Přejít na obsah


Fotka

import archivovaných cache do databáze


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
26 odpovědí na toto téma

#1 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 7:46

Abych si mohl udělat kompletni seznam nalezených keší, tak potřebuji do programu dostat už neexistující keše. Na GC.COM listing existuje, ale neumím dostat keš do databáze GeoGet. Dokážu si vygenerovat gpx soubor s kešemi třeba skryšotlačem, ale potřebuji ho nějak naimportovat. Má to nějaké rozumné řešení?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 8:18

Import toho GPX vyrobeny Skrysotlacem nefunguje?
  • 0

#3 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 8:51

Já jsem si zkusil importovat zahraniční kešky z GSAK ve formátu GPX a mám problém, že se mi nevyplní v databázi sloupec geocache.guid, takže nejde např. stahovat listing. Po ručním doplnění do databáze je OK.
Prosím Tě, nešlo by udělat, aby GeoGet v případě, že nemá guid, ale má id, ho někdy doplnil (např. při pokusu o stažení listingu, tam by to stačilo).
Doufám, že jsem Tě nenaštval hackem struktury databáze GeoGetu :)
  • 0

#4 dark.metalswamp

dark.metalswamp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 8:52

HaLuMa napsal/a:
Import toho GPX vyrobeny Skrysotlacem nefunguje?


Tenhle problém řeším také ... GPXko ze Skrýšotlače není vůbec v PQ formátu, zatím co vím tak se to regulárně načte pouze GPX přímo z gc.com (tj. musíš být PM apak po jedné stahovat všechny nalezené archívované). Přimlouvám se za to, aby se disabled a archived kešky daly naháhnout do databáze .. stačí ručně !!!
  • 0

#5 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 8:54

HaLuMa napsal/a:
Import toho GPX vyrobeny Skrysotlacem nefunguje?


Na import PQ to Skryšotlačové GPX nefunguje a import dat ze Skryšotlače jsem v programu neobjevil.

Asi by to chtělo maličko posílit návody a popisy doporučených pracovních postupů k programu.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 8:54

No, on Geoget ve vsech ostatnich pripadech chova tak,z e ma-li GUID, pouzije jej, jinak pouzije kod waypointu. (Zkus si treba u nejake kesky otevrit listing na gc.com...) Jen v tomto jednom pripade mi to uteklo. ;)
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 8:56

Na to Skrysotlaci GPXko se podivam...
  • 0

#8 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 9:26

HaLuMa napsal/a:
Na to Skrysotlaci GPXko se podivam...


Ještě zkusím vygenerovat to GPXko jednou, napadá mě, že by mohl být problém s názvem WP, nejsem si jist, jestli nemám za kódem keše ještě popisné kódy o typu keše a obtížnosti.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 11:45

Koukam na Skrysotlac, a jim vygenerovane GPX je jen jednoduche GPX s minimem informaci. Tedy neco jako 'Simple GPX' v GeoGetu. To se na import dat nehodi. Pro import do GeoGetu je potreba GPX s Groundspeak rozsirenymi tagy. Tedy ze Skrysotalce je potreba exportovat do PocketQuery XML. (Proc se to nenazyva take GPX, to veru netusim...) Ovsem takto vytvorene PQ XML oproti originalnimu PQ GPX postrada 'url' tag, a na tom soucasna verze GeoGetu zhavaruje. Nastesti ale zrovna z tohoto tagu je zjistovany jen GUID, ktery neni pro cinnost GeoGetu nutny! Vsechny ostatni potrebne informace pro import v tom XML nastesti jsou. Tedy stacila jen malicka uprava (pridal jsem jeden radek ;)), a uz Geoget umi to PQ XML ze Skrysotlace naimportovat. Tak se teste na dalsi verzi.
  • 0

#10 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 11:56

HaLuMa napsal/a:
.....
Pro import do GeoGetu je potreba GPX s Groundspeak rozsirenymi tagy. Tedy ze Skrysotalce je potreba exportovat do PocketQuery XML. (Proc se to nenazyva take GPX, to veru netusim...)
....


Nojo, ale abych získal PQ, tak musím být PM.
Takže pak se ztrácí ta jednoduchost práce pro BM ....

Počkám na tu novou verzi GG.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 12:37

Smankote, znova: "Tedy ze Skrysotalce je potreba exportovat do PocketQuery XML." Skrysotlac muze pouzit preci uplne kazdy, i BM!
  • 0

#12 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2007 - 16:57

Špica job - LU je borec na konec, vlastně na začátek a průběh taky. Jen tak dál! Každý přídavek posouvá GG dál a dál. Díky, těším se na to vydání new verze.
  • 0

#13 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 6:51

HaLuMa napsal/a:
Smankote, znova:
"Tedy ze Skrysotalce je potreba exportovat do PocketQuery XML."

Skrysotlac muze pouzit preci uplne kazdy, i BM!


Tak tohle už chodí, dokonce to samo označuje keše jako zalogované.

Tak k tomu mám hned dotaz:
Co udělá opakované nahrání dat stejné keše do datzabáze?
Modelove:
V databázi mám keše stažené před velkým BUM.
Natáhl jsem archivované, které scházely, ty se doplnily, zalogovaly, nic se nepřepisovalo.
Vytvořím si další importní soubor pro zbytek nalezených keší, prakticky všechny už v databázi jsou obsažené.
Co přesně se stane se záznamem keše v databázi?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 7:09

kolombo napsal/a:
Tak k tomu mám hned dotaz:
Co udělá opakované nahrání dat stejné keše do datzabáze?


Dojde k zaktualizovani dat v databazi.
  • 0

#15 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 8:37

HaLuMa napsal/a:

kolombo napsal/a:
Tak k tomu mám hned dotaz:
Co udělá opakované nahrání dat stejné keše do datzabáze?


Dojde k zaktualizovani dat v databazi.


To přesně znamená co?
Mám třeba u keše nějaké svoje poznámky a WP a teď iportuju PQ ze Skryšotlače s tou samou keší.
Poznámky a WP zůstanou a nebo se přepíšou?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 8:48

kolombo napsal/a:
To přesně znamená co?
Mám třeba u keše nějaké svoje poznámky a WP a teď iportuju PQ ze Skryšotlače s tou samou keší.
Poznámky a WP zůstanou a nebo se přepíšou?


Poznamky ti urcite zustanou, Wp take. Leda ze by tvuj pridany WP mel stejne jmeno jako WP vupdatovanych datech, pak by se mu prepsaly souradnice.
  • 0

#17 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 05 říjen 2007 - 9:03

Zkusil jsem import GPX vyexportovaného z GSAKu (50MB) a přímo z PQ (1MB). Ani jeden se mi nenačetl ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 10:00

XiXi_team napsal/a:
Zkusil jsem import GPX vyexportovaného z GSAKu (50MB) a přímo z PQ (1MB). Ani jeden se mi nenačetl ...


Vzhledem k tomu, ze ja tam nacitam originalni PQ kazdy den, tak asi delas neco spatne.

Podle ceho jsi usoudil, ze se nic nenacetlo?
  • 0

#19 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 05 říjen 2007 - 10:11

No, že je stále prázdný ... Rozbalím PQ ze zipu, dám import GPX, vyberu ten gpx soubor.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#20 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 494 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 10:21

XiXi_team napsal/a:
No, že je stále prázdný ... Rozbalím PQ ze zipu, dám import GPX, vyberu ten gpx soubor.


Stale je prazdne CO?
Importuje se do databaze. Tato akce nic nezobrazuje. Pokud si chces zobrazovat, tak zobrazujes na pozadani z databaze dle filtru, nebo se zobrazuje vysledek hledani v databazi. Obe akce jsou nezavisle na operaci importu dat.

Nicmene po importu dat by se mely zmenit pocitadla poctyu zaznamu, ktera jsou dole ve stavovem radku... mas tam porad 0/0/0, nebo tam neco pribylo?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama