Přejít na obsah


Fotka

Hromadne nahrani nalezu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2007 - 15:21

V nove verzi pribyla moznost hromadneho nahrani nalezu z textoveho souboru. Zvoleny format je stejny s formatem, ktery se pouziva i zde na serveru pro nahrani nalezu do mapy. je to tedy jednoduchy textovy soubor, co cache to radek. A kazdy rade vypada nejak takto: GC2222;2006-05-30 Muze ale vypadat i takto, pokud chcete zadat i cas nalezu: GC2222;2006-05-30;15:31 Pokud se pozadovana cache neni ve vasi databazi nalezena, bude vytoren novy zaznam. Protoze ale program v tu chvili nevi podrobne informace o cache, jako jmenom, druh, ani jeji souradnice, jsou pouzity dummy hodnoty. Takovato cache je take automaticky oznacena jako archivovana! Co je vsak dulezite, z tohoto dummy zaznamu lze skocit na listing na gc.com serveru.
  • 0

#2 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2007 - 22:56

Je pravda, že z programování vím prd, ale i tak si umím představit to množství hokny a nechápu, jak takhle ze dne na den Haluma stíhá reagovat na všechny podněty. Tento byl pro mě na prvním místě a řekl bych že zlomový k dokonalosti (z mého pohledu) pro GeoGet. Vše ostatní již beru jako bonusový nadstandart. Moc se těším na výsledek, hned to jdu testovat. B)
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2007 - 7:18

Ona implementace importu toho textoveho souboru s nalezy byla otazka chvilky. To ten skriptovany exportni system byl mnohem vetsi prace, ktera byla ale uz nejaky cas rozpracovana. Dokonce posledni ctyri betaverze mely skriptovaci nastroj (byt nedodelany) jiz v sobe.
  • 0

#4 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 14:24

:D Pravděpodobně jsem já jako programátorský antitalent delší dobu upravoval ten svůj texťák nálezů, než ty jsi naprogramoval jeho využití v GeoGetu ;) Měl bych dotázek: Byl by problém při importu nálezů z toho txt, kdyby to natahovalo ještě info do poznámky? Třeba z formátu GC2222;2006-05-30;15:31;blablabla Dalo by se tím tak hromadně do poznámek natahat třeba vlastní číslování nálezů, nebo i záloha celých logů apod.
  • 0

#5 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 14:35

GeoBenediktCZ napsal/a:
Je pravda, že z programování vím prd, ale i tak si umím představit to množství hokny a nechápu, jak takhle ze dne na den Haluma stíhá reagovat na všechny podněty...

Haluma je magor. Jen houst takovych magoru, bez nich bychom jeste lezli po stromech. Ovsem, kdyz se zamyslim, tak si nejsem jisty, jestli by nam na tech stromech nebylo lip. Ale at tak nebo tak, Halumo, ne aby ses z toho magoreni nechal vylecit!!!
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 15:15

czcharlie napsal/a:
Haluma je magor. Jen houst takovych magoru, bez nich bychom jeste lezli po stromech. Ovsem, kdyz se zamyslim, tak si nejsem jisty, jestli by nam na tech stromech nebylo lip. Ale at tak nebo tak, Halumo, ne aby ses z toho magoreni nechal vylecit!!!


Dekuji ti, nacelniku, ze ses mne zastal. :D

Jen bych poznamenal, ze neni pravda, ze bych rychle implementoval vsechny pozadavky. Pozadavky se utesene hromadi, protoze fakt neni v lidskych silach uspokojit vsechny pozadavky.
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 15:19

GeoBenediktCZ napsal/a:
Měl bych dotázek:
Byl by problém při importu nálezů z toho txt, kdyby to natahovalo ještě info do poznámky? Třeba z formátu GC2222;2006-05-30;15:31;blablabla
Dalo by se tím tak hromadně do poznámek natahat třeba vlastní číslování nálezů, nebo i záloha celých logů apod.


To by se jiste dalo.

Jen pripominka... k cemu je ti pridane cislovani nalezu, kdyz to mas prirozene serazene dle udaneho casu nalezu? Nebo se ti povedlo najit dve kesky ve stejny den ve stejne minute? (Superman by to asi i zvladl... :D)

Tim nerikam,z e poznamka neni uzitecna. jen rikam, ze je uzitecna asi na neco trosku jineho nez zamyslis.
  • 0

#8 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 19:28

HaLuMa napsal/a:
(Superman by to asi i zvladl... :D)

Chuck Norris to jistě bere jako urážku :D:D:D
  • 0

#9 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 20:05

To by se jiste dalo.
Jen pripominka... k cemu je ti pridane cislovani nalezu, kdyz to mas prirozene serazene dle udaneho casu nalezu?


No právě že nemám. Konkrétní čas vlastně nepoužívám, tam bych asi hromadně něco vložil (12:00). Ale číslování jo. Klidně přiznám, že náboj kešingu je i ten hunt, a všichni co se mezi sebou známe se body vzájemně štengrujeme. Lehce na závadu pak hodnotím řazení výpisu na GC.com sestupně datumově, ale vzestupně logy v jednotlivých dnech, tak jak šlo po sobě logování. Pokud někdo chce mít pořádek v logování, jak mu šlo po sobě, pak musí tu stránku AllLogs třeba v excelu upravit otočením pořadí v konkrétních dnech. Vadí mi to hlavně, protože se snažím na kulaté stovky vždy o nějakou lahůdku a prostým výpisem z GC.com se mi ztratí v pořadí dne a nejsou jubileem.

Pozn. na okraj co a jak já konkrétně pro sebe dělám:
Tvořím si logovací texťák - co řádek to kešu, takto např.
-1137-GCYV1Q-Rychnovsky kopec-Zabreh , ze kterého mám info kolikátý nález, GCkód, název kešu a pro pripominku větší město poblíž. A toto pak používám pro svoji domácí kešufotogalery, protože se snažím z každé kešky na upomínku mít fotku, a té to dám do názvu. Takže mám adresář cache fotek za dva roky typu (začíná identickým číslováním Canon) 394_9452-1137-GCYV1Q-Rychnovsky kopec-Zabreh.JPG . A když si pak v zimě promítáme fotky z kešek a vzpomínáme, tak u kterékoliv hned víme kolikátá, která to je a kde přibližně byla, a z fotky hned taky kdy a v kolik. Takže ten texťák vlastně mám jako pomocný, ale je to kompletní databáze nálezů. Tzn v tom nahrátí pořadí nálezu do poznámky bych viděl provázání k těm fotkám.
  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 20:34

No, pokud si ten cas nevygenerujes stejny, ale prave vzestupny, pak dosahnes spravneho razeni i v geogetu. Podle poznamky ti to nic neseradi. Jak tu ctu ten tvuj organizacni system, tak to by te mozna mohla zaujmout nova vec v geogetu, kterou prave odladuji: K libovolne kesce v Geogetu budes moci prilozit libovolne soubory ci cele slozky souboru. ;)
  • 0

#11 mitah

mitah

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 20:46

HaLuMa napsal/a:
K libovolne kesce v Geogetu budes moci prilozit libovolne soubory ci cele slozky souboru. ;)

A to zní zajímavě ... :)
  • 0
-- Mitah Team --

#12 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 20:51

HaLuMa napsal/a:
K libovolne kesce v Geogetu budes moci prilozit libovolne soubory ci cele slozky souboru. ;)

Mimochodem (nechci zase otravovat s novým threadem), jak se dají dát ty mapy ze seznam.cz do PDA listingu, jako to máš na webu v ukázce?
  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 21:28

Czecho Cowboy napsal/a:
Mimochodem (nechci zase otravovat s novým threadem), jak se dají dát ty mapy ze seznam.cz do PDA listingu, jako to máš na webu v ukázce?


Musis si to v konfiguraci povolit, a pak se ti to pri prohlizeni listingu (nebo pri generovani offline seznamu) bude samo stahovat do 'offline\maps' podadresare a prilinkuje se ti to do kazdeho listingu.
  • 0

#14 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 21:33

HaLuMa napsal/a:

Czecho Cowboy napsal/a:
Mimochodem (nechci zase otravovat s novým threadem), jak se dají dát ty mapy ze seznam.cz do PDA listingu, jako to máš na webu v ukázce?


Musis si to v konfiguraci povolit, a pak se ti to pri prohlizeni listingu (nebo pri generovani offline seznamu) bude samo stahovat do 'offline\maps' podadresare a prilinkuje se ti to do kazdeho listingu.

Díky, počítám, že se to teď nenatahalo pro již stažené listingy?!
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 21:43

Kdyz si nechas vygenerovat offline index, tak se to stahne pro vsechny existujici listingy, pro ktere se to jeste nestahlo. Stahne se to jen jednou, kdyz stazenou mapku v tom adresari najde, tak uz ji znova netaha. (A pochopitelne si to hlida i zmeny souradnic, takze kdyz se zmeni, stahne si to novou mapku...)
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 21:44

.. a to cele plati jen za podminky, ze na seznam.cz maji dobrou naladu, a prislusna sluzba zrovna bezi. Coz posledni dobou nebyva samozrejme! Napriklad prave ted to zase nebezi... :(
  • 0

#17 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2007 - 21:53

HaLuMa napsal/a:
Napriklad prave ted to zase nebezi... :(

Taky mi přišlo divné, že při mém testu se mapka dle okénka stáhla, ale v listingu neukázala.
Neuvažuješ do budoucna do nastavení dát nějaké zaškrtávátko - normal/ortofoto/hybrid etc.?
Mimochodem zde mapy.cz rozbíhají novou verzi rozhraní...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama