Přejít na obsah


Fotka

Dva nápady na vylepšení


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
91 odpovědí na toto téma

#1 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2007 - 17:35

Ahoj, konečně jsem se s tím naučil pracovat :D. Měl bych dva návrhy: 1, aby program sám označil nalezené podle jejich seznamu v profilu danného uživatele (já třeba dvě kešky adoptoval a jsou tedy "na obou stranách") 2, aby program hledal v hlavičce, nebo prostě horní části logu čas nálezu a sám si ho doplnil
  • 0

#2 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 851 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 7:11

Jen pár nápadů, které bych u GeoGetu uvítal: 1) Přimluvil bych se, aby se dalo taky tisknout několik kešek najednou 2) Při exportu do *.gpx se uloží pouze poloha kešky, ale další Additional waypointy ne. Hlavně u multin je to dost omezující... 3) Zkusil jsem přidat další waypoint ručně, ale ten se nezobrazil v mapě... Uvítal bych u mapy volbu "zobrazit additional waypoints" nebo něco podobného... Taky bych se přimlouval, aby si to našlo na GC.com splněné kešky a datum splnění...
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 8:31

Czecho Cowboy napsal/a:
Měl bych dva návrhy:
1, aby program sám označil nalezené podle jejich seznamu v profilu danného uživatele (já třeba dvě kešky adoptoval a jsou tedy "na obou stranách")


Program oznacuje nalezy tehdy, pkud v importovanych datech najde tvuj FOUND log. Jinak si nalez vzdycky muzes oznacit rucne, coz ja naprikald delam vzdycky, abych si tam mohl zadat i cas nalezu.

Czecho Cowboy napsal/a:
2, aby program hledal v hlavičce, nebo prostě horní části logu čas nálezu a sám si ho doplnil

To rozhodne neni novy napad, uz je nejakou dobu na seznamu, jen se nejak porad resi dulezitejsi veci. :)
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 8:38

Roman_Jaromer napsal/a:
Jen pár nápadů, které bych u GeoGetu uvítal:
1) Přimluvil bych se, aby se dalo taky tisknout několik kešek najednou


Piseme si...

Roman_Jaromer napsal/a:
2) Při exportu do *.gpx se uloží pouze poloha kešky, ale další Additional waypointy ne. Hlavně u multin je to dost omezující...


Exportuje se vzdy vsechno, co mas zobrazeno. Pokud tam mas i waypointy, pak se ti vyexportuji i ony! Pokud je tam nemas, pa sis je explicitne odfiltroval pryc...

Roman_Jaromer napsal/a:
3) Zkusil jsem přidat další waypoint ručně, ale ten se nezobrazil v mapě... Uvítal bych u mapy volbu "zobrazit additional waypoints" nebo něco podobného...


Na jake mape? Na zabudovane cachemape tato volba preci je, dokonce muzes rozlisovat waypopinty naimportovane a waypointy ktere sis zadal rucne! Ale opet, do cachemapy se nalejva jen to, co mas zobrazene, tak bacha na filtry!

Roman_Jaromer napsal/a:
Taky bych se přimlouval, aby si to našlo na GC.com splněné kešky a datum splnění...


To se deje, pokud Geoget najde tvuj Found log. Nebo bys chtel, aby se GeoGet hrabal ve tvych osobnich datech na gc.com pod tvym prihlasovacim uctem? Ja bych byl v tomto smeru trosku opatrny...
  • 0

#5 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 8:56

HaLuMa napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:
Taky bych se přimlouval, aby si to našlo na GC.com splněné kešky a datum splnění...


To se deje, pokud Geoget najde tvuj Found log. Nebo bys chtel, aby se GeoGet hrabal ve tvych osobnich datech na gc.com pod tvym prihlasovacim uctem? Ja bych byl v tomto smeru trosku opatrny...

Ale vždyť každý má ve svém profilu na záložce geocaches nalezené kešky.
Jestli se nepletu, tak by to při vyhledávání změn v nalezených dle tohoto seznamu fungovalo stejně, jako stahování nových kešek do programu.
Patřičný seznam by si to prostě našlo podle přihlašovacího jména zadaného v nastavení.

EDIT: teď jsem to zkoušel, jak mám navolit, aby tahal všechny logy (v zájmu nalezení rok starého...)
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 9:32

Czecho Cowboy napsal/a:
Ale vždyť každý má ve svém profilu na záložce geocaches nalezené kešky.
Jestli se nepletu, tak by to při vyhledávání změn v nalezených dle tohoto seznamu fungovalo stejně, jako stahování nových kešek do programu.
Patřičný seznam by si to prostě našlo podle přihlašovacího jména zadaného v nastavení.


To je prave ono... ty kesky totiz muzes tahat pod naprosto libovolnym uctem, ktery ani nemusi byt tvuj! ted se tam netaha nic personalizovaneho, tahani tak muze byt zcela anonymni...

Czecho Cowboy napsal/a:
EDIT: teď jsem to zkoušel, jak mám navolit, aby tahal všechny logy (v zájmu nalezení rok starého...)


To pri tahani z webu udelas tezko, pokud log uz neni mezi poslednimi peti. Ta si musis vystacit s rucnim oznacenim. V pripade tahani pres PQ mas uvnitr vzdy tvoje logy, tam to funguje spolehlive.

Pokud se ti zda ze rucni oznaceni je moc prace, tak neni! Geoget ma totiz jednu kouzelnou vlastnost - pokud v clipboardu uvidi URL na nejakou cache, tak ti ji automaticky v sobe nahleda.

Takze postup rucniho oznaceni muze byt nasledovny:

- na gc.com si najdes seznam tvych nalezu.
- pustit geoget a nechas ho zatim prazdny.
- pak v tom seznamu nalezu we webovem prohlizeci na kazde nalezene cache das 'zkopirovat odkaz do schranky'. To udelas pro kazdou cache.
- prepnes se do Geogetu a tam mas pred sebou seznam presne tech kesi, ktere potrebujes, a ty oklikas a nastavis datum a cas.

Je to trosku prace, ale preci jen diky tou nahledavani podle clipboardu to neni tak desna drina.
  • 0

#7 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 9:39

HaLuMa napsal/a:
Takze postup rucniho oznaceni muze byt nasledovny:

- na gc.com si najdes seznam tvych nalezu.
- pustit geoget a nechas ho zatim prazdny.
- pak v tom seznamu nalezu we webovem prohlizeci na kazde nalezene cache das 'zkopirovat odkaz do schranky'. To udelas pro kazdou cache.
- prepnes se do Geogetu a tam mas pred sebou seznam presne tech kesi, ktere potrebujes, a ty oklikas a nastavis datum a cas.

Je to trosku prace, ale preci jen diky tou nahledavani podle clipboardu to neni tak desna drina.

To zní dobře, jdu to zkusit ;)
  • 0

#8 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 9:45

... a já našel chybku! :D Před časem jsem dal do adopce cache Jára, ale GeoGet ji pořád vyhodnocuje jako mojí. Asi to dělá podle textu (kde jsem pořád v první polovině napsán), ne podle odkazu na profil, kde je současný vlastník.
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 9:52

Czecho Cowboy napsal/a:
... a já našel chybku! :D
Před časem jsem dal do adopce cache Jára, ale GeoGet ji pořád vyhodnocuje jako mojí.
Asi to dělá podle textu (kde jsem pořád v první polovině napsán), ne podle odkazu na profil, kde je současný vlastník.


To neni chybka. Tak to proste je. Autor je tam uvedeny jako: "Czecho Cowboy / now FHonza", tudiz te to bere jako spoluautora.

Pokud nechces, aby se tak delo, tak se nech vymazat z 'owner' stringu.

Takhle je to udelane zcela zamerne. Jde o to, ze kdyz cache zalozi vic lidi najednou, tak se kazdemu z nich bude ukazovat jako vlastni. Podle ID by se to ale ukazovalo jen jednomu z nich.
  • 0

#10 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 851 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 10:46

Předem díky, že s námi máš tolik trpělivosti :-) Ohledně mých dotazů, omlouvám se, pokud to je mojí blbostí, ale nějak to nemůžu najít... U mého dotazu č. 2) volbu, kdy mi to ukáže i "additional waypoints" jak ve filtrech v tabulce, tak v mapě. Bod, který si tam přidám uměle jako Final waypoint se zobrazí, jak v tabulce, tak v mapě, ale jednotlivé body, které jsou uvedeny v popisu keší ne (body jako parkoviště, či stage u multin...). To si je tam musím zadávat všechny ručně? 3) Předpokládal jsem, že se geoget přihlašuje stejně pod mým jménem a heslem, takže klidně si může stáhnout i mé nálezy... Nepotřebuje přece stahovat, co našel někdo jiný, takže tady podle mě žádný problém vidět nemusíš, protože podle mě se stejně dívám jen na "svá" data... Ale to je samozřejmě jen můj názor... A ještě jednou dík za spoustu práce, kterou tomu věnuješ!
  • 0

#11 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:02

Czecho Cowboy napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Takze postup rucniho oznaceni muze byt nasledovny:

- na gc.com si najdes seznam tvych nalezu.
- pustit geoget a nechas ho zatim prazdny.
- pak v tom seznamu nalezu we webovem prohlizeci na kazde nalezene cache das 'zkopirovat odkaz do schranky'. To udelas pro kazdou cache.
- prepnes se do Geogetu a tam mas pred sebou seznam presne tech kesi, ktere potrebujes, a ty oklikas a nastavis datum a cas.

Je to trosku prace, ale preci jen diky tou nahledavani podle clipboardu to neni tak desna drina.

To zní dobře, jdu to zkusit ;)

HOTOVO! Zabralo to asi hodinu a 20 minut, škoda, že tam nejdou alespoň přes waypoint dostat archivované a zahraniční kešky :(
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:04

Roman_Jaromer napsal/a:
2) volbu, kdy mi to ukáže i "additional waypoints" jak ve filtrech v tabulce, tak v mapě. Bod, který si tam přidám uměle jako Final waypoint se zobrazí, jak v tabulce, tak v mapě, ale jednotlivé body, které jsou uvedeny v popisu keší ne (body jako parkoviště, či stage u multin...). To si je tam musím zadávat všechny ručně?


Aha, ted uz rozumim tvemu problemu. Pridane waypointy se nedekoduji z listingu. (Snad to nekdy pujde, ale ted jeste ne...). Takze si je tam musis zadat rucne, nebo je tam nahrat pres GPX. (Z pocketquery, nebo ti je nejaky PM vyexportuje...)

Roman_Jaromer napsal/a:
3) Předpokládal jsem, že se geoget přihlašuje stejně pod mým jménem a heslem, takže klidně si může stáhnout i mé nálezy... Nepotřebuje přece stahovat, co našel někdo jiný, takže tady podle mě žádný problém vidět nemusíš, protože podle mě se stejně dívám jen na "svá" data...


To je bezpecnostni paranoia... krome tech nalezu totiz neni na tom seznamu kesi nic, co by bylo vazano na tvoji osobu. Proto na to tahani muzes pouzit zcela libovolny ucet! A protoze vsichni vime, ze Grounspeak nejak v licenci nepovoluje roboty, je pak uz jen otazka vykladu, co ze tim robotem konkretne mysli. A kdyby se rozhodli pro nejakou restrikci,... tak to si uz domyslis sam. ;)
  • 0

#13 LiborH

LiborH

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:04

HaLuMa napsal/a:

Czecho Cowboy napsal/a:
Ale vždyť každý má ve svém profilu na záložce geocaches nalezené kešky.
Jestli se nepletu, tak by to při vyhledávání změn v nalezených dle tohoto seznamu fungovalo stejně, jako stahování nových kešek do programu.
Patřičný seznam by si to prostě našlo podle přihlašovacího jména zadaného v nastavení.


To je prave ono... ty kesky totiz muzes tahat pod naprosto libovolnym uctem, ktery ani nemusi byt tvuj! ted se tam netaha nic personalizovaneho, tahani tak muze byt zcela anonymni...

Mě se ten nápad líbí a nepřijde mi nereálný. Prostě by se na prohlédnutí keší GeoGet přihlásil. Navic se lze koukat i na cizí nálezy bez přihlášení.
  • 0

#14 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:06

LiborH napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

Czecho Cowboy napsal/a:
Ale vždyť každý má ve svém profilu na záložce geocaches nalezené kešky.
Jestli se nepletu, tak by to při vyhledávání změn v nalezených dle tohoto seznamu fungovalo stejně, jako stahování nových kešek do programu.
Patřičný seznam by si to prostě našlo podle přihlašovacího jména zadaného v nastavení.


To je prave ono... ty kesky totiz muzes tahat pod naprosto libovolnym uctem, ktery ani nemusi byt tvuj! ted se tam netaha nic personalizovaneho, tahani tak muze byt zcela anonymni...

Mě se ten nápad líbí a nepřijde mi nereálný. Prostě by se na prohlédnutí keší GeoGet přihlásil. Navic se lze koukat i na cizí nálezy bez přihlášení.

Ano, určitě si nepotřebuju označovat cizí nálezy...
  • 0

#15 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:07

Ještě něco: nedalo by se nějak udělat označení nálezu více keší najednou. Čas bych si v takovém případě nevyplňoval, ale jen označil třeba 10 kešek za den, vyplnil datum a hotovo....
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:10

Czecho Cowboy napsal/a:

HOTOVO! Zabralo to asi hodinu a 20 minut, škoda, že tam nejdou alespoň přes waypoint dostat archivované a zahraniční kešky :(


To je ta vyhoda PM, ze si muzou jakoukoliv cache stahnout jako GPX primo z webu, takze tam takhle mohou dostat zpetne i ty archivovane.

Asi to bude pro tyto pripady chtit udelat novou vec - rucni import podle listingu z webu. To by problem asi vyresilo.
  • 0

#17 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 11:14

HaLuMa napsal/a:
Asi to bude pro tyto pripady chtit udelat novou vec - rucni import podle listingu z webu. To by problem asi vyresilo.

¨
Nebo import z loc souboru uloženého někde v PC.
  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 14:37

Czecho Cowboy napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Asi to bude pro tyto pripady chtit udelat novou vec - rucni import podle listingu z webu. To by problem asi vyresilo.

¨
Nebo import z loc souboru uloženého někde v PC.


A nebo zkusit tohle?
http://www.geocachin...3679#post_53679
  • 0

#19 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 16:36

HaLuMa napsal/a:

Czecho Cowboy napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Asi to bude pro tyto pripady chtit udelat novou vec - rucni import podle listingu z webu. To by problem asi vyresilo.

¨
Nebo import z loc souboru uloženého někde v PC.


A nebo zkusit tohle?
http://www.geocachin...3679#post_53679

Už jsem si toho taky všimnul, zkusím ;)
Nicméně zakomponovat to do geogetu by taky nemuselo být od věci, bylo by to alespoň vše na jednom místě.
  • 0

#20 Trauma_Zero

Trauma_Zero

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 20:37

Předem - skvělý nápad něco takového udělat i pro BM, prostě takový nástroj vítám! Jen hloupost - nešlo by po zmáčknutí CTRL+F nahodit souborné hledací okno se zatržítky /ID,NAME, AUTHOR/ ? Prostě mi to chybí a furt to mačkám naprázdno :) Taky by se hodilo v tom "found boxu" tlačítko "Najdi další" .... např hledám keš s názvem VODA tak ať to po zmáčknutí F3 (jako např ve Win32 registrech) najde další údaje
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama