Přejít na obsah


Fotka

Nástroj na tvorbu statistik pro GeoGet


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
303 odpovědí na toto téma

#1 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 15:32

Zdravím všechny uživatele tohoto programu.

Každý by si určitě rád umístil svoje statistiky do profilu na GC.COM. GeoGet je samo také umí vygenerovat, avšak někomu se nemusí líbit vzhledově, chtěl by jiné uspořádání apodobně.

Vytvořil jsem tedy nástroj který z geogetí databáze vygeneruje přesně to co si zadáte. (s určitou nadsázkou ;) )

Jedná se zatím o druhou vývojovou verzi. Proto statistik není mnoho (nálezy dle typu cache/obtížnosti/terénu/autora keše a nakonec podle měsíců v roce). Každý kdo to bude umět, si může vytvořit svojí vlastní.\

Prosím, pište návrhy jaké statistiky by jste chtěli :)

Více na stránkách http://pynosol.aspweb.cz/

Přijímám připomínky a všechno kolem :)
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 990 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 15:46

Zatim jsem jen proletl web, a vypada to velmi slibne! Doufam, ze vznikne mnoho dalsich GeoStatItems, a ze budou k dispozici i nejake predpripravene hotove layouty. Takovyto pocin se musi podporovat! :)
  • 0

#3 Basin

Basin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 16:02

Bomba. Večer se na to podívám podrobněji. I když na těch mých pár keší je to zatím až příliš mocný nástroj.
  • 0

#4 paja0512

paja0512

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 17:37

Ten nástroj vypadá podle screenshotů velice slibně, ale pohořel jsem na tom, že nemůžu najít databázový soubor GeoGetu...:(
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 990 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 17:40

paja0512 napsal/a:
Ten nástroj vypadá podle screenshotů velice slibně, ale pohořel jsem na tom, že nemůžu najít databázový soubor GeoGetu...:(


Ten je preci v datovem adresari Geogetu a jmenuje se geoget.db3. Jestli nevis, jaky je tvuj datovy adresar Geogetu, pak si jej pust, a vpravo dole ve stavovem radku se ti ten adresar napise.
  • 0

#6 paja0512

paja0512

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 17:49

HaLuMa napsal/a:

paja0512 napsal/a:
Ten nástroj vypadá podle screenshotů velice slibně, ale pohořel jsem na tom, že nemůžu najít databázový soubor GeoGetu...:(


Ten je preci v datovem adresari Geogetu a jmenuje se geoget.db3. Jestli nevis, jaky je tvuj datovy adresar Geogetu, pak si jej pust, a vpravo dole ve stavovem radku se ti ten adresar napise.


Díky už jsem to našel. :)
  • 0

#7 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 18:58

Vypadá to celkem slibně, ale popravdě makro v gsak je uživatelsky jednodušší a tomu dávám přednost. Sice nemám gsak koupené, takže musím čím dál déle čekat na spuštění, ale to není žádný problém, když to nechám běžet a jdu na záchod :D Pokud by se ale tahle ta frajeřina taky zjednodušila, není o čem přemýšlet.
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#8 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2007 - 9:57

Vypadá to celkem slibně, ale popravdě makro v gsak je uživatelsky jednodušší a tomu dávám přednost.


Ano, to máte pravdu. Avšak zatím GeostatGen je v první vývojové verzi, jež moc přívětivá k uživateli není. Ale teď mám volný víkend, tak zapracuji na jednodušším ovládání a nějakých nových GeoStatItems.... :)
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 990 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2007 - 10:30

Par napadu na zlepseni: - Neslo by ty grafy udelat tak, aby netahaly externi obrazek? nebo to dat alespon jako moznost... - co to udelat do podoby wizarda? Uz ted vlastne jdes pri praci s tim logicky po zalozkach zleva do prava, akorat na preview musis nelogicky zmacknout tlacitko. To by se mohlo udelat automaticky pri prechodu na zalozku s preview. - a generovani vlastniho designu statistiky. Pro cloveka znaleho se mi to libi, ale pro obycejne lidi je to moc slozite. Co nejaky system 'dlazdic'? Ze by stranka byla rozdelna na ctvercove obl;asti ve dvou sloupcich. A do tohoto mustru bys pretahovanim sazel jednotlive items. Nektere items by byly siroke pres dva sloupce, jine by zase treba byly vysoke pres dva ctverce. Tak bys to tam naskladal, a program by nedovoloval prekryvy. Proste jako kdyz sazis tetris. (kdyby kazdy item o sobe vedel, jak je velky, tak by to nemusel byt takovy problem, ne? Zaroven by to vlastne take prirozene zarovnavalo jetnotlive items . A v neposledni rade, privedlo mne to na myslenku, ze by si clovek mohl do Geogetu sam nastavit volani externich programu na uzivatelem definovanou ikonku.
  • 0

#10 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2007 - 10:48

2HaLuMa> -grafy, ano slo by to. Staci udelat novou geostatitem. obrazky jsem zvolil pouze proto, ze se snimi da jednoduse udelat barevny prechod (gradient) --o nejakem kouzelniku jsem take premyslel, zkusim to nejak zapracovat. Jo system dlazdic je moc dobry napad. To by asi stacilo 90% uzivatelum a pro ostatni nechat ciste html. -ikonka v GeoGetu by nebyla spatna Kazdopadne diky za rady !
  • 0

#11 Basin

Basin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2007 - 21:29

Pěkné, moc pěkné. Obdivuji každého,kdo udělá program, která můžu já, coby uživatel napoprvé úspěšně použít. Statistiky hotový a taky 2 otázky: 1. aktualizaci statistik na gc.com musím dělat ručně s ohledem na vývoj nálezů v databázi GG? 2. budou ještě nějaké další statistiky, please? Ale jinak ještě jednou MOC DÍKY. Líbí se mi to.
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 990 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2007 - 21:41

Basin napsal/a:
1. aktualizaci statistik na gc.com musím dělat ručně s ohledem na vývoj nálezů v databázi GG?


Vyvoj kolem GG s tim nijak nesouvisi... Aktualizaci statistiky ve tvem profilu sis musel delat vzdy sam rucne.

Ono vzit vygenerovany kod do schranky a placnout jej do okenka na gc.com, to neni zadna tezka operace.
  • 0

#13 Basin

Basin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2007 - 21:56

Jasně, je to jednoduché. Jenom jsem to chtěl pochopit. Zadám nález do GG, udělám statistiky a přenesu je na GC.
  • 0

#14 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2007 - 21:54

Tak vážení vylezla nová verze programu 1.0.0.0. Změnil jsem umístění stránek(naleznete ji v prvním příspěvku), neb stavajici free webzdarma mě přiváděl k šílenstvi. Dotaz na HaLuMa,>> prosimte jakym jednoduchym zpusobe zjistit lze ze sloupce dtFound zjistit o jaky den v tydnu se jednalo. Zkousel jsem snad vsechno jak pisi na strankach sqlite wiki, ale vzdycky mi to vyhodi nejake nesmyslne cislo :(
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 990 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2007 - 22:48

pynosol napsal/a:
Dotaz na HaLuMa,>> prosimte jakym jednoduchym zpusobe zjistit lze ze sloupce dtFound zjistit o jaky den v tydnu se jednalo. Zkousel jsem snad vsechno jak pisi na strankach sqlite wiki, ale vzdycky mi to vyhodi nejake nesmyslne cislo :(


To takhle primo nevydojis, nebot datum tam neukladam jako datum, ale jako cislo. Coz bude patrne duvod toho nefungovani.

Ja to vsechno resim az programove, ne na urovni Selectu. Tedy, prevedu si to cislo na typ TDateTime v Delphi, a pak na to mohu postvat mnoho sikovnych funkci v Delphi, ktere mi zjisti co potrebuju.

Pokud to ale potrebujes zaroubovat do SELECTu, pak bych videl asi cestu pres UDF funkce, kterymi si v programu pridas svoje vlastni funkce pouzitelne v SELECT prikazu. Tim by sis tam mohl pridat UDF funkce jako 'dej_den_v_tydnu', 'dej_hodinu_ve_dni', atd.

Jen nevim, jestli to ten .NET provider pro SQLite umi. Ja v GG treba takova UDFka pouzivam na vyhledavani s ignorovanim diakritiky. ;)

Ale to je asi uz hodne odborna debata na toto forum. Spis mi asi napis soukromou spravu.
  • 0

#16 Basin

Basin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2007 - 23:03

Nechodí mi to. Po instalaci to vůbec nepustím. Help. EventType : clr20r3 P1 : geostatgen.exe P2 : 0.0.1.0 P3 : 47094545 P4 : icsharpcode.sharpziplib P5 : 0.85.4.369 P6 : 46e13a8b P7 : 47c P8 : a0 P9 : icsharpcode.sharpziplib.zip.zip
  • 0

#17 paja0512

paja0512

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2007 - 5:34

Mě to nejde ani nainstalovat.:( "Instalační balíček nelze otevřít.":@
  • 0

#18 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2007 - 11:37

Mě to nejde ani nainstalovat.

oj, tot ostuda. vecer dam vse do poradku. diky za upozorneni.
  • 0

#19 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2007 - 12:30

Tak jsem se podíval na screenshoty a vypadá to velice slibně ;).
Mám několik návrhů:
1) Mapa s počty kešek v určitých zemích (pozor na země, které se dále dělí!)
2) Dlaždicovité rozdělení (už tu myslím někdo zmiňoval)
3) Časy nálezů (lze převzít z GeoGet dtb)
4) Maximum za den, maximum za dny po sobě s nálezem...
5) Úplné zakomponovaní pod GeoGet

Dobré statistiky dělá tenhle prográmek, Pehta má zase v profilu snad vše, co umí udělat FindStatGen3
  • 0

#20 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2007 - 18:25

Tak jsem vymenil instalator, otestoval na dvou jinych strojich a vypada to ze to instaluje. tak doufam ze vam to ostatnim take pujde ! :) Odpovedi na navrhy kovboje... 1.jo mapa. s tou nebude zadna sranda, ale nekdy v budoucnu by to snad slo. 2.na dlazdicovem rozdeleni uz se pracuje 3.statika podle casu nalezu je v nynejsi verzi jiz obsazena 4.zajimavy napad. ve volnem case zapracuji. 5.to asi nepujde. Haluma pise v Delphi a ja v C# pod NETem. zcela odlisne vyvojove platformy jinak jeste pokud by nekdo chtel jinou barevnou kombinaci GSI.... tak at napise. Bud mu reknu jak ji zmenit, nebo predelam na zakazku... :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama