Tu pokaženou jsem právě smazal a tu ze zálohy přejmenoval na aktuální. Až pak jsem zjistil, že se mi něco přepsalo. Dnes to zkusím znovu a uvidím. Pokud bude zase chyba, tu špatnou si schovám taky, pro rozbor. Já v té chvíli opravdu nevěděl, jestli je to novinka, nebo jsem to opravdu našel a už si to nepamatuju. Vyběhlo to na RSS, jenomže tam občas vyběhnou i starší po nějaké úpravě.

Lab cache
Publikováno 25 leden 2025 - 7:55
Tak tady asi straší. Nejen, že se chyba objevila znovu, po nahrátí staženého gpx (ne přes plugin), ale smazal se zde i příspěvek o tom (asi jsem ho zapoměl odeslat?). Pak po návratu ze zálohy stávkoval Geoget, že má readonly databázi (nebyla). Tak po návratu do automaticky vytvořené databáze jsem zase na začátku. Počet nálezů souhlasí a porovnáním databází jsem zjistil, že se mi nepřepisují Pověsti, ale Pitná voda II. Obě série mají stejný kód, tj. jsou navázány na stejnou keš, ale Id mají jiné. To ale může být obecnější případ. Je nějak řešeno, když dvě série mají kód stejné keše?
Publikováno 25 leden 2025 - 8:29
GPX s labkama musis nahravat pluginem, protoze normalni import do GG nebere v uvahu LABid (ID serie). Pak muze dojit k prepsani kde ceho. Proto plugin ma i moznost "Bezpecneho" importu GPX (posledni zalozka, "Ruzne").
Spis ale doporucuju pravidelne pouzivat na zalozce Vyhledani a stazeni tlacitko "Stahnout automaticky" (pozor na databazi, stat, ...). To by melo udrzovat labky v databazi ve stejnem stavu jako jsou na serveru labgpx.cz. Nalezu se to nijak nedotkne, aktualizuji se jen data o labkach. A je to osetreno i treba pro pripad zmeny GC kodu labek, resp. kese, ke ktere je serie pridruzena. K tomu muze dojit napr. kdyz autor vyda bonusovou kesku k serii pozdeji nebo kdyz nas pozada o zmenu protoze jsme serii priradili k jine kesce, nez jemu se zda vhodne.
EDIT: Jeste ten import serie - pokud nepouzivas Stahnout automaticky (ale moc k tomu nevidim duvod), je pak nejlepsi nestahovat GPX a pak importovat, ale v pluginu tu serii najit a pak importovat primo. Urcite se stahne aktualni verze a urcite se importuje korektne s ohledem na nalezy a ostatni souvislosti.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 25 leden 2025 - 8:35
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 25 leden 2025 - 8:47
V pluginu jsem stahoval. Teprve druhý pokus jsem dělal napřímo. Stáhnout automaticky x Stáhnout jen vybrané? Používal jsem vždy Jen vybrané, nechtěl jsem zbytečně stahovat celý kraj, kam asi nepojedu. Ten Bezpečný způsob jsem taky našel, udělal přesně totéž, ale to už byla databáze v takovém stavu, že nevím. Tak jsem ve staženém přepsal kód rodičovské keše, import proběhl v pořádku. Uvidím tedy, jestli Stáhnout automaticky mi je importuje správně (podle Id), nebo znovu. Pro mě je to zatím vyřešeno.
No není, výsledná statistika ze Statoru se nenahraje na Geocaching.cz, zobrazuje se pořád minulá, i když se nový soubor vytvoří. To ale asi je jiný případ, to s labkami nebude souviset.
Vyřešeno, nekešují jen kačeři, ale i webové prohlížeče.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 25 leden 2025 - 9:31
Publikováno 25 leden 2025 - 12:16
Pro automaticke stazeni si muzes udelat ruzne profily, treba podle kraju. V zadanem profilu se pak uklada datum aktualizace (hmmm, ted si nejsem jisty, jestli to neni datum pro databazi ). Pak jen vyberes profil a ono ti to vybere a stahne posledni zmeny. V podstate je to stejne jako kdyz nastavis prislusne hodnoty, das vyhledat a pak stahnout. Tohle vezme (aktualni) nastaveni a napred vyhleda a pak stahne vsechno vyhledane.
Ale je samozrejme na tobe, co a jak budes pouzivat. Jen nepouzivej normalni import GPX na import labkoveho GPX. To nutne skonci s problemama.
GeoGet:
Publikováno 25 leden 2025 - 17:06
Jen dotaz: Je tedy rozdíl, mezi Stáhnout automaticky a Jen vybrané? Co se týká právě práce s Id?
Publikováno 25 leden 2025 - 18:39
Jestli se ptas na import, tak v tom rozdil neni. Rozdil je jen v tom, jak se zjisti, co importovat. Budto vse, co se automaticky vyhleda se take automaticky stahne a importuje, nebo se importuje jen to, co vyberes ze seznamu rucne vyhledanych serii.
GeoGet:
Publikováno 25 leden 2025 - 20:34
Já jsem poprvé stahoval právě přes plugin. Dal jsem vyhledat jednu konkrétní sérii a pak jsem ji označil a dal importovat Jen vybrané. Protože byla jen jedna, mohl jsem klidně dát Vše. Naimportovalo se to blbě, což nechápu, protože tak jsem to dělal pořád. No nic, budu si dávat pozor.
Publikováno 25 leden 2025 - 21:01
To je podle me spravny postup. Nerozumim tomu, proc by se to melo importovat spatne. Jedine ze by v databazi ta serie, ktera se prepsala chybne, mela spatne nebo vubec LABid. Ale to je jen kvalifikovany odhad. Netusim, jak to vypadalo pred a po importu.
GeoGet:
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů