Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Zpomalení GPSMap 65


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2022 - 10:20

Poslední dobou mi přijde, že je někdy GPSka velice pomalá, případně se zasekává či chová nějak divně. Projevuje se to různě:

- Stahováním souborů s FN třeba několik minut (i když mají jen několik kB)

- Startování GPSky probíhá občas přes půl hodiny (když potřebuje načíst nově nahrané keše a PQ), ale jen někdy.

- Někdy při najetí na kešku v mapě, její otevření (nahrání pomocí exportu "Original PQ" z GG) se GPSka zablokuje (po 5 minutách řeším vypnutím a zapnutím, nešlo mi to občas několikrát, Jiný způsob (přes hledání keše) mi třeba šlo. Po hodině nebo dvou pak už načítání jiných keší bylo v pořádku.

- Načítání v BaseCamp jde velice pomalu (pro stahování uložených bodů a tras). Třeba i půl hodiny. 

 

Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno? Stačí nějak resetovat nastavení GPSky? Jak abych nevymazal TOPO mapu?

 

Předem díky za rady.

 


  • 0

#2 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2022 - 16:27

Tak jsem našel další věc.

V záznamu trasy jsem našel soubor o velikosti 2,6 GB (gpx se záznamem trasy, které si nechávám ukládat kvůli přiřazení k fotkám). Přitom během té doby GPSka normálně pracovala, hledal jsem s ní kešky, normálně jsem podle ní zobrazoval mapu apod...

Jednu chvíli se soubor stahoval rychlostí 200 B/s (takže by se soubor stáhl skoro za 4 hodiny). Asi dvakrát stejnou rychlostí. Pak jsem to náhodou přerušil a potřetí se to najednou stahovalo rychlostí 3 kB / s a soubor byl stažen za asi 10 minut.

 

 

Vymazal jsem tento soubor i další soubory, aby jich tolik nebylo v interní paměti, ale opět start GPSky trval snad 20 minut...

 

Co myslíte, je to chyba interní paměti a je to na reklamaci?

 

 

Podařilo se mi část toho souboru otevřít (po rozdělení na několik souborů), zjistil jsem, že několik hodin se body ukládaly duplikovaně (tj. jeden bod se uložil třeba tisíckrát, přesně ani nevím). Chtěl bych to nějak opravit, ale podařilo se mi to otevřít jen díky rozdělení souboru na několik menších souborů a i s těmi je těžká práce, i při zkopírování části  (desetiny) do nějakého editoru mi tento editor padá. Neznáte nějakou utilitku, která by to opravila, abych z toho obrovského souboru promazal ty duplikované body?

 

Předem díky za odpověď.


  • 0

#3 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2022 - 17:02

Tohle se nám stalo taky. Pomohlo kompletní promazání uložených keší, trasových bodů, tras. Fakticky reset do továrního nastavení. Podívej se, jestli ti jdou přidávat naříklad trasové body. Pokud ne, mohlo by to být tím. Protože GPSmap 65 má sice fakticky neomezený prostor na keše, ale na trasové body a některé jiné věci má paměť omezenou na nějaký počet, třeba bodů myslím 5000. Takže když tam máš uložené body, nahrané gpx, kde je hodně keší s waypointy (například stage multin, parkovišť, apod.), není problém to zaplnit. GPS pak dlouho startuje, dlouho načítá gpx a problémem je zaplněná paměť na něco z toho, co má počtem omezené. Od té doby s tím počítám a hlídám, kolik a co do GPS nahrávám.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka