Přejít na obsah


Fotka

Greasemonkey skripty pro Firefox


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
636 odpovědí na toto téma

#1 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2007 - 14:48

Vytvořil jsem nový Greasemonkey skript pro Firefox. Je to tedy spíše takový rychlý hack již existujícího. A co tato skvělá věc umí? :-)

Nic víc ani míň než udělat z waypointů GCxxxx na stránkách odkazy na jejich listingy na Geocaching.com. Takže když máte třeba v tomto fóru napsané waypointy na zajímavé kešky, rázem se z nich stanou o odkazy na jejich listingy :-)

Instalace a informace: Aktivace odkazů GCxxxx na stránkách

 Ostatní skripty: Geocaching.com GreaseMonkey Scripts

 

 Otestovat můžete např. v threadu Kde jsou velké cache?

 

Kdo je uživatelem IE, mohl by vyzkoušet Trixie, což je pro IE to, co je Greasemonkey pro Firefox :-) Já to ale netestoval, takže mi můžete napsat, jestli se to povedlo. 


  • 0

#2 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2007 - 16:01

Paráda [Y] už jsem to nainstaloval. Je to fajn. V FF, IE jsem nezkoušel.
 


  • 0

#3 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2007 - 18:29

Bezva, funguje! Jinak Greasmonkey skripty pouzivam, a to jak ty od tebe na mapy.cz (u toho tvyho je hlavne vyhoda, ze i add.wpt.se zahrnou do zobrazeni na mapy.cz a ze lze rovnou z listingu cache vyvolat ortomapu s predem def.zoomem), tak i ty ze stranek Locusu, ty jsou moc super a vyrazne radu veci na GC.com zjednodusi. Takze diky.

Na zaver jen drobne upozorneni na chybku: na tom webu mas u poslednich 2 skriptu (tj.5 a 6) malou chybku v url odkazu na skripty (zdvojena slozka geocaching), coz znemoznuje nainstalovani primo klikem v casti instalace: , ale je nutny klik na posledni verzi, kde je odkaz OK. Ale to je jen drobna vada na krase, na uzitecnosti skriptu to nic nemeni. Jo a ta cast "Submit6=Find&" v url cache dle wpt. ani nemusi byt, lze vynechat a pouzit rovnou jen parametr wp=GCxxxx.

Poznamka na zaver-diky tomuto skriptu jsem prohledl i listing cache GCXXXX (primo v tomto prispevku odkaz)-skoda, takovy pekny wpt. a cache je uz archivovana. [:(]


  • 0

#4 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2007 - 18:40

minarjo:

Na zaver jen drobne upozorneni na chybku: na tom webu mas u poslednich 2 skriptu (tj.5 a 6) malou chybku v url odkazu na skripty (zdvojena slozka geocaching), coz znemoznuje nainstalovani primo klikem v casti instalace: , ale je nutny klik na posledni verzi, kde je odkaz OK. Ale to je jen drobna vada na krase, na uzitecnosti skriptu to nic nemeni. Jo a ta cast "Submit6=Find&" v url cache dle wpt. ani nemusi byt, lze vynechat a pouzit rovnou jen parametr wp=GCxxxx.

Díky za info, opravil jsem tu chybku v odkazu - měl jsem tam opravdu 2x za sebou geocaching. Teď ok 

 

minarjo:

Poznamka na zaver-diky tomuto skriptu jsem prohledl i listing cache GCXXXX (primo v tomto prispevku odkaz)-skoda, takovy pekny wpt. a cache je uz archivovana. [:(]

:-) Na to se podívám v další revizi ;-) 


  • 0

#5 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2007 - 18:59

minarjo:

Poznamka na zaver-diky tomuto skriptu jsem prohledl i listing cache GCXXXX (primo v tomto prispevku odkaz)-skoda, takovy pekny wpt. a cache je uz archivovana. [:(]

xpj:

:-) Na to se podívám v další revizi ;-) 

Ale ja to nemyslel jako chybu tveho skriptu, jen se mi proste wpt. GCXXXX libi a prijde mi skoda, ze uz ja cache pod nim archivovana. V New Jersey si takoveho hezkeho wpt. neumeji vazit.


  • 0

#6 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2007 - 15:30

Tak jsem konečně taky nainstaloval a dobrý... Jen mi trochu nevyhovuje to, že se otvírá mapa do stejného okna jako je popis kešky, což u původního odkazu nebylo, otvírala se do nového okna resp. záložky... nedalo by se to nějak napravit?

  • 0

#7 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2007 - 16:00

A proč neotevírat odkazy stiskem prostředního tlačítka (kolečka)? Nechci nikoho nutit, aby se mu otevírala nová okna, protože to sám nemám rád. Možná přidat nějakou volbu do skriptu?

  • 0

#8 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2007 - 19:22

Udělal jsem betaverzi skriptu, pro zobrazování odkazů na online mapy v ČR. Jak říkám, je to zatím jen betaverze, takže mi pište své názory...

 GC.com and Czech maps...

 V této verzi 0.2beta je testovací podpora pro Atlasí AMapy. Zatím jen jednoduchý odkaz jak v seznamu map, tak ve waypointech ke kešce... Takže v tuto chvíli skript podporuje Seznam Mapy.cz a Atlas AMapy.cz.

Doporučuji odinstalovat nebo disablovat starší skript, který je pouze seznamácké mapy.
 


  • 0

#9 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2007 - 14:28

Nová betaverze 0.2beta2 má přidanou novou funkcionalitu. Nahrazuje mapu z MapQuestu jinou, interaktivní. Zatím mám podporu pro AMapy.cz, Seznamácké podpořím brzy.

 

 GC.com and Czech maps verze 0.2beta2

Zobrazovaná mapa je na adrese  http://xpj.cz/geocaching/maps/amapy_map.html a bere parametry lat, lon, name a longname v querystringu, tj za touto adresou je ?lat=XXX&lon=XXXX. V další verzi bude umožněno zadání vlastní mapy - parametry již zůstanou.

 

Budoucí vylepšení:

  • zadání vlastní mapy (nutno např. pro Seznamácké)
  • zobrazení additional waypoints v mapě...
Atd, atd... 
  • 0

#10 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2007 - 15:58

Dost dobré. U ortofoto na Mapy.cz by se jen možná hodil rovnou maximální zoom.

  • 0

#11 TEA_CR

TEA_CR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2007 - 16:21

Perfektni, skvele, plne funkcni - DEKUJI! Sice jsem pred tydnem nainstaloval Operu 9.1, ale tohle je dalsi bod pro Mozillu Firefox [;)].

Preji vsem LOVU ZDAR!

TEA_CR 


  • 0

#12 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2007 - 16:29

marekl: Dost dobré. U ortofoto na Mapy.cz by se jen možná hodil rovnou maximální zoom.

Díky. U mapy.cz se dá nastavit přiblížení v menu (mám anglický Firefox, v českém to bude přeloženo) Tools -> Greasemonkey -> User Script Commands -> Zmenit dist: pro mapy.cz (je to aktivní pouze na stránce s výpisem kešky).


  • 0

#13 helixik

helixik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2007 - 21:45

xpj:

Vytvořil jsem nový Greasemonkey skript pro Firefox. Je to tedy spíše takový rychlý hack již existujícího. A co tato skvělá věc umí? :-) ....odstřiženo...

Vyzkoušeno, trvale zabydleno v počítači... bezvadný, moc díky. Povedlo se ti !!! :-) Honza
  • 0

#14 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 11:16

xpj:

Nová betaverze 0.2beta2 má přidanou novou funkcionalitu. Nahrazuje mapu z MapQuestu jinou, interaktivní. Zatím mám podporu pro AMapy.cz, Seznamácké podpořím brzy.

 GC.com and Czech maps verze 0.2beta2

Zobrazovaná mapa je na adrese  http://xpj.cz/geocac.../amapy_map.html a bere parametry lat, lon, name a longname v querystringu, tj za touto adresou je ?lat=XXX&lon=XXXX.

Tak jsem se koukal na přístupy na tu mapičku a zjistil jsem zajímavou věc. A to, že 100% uživatelů používá Firefox ;-) Většinou ve verzi 2.0.0.3, ale také starší 1.5.

 Trochu mě také překvapilo, že většina uživatelů má Windows XP, pak Linux (což jsem jen já) a dokonce tu problesklo jedno FreeBSD...

 

Zajímavé statistiky ;-) 


  • 0

#15 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 12:37

xpj:

Tak jsem se koukal na přístupy na tu mapičku a zjistil jsem zajímavou věc. A to, že 100% uživatelů používá Firefox ;-) Většinou ve verzi 2.0.0.3, ale také starší 1.5. Trochu mě také překvapilo, že většina uživatelů má Windows XP, pak Linux (což jsem jen já) a dokonce tu problesklo jedno FreeBSD...


Zajímavé statistiky ;-) 



Teda teda, takhle zakerne zjistovat informace o nasich strojich, ze se nestydis [:)]. Ne kecam, me je to jedno-myslim, ze toto zjisteni odpovida realite. Ostatne Windows XP jsou na 1.miste uzivanosti uz dlouho... No a Firefox ma v GC vyhody v GM skriptech jednak tvych, jednak tech ze stranek Lotusu-rada jich vyrazne zlepsuje web GC.com a i jinak zjednodusuje praci-napr. pri vyplnovani add.wpts pri zakladani cachi-vse krome souradnic vyplneno jednim klikem atd.... Tomu nikdo neodola.


  • 0

#16 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 12:56

minarjo:

...-rada jich vyrazne zlepsuje web GC.com a i jinak zjednodusuje praci-napr. pri vyplnovani add.wpts pri zakladani cachi-vse krome souradnic vyplneno jednim klikem atd.... Tomu nikdo neodola.



Ale odolá, a celkem snadno, když existují i jiné alternativy [:)]


  • 0

#17 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 22:50

Mion:

minarjo:

...-rada jich vyrazne zlepsuje web GC.com a i jinak zjednodusuje praci-napr. pri vyplnovani add.wpts pri zakladani cachi-vse krome souradnic vyplneno jednim klikem atd.... Tomu nikdo neodola.

Ale odolá, a celkem snadno, když existují i jiné alternativy [:)]

To sis Mione naprogramoval vlastni GM skript inspirovany temi na strankach Locusu? To by me docela zajimalo-i kdyz ty skripty Locusu mi docela staci, umi toho dost... 


  • 0

#18 edheldil

edheldil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 22:58

xpj:

a dokonce tu problesklo jedno FreeBSD...

 

To jsem ja [:)

 


  • 0

#19 Broupal

Broupal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2007 - 1:46

No, skriptík sem si nainstaloval, ale jakožto uživateli PC - amatérovi (tzn. neprogramátorovi) mi vadí, když při každém načtení listingu na mě vybafne "Sdělení stránky http://xkj.cz: Pozor, nebyl odeslán HTTP referer. Funkcionalita API není omezena.Chybějící referer může být způsoben konfigurací prohlížeče, firewallem, nebo během API na souborovém systému"

Tuším, že to má něco společného s problémem, který sem popisoval v jiném threadu, ale pořád nějak nevím, co s tím dělat. Jinak ten skript je výbornej.


  • 0

#20 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2007 - 9:36

Broupal:

No, skriptík sem si nainstaloval, ale jakožto uživateli PC - amatérovi (tzn. neprogramátorovi) mi vadí, když při každém načtení listingu na mě vybafne "Sdělení stránky http://xkj.cz: Pozor, nebyl odeslán HTTP referer. Funkcionalita API není omezena.Chybějící referer může být způsoben konfigurací prohlížeče, firewallem, nebo během API na souborovém systému"

Tuším, že to má něco společného s problémem, který sem popisoval v jiném threadu, ale pořád nějak nevím, co s tím dělat. Jinak ten skript je výbornej.

Toto upozornění vypisuje přímo skript od AMapy.cz, s tím bohužel nic neudělám. V další verzi plánuju výběr map, takže bude možné zadat mimo AMapy také seznamácké mapy a zřejmě i google maps.

Pokud to ale funguje, není problém :-) 


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama