Přejít na obsah


Fotka

Offline vyhledavani cachi


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 spagr

spagr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 14:47

Zdravim, mam vecny problem - rad budu vdecny za jakoukoliv radu - predstavte si situaci - jsem na vylete, mam s sebou NTB a zadnej internet. A najednou mam chut vyrazit ulovit nejakou cache pobliz. Jenze - neni internet. Je nejaky zpusob, jak mit na NTB neco jako offline verzi vyhledavani cachi jako je to treba na geocaching.com ? Abych si stahnul program + kompletni senzm cachi v mapovym podkladu, ktery se da zoomovat + info a koordinaty pro jednotlive cache ? Na mape najdu treba Harrachov, zazoomuju na hranice, uvidim cache, kliknu, najdu typ, koordinaty, hint, popis a podle mapy jdu na lov .. Dejte prosim vedet vase tipy ... dik SP>
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 14:59

No, ja si nahravam body do GPS, takze GPS mi sama rekne, co je v okoli pobliz, vcetne jmen kesi. No a v PDA mam offline listingy generovane Geogetem, ktere jsou serazene abecedne, takze tam potrebny listing hrave najdu.
  • 0

#3 spagr

spagr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 15:05

HaLuMa napsal/a:
No, ja si nahravam body do GPS, takze GPS mi sama rekne, co je v okoli pobliz, vcetne jmen kesi.

No a v PDA mam offline listingy generovane Geogetem, ktere jsou serazene abecedne, takze tam potrebny listing hrave najdu.



Problem je, ze vsechny body si do GPS nenahraju ... (neznam soubor, ktery by mi je tam vsechny zanesl)

GeoGet vidim poprve a seznamuju se s nim - tam je moznost nahrat si vsechny listingy najednou ?
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 16:35

Vidis, a ja si vsechny body v CR do GPSky nahraju, a to mam starickeho Legenda. :D Geoget umi exportovat vsehcny pritomne listingy pro offline prohlizeni v PDA. Otakza je, jak vsechny ty listingy ziskat... pokud jsi PM, pak je to snadne pres PocketQuery. BM ma moznost jedinou, a to stahovat si rucne jen ty listingy, ktere te zajimaji.
  • 0

#5 spagr

spagr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 18:09

HaLuMa napsal/a:
Vidis, a ja si vsechny body v CR do GPSky nahraju, a to mam starickeho Legenda. :D


A jak jsi je tam nahraval ? Stahnul jednu, nahral jednu, stahnul druhou, nahral druhou ... anebo existuje lepsi zpusob ?
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 18:39

spagr napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Vidis, a ja si vsechny body v CR do GPSky nahraju, a to mam starickeho Legenda. :D


A jak jsi je tam nahraval ? Stahnul jednu, nahral jednu, stahnul druhou, nahral druhou ... anebo existuje lepsi zpusob ?


Proste si vsechny nody z geogetu (tedy vcetne waypointu) vyexportuju do MP formatu, ktery mi exportni skript i rovnou procene cgpsmapperem, ktery mi vyrobi pruhlednou POI mapu pro Garmina. A tu mapu prioste nahraju do GPS spolu s ostanima mapama. Pak mam vsechny kesky v GPS jako jednu z POI kategorii.
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2007 - 18:40

spagr napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Vidis, a ja si vsechny body v CR do GPSky nahraju, a to mam starickeho Legenda. :D


A jak jsi je tam nahraval ? Stahnul jednu, nahral jednu, stahnul druhou, nahral druhou ... anebo existuje lepsi zpusob ?


Proste si vsechny body z geogetu (tedy vcetne waypointu) vyexportuju do MP formatu, ktery mi exportni skript i rovnou procene cgpsmapperem, ktery mi vyrobi pruhlednou POI mapu pro Garmina. A tu mapu prioste nahraju do GPS spolu s ostanima mapama. Pak mam vsechny kesky v GPS jako jednu z POI kategorii.
  • 0

#8 paja0512

paja0512

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 19:01

HaLuMa napsal/a:

spagr napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Vidis, a ja si vsechny body v CR do GPSky nahraju, a to mam starickeho Legenda. :D


A jak jsi je tam nahraval ? Stahnul jednu, nahral jednu, stahnul druhou, nahral druhou ... anebo existuje lepsi zpusob ?


Proste si vsechny body z geogetu (tedy vcetne waypointu) vyexportuju do MP formatu, ktery mi exportni skript i rovnou procene cgpsmapperem, ktery mi vyrobi pruhlednou POI mapu pro Garmina. A tu mapu prioste nahraju do GPS spolu s ostanima mapama. Pak mam vsechny kesky v GPS jako jednu z POI kategorii.


Jak dostaneš tu vytvořenou mapu do MapSource?
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 19:27

paja0512 napsal/a:
Jak dostaneš tu vytvořenou mapu do MapSource?


Jednak to jde rucne, druhak na to existuji programky. Myslim, ze je neco i popsano na wiki. viz. http://wiki.geocachi...mapy_pro_Garmin

Ja osobne na to pouzivam jeden vlastnorucni programek, ale nejak jsem ho jeste nikdy nedotahl do publikovatelneho stavu.
  • 0

#10 geopony

geopony

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 20:18

Teďko jsem to tu někde psal, úplně luxusní cachemapu celé ČR najdeš tady: http://sweb.cz/Minar...C/cachemapa.zip - máš mapu celé republiky a tahá se to z disku, tudíž net nepotřebuješ. Jediné co potřebuješ je seznam cachí v gpx souboru.
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 20:48

geopony napsal/a:
Teďko jsem to tu někde psal, úplně luxusní cachemapu celé ČR najdeš tady: http://sweb.cz/Minar...C/cachemapa.zip - máš mapu celé republiky a tahá se to z disku, tudíž net nepotřebuješ. Jediné co potřebuješ je seznam cachí v gpx souboru.


Tak to se hned nekolikrat pletes:

1. net potrebujes, nebot ty mapy se jaksi z netu tahaji. Pouziva to Googlemaps API.
2. zdroj dat neni GPX!

Vim to, jsem spoluautor tohoto dila. :D

Navic radit to uzivateli Geogetu je ponekud zcestne, protoze primo v Geogetu je zaintegrovan nasledovnik teto tebou doporucovane cachemapy, kde byly moznosti jeste vic rozsireny.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama