Přejít na obsah


Fotka

Mapa


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
46 odpovědí na toto téma

#21 roman_

roman_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2007 - 20:07

Ahoj, plánujete taky jako v předchozí verzi mapy, že bude ke stažení i aktuální datový soubor s keškama? A skvělý byl výpis nových cache.... toto mi u CZ stránek STRAŠNĚ moc chybí.... děkuji za odpověď. Roman.
  • 0

#22 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 02 říjen 2007 - 6:55

K čemu datový soubor, když jsou souřadnice kešek úmyslně posunuty?
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#23 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 686 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2007 - 6:59

Poskytovat souřadnice nám zakazují podmínky groundspeaku.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#24 roman_

roman_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 6:48

pepa.z.pocernic napsal/a:
Poskytovat souřadnice nám zakazují podmínky groundspeaku.


To je nesmírně smutné.... ještě před více než rokem, kdy jsem se dal k GC, jsem si jednou za měsíc stáhl ČR a vložil do mobilu. Když jsem byl někde na služebce nebo u přátel, podíval jsem se, jestli není něco v okolí a prostě si udělal výlet... dnes už nemůžu. Proto mi to nesmírně chybí.

Neporadí mi někdo z vás zkušenějších, jak na to? (když nechci být premium member?)

Děkuji.
  • 0

#25 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 886 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 7:15

Leda Skrýšotlač, když se po GeoGetu a možná i dalších zavřela země (a fóra a odkazy byly odsud vymazány). Ale ten funguje tak max. pro 200. A nebo si od někoho, kdo má PM nechat jednou za čas stáhnout PQ.
  • 0

#26 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 655 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 7:17

Roman_ napsal/a:
Neporadí mi někdo z vás zkušenějších, jak na to? (když nechci být premium member?)
Děkuji.


Handy Geocaching, na získání vhodného cíle při náhodném výskytu někde to stačí.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#27 roman_

roman_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 7:19

Roman_Jaromer napsal/a:
Leda Skrýšotlač, když se po GeoGetu a možná i dalších zavřela země (a fóra a odkazy byly odsud vymazány). Ale ten funguje tak max. pro 200.
A nebo si od někoho, kdo má PM nechat jednou za čas stáhnout PQ.


Skrýšotlač jsem zkoušel, ale právě pro to omezení jsem přestal používat.

Takže hledám někoho, kdo by byl ochotný 2x za rok poslat aktuální PQ... najde se někdo?
  • 0

#28 tomasgn

tomasgn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 7:19

pepa.z.pocernic napsal/a:
Poskytovat souřadnice nám zakazují podmínky groundspeaku.


a k cemu tedy takova mapa je? me se zda ze k nicemu.
  • 0

#29 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 7:59

tomasgn napsal/a:


a k cemu tedy takova mapa je? me se zda ze k nicemu.


coze? k nicemu? a proc bych mel pri pohledu na mapu potrebovat presne ulozeni na centimetr? (spatna zprava je to jen pro ty, co hledaji bez gps - museji se mrknout na listing a tam treba na mapy.cz = 2 kliky navic). mapa je k tomu (no ted ne, kdyz nechodi aktualizace), abych se podival kde co je, ziskal rychle prehled o kesich v oblasti, vyfiltrovane treba o nalezene. (nedavno jsem se napr koukal, kde jsou v republice rozmistene earthcache - par kliku mysi a mel jsem to jako na podnose) to ze je to posunute o x metru? (desitek metru?) no a co? omezuje to opravdu jen lovce bez pristroje. kdyz byla drivejsi mapa, ani takhle detailni zoom neumoznovala a nikdo o ni nerekl, ze je k nicemu.
  • 0

#30 Dragon Riders

Dragon Riders

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 8:12

Jenze jak si odfiltrujes nalezene cache - jinymi slovy jak si z mapy vytvorim personalizovanou mapu?
  • 0

#31 Mimon_team

Mimon_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 8:22

Roman_ napsal/a:

pepa.z.pocernic napsal/a:
Poskytovat souřadnice nám zakazují podmínky groundspeaku.


To je nesmírně smutné.... ještě před více než rokem, kdy jsem se dal k GC, jsem si jednou za měsíc stáhl ČR a vložil do mobilu. Když jsem byl někde na služebce nebo u přátel, podíval jsem se, jestli není něco v okolí a prostě si udělal výlet... dnes už nemůžu.

Jak to že nemůžeš? To je vážně takový problém použít buď Handy Geocaching pro mobil, a nebo libovolný webový prohlížeč ať už pro počítač (Internet Explorer, Firefox, Opera, ...) nebo pro mobil (Opera Mini), podívat se s ním na stránku www.geocaching.com, a nechat si vyhledat nejbližší cache podle aktuálních souřadnic?

Obzvlášť když píšeš že to potřebuješ jen příležitostně?

Takhle jsem skoro nabyl dojmu, že běžný uživatel (BM, neboli ne-PM) vlastně může jen sedět doma s smutně koukat, protože se k souřadnicím kešek nedostane ;)
  • 0

#32 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 8:52

Dragon Riders napsal/a:
Jenze jak si odfiltrujes nalezene cache - jinymi slovy jak si z mapy vytvorim personalizovanou mapu?


musis tam uploadnout soubor s tebou nalezenymi kesemi (nejjednodussi My finds PQ) nebo nejak jinak rucene vytvorit txt seznam GCcek - basic M (nekde se to resilo ve foru). taky muzes kese po kliknuti na mape oznacit jako nalezene.

klikni vlevo na Návod. jinak na stranku uploadu kesi se taky dostanes z mapy, polozka kesky, dole kliknout na nalezene (je to i odkaz, ne jen popis zakrtavatka)
  • 0

#33 roman_

roman_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 8:59

[quote]Mimon_team napsal/a:
[quote]Roman_ napsal/a:
[quote]pepa.z.pocernic napsal/a:
Poskytovat souřadnice nám zakazují podmínky groundspeaku.[/quote]



Takhle jsem skoro nabyl dojmu, že běžný uživatel (BM, neboli ne-PM) vlastně může jen sedět doma s smutně koukat, protože se k souřadnicím kešek nedostane ;)[/quote]

Ahoj, samozřejmě, dnes chodím jenom na cache, na které se připravím vytisknu si s gc.com cache se souřadnicemi a popisem a vyrazím.... Ale docela mi chybí ta bezprostřednost, že jsem byl v Brně, zbyly mi 2 hodinky času a říkám si... tak teď, není v okolí cache?

Nemám datový tarif, abych použil některý z programů, které stahují aktuální data z internetu nebo z webu... a asi sami víte, jak je nepříjemné, opisovat akguální adresu s GPS na mobilu a přepisovat ji do GPS aplikace... opět namobilu... a te SW, co tady avizuji, mi stejně nepracuje s mým HTC.. takže každé řešení na hodně dlouhý čas... a během něj jsem chtěl hledat cache... a ne něco vyťukávat do mobilu.
  • 0

#34 istari

istari

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 11:06

Ahoj, uvazovalo se nekdy o moznosti zobrazeni nazvu pokladu v mape tak, aby se dal i s temito nazvy vytisknout. Kdyz jedu na vylet za poklady, tak si po vytisteni mapy vzdycky nazvy pokladu do mapy dopisuji.
  • 0

#35 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 686 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 11:12

Uvažovalo
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#36 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 22:58

Mám takovej dotaz - spíš na kačerstvo, protože technický problém to určitě není není. Byly by to moc velký zásah do vašeho soukromí, kdyby ostatní mohli třeba v mapě vidět, co kdo ulovil a co ještě ne? Mně by se tato věc docela líbila. Nemusel bych se vyptávat, kdo má jakou kešku ulovenou, když bych chtěl někam "doprovod" nebo naplánovat geolov. Vyšší stupeň by byl, že by se dal vypsat průnik nenalezených keší dvou a více kešerů. Je toto rprůchozí?
  • 0

#37 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 23:37

Ano, to je jedna z věcí, která mi taky moc chybí, proto oceňuju třeba v Markově profilu seznam nejbližších neodlovených. I když on ho tam určitě má kvůli tomu, aby mě nasral a ukázal nám, že je king :D:D:D
  • 0

#38 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2007 - 23:58

Mě by se to rozhodně líbilo. A taky možnost vidět keše které jeden uživatel už ulovil A druhý ne. To je totiž nejpohodlnější způsob jak zapsat logy ze společného výletu po té co je první člověk zapíše.

abakus napsal/a:
Mám takovej dotaz - spíš na kačerstvo, protože technický problém to určitě není není.


Ale s tím technickým problémem..., záleží jestli ti stačí co tady uživatelé uploadujou že nalezli..., protože logy v datech pro gc.cz pokud vím nepřišly a nejspíš ani chodit nebudou.
  • 0

#39 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 0:43

ebik napsal/a:

Ale s tím technickým problémem..., záleží jestli ti stačí co tady uživatelé uploadujou že nalezli..., protože logy v datech pro gc.cz pokud vím nepřišly a nejspíš ani chodit nebudou.


Jasně, s tím počítám. Svého času jsem začal něco takového tvořit, ale skončilo to na nedostatku času... i když z toho vznikl vedlejší produkt.
  • 0

#40 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 0:47

To Ebik: po společném odlovu, kdy jeden už zalogoval, je nejpohodlnější si kliknout na jeho profil a dál na jeho nalezené cache a pak si jen otvírat postupně co bylo nalezeno. S modulem přes GreaseMonkey u nich může být rovnou malé "plusko", které skočí rovnou do logovacího okna.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama