Přejít na obsah


Fotka

GeoGet - Jak zacit? - basic member


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
94 odpovědí na toto téma

#1 Frankie

Frankie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 13:12

Nainstaloval jsem GeoGet (verze 1.0.24.207), nastavil Home, v Settings Username + Password, zmacknu Download from Web -> Download All, objevi se Login to gc.com a zda se, ze se nic deje.
Import downloaded nic neudela. Jsem tedy uplne vedle a v koncich. Poradite nekdo?
  • 0

#2 Frankie

Frankie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 13:43

Trochu jsem postoupil - zobrazil jsem Filtr "Default"pak Load by Filter, zobrazilo se 20 záznamů - cache mladsi 14.9.2007.(i když filtr na Time je grayed) Nedari se zobrazit starsi, zmena filtru Time nepomaha
  • 0

#3 Mafet

Mafet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 16:29

Jo tak s tímhle programem bojuju taky. Ja si sice stahnu plno věci, ale nevypadají tak jako všem ostatním na obrázku. Jsou všechny jakoby offline jen s vyloženě základními informacemi. Stahnul jsem si tonto program z toho důvodu, že jedu pryč a nebudu tam moct být online. Jak ještě změnit místo stahování kromě "home"? Tak přidávám sem také svůj dotaz jestli mi může někdo poradit, když už je dotaz pro začátečníky :)
  • 0

#4 Mafi5bj

Mafi5bj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 18:20

Taky s tím bojuju. Aplikace vypadá moc pěkně. Jak se zobrazí ty 161m kruhy kolem waypointů, který jsou vidět na třetím screenshotu? Díky.
  • 0

#5 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 19:59

2Mafi5bj:
Jak se zobrazí ty 161m kruhy kolem waypointů, který jsou vidět na třetím screenshotu?

--staci zaskrtnout checkbox Zobrazit Pásma
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 20:23

Frankie napsal/a:
Nainstaloval jsem GeoGet (verze 1.0.24.207), nastavil Home, v Settings Username + Password, zmacknu Download from Web -> Download All, objevi se Login to gc.com a zda se, ze se nic deje.
Import downloaded nic neudela. Jsem tedy uplne vedle a v koncich. Poradite nekdo?


Staci se drzet postupu, co je na webu. Nevidim v nem zadny problem.

Je treba mit take spravne nastavenu konfiguraci v geogetu, jako jmeno a a heslo pro stahovani z gc.com, ale take nastavenu spravnou zemi!

Samotne stahovani rozhodne pred chvili jeste bez problemu fungovalo. je treba pamatovat na to, ze stahovani chvili trva, a po uvodnim prihlasovani se pak objevi progressbar, ktery by mel jit po jednotkach do zhruba 183. (v soucasne dobe...)
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2007 - 20:28

Mafet napsal/a:
Jo tak s tímhle programem bojuju taky. Ja si sice stahnu plno věci, ale nevypadají tak jako všem ostatním na obrázku. Jsou všechny jakoby offline jen s vyloženě základními informacemi. Stahnul jsem si tonto program z toho důvodu, že jedu pryč a nebudu tam moct být online. Jak ještě změnit místo stahování kromě "home"?


HOME muzes mit nastaveno jak chces, podle toho se nic nestahuje. Stahuje se podle statu nastaveneho v konfiguraci.

Nevim co si predstavit pod pojmem 'jakoby offline'. Pokud ale krmis daty z webu, stahuji se prave a jen zakladni informace bez listingu. Listingy si musis pak stahnout jednotlive rucne.

Pro krmeni vsemi daty vcetne listingu automaticky, pak je potreba pouzit PocketQuery, tedy byt platicim clenem gc.com.

Pokud u stazenych kesek postradas informace o souradnicih, pak jsi dosud neodsouhlasil licenci na stahovani souradnic z gc.com. Navod jak na to je na webu Geogetu v sekci 'jak zacit'.
  • 0

#8 Mafet

Mafet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2007 - 7:53

No tak to mi to teda funguje správně :) , ale jak teda stáhnout kešky i jen se základními informacemi z ciziny? No kdyby se to povedlo, musím potom ze seznamu cache který mi vyskáče vždy otevřít html podobu a stáhnout LOC a nebo to umí nějak stáhnout sám, i když po jedné kešce? Moc Dík.
  • 0

#9 Basin

Basin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2007 - 8:44

Mně se program moc líbí. Jistě se bude ještě vyvíjet a tak se těším na další vylepšení. Občas dumám nad tím do znamenají různá barevná označení keší, ale metodou pokus omyl na to postupně přicházím. Díky za skvělý program.
  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2007 - 11:49

Basin napsal/a:
Mně se program moc líbí. Jistě se bude ještě vyvíjet a tak se těším na další vylepšení. Občas dumám nad tím do znamenají různá barevná označení keší, ale metodou pokus omyl na to postupně přicházím. Díky za skvělý program.


Barvicky jsou jednoduche.

jednak se strida svetly a tmavy radek pro prehlednost. ;-)

- cervene pismo: keska je disablovana
- cervene pozadi: keska je archivovana
- zelene pozadi: keska je tebou jiz nalezena
- zlute pozadi: keska ma pridane waypointy, nebo je to primo ne keska ale waypoint. (existuji dva druhy zlute - svetla a tmava na rozlisovani waypointu importovanych a rucne pridanych)
- modre pismo: keska ma pripojen komentar
- fialove pozadi: jedna se o tebou zalozenou kesku

Snad jsem na nic nezapomnel... ;)
  • 0

#11 vatici

vatici

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 14:47

Ja ted resim jiny problem - nainstaloval jsem GeoGet na notebook a pak postahoval nekolik kompletnich listingu a doplnil nekolik nalezu. Pak jsem ho nainstaloval i na stolni PC a marne se snazil prijit na to, jak do nove instalace pretahnout uz jednou stazena data nebo alespon informace o nalezech. Jde to nejak udelat?
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 15:17

vatici napsal/a:
Ja ted resim jiny problem - nainstaloval jsem GeoGet na notebook a pak postahoval nekolik kompletnich listingu a doplnil nekolik nalezu. Pak jsem ho nainstaloval i na stolni PC a marne se snazil prijit na to, jak do nove instalace pretahnout uz jednou stazena data nebo alespon informace o nalezech. Jde to nejak udelat?


Prekopiruj si datovy adresar se vsim vsudy z jednoho pocitace na druhy. Nebo alespon samotnou databazi geoget.db3.

Pokud nevis, kde mas datovy adresar geogetu, pak az si jej pustis, podivej se v geogetu vpravo dolu... ;)
  • 0

#13 datel12

datel12

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 11:55

Pokud u stazenych kesek postradas informace o souradnicih, pak jsi dosud neodsouhlasil licenci na stahovani souradnic z gc.com. Navod jak na to je na webu Geogetu v sekci 'jak zacit'.


Tak teda nevim. Mne to souradnice take nestahne a stahovani loc souboru mam odsouhlasene uz ze drivejska.
Take se mi do detailu kese nestahnou prislusne mapy. Respektive stahnou ale pouze s popisem "pro toto priblizeni neni k dispozici mapovy podklad".

Jinak se mi program libi a ocenuji praci autoru nebot z vlastni zkusenosti vim, co znamena stahovani dat z gc.com :)

Datel.
  • 0

#14 datel12

datel12

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 12:22

Tak uz to jde, problem byl v tom, ze jsem nemel zadane jmeno a heslo na gc.com.
  • 0

#15 Sumak.cz

Sumak.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 11:27

Prosim o radu zda ajak jde dostat do geogetu dalsi kesky vygenerovane ze skrysotlace. Zacal jsem pouzivat geoget a sedlo mne rozhrani , ale od doby co se zmenilo stahovani nedostanu do nej data v takove podobe jak bych chtel. nepotrebuu cele databaze , ale treba jen nejblizsi kesky v okoli . Dik za radu
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 11:33

Sumak napsal/a:
Prosim o radu zda ajak jde dostat do geogetu dalsi kesky vygenerovane ze skrysotlace. Zacal jsem pouzivat geoget a sedlo mne rozhrani , ale od doby co se zmenilo stahovani nedostanu do nej data v takove podobe jak bych chtel. nepotrebuu cele databaze , ale treba jen nejblizsi kesky v okoli . Dik za radu


Ze skrysotlace data vyexportuj ve formatu "PQ XML" a ten naimportuj do GeoGetu.
  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 11:49

Jinak existuji i jine zpusoby, jak ziskat data na importovani. Pochopitelne, nejspolehlivejsi jsou PocketQueries, ale ty maji jen platici uzivatele geocachingu. Ostatni si ale mohou ze stranek Geocachingu treba ulozit stranku s listingem nebo seznamem kesi do souboru na disk a ten pak do GeoGetu jde take naimportovat. Proces automatickeho stahovani a ukladani vice stranek sice jde automatizovat, nicmene porusuje to 'terms of use' geocachingoveho webu. Nastroje na to sice existuji, ale je treba si uvedomit, ze kazde takove pouziti porusuje pravidla, takze GroundSpeak muze zakrocit.
  • 0

#18 Sumak.cz

Sumak.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 13:56

Moc dekuji pujdu se pokuoset ulozit seznam kesi nejak na disk . Snad na to budu stacit. :) nejaka Jinak nejake automatizovani nepotrebuji na tech mejch par kesek stacim rucne . Hned jak na to teda prijdu :) dik HaLuMa
  • 0

#19 zdf

zdf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2007 - 13:56

HaLuMa napsal/a:
Ostatni si ale mohou ze stranek Geocachingu treba ulozit stranku s listingem nebo seznamem kesi do souboru na disk a ten pak do GeoGetu jde take naimportovat.

Může mi někdo poradit, v GeoGetu 1.0.33 jsem nastavil Home, naimportoval adresář s daty, nahrál txt s nalezenými, vše je OK.
Ale kdyz otevřu keš, která je např. 0,3 km od Home na jih, tak v listu keše mám 5731 km:( na sever. co mám špatně nastavené, poradí někdo?
  • 0

#20 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2007 - 14:24

zdf napsal/a:
Může mi někdo poradit, v GeoGetu 1.0.33 jsem nastavil Home, naimportoval adresář s daty, nahrál txt s nalezenými, vše je OK.
Ale kdyz otevřu keš, která je např. 0,3 km od Home na jih, tak v listu keše mám 5731 km:( na sever. co mám špatně nastavené, poradí někdo?


Uz mi to nekdo jinde taky hlasil, podivam se na to.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama