Přejít na obsah


Fotka

Nástroj na tvorbu statistik pro GeoGet


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
303 odpovědí na toto téma

#41 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 17:41

Ahoj vsichni. Diky HaLuMo za odpovedi, sam bych to lepe nenapsal. Tak vysla verze 1.0.1.0. Hlavni novinkou je vizualni navrhar rozvrzeni. jeste neni uplne doladeny, ale je to o 90% pohodlnejsi a prehlednejsi nez HTML kod. Dalsi zmeny jsou interni.. Takze nejsou videt. Ted uz jakz takz zacina byt program pouzitelny, tak se vrhnu pro zmenu na vyvoj novych GeoStatItems. Napady od GeoBenediktCZa beru na vedomi. Jak psal HaLuMa. Je mozne skoro cokoli.. Jen problem bude s temi zememi. Od nekoho jsem dostal dotaz zda-li by geoStatGen nemohl umet vice databazi. A nejak jednoduse je vybirat. Mohl a v dalsich verzich bude jiz obsazeno. Takze dekuji za prizen, a o volnem case behem vikendu budou nove GSI. Na videnou zitra na GeoDrakiade (kdo jde) :)
  • 0

#42 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 17:47

pynosol napsal/a:
Od nekoho jsem dostal dotaz zda-li by geoStatGen nemohl umet vice databazi. A nejak jednoduse je vybirat. Mohl a v dalsich verzich bude jiz obsazeno.

Na videnou zitra na GeoDrakiade (kdo jde) :)


Napad: databaze by mohla byt definovana take nejakym spoustecim parametrem. To by mohlo byt sikovne ve chvili, kdy pujde volat externi programy rovnou z GeoGetu. V tom pripade by si totiz Geoget mohl sam rict, ktera databaze ma zrovna pouzita.

P.S.
S velkou pravdepodobnosti na GeoDrakiade najdete i cely nas tym!
  • 0

#43 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 17:50

Napad: databaze by mohla byt definovana take nejakym spoustecim parametrem. To by mohlo byt sikovne ve chvili, kdy pujde volat externi programy rovnou z GeoGetu. V tom pripade by si totiz Geoget mohl sam rict, ktera databaze ma zrovna pouzita.


tak to by bylo uplne to nejjednodussi. Zahrnu obe moznosti :)
  • 0

#44 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 18:14

Ahoj, měl bych jen jeden dotaz: nebylo by možné, aby preview šlo z programu přímo vytisknout? Nebo třeba "jen" ;) možnost uložení do jednoduché htm stránky - tedy uložení toho exportního kódu v htm přímo do stránky htm (prostě automatické přidání hlavičky) aby bylo možné hned po uložení stránku v prohlížeči otevřít + vytisknout, zálohovat, přeposlat... Jinak paráda, těším se na další možnosti programu.
  • 0

#45 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2007 - 8:42

nebylo by možné, aby preview šlo z programu přímo vytisknout?

Dobrý nápad. Písam si to do seznamu :)
  • 0

#46 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2007 - 9:48

Bohužel tomu rozumím jen uživatelsky - tj. jsem schopen prográmek použít. Je to perfektní. Těším na rozrůstání dalších definic. Chtěl bych se zeptat, zda by nešlo, aby se sloupce u počtu nálezů v jednotlivých měsících a letech velikostně tvořili poměrově k celku. Teď mi to připadá, že se tvoří poměrově v daném roce. Vychází mi pak z toho sloupec v roce 2004 se dvěma nálezy v jednom měsíci mnohem větší, než sloupec z roku 2007 se 157 nálezy v jednom měsíci, tj. ty roky mezi sebou mají velký nepoměr.
  • 0

#47 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2007 - 23:37

Nová verze 1.0.1.1 k dispozici.

Obsažena nová statistika "nálezy podle vzdálenosti od domova". Můžete si nadefinovat i "kilometrové rozlišení". více na stránkách ke stažení.

tak a teď mám na vás uživatele dotaz. Mám v plánu udělat jakési barevné schěmata pro GeoStatItems. Aby každý si mohl vytvořit svoje vlastní barvičky (ne každemu se musí líbit ta moje modrá a hnědá ;) a hlavně budou přibývat nové a nové GSI a dělat unikátní barevné verze jednoho a toho samého je na palici) Jediný problém je v sloupci grafu. Nyní je to obrázek který musí být uložen někde na serveru a předem dané barvy. Tudíž nemusí pak barevně ladit s vaším návrhem.. Jsou dvě možnosti, buď vyrobím nějaké univerzální barevné přechody pro sloupce a nebo to udělám tak jako HaLuMa ve svém GeoGetu kde sloupeček grafu je jednobarevný a bude po ptákách...

Chtěl bych se zeptat, zda by nešlo, aby se sloupce u počtu nálezů v jednotlivých měsících a letech velikostně tvořili poměrově k celku. Teď mi to připadá, že se tvoří poměrově v daném roce. Vychází mi pak z toho sloupec v roce 2004 se dvěma nálezy v jednom měsíci mnohem větší, než sloupec z roku 2007 se 157 nálezy v jednom měsíci, tj. ty roky mezi sebou mají velký nepoměr.

svatá pravda. něco stím provedu.

  • 0

#48 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2007 - 23:54

Odpověď na dotaz: za mně klidně tvoje modrá stačí a je perfektní, rozšíření max o ty jednobarevné verze - ať už je po ptákách. Doufám, že jsou všichni mnohem více nažhaveni na další dílčí grafy a statistiky (včetně vyhodnocování milníků), a duhovost berou až jako sekundární problematiku. B)
  • 0

#49 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 7:54

GeoBenediktCZ:Tak prima, bude-li převládat takový názor, přeskupím trošku prioity.. :) Tady dotaz asi hlavně na HaLuMu : Ještě mne napadlo k těm milníkům. To je věc, kterou dost blbě zjistím, pokud nemáte u všech nálezů vyplněn správný čas (já mam teda čas až u posledních nálezů. dohledávat vše zpětně se mi moc nechce). Bude tedy třeba nějaká ruční korektura, myslím že FindStatGen také něco má. A teď je otázka, když už teda polo-automaticky stvoříte seznam milníků, kam ho uložit? Bych řekl, že logické by to bylo přímo v GeoGetu, je to jakýsi správce všech nálezů. Navrhuju teda kdyby bylo možné do GeoGetu přidat formulář, kde by si uživatel definoval milníky a já je pak nacucnul z nějaké tabulky. A budu mít nejmíň práce ;) Podělte se o své názory, pro mne formulář navíc není problém, ale tím začnem jaksi roztahávat fce mezi dva programy...
  • 0

#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 8:23

Nac to komplikovat? Cas nalezu je dulezity na urceni presneho poradi nalezu v ramci jednoho dne. Takze na spravne urceni toho spravneho milniku staci, kdyz si uzivatel proste v tom 'milnikovem' dni nastavi u nalezu i cas. To mi prijd nejmene prace. Delani nejake dalsi tabulky se seznamem milniku se mi opravdu nechce, je to jen dublovani informaci.
  • 0

#51 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 8:25

.. navic v nejake z dalsich verzi GG si bude umet sam nacist cas z logu, je-li tam uvedeny. Alespon lide prijdou na to, ze psat do logu i cas navstevy je opravdu dobry napad. :D
  • 0

#52 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 8:27

Jinak osobne si take myslim, ze barevne schema neni az tak urgentni. Je to jiste vec, kterou by program mel mit, ale nemusi ji mit hned. Lide radsi budou mit bohatou statistiku v nejakych pevne danych barvach, nez chudou statistiku v jejich oblibene barve. Primarne jde preci o informace.
  • 0

#53 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 8:44

Tak bohužel, ani nejnovější verze na Win XP x64 nejede :-( Chyba stále stejná...
  • 0
Garmin GPSMAP 60CSx + Topo Czech 1.2
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)

#54 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 9:30

Obecná poznámka: Docela by mě obecně zajímalo, pro jak velkou část kešerů z celku jsou ty nálezy podle hodin ve dni důležité a mají je zodpovědně vyplněny. Mě např zrovna toto nikterak neuchvacuje a tak jsem pouze dosadil v konkrétních dnech vždy 0:01 až 0:xx podle pořadí nálezů. Ono to vlastně takto ukazuje kolikátá kešu to v tom dni byla a zároveň to umí GG seřadit jak to šlo po sobě všechno správně. Export do Ozi pak po tomto seřazení udělá soubor bodů přesně s čísly pořadí nálezu. Ale to je jiné vlákno. (kdyby někdo chtěl něco reagovat, tak pojďte tam - toto je jen pozn k časům nálezu) Pouze je zajímavé, že mi takto dosazené časy GsG nebere jako 0 hodin a x minut, ale ty x bere jako hodiny a vytvoří graf, ale pouze do čtyřiadvacítky. Je to vlastně taková pseudoukázka, kolikrát jsem v kariéře dosáhl minimálně na X nálezů za den. Inspirace - počet nálezů za den: Námět na statistiku - okno s počtem nálezů za den. Mohla by k tomu být tabulka jako je u Vzdálenosti a dát tam třeba 0-0 (tj.počet dnů bez kešek), 1-3, 3-10, 10-20, 20-50..., pro milník pak vyhodnocení pouze 0-0 dny bez kešky a 1-500 pro dny s nějakou keškou. A asi by nebyl problém ani vyhodnotit maxi souvislý počet dní keškování, a max pauzu v keškování. (Při správných časech by to šlo udělat i v pojetí "počet kešek v 24 hodinách")
  • 0

#55 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 024 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 9:51

Ono kdybys to bral podle dulezitosti statistiky, tak zadna z tech statistik neni dulezita. Statistika podle hodin se muze zdat zbytecna, ale to je hlavne nezvyk, protoze uzivatele GSAK nic takoveho nemaji. Me to zbytecne neprijde, protoze to ukazuje v jakych dennich dobach nejcasteji lovis. A to me osobne prijde treba zajimavejsi, nez treba statistika podle mesicu. Ale kvuli tomu je GeoStatGen mudularni, at si kazdy pouzije takovou statistiku, ktera se mi libi.
  • 0

#56 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 9:58

Re: Haluma - jojo, umím si představit přesně to co píšeš (mě by z toho vypadlo 50:50 noc/den B). Já to rozhodně nechtěl bagatelizovat obecně, zajímá mě fakt jen to poměrové zastoupení, vypovídající vlastně o tom, kdo si vyplňuje přesně časy nálezů a kdo ne. Pro pynosol: Teď jsem si všiml, že se mi ty "vodorovné sloupečky :) s procentním zastoupením" zarovnávají na střed, ale nějak by mi přišlo logičtější zarovnání vlevo - co bych mohl změnit v tom exportním html pro toto zarovnání? Ď.
  • 0

#57 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 10:34

Bohužel po update se mi GeoStatGen na Win XP nespustí a vyhazuje chybu: EventType : clr20r3 P1 : geostatgen.exe P2 : 1.0.1.1 P3 : 4712904d P4 : geostatgen P5 : 1.0.1.1 P6 : 4712904d P7 : 88 P8 : d8 P9 : system.exception Nejde to jen u mě a u xpj :(? (Předchozí verze běžela)
  • 0

#58 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 12:22

Bohužel po update se mi GeoStatGen na Win XP nespustí a vyhazuje chybu


Poradne se na to kouknu vecer, ale ted me napada, koukni se do adresare kam jsi to na instaloval. A zkontroluj zda-li tam je soubor AppSettings.xml . pokud ne, tak soubor AppSettings_blank.xml prejmenuj na AppSettings.xml a spust. Mohlo by to byt ono.

Pro xpj. Vecer vydam verzi pro 64-bit systemy.
  • 0

#59 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 12:53

JJ - bylo to v tom souboru! Díky. Jen pro úplnost - při upgrade jsem předchozí verzi neodinstaloval, upgrade jsem drze pustil instalovat do stejné složky, takže problém možná vznikl tím. Měl bych ještě 2 dotazy - jak udělat rozloženi statistik vedle sebe? Vždy se mi pouze objeví "Add one row" a "okýnka" se staví pouze pod sebe. Druhá věc - nová statistika o vzdálenostech mi anglicky hlásí, že při generování "Finds by distance" se objevil error a jestli jsem si jistý, že jsem zadal korektní informace... (v databázi mám přidané i odlovené keše mimo republiku - cca 2500km from home). Dík za rady.
  • 0

#60 mmmgc

mmmgc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 13:26

Pitrus napsal/a:
...jak udělat rozloženi statistik vedle sebe?...

Přetáhneš do toho samého okýnka další statistiku, ta se zobrazí vedle na stejném řádku

Pitrus napsal/a:
...Druhá věc ..."Finds by distance" ... error...

Dělalo mi to taky, je potřeba v Tools/Settings/Location... nastavit domácí souřadnice.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama