Přejít na obsah


Fotka

Exportni skripty


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
5 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2007 - 15:16

V nove verzi beta23 byl uvolnen k testovani novy system pro exportni skripty. Jeste ale nejsou hotove vsechny planovane nastroje, ani nen hotova zadna dokumentace. Lecos se da ale okoukat z ukazkovych ctyr exportu, ktere jsou soucasti instalace a ze zdejsich prispevku.
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2007 - 15:32

Skriptovaci jazyk je Pascal. Jako exportni skript je detekovany kazdy soubor se jmenem *.gge.pas v datovem adresari Geogetu. Pripona .pas je tam z toho duvodu, aby se skripty daly pohodne editovat nastroji se zvyraznovanim syntxe podle pripony. Pokud bude ve skripty syntakticka chyba, nebude se nabizet k pouziti. Nastroje na odladovani skriptu do geogetu planuji, ale jeste nejsou. Vydrzte. Kazdy skript musi definovat funkce: function ExportExtension: string; - definuje priponu exportovaneho souboru function ExportDescription: string; - definuje slovni popis exportu function ExportHeader: string; - definuje co se ma zapsat na zacatek exportovaneho souboru function ExportFooter: string; - definuje co se ma zapsat na konec exportovaneho souboru function ExportPoint: string; -je volano pro kazdy exportovany bod a definuje co se ma zapsat do exportovaneho souboru function ExportAfter(value: string): string; - volitelna fuknce, ktera je zavolana po finalnim zapsani exportovaneho souboru na disk. Jmeno tohoto zapsaneho souboru je predavano jako parametr. Pri volani kazde exportni funkce je predvyplneno mnoho promennych s informacema. Napriklad promenne zacinajici na GC_ obsahuji informace o exportovanem bodu. Jsou k dispozic take uzitecne funkce. Oboje je okoukatelne v existujicich exportnich makrech. Seznam promennych sem nekdy take hodim, stejne jako seznam funkci. Ten planuji navic postupne jeste rozsirovat.
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2007 - 8:14

Nyni neco o promennych pouzitelnych ve skriptech. Vsechny promenne jsou v UTF-8 kodovani. Pokud potrebujete jine kodovani, musi se pouzit nejaka z konverznich funkci, o kterych bude rec nekdy priste. Tak tedy: Geoget_Version - Retezec s verzi GeoGetu. CRLF - retezec obsahujici odradkovani. GC_ID - kod waypointu geocache, tedy takove to GC12345 GC_Lat - retezec se zemepisnou sirkou ve formatu 50.12345 GC_Lon - retezec se zemepisnou delkou ve formatu 14.12345 GC_GUID - GUID identifikator cache. V pripade pridaneho waypintu odkazuje na rodicovskou cache. GC_URL - URL odkaz na listing na serveru www.geocaching.com U waypointu je to odkaz na rodicovskou cache. GC_Name - jmeno cache ci waypointu. GC_ParentName - u waypointu obsahuje jmeno rodicovske cache. GC_Author - jmeno autora cache GC_Type - druh cache GC_Size - slovni popis velikosti cache GC_Difficulty - obtiznost cache jako retezec ve formatu napriklad 1.5 GC_Terrain - obtiznost terenu cache jako retezec ve formatu napriklad 1.5 GC_Comment - uzivatelova poznamka GC_ShortDescription - kratky popis z listingu GC_LongDescription - dlouhy popis z listingu GC_Hint - dekodovany hint. Pkud jej chcete v zakodovane forme, lze na to pouzit konverzni funkce! GC_IsDisabled - true, pokud je cache prave disablovana GC_IsArchived - true, pokud je cache prave archivovana GC_Hidden - TDateTime s datumem ukryti cache GC_LastFound - TDateTime s datumem posledniho nalezu GC_Updated - TDateTime s datumem posledni aktualizace zaznamu v databazi GC_Found - TDateTime s datumem vaseho nalezu. GC_FoundTime - TDateTime s casem vaseho nalezu. GC_IsFound - True, pokud je cache vami nalezena GC_IsWaypoint - True, pokud se jedna o waypoint a ne o cache. GC_IsUserWaypoint - True, pokud se jedna o uzivateem pridany waypoint. GC_TypeID - jednopismenne oznaceni druhu cache. GC_IsValidCoord - true, pokud souradnice splnuji omezeni definovane v konfiguraci geogetu. GC_Tag - zkratkovite oznaceni druhu velikosti a obtiznosti cache v podobe ctyr znaku. Napriklad TM12, UL44, atd. GC_FullName - u cache obsahuje totez co GC_Name. V pripade waypointu je za nim jeste v zavorce jmeno rodicovske cache. GC_HaveListing - true, jestlize je znam listing cache. GC_HaveFinal - true, jetlize je pritomen waypoint s nazvem 'final' GC_NameSplit - posledni znak kody waypointu cache. GC_HaveWaypoint - true, pokud cache ma nejake waypointy.
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2007 - 8:19

Funkce s popisem cache: function GC_LogCount: integer - vraci pocet pritomnych uzivatelskych logu. pres cyklus "for n := 0 to GC_LogCount - 1 do" lze pak projit vsechny logy a promennou n pouzit jako index pro nasledujici funkce. function GC_LogType(value: integer): string - druh logu. ('found it', atd.) function GC_LogDate(value: integer): TDateTime - datum logu function GC_LogFinder(value: integer): string - jmeno autora logu function GC_LogText(value: integer): string - vlastni text logu
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2007 - 8:24

krome mnoha standardnich funkci skriptovaciho engine jsou k dispozizi tyto specielni funkce: function UtfToAscii(Value: string): string - provede odstraneni diakritiky function UtfToGps(Value: string): string - odstran diakritiku, prevede retezec na velka pismena a propusti jen vybranou mnozinu specielnich symbolu tak, aby vysledn retezec byl kompatibilni s nejuspornejsim sestibitovym kodovanim u Garmin GPS. function UtfToAnsi(Value: string): string - prevede retezec do ANSI kodovani. function CData(Value: string): string - pouziva se na zakodovani dat pro XML element. function Rot13(Value: string): string - provede ROT13 kodovani function Reverse(Value: string): string - obrati obsah pozpatku. function RunExec(Value: string): integer - zavola externi program a vraci jeho navratovy kod. procedure RunShell(Value: string) - zavola obsah pres shel operacniho systemu. Napriklad pokud je value URL adresa webove stranky, bude otevrena ve vasem defaultnim prohlizeci. function RenameFile(const OldName, NewName: string): Boolean - prejmenuje soubor function CopyFile(const OldName, NewName: string): Boolean - zkopiruje soubor function DeleteFile(const FileName: string): Boolean - vymaze soubor function FileExists(const FileName: string): Boolean - test, jestli soubor existuje function QuoteStr(const Value: string; Quote: Char): string - zabali retezec do udaneho znaku, a pokud se uvnitr ten znak vyskytuje, zdvoji jej. function ReplaceString(Value, Search, Replace: string): string - nahradi v retezci vsechny vyskyty jednoto retezce za druhy.
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 12:50

Aktualni dokumentace je dostupna na novych webovych strankach GeoGetu.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama