Přejít na obsah


Fotka

Geoget jako organizer souboru


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
44 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2007 - 21:12

Nevim jak vy, ale my radi fotime. Na zadne z nasich geovyprav nemuze fotak chybet, a tak mame i pomerne podrobnou geodokumentaci. Jak vypadala keska co jsme nasli, kde ze byla nakonec ukryta, mame vyfoceny nas log v logbooku, ale take pochopitelne mnoho zajimavych fotek z okoli kazde kesky. Take radi lustime mysterky. Mnohe lusteni neni zcela trivialni, a tak se nam v pocitaci hromadi ruzne ty soubory ve Wordu ci Excelu, ve kterych je zachycen postup lusteni a dalsi potrebne informace. Ale problem byl, jak tohle vse prehledne skladovat... Inu, napadlo mne, ze by se libovolny soubor ci adresar dal prilozit k nejake kesce v databazi GeoGeta. Ke kazde kesce se v GeoGetu nyni da otevrit nove okno s prilohami. V tom okne jsou jednotlive prilohy zobrazeny, jdou tam mazat, prejmenovavat, ale hlavne take primo dvojklikem otevirat. Prikladani souboru je jednoduche. Staci soubor vzit z Pruzkumnika ci jineho oblibeneho souboroveho manageru, a mysi jej pretahnout do dialogoveho okna s prehledem priloh. Soubory lze take pretahnout rovnou na nejaky zobrazeny zaznam v seznamu ve hlavnim okne GeoGetu. Pozor, soubory se vzdy prilozi jako KOPIE prikladanych souboru, bez jakekoliv vazby na puvodni soubory. Prilozene veci tedy ziji vlastnim zivotem, a jsou fyzicky ukladany do noveho podadresare 'attach' v datovem adresari GeoGeta. Ma-li nejaka geocache prilozene soubory, je tato skutecnost signalizovana znackou '~' ve statusu geoCache, a navic ja takova geocache v seznamu vypsana modrym pismem. Tak snad vam bude tato nova vlastnost uzitecna. ;)
  • 0

#2 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 7:56

Dobra prace ! myslim ze tato vlastnost bude velmi dobre pouzitelna, hned jak se vratim ze zkousky tak si tam ty soubory nafrkam. A ze jich je. Diky !:)
  • 0

#3 pospecom

pospecom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 11:03

S tema fotkama by to bylo supr, ale bohuzel mi to nefunguje. :( Pretahnu soubor z TotCom do GeoGet a nic se nedeje. Prosim o radu. Diky.
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 11:37

Me se z TotalCommanderu neco deje, funguje to normalne. :o mas zdrojove soubory i datovy adresar geogetu na stejnem disku, nebo to tahas treba ze site? Kam to pretahavas? Do otevreneho okan s prilohami, nebo do seznamu kesek?
  • 0

#5 pospecom

pospecom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 12:00

Mam vse na stejnem disku. Jinak jsem zkousel obe varianty a nic. Jeste jsem zkousel kopirovat fotky primo do podadresare "attach", potom fotky v okne s prilohami byli ale zase nesli otevrit :( A nemuze byt problem v tem ze pouzivam Visty??
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 12:35

Vista pochopitelne muze byt problem, ostatne jako skoro vsechno na Vista, jsou plne chyb! Proste draze prodavana betaverze. Osobne bych Vista nedoporucoval do te doby, nez k nemu vyjde alespon jeden servicepack. :/ Kdyz pretahavas ty soubory, ukaze se ti nad tim oknem Geogetu zmeneny kurzor, jako ze je schopen prijimat pretazeny soubor? A ohledne otevirani souboru, zkousis to otevrit dvojklikem?
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 12:46

Aha, koukam, ze drag&drop nefunguje mezi aplikacemi, ktere jsou spusteny pod ruznymi opravenimi. Presneji receno: "For security reasons Windows Vista may disallow drag and drop between windows that have different security permissions. As a consequence WM_DROPFILES messages may be blocked." To je zase 'chytre' bezpecnosti opatreni microsoftu. :( Zkus schvalne vypnout UAC, jestli to nezacne fungovat...
  • 0

#8 pospecom

pospecom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 12:55

Vim ze Visty jsou problem. Ale mel jsem je uz predinstalovane a zacatkem roku ma vyjit servicepack a tak se me tam nechteji cpat XP kvuli per mesicum. Kdyz pretahuji soubory tak se kurzor samozrejme zmeni na kopirovani, ale reakce potom zadna. Oteviram dvojklikem. Az dojdu domu, tak to vyzkousim na PC s XP.
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 16:36

jeste zkusim do Geogetu pridat Vista Manifest, treba to na to bude mit nejaky vliv...
  • 0

#10 pospecom

pospecom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2007 - 9:22

Takze castecny uspech. Po vypnuti UAC jdou jiz fotky pretahovat, ale stale nejdou otevrit. Muzu klikat jak chci a zadna reakce. :@
  • 0

#11 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 356 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2007 - 9:49

Zkus ještě nastavit chování Total Commanderu, může se nastavit že se chová buď jako standardní průzkumník Windows nebo jako starý dobrý Norton Commander.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2007 - 20:50

Zkus ted novou betu 27. Jednak jsem tam pridal Manifest, ktery by teoreticky mohl ovlivnit problematiku prav. Druhy problem, ohledne spousteni doubleclickem na prilozeny soubor, tam jsem take zkusil drobnou upravu. Uvidime. Kdyby to nechodilo, tak by mne zajimalo, jestli ze seznamu kesi jde otevrit stranka na gc.com, nebo velka mapa na www.mapy.cz...
  • 0

#13 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2007 - 20:55

Ty attachované soubory se exportují do PDA?
  • 0

#14 pospecom

pospecom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2007 - 22:27

Kopirovani je v pohode, ale fotky nejdou stale otevrit. Soubor s fotkama jde otevrit, ale obrazek uz nelze...zadna odezva. Ohledne gc.com a mapy.cz je vse ok.
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 7:26

Nejak jsem ted nepochopil to "Soubor s fotkama jde otevrit, ale obrazek uz nelze...". Co je tim mysleno? Pokud soubor jde otevrit dvojklikem v souborovem manageru, tak by to melo jit i v Geogetu. Ostatne, zcela stejnym zpusobem jsou totiz otevirane ty stranky gc.com, atd.
  • 0

#16 pospecom

pospecom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 20:01

Pretahnu cely adresar s fotkama do urcite kesky v Geogetu. Potom kliknu na Show Atachments a otevre se mi okno s adresarem fotek....dvojklik na adresar a ten se bez problemu otevre, ale kdyz potom dvojkliknu na cokoliv tak bohuzel uz zadna odezva. Proste adresar jde otevrit, ale samotny obrazek uz ne. V souborovem manazeru to je OK. Vse ostatni v Geogetu funguje bez problemu a jsem s nim spokojen.
  • 0

#17 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 20:29

Jsem to vyzkoušel na XP prof, jednou jsem přetáhl fotku z Total Commanderu přímo na kešku, podruhé z Průzkumníka do otevřeného okna Cache Attachments. Jsou tam obě fotky, ale také mi nejdou mršky zobrazit (otevřít). Ani nejdou z okna nikam přetáhnout, pravé tlačítko na nich také nefunguje. Tolik krátký report ;)
  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 20:33

A v soubrovem nanageru vam dvojklikem ty fotky otevrit jdou? Vola se tam prosty shellexecute podle asociovane pripony. Jinak vem pretahavat nejde, to sjem jeste neudelal, stejne jako prave tlacitko mysi. (puvodne jsem tam mel shellview, kde to prave tlacitko fungovalo stejne jako v kdejake exploreru, ale bohuzel ta komponenta mela tolik jinych neprijemnych chyb, ze to vsechno delam rucne sam...)
  • 0

#19 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 20:36

Jasně, fotky jdou otevřít kdekoli jinde.
  • 0

#20 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2007 - 20:42

Při pokusu o použití tlačítka Delete mi to píše, že Soubor nelze odstranit: Ze zdrojového souboru nebo disku nelze číst.. Mám to v implicitní složce: C:\Documents and Settings\uzivatel\Data aplikací\geoget\attach\6\GC10006\tul1.jpg
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama