Přejít na obsah


Fotka

Dva nápady na vylepšení


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
91 odpovědí na toto téma

#41 Tom Fuk

Tom Fuk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 19:32

Tak tedy taky zkusím nabídnout nějaké náměty - protože filtrování je poměrně důležitá ;) funkce programu, určitě by se hodily hotkeys pro okno filtru i pro funkci Clear. Možná by nebylo špatné mít ve filtru u datumu a vzdálenosti možnost nastavení rozmezí (i když to jistě není zvlášť podstatné). Ale ještě jedna věc k filtru - po nastavení výběru keší vždy očekávám, že se spustí když dám OK... já vím, už se to tu řešilo... filtr se musí spustit samostatně - ale nebylo by možné, aby po tom OK na filtru vyběhla nabídka třeba: 1. Vybrané keše do prázdné tabulky / 2. Vybrané keše do tabulky připojit / 3. Neaplikovat ? Poslední věc - u tisku listingu byl se moc hodil náhled před tiskem a možnost výběru tisku podle stran. No a to je zatím vše :)
  • 0

#42 Sumak.cz

Sumak.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 13:59

Nejdrive bych podekoval za geodet a vzapeti poprosil zda by neslo aby mel export do obycejne exelovske tabulky. kde by bylo jmeno , souradnice, smer od domova atd . Protoze kdyz nekam jedu treba na sobotu a nedeli tak bych si chtel vytahnout nejblizsi kesky v okoli na papir a na miste se teprve rozhodnout kam pojedu. Jestli uz to nejak jde tak prosim rekneta jak . dik moc
  • 0

#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 14:14

Tom Fuk napsal/a:
Ale ještě jedna věc k filtru - po nastavení výběru keší vždy očekávám, že se spustí když dám OK... já vím, už se to tu řešilo... filtr se musí spustit samostatně - ale nebylo by možné, aby po tom OK na filtru vyběhla nabídka třeba: 1. Vybrané keše do prázdné tabulky / 2. Vybrané keše do tabulky připojit / 3. Neaplikovat ?


Popremyslim, spis by mohly byt na tom formulari s filtry rovnou prislusna tlacitka, ne?

Tom Fuk napsal/a:
Poslední věc - u tisku listingu byl se moc hodil náhled před tiskem a možnost výběru tisku podle stran.
No a to je zatím vše :)


Na neco takoveho jsem ja, zmlsany FinePrintem, ani nepomyslel. Ja si preview i vyber stran k tisku delam az v nem. ;)
  • 0

#44 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 14:16

Šlo by zobrazovat v mapě i WP u cache? Pokud je to multina a nebo mysterka, tak výchozí souřadnice nedávají vždy smysl :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#45 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 14:17

Sumak napsal/a:
Nejdrive bych podekoval za geodet a vzapeti poprosil zda by neslo aby mel export do obycejne exelovske tabulky. kde by bylo jmeno , souradnice, smer od domova atd .


Do excelu primo ne, ale do CSV, ktery se snadno v excelu otevre, to problem neni.

Vsechny exporty jsou delany pres uzivatelem definovana makra, takze neni problem si udela exportu kolik se zlibi a jak se ti zlibi.

Podivej se na zdrojak exportniho maka pro gccz. Kdyz se to obslehne, a pridaji se tam ty polozky co te zajimaji, a vysledek ne ulozis do TXT, ale do CSV, tak bude hotovo.
  • 0

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 14:18

kolombo napsal/a:
Šlo by zobrazovat v mapě i WP u cache?
Pokud je to multina a nebo mysterka, tak výchozí souřadnice nedávají vždy smysl :-(


nerozumim... ja waypointy v mape mam. Jakou mapu mas na mysli?
  • 0

#47 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 14:22

HaLuMa napsal/a:

kolombo napsal/a:
Šlo by zobrazovat v mapě i WP u cache?
Pokud je to multina a nebo mysterka, tak výchozí souřadnice nedávají vždy smysl :-(


nerozumim... ja waypointy v mape mam. Jakou mapu mas na mysli?


Aha, tak je jen neumím zobrazit?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#48 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 14:44

Takova hloupa otazka... ty waypointy mas v Geogetu zadane? ;) Kdyz jo, tak kdyz na tom waypointu das volbu na zobrazeni mapy, ukaze ti to na mape souradnice toh waypointu. A v cachemape se zobrazuji waypointy jako puntiky na zlutem pozadi. (s cernym ci cervenym stredem - podle druhu) Kdyz ne, je potreba tam ty waypointy dostat.. z PQ, skrysotlacem, rucne... Planuji udelatko na usnadnen rucniho zadavani ci na vyzobavani z listingu, ale je to jedna z velmi mnoha planovanych veci.
  • 0

#49 Sumak.cz

Sumak.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 15:12

dik za radu kouknu se co zmůžu, ale spis nezmůžu . jsem pouze pcmudla
  • 0

#50 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 21:54

HaLuMa napsal/a:
Takova hloupa otazka... ty waypointy mas v Geogetu zadane? ;)


Zadaný jsem ho měl, ale koukal jsem na keš a ne na WP.
Asi by to chtělo zobrazovat i všechno najednou, ne bod po bodu
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#51 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2007 - 22:06

Nejdriv jsem chtel napsat, ze nevim jak ty mapy donutit k vice bodu najednou, ale pak jsem dostal prosty napad a ono to vyslo. ;) Tak si s tim zkusim pohrat.
  • 0

#52 choze

choze

    Advanced Member

  • Administrators
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2007 - 9:31

Díky za implementaci mého návrhu, nemám teď moc čas, ale zběžně to vypadá perfektně!
  • 0
Vložený obrázek Vložený obrázek

#53 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 21:46

Zase jsem mrknul na stránky Geogetu a nestečím koukat. SUPER! Mě by se ještě hodilo, kdyby v seznamu keší byl sloupec s datem, kdy jsem našel keš a sloupec čísla řádku. Nemusel bych pak řešit, kterou keš jsem kdy našel. Snažil jsem se to tu najít, ale nic. Pokud to tak už funguje, tak mne klidně pošlete do háje - jen mi řekněte jak to udělám. Díky
  • 0

#54 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:05

gerdik napsal/a:
Zase jsem mrknul na stránky Geogetu a nestečím koukat. SUPER!
Mě by se ještě hodilo, kdyby v seznamu keší byl sloupec s datem, kdy jsem našel keš a sloupec čísla řádku.
Nemusel bych pak řešit, kterou keš jsem kdy našel.


Sloupec s datem tveho nalezui tam prece je, ne? Ba dokonce simzues v konfiguracinastavit libovolny format vypisu. takze kdyz napriklad nekdo nechce vypisovat i cas nalezu, protoze si jej tam nezadava, tak si ho muze v definici formatu zrusit.

A cislo radku sjem moc nepochopil, k cemu by mohlo byt dfobre. aktualni pozice oznaceneho zaznamu se ukazuje dole ve statusu... to nestaci?
  • 0

#55 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:19

Šel by teď už nadefinovat sloupec s poznámkou? - dotaz obecně. Jestli to jde, tak bych se pustil do boje to zkusit zprovoznit. B)
  • 0

#56 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:28

Sloupec mojeho Found it jsem nenašel (zormát nastavení data a času jo). A číslo ve sloupci by se mi hodilo pro tisk - pořadí nalezené keše (kdybych uměl seřadit keše dle data nálezu). Ale tím se nemusíš zdržovat. Budud bádat a pročítat. Životně důležité to mne není.
  • 0

#57 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:32

Asi chceme to stejné - tím že found txt importuje poznámku, tak do ní sázím pořadí nálezu, které se tím ke keši přidá. Akorát bych chtěl mít ten sloupec zobrazený a tím to přímo vidět, ne jen po zobrazení poznámky u konkrétní kešky.
  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:45

Sloupec s poznamkou tam nejde. Napadl mne ale takovy maly hack... co si cpat cislo poradi jako cas (a upravit si format casu tak, aby tam necpal tu dvojtecku...). Pravda, strop by byl u 2359, ale to nekterym z nas jeste dlouho vydrzi. :D
  • 0

#59 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:53

No jo, ale jak to budu dělat od února? :P
  • 0

#60 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 22:54

GeoBenediktCZ napsal/a:
No jo, ale jak to budu dělat od února? :P

:D:D:D
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama