022 - 21:36

tak v tom případě definuj jaké číslo v jakém listingu "Třeba v listingu se to číslo liší o 3000"

žádné číslo 31206 tam není


  • -1

#20 zz-som

zz-som

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2022 - 9:03

dr.vota - ty jsi celkem hádavý typ, že :)

Tady jsem ta čísla dal do zeleného kroužku:

https://imgur.com/Mm0uqXk

https://imgur.com/ofeiAMt

 

Když si v GG na ta čísla najedeš myší tak GG napíše že jsou to listingy. 

Možná nemám pravdu v tom, že něco chybí v různých exportech, ale GG opravdu uvádí, že ta dvě čísla jsou o cca 3000 jiná a počet kešek se liší o dvě (DVĚ) kešky a nikoliv o nulu.

Ale mně to opravdu nevadí, GG je výborný a používám ho roky, exporty už mám nachystané a uvedený rozpor je pro mne zcela podružný.Jen jsem ti chtěl ukázat kde na obrázku najít ta správná čísla která jsem uváděl. 


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama