Přejít na obsah


Fotka

Odstranění map z mapsource


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 Matony

Matony

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2007 - 21:22

Chtěl bych se zeptat jak odstranit nepotřebnou mapu/y z mapsource

  • 0

#2 MadDogTeam

MadDogTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2007 - 22:28

Kazda mapa by mela mit instalaci a tudis i odinstalovani, pokud nema, nezbyde nic jineho nez se hrabat v registrech.

  • 0

#3 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2007 - 11:22

Taky to jde velice jednoduchým prográmkem Maps Uninstaller

 http://graemewi.goog...mapsuninstaller


  • 0

#4 ok1in

ok1in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2007 - 17:55

ještě to jde provést i skvělým SW  M3 Mapsource Mapset Manager. Vyžaduje ale registraci (zadarmo).

  • 0

#5 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2007 - 18:18

ok1in: ještě to jde provést i skvělým SW  M3 Mapsource Mapset Manager. Vyžaduje ale registraci (zadarmo).

M3 je dobry, ale ma mouchy - problem je napriklad, kdyz mate Mapsource nainstalovany v ceste obsahujici mezeru (napr. C:\Program Files\Garmin\ ) namisto v defaultni ceste C:\Garmin\ - pak M3 generuje ne vzdy spravne klice registru - vypada to, ze mezeru bere jako ukoncovac parametru a klic registru pro mapu je tak spatny. Proto radsi vkladam mapy rucne (cGPSmapper) a odstraneni z registru je take v pohode (klic registru viditelny pod odkazem...). 


  • 0

#6 Matony

Matony

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2007 - 17:06

Díky všem za tipy, vyzkouším[:)] Možná by to šlo i vymazat adresář s mapou a záznam v registrech?

Na CGPSmapper si zatím moc netroufám , ale vyzkoušet se to musí. 


  • 0

#7 jarry-2395

jarry-2395

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2007 - 18:00

Mapy instalovane do Mapsource instalatorem se daji ve Windows odinstalovat stejne jako ostatni programy (Start - ovladaci panely - pridat/odebrat programy.)
  • 0

#8 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2007 - 1:27

jarry: Mapy instalovane do Mapsource instalatorem se daji ve Windows odinstalovat stejne jako ostatni programy (Start - ovladaci panely - pridat/odebrat programy.)

To jo, ale to plati hlavne pro mapy komercni (ty tvori "rodiny" a v registru jsou ve slozce Families). Ty co jsou pridane rucne ci programem M3 (cili zejmena free ci vlastnimi silami vytvorene mapy) nejsou klasicky instalovane (nemaji instalator a tedy ani zaznam v uninstall casti registru), ale jedna se jen o nakopirovani mapy do urciteho adresare a pak zapis do registru do slozky Products - zaznam o nove mape.

Cili ano, pro odstraneni takto pridane mapy staci najit a odstranit z registru slozku HKLM/Software/Garmin/Mapsource/Products/mapa (mapa je bud jmeno ci cislo mazane mapy-ktere, to je poznat z klicu slozky registru) a pak tu slozku s mapou (uvedena v klici LOC mazane slozky registru) klidne smazat z disku (uprava registru pochopitelne pri vypnutem Mapsource)


  • 0

#9 Viburnus

Viburnus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2007 - 17:25

minarjo:

M3 je dobry, ale ma mouchy - problem je napriklad, kdyz mate Mapsource nainstalovany v ceste obsahujici mezeru (napr. C:\Program Files\Garmin\ ) namisto v defaultni ceste C:\Garmin\ - pak M3 generuje ne vzdy spravne klice registru - vypada to, ze mezeru bere jako ukoncovac parametru a klic registru pro mapu je tak spatny. Proto radsi vkladam mapy rucne (cGPSmapper) a odstraneni z registru je take v pohode (klic registru viditelny pod odkazem...). 



 Tenhle příspěvěk mi hrozně pomohl - před časem jsem si nainstaloval program M3 a od té doby se nechtěl spustit MapSource, jenom házel hlášku o přeinstalování, což ale nepomáhalo. A když už jsem se tu chtěl ve fóru zeptat, narazil jsem na tohle možné vysvětlení, zkusil to  - a už funguje! Díky, díky, díky! Už mě to ruční zadávání souřadnic a absence mapy dost štvaly...


  • 0

#10 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2007 - 18:23

No jo no, pokud chce člověk používat podobné programy jako M3 nebo instalovat ručně dělané mapové sety tak je zapotřebí umět se hrabat v registrech, jinak to asi ani není řešitelné.
  • 0

#11 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2007 - 1:48

Viburnus:

 Tenhle příspěvěk mi hrozně pomohl - před časem jsem si nainstaloval program M3 a od té doby se nechtěl spustit MapSource, jenom házel hlášku o přeinstalování, což ale nepomáhalo. A když už jsem se tu chtěl ve fóru zeptat, narazil jsem na tohle možné vysvětlení, zkusil to  - a už funguje! Díky, díky, díky! Už mě to ruční zadávání souřadnic a absence mapy dost štvaly...

Prave na podobny problem jsem narazil tez - odinstalovani Mapsource pote, co M3 zapise do registru koninu nepomuze-pri odinstalaci mapsource se z registru udaje o doinstalovanych mapach (vetev Products) nemaze, cili rucni zasah do registrove slozky (typicky smazani ci oprava klicu) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\MapSource\Products je nutny...


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama