Přejít na obsah


Fotka

Problemy s importem - shrnuti


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 19:46

Tak v posledni dobe si ruzne nekolik lidi stezovalo na poblaznenou databazi po importu dat. Vzdy se jednalo o import stazenych HTML souboru. Problem je jeden... protoze Groundspeak zmenil format svych HTML stranek, je na import potreba pouzivat vzdy nejnovejsi verzi Geogetu! Neni mozne importovat data starou verzi Geogetu, protoze jednak neumi novy format stranek, druhak neobsahuje formalni kontroly na spravnost kodu kese. Proto tam nacpe ty nesmysly. Oba problemy jsou v poslednich verzich Geogetu pochopitelne odstraneny, takze je potreba importovat vzdy nejnovejsi verzi! Udelam v dalsi verzi udelatko, ktere umozni ty poblaznene zaznamy z databaze odstranit.
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2007 - 20:36

jeste doplnim k tem importum: Kazdy importovatelny format obsahuje ruzne udaje. A tak ne vzdy je imortovano vsechno. Obecne import funguje tak, ze aktualizuje zaznam v databazi tim, cim muze. Pokud zaznam v databazi jeste neexistuje, vyrobi prazdny zaznam, a ten vzapeti aktualizuje. takze pokud importni format nejake udaje neobsahuje, nebo je jeste neumi dekodovat, zustanou po importu tyto udaje nezmenene. Nejuplnejsi format je PocketQuery. (ale i tak pokud nejaky udaj bude vynechan, geoget se vubec vztekat nebude, jen vynechany udaj neaktualizuje.) Vsechny zakladni informace krome listingu lze take ziskat importovanim HTML se seznamem kesi. (vysledek vyhledavani na webu) Naopak HTML stranka s listingem slouzi primarne na import listingu. Krome jmena a autora kese zatim neumi nic dalsiho nacist! (Ale to budu postupne doplnovat.) LOC je zase vhodny format na import souradnic, jmena a autora kese. Nic jineho ostatne ani neobsahuje. Vzhledem k povaze importu coby aktualizaci, lze jednotlive importni formaty kombinovat. takze neni problem treba naimportovat HTML s listingem a pak naimportovat LOC souibor se souradnicema. Doufam, ze to pomohlo pochopit stav veci. :)
  • 0

#3 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 18:28

Možná hloupá otázka - dá se někde na gc.com najít (nebo vytvořit) HTML stránka se seznamem keší seřazených podle svého vzniku? Nejlépe s možností lokalizace např. hranicemi ČR. Jde mi o možnost načítání nových keší.
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 18:37

Na strance gc.com mas vpravo odkaz 'List newest in Czech Republic'... Logicky, kdyz tam vlezes na konec, tak tam mas ty nejstarsi. Kdyz si das vyhledat kese podle jakehokoliv statu, tak je ten seznam vzdy razeny od nejnovejsich k nejstarsim.
  • 0

#5 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2007 - 19:07

Já říkal že to asi bude hloupá otázka :). Díky.
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 8:41

No, a kdo si posasil databazi importem dat pomoci zastarale verze geogetu, muze si tu databazi pomoci nejnovejsi verze Geogetu opravit. ;)
  • 0

#7 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 8:50

Tak jsme myslel, že už to zvládnu, ale s hloupejma otázkama musím pokračovat - takže mám html stránku se seznamem keší (třeba http://www.geocachin...x?country_id=56) - uložím ji do počítače a přes import Geogetu (Import Files / HTML geocache set) ji vyberu . Když dám "Otevřít" tak se sice načítací okno zavře ale jinak se nic nestane - tedy keše se do databáze nenačtou :(. Dělám něco špatně?
  • 0

#8 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 8:53

Teď jsme se trefili do odpovedí - mně se to nepošašilo ;), jen se mi nic nenačetlo :). Jdu vyzkoušet novou verzi :P.
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 8:57

Podlesni dve verze si prisneji hlidaji, jestli ziskana data naimport davaji smysl. Takze pokud ze nic nenacte, muze to byt nasledek toho, ze treba se snazis importovat moc starou podobu stazenych stranek.
  • 0

#10 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 9:35

Bohužel se nic nenacte ani v nové verzi. Stazená stránka je dnešní, obsahuje poslední keše ČR (Win XP, Firefox).
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2007 - 9:46

Ted sjem zkusl stahnout par stranek a naimportovat - slape to jak hodinky! Nezapomnel jsi naimportovat take prislusne LOC soubory se souradnicemi? Jinak ti totiz Geoget mozna ty kese neukazuje, protoze mas zapnuty v konfiguraci limit na rozsahy souradnic , takze prazdne souradnice 0,0 neprojdou. Pripadne take nezapomen, ze Geogetu musis explicitne rict, ze ma neco zobrazit. Import jen nacte do databaze, nic se samo neukazuje! (jen se aktualizuji pocitadla zaznamu ve stavovem radku...)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama