Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.13

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
47 odpovědí na toto téma

#41 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 719 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 18:52

Není to špatně. Podobně, jako nemá smysl stěhovat data závislá na konkrétním počítači (a proto se cpou do localdata), tak tohle jsou data sdílená mezi uživateli, tak je nemá smysl ostatním uživatelům sebrat a odnášet jinam. A pokud najdeš speciální případ kdy to chceš jinak, tak si to nastav v INI kam chceš a klíďo píďo si to nos s sebou.

No to nastavování moc nefunguje, zatím jsem nepřišel na to co s tím.

A na ty ProgramData jsem přišel náhodou - přišel ke mně kamoš s GeoGetem na flešce, strčili jsme do mého notebooku, všechno zaktualizovali a SRTM pro ten GeoGet na flešce se mi šoupl do mého ProgramData. Podle mne by přenositelná aplikace neměla nechávat nikde po sobě pozůstatky.

A s těmi uživateli - nechceš se někdy ke mně kouknout přes TeamViewer ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#42 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 719 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 19:16

Aha, tak jsem trochu experimentoval...

Moje očekávání totiž bylo takové, že se obsah srtm adresáře od uživatele vezme a šoupne do toho společného. a původní smaže.

Takhle to (z neznámých důvodů) fungovalo jen poprvé - pro mne. Pro další uživatele se zdánlivě nic nedělo, adresář srtm měli v datatdiru stále, proto jsem si myslel že to nefunguje. Ale když jsem tu cestu v geogetboot.ini změnil, tak jsem viděl že to něco dělá, vytvořil se nový commondata.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 357 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2022 - 8:58

Při rozbalování.

Je tam výrazně novější 7za.exe, ale netuším, proč zrovna u tebe je to takhle výrazně pomalejší.

 

Na webu https://www.7-zip.org/download.html se dají stáhnout starší verze. Používaný 7za.exe najdeš v balíčku "7-Zip Extra", a stačí s ním přepsat verzi v instalačním adresáři Geogetu. Pokud nějaká starší verze pojede rychleji, dej vědět.


  • 0

#44 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 15:01

Je tam výrazně novější 7za.exe, ale netuším, proč zrovna u tebe je to takhle výrazně pomalejší.

 

Na webu https://www.7-zip.org/download.html se dají stáhnout starší verze. Používaný 7za.exe najdeš v balíčku "7-Zip Extra", a stačí s ním přepsat verzi v instalačním adresáři Geogetu. Pokud nějaká starší verze pojede rychleji, dej vědět.

Zkoušel jsem několik starších 7-zip.exe, a přijde mi že nejlepší rychlost byla u minulé verze geogetu a tu jsem si tam nechal. Díky za pomoc.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#45 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 17:03

Ještě bych potřeboval poradit. Instalaci geogetu mám na c:\Program Files (x86)\GeoGet\, ale datadir mám přes geogetboot.ini na jiném disku E a to datadir=E:\Geocaching\GeoGet\Datair_. Teď po přesunu složky srtm z datadiru zpátky na disk C  c:\ProgramData\GeoGet\srtm\, bych potřeboval poradit jak nastavit cestu v geogetboot.ini, aby složka srtm byla zpět v datadiru na disku E. Toto přesouvání si myslím zpomalilo rozbalování a načítání nových keší do geogetu. Děkuji.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 357 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 18:51

Nedavej si to do datadiru, ale spíše hned vedle. Třeba do nějakého E:\Geocaching\GeoGet\CommonData

V tom případě si dej do geogetboot.ini řádek:

commondatadir=E:\Geocaching\GeoGet\CommonData

Ostatně, je to napsáno v dokumentaci: https://www.geoget.c...user:geogetboot

 

Nicméně, tohle nemohlo ani zdaleka zpomalit rozbalování či načítání. Soubory se přesouvaly při startu Geogetu, takže když už naběhl, bylo vše přesnunuto. A pokud bys měl systmový disk pomalejší než disk E, pak by ti to maximálně mohlo zpomalit přiřazování výšky ke keším, což je operace, která se pouští hromadně na samém konci importu. Do té doby se na ta SRTM dsata ani nešáhne.

 

Mimochodem, jaký tam máš operační systém a kolik máš RAM? Něco tomu 7Zipu musí vadit, protože u mne všude na desítkách s hromadou paměti je naopak rychlejší.


  • 0

#47 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2022 - 20:44

win10, ram 4 GB, disk 3x 500GB SATA,

Ještě mám jeden dotaz, ten soubor co se vytvořil na disku C,  c:\ProgramData\GeoGet\srtm\, mám ho tam nechat nebo smazat, protože zabírá přes 5 giga.


Tento příspěvek byl upraven od Archi1: 27 červen 2022 - 21:50

  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#48 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 357 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2022 - 6:51

ten si presun do te nove lokace. Pokud to smazes, tak se ti to bude postupne stahovat znova, dle potřeby.


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama