Přejít na obsah


Fotka

Import waypintu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
32 odpovědí na toto téma

#21 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 12:40

Nevim co sem udelal blbe, ale zkusil sem si naimportovat waypointy do geogetu pomoci skrysotlace. O jine moznosti, pokud nemam premium ucet nevim. Z html stranky, v ktere jsou waypointy ulozeny v ty formatovany tabulce se to nenacte. Tak sem zkusil ze skrysotlace ulozit do formatu PQ informace o cachi GC19T78 . V geogetu se mi waypointy ukazaly, ale jsou jinak nez kdyz je zadam rucne. Kdyz je zadam rucne, tak jsou zobrazeny v seznamu jako rozbalovaci, kazdy jde editovat, jednotlive mazat atd. Kdyz se ale waypointy pridaji pres to PQ, tak se zapisi natvrdo do textu hlavni cache, chybi tam v seznamu to rozbalovani. Protoze nejsou ty waypointy zadany jednotlive, nepodarilo se mi proto asi najit zadny zpusob, jak zmenit popis nebo souradnice, pripadne nejake jako parkoviste atd. vymazat ze seznamu. Jakym zpusobem se teda pridavji waypointy nejak automatizovaneji nez rucnim psanim?
  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 12:59

To jsou trosku dve veci... 1. listing kese obsahuje informaci o tom, ze je tam nejaky waypoint. Ale to je jen slovni ifnormace, s tim GG nijak nepracuje. 2. do GG je skutecne naimportovane GPX, ktere obsahuje samostatne uvedene waypointy. Pak se ukazi stejne jako kdyz si je zadavas rucne. A Skrysotlac na 100% umi vyexportovat ty waypointy v taove podobe aby sly do GG naimportovat, ale co konkretne kde nastavit, to nevim, skrysotlac nepouzivam. Snad ti tedy poradi nekdo, kdo jej pouziva...
  • 0

#23 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 14:44

HaLuMa napsal/a:
A Skrysotlac na 100% umi vyexportovat ty waypointy v taove podobe aby sly do GG naimportovat, ale co konkretne kde nastavit, to nevim, skrysotlac nepouzivam.

Snad ti tedy poradi nekdo, kdo jej pouziva...


Podle toho predpokladam, ze kdyz se pouzije soubor GPX ve formatu PocketQuery z GC.com, tak to waypointy naimportuje do geogetu v poradku a u hlavni cache jsou pak videt jako plnohodnotne body a lze je editovat a mazat.

Mohl bych poprosit nekoho, zda by mi takovy soubor poslal na email nebo ho tady uverejnit? Staci mi priklad s jednou cache, ktera ma v tabulce v listingu waypointy.

Chtel bych si rozsirit moznosti geogetu o import waypointu treba prekonvertovavanim gpx souboru ze skrysotlace do formatu takoveho, aby to vzal geoget pri importu. Zatim sem na webu nenasel nejaky "vzorovy" soubor :-(
  • 0

#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 15:00

Uz docela davno jsem ale toto GG naucil, ze umi brat waypointy z toho skrysotlaciho XML! je ale potreba exportovat ne do GPX, ale do 'PQ XML'. (pokud se neco nezmenilo v terminologii skrysotlace...) a nevim, jestli se nekde nemusi ve skrysotlaci zaskrtnout, aby to generovalo ity waypointy. Nicmene ten skrysotlaci XML format GG nacitat umi!
  • 0

#25 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 15:24

HaLuMa napsal/a:
Uz docela davno jsem ale toto GG naucil, ze umi brat waypointy z toho skrysotlaciho XML! je ale potreba exportovat ne do GPX, ale do 'PQ XML'. (pokud se neco nezmenilo v terminologii skrysotlace...) a nevim, jestli se nekde nemusi ve skrysotlaci zaskrtnout, aby to generovalo ity waypointy.

Nicmene ten skrysotlaci XML format GG nacitat umi!


Diky, XML soubor se podarilo naimportovat. Jen prvni dojem byl, ze to nefunguje stejne jako to GPX. Kdyz sem ale program zavrel a zase otevrel, tak uz ty waypointy byly v rozbalovacim seznamu a funguje to.

Jen mi je divny, proc pri importu pres gpx to psalo, ze naimportoval 1 cache a 6 waypointu, kdyz je jako waypointy nebral.
  • 0

#26 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 15:33

Dal jsi znova aplikovat filtr?
  • 0

#27 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 19:32

Tak sem zkusil ten filtr. Postupoval sem nasledovne. - Otevrel sem GG a nacetl se mi seznam vsech cachi z CR - Dal sem si otevrit svuj vlastni seznam cachi, ktere pouzivam (asi 300) - Pridal sem novou cache GC155WY (Albrechticka) do GG - Nacetl XML soubor ze skrysotlace - v listingu cache pribyly waypointy, ale zase jenom v textu hlavni cache - zmacknul sem klavesu F5 na znovunacteni podle filtru, protoze nevim, jak se zaktualizuje ten muj seznam, nacetly se vsechny cache z CR - tam bylo u te cache v seznamu videt waypointy jako dalsi radky, tak jak to ma byt (viz screen1) - pote sem si nacetl ten svuj seznam, ale tam jsou waypointy stale pouze v textu (viz screen2) :-( Nepomohlo ani program zavrit a znovu otevrit Mimochodem, program spoustim s parametrem -d=cesta to funguje, ale jde program spoustet tak, aby se nacetl primo muj seznam, ktery pokazdy nacitam ikonkou pro otevreni Open list... ? Neco jako je v jinych programech bud volba v nastaveni "pri spusteni nacti naposledy nacteny seznam" nebo "pri spusteni programu nacti automaticky tento seznam: "
  • 0

#28 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 20:23

Aha, to se ale chova 'spravne'. Ukladani seznamu totiz ulozi presne co je prave zobrazeno. tedy vcetne toho jestli jsou ci nejsou nekde waypointy. To proto, ze si muzes filtrovat kese s waypointy, bez waypointu, nebo i samotne waypointy bez kesi... a toto vse se da ulozit a znova vyvolat. Takze kdyz mezitim pridas waypointy, v drive ulozene 'resersi' se ti nemohou objevit. To ukladani seznamu je skutecne brano jako konkretni reserse a bylo by spatne, aby se v jeho obsahu neco menilo. Pokud chces mit nejaky konkretni pohled na data, ktery se ti bude aktualizovat, tak od toho jsou filtry, ktere si muzes take ukladat a znovu vyvolavat. Akorat ze filtr ti vzdy pracuje nad aktualnimi daty.
  • 0

#29 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 20:26

... takze nevidim duvod k tomu, aby se nacital konkretni seznam pri spusteni. To nedava smysl. Smysl dava, aby se po spusteni aplikoval nejaky tebou vybrany filtr, ne? Nicmene ooje je resitelne za pomoci 'startup makra', kterym se da skutecne mnoho cinnosti geogetu automatizovat, nebo z Geogetu dokonce jen vyrobit nastroj, co neco provede a zase se skonci.
  • 0

#30 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2008 - 6:43

HaLuMa napsal/a:
... takze nevidim duvod k tomu, aby se nacital konkretni seznam pri spusteni. To nedava smysl. Smysl dava, aby se po spusteni aplikoval nejaky tebou vybrany filtr, ne?


Tak sem to zkousel pomoci toho filtru, ale asi sem trosku tupej.
Seznam pouzivam proto, ze si v nem udrzuju prehled cachi, ktere mam vyreseny a nebo ty co me v nejblizsi dobe zajimaji a z tohoto seznamu si take exportuji vse, co mi zbyva najit v nejake blizke dobe. Kdyz napriklad vim, ze pojedu nekam na chatu, tak si do toho seznamu pridam cache z te oblasti a pouze ty, ktere napriklad zvladnu obejit s detma, aby se nelezlo po nejakych skalach, aby to nebyly dlouhy multiny na nekolik hodin atd. Proste si udelam takovou selekci.

Ta varianta s filtrem by byla vyborna, ale chybi mi neco jako si oznacit cache jako favoritni, dat si na ne bookmark a pak ve filtru pouzit napriklad vybrat vsechny, ktery mam takto oznaceny a nemam je jeste nalezeny. Kdybych do takovyho seznamu chtel pridat dalsi cache, tak si ji najdu v seznamu a pridam na ni priznak bookmarked.
Dalsi skvele pouziti by bylo napriklad, ze pojedu nekam. Najdu si cache z te oblasti, nastavim na ni referncni souradnice, vyfiltruju si pouze nenalezene a setridim podle vzdalenosti od teto cache. Vyberu si ty, ktere me zajimaji a pridam na ne oznaceni bookmarked.

Mozna sem nekde takovou funkci prekouknul, ale uprimne sem hledal v programu a zkousel.
  • 0

#31 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2008 - 7:27

Ulozit si nejakou resersi jiste muzes, ostatne z toho duvodu tam ta moznost je, ale protoze se uklada prsne co je zobrazene, vcetne waypointu, veci naimportovane posleze se v ulzoene resersi projevit nemohou. Filtrovani jinak umoznuje filtrovat mimo jine i nalezene/nenalezene a vylustene/nevylustene, druhy kesi, vzdalenost od referecnich souradnic, atd. Ted ti ke stesti chybi vlastne jedna funkcne, ktera bude az v dalsi generaci Geogetu (na ktere se pracuje...), a to moznost si libovolne kesky oznacovat a posleze podle techto znacek vyhledavat a filtrovat.
  • 0

#32 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2008 - 8:22

HaLuMa napsal/a:
Ted ti ke stesti chybi vlastne jedna funkcne, ktera bude az v dalsi generaci Geogetu (na ktere se pracuje...), a to moznost si libovolne kesky oznacovat a posleze podle techto znacek vyhledavat a filtrovat.


Presne to je ta funkce, ktera mi tam chybi. Kdyz totiz chci exportovat seznam cachi, ktery chci najit, tak chci, aby byl vcetne waypointu, ale pouze tech cachi, ktere me zajimaji. Protoze tak je ten soubor maly a navigacni programy nemaji problem s vykreslovani tisicu cachi, ktere me v podstate nezajimaji. Me zajima tak 100 cachi, ktere postupne dohledavam a soubor pote aktualizuji s novymi cily.
Takze uz se moc tesim na verzi programu, ktera bude tohle umet.
Celkem by me zajimalo, jak to delaji ostatni?
Jestli si exportuji seznam vsech nenalezenych cachi z celych cech nebo jestli pouzivaji ten vlastni seznam, ktery muze byt trosku odlisny od toho celkoveho prehledu?
Predpokladam, ze zacleneni funkce vlastniho oznaceni k bodu predstavuje pridani pole do databaze a urcite mas za lubem v ty databazi udelat vetsi upravy, takze si budem muset pockat na dalsi generaci :-(
  • 0

#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2008 - 8:39

patris napsal/a:
Celkem by me zajimalo, jak to delaji ostatni?
Jestli si exportuji seznam vsech nenalezenych cachi z celych cech nebo jestli pouzivaji ten vlastni seznam, ktery muze byt trosku odlisny od toho celkoveho prehledu?


Napriklad ja si s vyberem nelamu hlavu a do GPS i do PDA si naladuji proste vsechno. Ani muj staricky Legend nema s temi dvanacti tisici body problem, kdyz mu je tam davam jako mapu.

patris napsal/a:
Predpokladam, ze zacleneni funkce vlastniho oznaceni k bodu predstavuje pridani pole do databaze a urcite mas za lubem v ty databazi udelat vetsi upravy, takze si budem muset pockat na dalsi generaci :-(


Ano, zmen v databazi bude mnohem vice, ba i to vlastni oznaceni rozhodne nebude jen pridane policko do databaze, bude to trosku propracovanejsi system. ;)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama