Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa - betaverze


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
225 odpovědí na toto téma

#1 choze

choze

    Advanced Member

  • Administrators
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 7:20

Tak lidi, je to tady! Obdrželi jsme první testovací dávku dat od Groundspeaku a Pepa tak mohl dokončit prvni verzi mapy s keškami. V mapce je funkční i jednoduchá ruční personalizace.

Mapu naleznete zde.

POUŽÍVÁNÍ:
- v profilu si nastavte owner id pro detekci vlastních kešek - seznam owner id je tady
- nastavení nalezené kešky: buď ručně v bublině nastavit datum nálezu, nebo upload gpx souboru s nálezy (zatím to z toho nedetekuje datum nálezu)

UPOZORNĚNÍ:
- polohy kešek jsou kvůli ochraně dat trochu posunuty (náhodně), takže není možné použít mapu pro hledání bez gps
- data jsou testovací a nejsou zatím aktualizována

PLÁN NA ÚPRAVY:
- nové ikonky rozlišující vlastní/nalezené
- načtení data nálezu z gpx
- načtení nálezů z jednoduchého seznamu
- filtry podle obtížnosti, velikost, hledání podle jména
- dále podle dalších nápadů

Enjoy!
  • 0
Vložený obrázek Vložený obrázek

#2 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 7:43

choze napsal/a:
Tak lidi, je to tady! Obdrželi jsme první testovací dávku dat od Groundspeaku a Pepa tak mohl dokončit prvni verzi mapy s keškami. V mapce je funkční i jednoduchá ruční personalizace.

Mapu naleznete zde.

POUŽÍVÁNÍ:
- v profilu si nastavte owner id pro detekci vlastních kešek - seznam owner id je tady
- nastavení nalezené kešky: buď ručně v bublině nastavit datum nálezu, nebo upload gpx souboru s nálezy (zatím to z toho nedetekuje datum nálezu)

UPOZORNĚNÍ:
- polohy kešek jsou kvůli ochraně dat trochu posunuty (náhodně), takže není možné použít mapu pro hledání bez gps
- data jsou testovací a nejsou zatím aktualizována

PLÁN NA ÚPRAVY:
- nové ikonky rozlišující vlastní/nalezené
- načtení data nálezu z gpx
- načtení nálezů z jednoduchého seznamu
- filtry podle obtížnosti, velikost, hledání podle jména
- dále podle dalších nápadů

Enjoy!


- Mapa je taková protáhlá nudle, je možné ji zvětšit?
- předpokládám že když jsem ještě žádnou keš nezaložil, nebudu ani v seznamu owned id
- po chvíli prohlížení mapy se zobrazila zpráva:
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /u2/www/geocaching_cz/data/www/includes/XMLParser.php on line 43
- asi dělám něco špatně, ale když ponechám zaškrtlé pouze tradiční keše, ukazuje mi to stejně i ty mnou nalezené.
  • 0

#3 VladiczeK

VladiczeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 7:56

Nefunguje mi ve Firefoxu :-/
  • 0

#4 GCS Team

GCS Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:00

Nemám to teda uplně prozkoumané, ale Firefox 2.0.0.6 zatím není problém.
  • 0

#5 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:05

Bo.T.L. napsal/a:
- Mapa je taková protáhlá nudle, je možné ji zvětšit?
- předpokládám že když jsem ještě žádnou keš nezaložil, nebudu ani v seznamu owned id
- po chvíli prohlížení mapy se zobrazila zpráva:
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /u2/www/geocaching_cz/data/www/includes/XMLParser.php on line 43
- asi dělám něco špatně, ale když ponechám zaškrtlé pouze tradiční keše, ukazuje mi to stejně i ty mnou nalezené.

1) pošli screenshot
2) správně, nebudeš
3) pošli screenshot
4) stiskl si nad tím čudl "Nastavit"?

VladiczeK napsal/a:
Nefunguje mi ve Firefoxu :-/

Tak to je asi rozbitý. Z této informace nelze cokoliv vyvozovat a tím pádem ani opravit/poradit.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#6 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:11

[quote]pepa.z.pocernic napsal/a:
[quote]Bo.T.L. napsal/a:
...
1) pošli screenshot
2) správně, nebudeš
3) pošli screenshot
4) stiskl si nad tím čudl "Nastavit"?

[quote]VladiczeK napsal/a:
Nefunguje mi ve Firefoxu :-/[/quote]
Tak to je asi rozbitý. Z této informace nelze cokoliv vyvozovat a tím pádem ani opravit/poradit.[/quote]

1) na druhý pokus ta mapa již byla OK
Update: Zjistil jsem, že mapa jako nudle se mi zobrazí když kliknu na odkaz, který je uveden ve vlákně a stránka se zobrazá v nemaximalizovaném okně. Stačí dát F5 a je to správně.

3) stránka je prázdná, pouze obsahuje uvedený text:
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /u2/www/geocaching_cz/data/www/includes/XMLParser.php on line 43
(možná jsem byl moc prudkej a klikal kam jsem neměl)
4) čudl nastavit jsem stisknul, vždycky když se vrátím na stránku tak mám sice tento výbět nastaven, ale typy keší všechny.

Update: čudl nastavit ovlivní pouze horní výběr týkající se podmínek výběru. U sekce kešky pouze část Aktivnmí, Neaktivní, Vlastní. Nalezené, Nenalezené... Ale stejně mi to pak zobrazí všechno.
  • 0

#7 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:12

Mně v Mozille funguje a moc se líbí. Jenom jsem zatím nemohl všechno vyzkoušet, protože se krátce po spuštění už dvakrát dostal počítač do stavu, kdy pomohl jen hard reset. Sice si nedokážu představit, že by za to mohla cachemapa, ale je fakt, že předtím se mi tohle nikdy nestalo. Ještě to nějak vyzkouším. Jak vlastně funguje limit na zobrazení? Je podle počtu cachí? Díky za skvělou práci a přeji ať se všechno povede v pohodě doladit.
  • 0

#8 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:19

alkes napsal/a:
Jenom jsem zatím nemohl všechno vyzkoušet, protože se krátce po spuštění už dvakrát dostal počítač do stavu, kdy pomohl jen hard reset. Sice si nedokážu představit, že by za to mohla cachemapa, ale je fakt, že předtím se mi tohle nikdy nestalo. Ještě to nějak vyzkouším.
Jak vlastně funguje limit na zobrazení? Je podle počtu cachí?

- zaseknutí - je možné, že prohlížeč z nějakého důvodu nerozdýchá provádění javascriptu a operace se stránkou a zdechne
- význam položky limit je popsán v návodu

Bo.T.L. napsal/a:

1) na druhý pokus ta mapa již byla OK
Update: Zjistil jsem, že mapa jako nudle se mi zobrazí když kliknu na odkaz, který je uveden ve vlákně a stránka se zobrazá v nemaximalizovaném okně. Stačí dát F5 a je to správně.

3) stránka je prázdná, pouze obsahuje uvedený text:
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /u2/www/geocaching_cz/data/www/includes/XMLParser.php on line 43
(možná jsem byl moc prudkej a klikal kam jsem neměl)
4) čudl nastavit jsem stisknul, vždycky když se vrátím na stránku tak mám sice tento výbět nastaven, ale typy keší všechny.

1) tak to nevim proč
3) tak to nevim. Co přesně si předtím udělal? S tímhle skriptem mapa pracuje jen při načtení gpx s nalezenými.
4) Zkusim se na to podívat, co s tím
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#9 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:26

pepa.z.pocernic napsal/a:

alkes napsal/a:
...

...

Bo.T.L. napsal/a:

1) na druhý pokus ta mapa již byla OK
Update: Zjistil jsem, že mapa jako nudle se mi zobrazí když kliknu na odkaz, který je uveden ve vlákně a stránka se zobrazá v nemaximalizovaném okně. Stačí dát F5 a je to správně.

3) stránka je prázdná, pouze obsahuje uvedený text:
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /u2/www/geocaching_cz/data/www/includes/XMLParser.php on line 43
(možná jsem byl moc prudkej a klikal kam jsem neměl)
4) čudl nastavit jsem stisknul, vždycky když se vrátím na stránku tak mám sice tento výbět nastaven, ale typy keší všechny.

1) tak to nevim proč
3) tak to nevim. Co přesně si předtím udělal? S tímhle skriptem mapa pracuje jen při načtení gpx s nalezenými.


3) Asi jsem klikl na tlačítko pro načtení gpx a neměl jsem nic vybráno. Tuhle volbu jsem nějak nepochopil v kombinaci s výběrem. Jedná so o Download nalezených?
  • 0

#10 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:28

Bo.T.L. napsal/a:
3) Asi jsem klikl na tlačítko pro načtení gpx a neměl jsem nic vybráno. Tuhle volbu jsem nějak nepochopil v kombinaci s výběrem. Jedná so o Download nalezených?

Jedna se o upload nalezenych.
  • 0

#11 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:29

Bo.T.L. napsal/a:
3) Asi jsem klikl na tlačítko pro načtení gpx a neměl jsem nic vybráno. Tuhle volbu jsem nějak nepochopil v kombinaci s výběrem. Jedná so o Download nalezených?

Timhle načteš gpx, které obsahuje tvé nálezy. Ve výběru se to pak zohledňuje (zobrazit bez tvých nálezů, zobrazit nálezy). Výhledově pak budou nalezené označené vlastní ikonou. Bohužel nemáme možnost zjistit uživatelem nalezené kešky nějak automaticky. V datech od groundspeaku to neni a asi ani nebude.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#12 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:39

pepa.z.pocernic napsal/a:
- význam položky limit je popsán v návodu

No jo, ale kde je návod? :o Nějak ho nikde nemůžu najít.
Limit už jsem pochopil, tentokrát se mi to nezaseklo, takže jsem si stačil všimnout nastavovacího políčka. :D
Ten gpx musí být z pocket querry nebo stačí, když bude mít nějaký specifický formát.
  • 0

#13 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:39

pepa.z.pocernic napsal/a:

Bo.T.L. napsal/a:
3) Asi jsem klikl na tlačítko pro načtení gpx a neměl jsem nic vybráno. Tuhle volbu jsem nějak nepochopil v kombinaci s výběrem. Jedná so o Download nalezených?

Timhle načteš gpx, které obsahuje tvé nálezy. Ve výběru se to pak zohledňuje (zobrazit bez tvých nálezů, zobrazit nálezy). Výhledově pak budou nalezené označené vlastní ikonou. Bohužel nemáme možnost zjistit uživatelem nalezené kešky nějak automaticky. V datech od groundspeaku to neni a asi ani nebude.


Aha. Tak už to chápu. Jenže to bych musel někde mít vytvořený gpx soubor se všema svýma nalezenýma, který bych Uploadnul a aktualizoval (jako BM můžu pouze LOC soubor, takže je musím něčím konvertovat?).
Přikládám screeen se svým výběrem, na mapě jsou všechny keše.
Update: Abych nekomplikoval zobrazování vlákna, přílohu s mapou jsem odstarnil.
  • 0

#14 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:42

Funguje to skvěle! Jenom by bylo lepší, kdyby tam nebyla ta umělá chyba a tahle mapa by se pro lidi, kteří GPS nepoužívají dala použít místo té seznamovské na hledání.
  • 0

#15 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:45

Czecho Cowboy napsal/a:
Funguje to skvěle!
Jenom by bylo lepší, kdyby tam nebyla ta umělá chyba a tahle mapa by se pro lidi, kteří GPS nepoužívají dala použít místo té seznamovské na hledání.


Ona je otázka, jak velká je ta odchylka. Např. zobrazená mapya s Táborskejma keškama ukazuje docela na odpovídající místa. Já hledám podle mapy.cz a zatím to jde.
  • 0

#16 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 8:55

Czecho Cowboy napsal/a:
Funguje to skvěle!
Jenom by bylo lepší, kdyby tam nebyla ta umělá chyba a tahle mapa by se pro lidi, kteří GPS nepoužívají dala použít místo té seznamovské na hledání.

Je to schválně. Nějak musíme zaručit bezpečnost dat před zneužitím. Pokoušet se nějak kódovat přenášená data nemá smysl, protože to jenom zpomalí jejich získávání. Zavedená chyba je náhodná a není příliš velká, takže někdy může pozice skoro odpovídat. Ale někdy taky ne.
Pokud náhodou zjistím pokus databázi sosat pro použití mimo mapu, bude tato chyba ještě více zvětšena a proti hříšníkovi zakročím (zveřejnění příslušné osoby, zablokování přístupu uživatele a jeho ip na mapu)
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#17 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 9:03

Mno, data z databází Groundspeaku lze získat po potvrzení souhlasu s jejich pravidly...
  • 0

#18 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 9:04

BRAVO!!! Funguje pod IE, Opera, Firefox! Jen jedno malé vylepšení: Když rozkliknu waypoint a zobrazí se mi listing z GC.com, nemám šanci buď otevřít detail z GC.com v jiném okně/panelu, aby mi zůstala mapa tak, jak jsem ji měl, anebo se alespoň z GC.com přes backpage vrátit do mapy tak, jak jsem ji měl nastavenou. Zatím se mi vždycky po návratu otevře v defaultním rozsahu (zoomu). Sám asi zůstanu u své denně aktuální mapy z MapSourcu, neb mě nebude bavit neustále uploadovat nálezy, ale pro rychlou přehledovku oblastí se určitě budu vracet ;) Nicméně už teď to stojí za pozlacení rukou autorům a vyvěšení jejich hlav do vitríny českého GC (teda, až po jejich náležitém opotřebování :D )
  • 0

#19 rossini.poi.cz

rossini.poi.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 9:08

pepa.z.pocernic napsal/a:

Czecho Cowboy napsal/a:
Funguje to skvěle!
Jenom by bylo lepší, kdyby tam nebyla ta umělá chyba a tahle mapa by se pro lidi, kteří GPS nepoužívají dala použít místo té seznamovské na hledání.

Je to schválně. Nějak musíme zaručit bezpečnost dat před zneužitím. Pokoušet se nějak kódovat přenášená data nemá smysl, protože to jenom zpomalí jejich získávání. Zavedená chyba je náhodná a není příliš velká, takže někdy může pozice skoro odpovídat. Ale někdy taky ne.
Pokud náhodou zjistím pokus databázi sosat pro použití mimo mapu, bude tato chyba ještě více zvětšena a proti hříšníkovi zakročím (zveřejnění příslušné osoby, zablokování přístupu uživatele a jeho ip na mapu)


Tak já už se v tom nebudu vrtat, no :D Chlapi, pochvala, máte to moc pěkný...
  • 0

#20 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2007 - 9:12

Czecho Cowboy napsal/a:
Mno, data z databází Groundspeaku lze získat po potvrzení souhlasu s jejich pravidly...

Jenže tohle není gc.com, ale gc.cz. Souhlas s nějakými pravidly na gc.com nejsme schopni ověřit.
O tomhle je zbytečné diskutovat.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama